Eftersträva att likna en mästare...

...men se upp för att bli en usel, billig kopia!

Ull är helt makalös. Han är så fin, så söt och så underbart gosig. Under dagens hagbygge har han varit med och velat bli kliad, klappad och räddad ur knipan då han fastnat. Lugn, men arg, som bara han kan stod han med benen fast i eltråden.

Eller...Som bara han kan? Tja, Hockeyguden kan också. De är väldigt lika varandra de två. Jag vet inte om Foppa är särskilt gosig, som Ullis är, men å andra sidan har Ullis aldrig vunnit Stanley Cup, OS-guld eller något annat som Hockeykungen åstadkommit. Det är väl det som skiljer, annars är det rätt lika. Ingen av dem är direkt bildskön/vacker i den bemärkelsen som andra ser det, men båda två har DET och blir därmed ändå grymt snygga och helt makalösa och gör mig helt mållös när de visar sig från sin bästa sida. Foppa kan väl visserligen inte direkt kallas söt, men å andra sidan skulle jag aldrig kalla Ullis för sexig, så det går jämt ut.

Som sagt, det är rätt lika de två.Vem är det då som sett en mästare och eftersträvat honom? Rimligen är det Foppa som är originalet, och Ullen kopian med tanke på åldern. Men i det här fallet är det ingen billig, usel kopia. Här är kopian lika bra som originalet, men bara lite annorlunda. Ska en kopia lyckas måste den vara lite originell. Man kan inte vinna om man är som andra!

Jämför själv likheterna (dock inte utseendemässigt! Nog för att Foppa har man som en häst och har ben i klasstyrka med en häst, men nja, mer lika än så är de inte).

Ulan är världens charmigaste, bästa häst och Peter Forsberg är världens bästa hockeyspelare och förebild, inse.

Tjolahopp tjolahej!Att Guden själv blev större på bilden än vad Ulan blev är inget jag har någon tanke med, det bara blev så. Datorer gör ju precis som de vill. Suck.


Om man söker efter regnbågen...

...Får man faktiskt stå ut med lite regn.

Ja, hon sjunger inte bara bra, Dolly Parton. Hon är smart också.

Just nu funderar jag själv på om jag ska stå ut med lite regn för att i vår äntligen få se världens vackraste regnbåge, eller om jag ska ta lite solsken nu och istället få nöja mig med en underbar regnbåge men dock utan lyx. Hm...

Lite regn är något jag hoppas Flyers kommer stå ut med i höst (om det blir nödvändigt), för att i vår/sommar lyfta upp regnbågen. Och kommer den här säsongen att ha Herr Hockeykung som kapten i Flyers? Jag är lite delad till det. På ett sätt vill jag det verkligen. Han är en ledare av stor rang, även om han kanske inte har riktigt samma ledarkvalitéer som t ex Sundin, men hans mod, kämpaglöd och uppoffrande spel skulle visa laget rätt, och att bli kapten vore väldigt mäktigt och något han förtjänar!

Men, hur är det med media egentligen? Hockey-guden är mycket bra med media och tar det på ett bra sätt, men vad skulle hända om Flyers får det tungt en period med många förluster? Visst har Foppa ordentlig vana med media nu, och utfall som vis förlusten mot Malmö -94 är inte att tänka på, men ändå... Hans vinnarinstinkt och hur han hatar att förlora har varit en stor anledning till att han blivit den han är, men jag tror också det skulle kunna störa honom som lagkapten när det efter matcherna ska pratas och pratas med media.

Men, min slutsats är helt enkelt att jag vill se kungen som kapten i ett klassiskt lag som Philly, och att det ska gå alldeles lysande underbart bra. Så bra att han, i egenskap av kapten, ska vara den första som lyfter bucklan i sommar. Och det där med media... Förhoppningsvis blir det ingen regnperiod för Flyers.

Och dessutom. Är man Gud så är man.

And on the ninth day...

...God* created Jonathan Hedström.

Ja, han hade väl kanske inget bättre för sig.

