Det är bra och sunt att fira födelsedagar...

...Statistiken visar att de som firar flest födelsedagar också är de som lever längst.

Så, HAPPY BIRTHDAY  till MIG! Underbara lilla Morran är ett år äldre och därmed ett år klokare än förra året vid den här tidpunkten. Själva kontentan av det är alltså att det kommer bli ännu klokare inlägg här i bloggen. Skönt att kunna berätta att jag inte kommer tappa stinget, alltså.

Det går bra för MODO nu. Som sagt; en dålig försäsong ger en bra säsong när väl serien drar igång. Jag hoppas Krizan fortsätter briljera, nyförvärven leverera och hela laget fortsätter på ett bra sätt och håller sig lugna. Keep up the good working!

NHL då? Japp, Flyers har gjort en usel försäsong med mycket förluster, och därmed borde det bli bra när väl säsongen drar igång. Eller? Att Foppas fot håller och att han ska spela premiären mot Penguins på torsdag bådar gott och var en fin present till mig. 
  
För Avalanche har det gått bättre under försäsongen, men i det här fallet hoppas jag innerligt att det inte betyder en dålig säsong när det väl drar igåg. Tyvärr är det nog vad man kan vänta sig... Konowalchuks besked under gårdagen känns väldigt tråkigt förstås, men jag håller med GM Giguere.

http://www.coloradoavalanche.com/news/currentdetails.asp?ID=628

---

Japp, grattis till mig, men även Brittis och PH-Olinda. Yes!

Kungens återkomst...

...Ja, vad ska man säga om den? Radion fungerade förstås inte, så jag har egentligen ingen aning. En assist blev det i alla fall, men förlust. Ottawa vann med 4-3. Det stod 3-3 med bara några sekunder kvar. Typiskt!

Nä, jag måste sova nu. Klockan är snart 04.00 och jag ska upp och jobba imorgon.

Det är bara att hoppas att man kan få se någon video och referat från matchen innan jag åker till jobbet. Annars kommer det bli en tung arbetsdag!

God natt!

This is not the amateurs...

...this is fucking MODO!

Torsdagens premiär i Swedbank arena! Bra och underhållande match, kanon-Krizan och skönt med vinst och hjälp vad härligt! Det enda som drog ner betyget var ju så klart att jag inte var där. Typiskt... Nåja, det såg bra ut, och spelarna är nöjda med arenan. Jag ska se till att åka upp någon gång under säsongen, det är ett måste. Kanske kan jag få med mig Murke om jag lockar med att Swedbank har ES godaste "knaster-korv"...? Tusan! Glömde att hon blivit vegetarian. Hoppas Övikarna har tänkt på mig och min vegetariska lilla vän och därmed har en drös med vegetariska rätter att välja på. Men, annars kanske jag kan locka med henne med hjälp av Gästrin. Det ska nog gå, vem skulle kunna tacka nej till att se MODO? Så dum är inte ens hon.

Bra krönika av Magnus Nyström i Expressen den 22:e, för övrigt.

Idag blev det dessutom vinst mot Mif med 5-3, och Skröder stod för tre av målen själv. Härligt! Det ser bra ut!

Bra krönika nummer 2:
http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,892065,00.html

Jag verkar inte få någon ordning på NHL-radion. Typiskt. Jag som vill se Kungens återkomst. Nåja, jag får väl sitta uppe och kolla Phillys hemsida då.

Jag har funderat ganska mycket på Zlatan och hans son. Eller nä, egentligen har jag mest funderat på Foppa och hans framtida son (förhoppningsvis). Mattias känns som ett bra namn, och det tycker jag nog är ett värdigt namn för den som ska komma att bli en av historiens bästa hockeyspelare (efter far sin). Vem vet? "...And he scores, set up by Mattias Forsberg!" Det klingar helt genialt bra, tycker jag. Fast jag är ju i och för sig tondöv... Så det kanske låter bättre om Peter döper ungen till vad han vill istället. Ha!

Nåja, jag kanske borde ägna mig mer åt att läsa medie- och kommunikationsvetenskap istället för att drömma om att få se en liten Foppa-kopia assistera sig fram i NHL om en sisådär 20-25 år...

HEJA MODO - THE HEART OF HOCKEY


Som fisken i vattnet, handen i handsken...

...och Morran i Foppas knä.

(Tack Johanna för den formuleringen!)

Det handlar så klart om att det nu är klart att Kungen tar över som kapten i Flyers. Det är kanonbra och passar som fisken i vattnet, handen i handsken och jag i Foppas knä. Perfekt alltså!

http://www.philadelphiaflyers.com/pressbox/archive/2702.asp

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,887873,00.html

http://www.expressen.se/index.jsp?a=684301

I ett tidigare inlägg ("Om man söker efter regnbågen...") skrev jag att jag var lite tveksam till hur det skulle gå för honom som kapten vad gäller media, men som jag skrev då så vet jag att han klarar det. Är man Gud så klarar man ju allt, som sagt. Han kommer bli kanon som kapten (se tidigare inlägget)!

Nu är det bara att hoppas att det blir en skadefri säsong. För det är det enda jag kan se som negativt (om man ska tvingas ha med något sådant) med att ha Hockeyguden som kapten, nämligen att det är ett stort avbräck om inte kaptenen är med ute på isen.

Men, det han kommer tillföra som kapten är så mycket att det är helt makalöst.

Att Primeau tvingas lägga av är väldigt tråkigt, men det var ändå väntat, tyvärr. Foppa är hans självklara efterträdare som kapten.

Nu är det bara fyra dagar kvar tills MODO ska spöa Timrå. Gött!