Här sitter man i Sundsvall när det blir klart att Jonte är klar för Timrå, och det är helt otroligt hur det beskedet tas emot. Min kära vän Josse verkar inte riktigt ha förstått att det är Jonte som är klar för Timrå. Hon verkar istället tro det är Kung Forsberg som gått till Timrå, i alla fall verkar det så på de hysteriska glädjeskrik hon haft för sig.

- - -

Nåja, Jonte är en kanonspelare och jag skulle mer än gärna se honom i mitt lag, utan tvekan. Men att ens jämföra honom med Guden av Hockey är inte okej. Nej du Josse, Jonte är och förblir en bra spelare, men i klass med Forsberg? Inte en chans.

Puss på dig!

* = Läs: Peter Forsberg


And on the eight day...

...God created Peter Forsberg.
Ja, det var väl allt jag ville ha sagt.


Stanley Cup

- - -

Imorgon blir det Norrland!

Pengar hjälper inte när det är slut...

...därför bör man göra slut på dem innan det är slut.

Idag spelar Ice Breakers mot ett Örebrolag, och följer upp det med att imorgon möta ett Nyköpingslag.

Själv tänker jag tillbringa min tid med att tänka på hur illa det är att jag missar detta, samt mina pengar. Eller brist på pengar eller hur man nu ska säga.

Under sommaren har jag köpt både det ena och det andra, mer eller mindre oviktiga saker. Vissa av dem riktigt bra köp. Nu är det den 10 augusti, och ca 15 dagar kvar till min lön kommer trilla in. På de ca 3500 kr jag har kvar ska jag köpa linser, tågbiljett till Sundsvall, kläder, väska (jo! Den ÄR nödvändig!), ridhjälm samt betala hovslagaren. Dessutom vore det minst sagt trevligt att ha åtminstone en tusenlapp att spendera när jag ska upp till Norrland. Redan nu känns det som pengarna inte kommer räcka, inte ens om jag låter bli att spendera en endaste krona i Sundsvall. Lägg då till att jag ska betala studielitteratur för ca 3000 kr. Trevligt, trevligt!

Även om situationen känns hopplös, så hjälper det att tänka på min underbara väska jag köpt! Den är nästan i klass med att jag skulle kunna säga: "Åh, om jag fick den skulle jag vara glad och lycklig ett helt år!". Men så säger jag mest bara om min drömbil, en och annan sadel och om tanken på att MODO skulle vinna SM-guld och/eller Flyers vinna Stanley Cup. Eller nja, det sistnämnda har jag sagt att jag skulle vara glad och lycklig resten av mitt liv, och tja, det står jag för.

Tänk vad lite det ska till för att jag och två hockeylag ska bli lyckliga hela livet! Så kom igen nu då!

Varför anses det bättre att hoppa över ribban...

...än att gå rakryggad under den?

Ibland säger man dumma saker och ibland säger man smarta saker. Men oftast säger jag smarta saker som andra anser dumma för att de inte begriper sig på min smarthet. Ganska dumt egentligen. Är det inte den som inte begriper som är dum, och jag som är smart? Fast vem skulle nu erkänna att man inte förstår? Vem vill vara dum? Inte jag i alla fall, och därför så förklarar jag helt enkelt mitt citat med: "Om du inte förstår det.., då är du inte nog smart".

Och som sagt, visst klarar jag mig igenom situationen med den repliken. Men visst borde det vara mer värt om jag istället gått rakryggad under den?

Tänk på det du! Men ännu hellre, tänk på lilla mig som lider svårt.

Kaffe-abstinens, tobaks-abstinens mm går att bota. Men min hockeyabstinens då?

***

Fråga 1: Kan man tillbringa en natt i Nyköping med att bara sitta och vara glad och glädja sig över att ha sett Ice Breakers?  Svar: Klart man kan.
Fråga 2: Kan man få ihop 800 kr på stört när man redan ligger back några tusenlappar? Svar: Ingenting är omöjligt.Här kommer kung av sand! Over and out!