Diet is..

...die with a t.

Jag ÄLSKAR katten Gustaf! Så fullkomligt underbar, ironisk och.. bedårande!

Hockeykungen är oftast inte ironisk, men väl så bedårande underbar. Att det inte ska gå att hitta en perfekt skridsko som passar foten gör mig tokig. Förlust igen, mot Islanders denna gång, och imorgon väntar Sabres. Kommer det bli storstryk igen denna gång? Jag skulle vilja skriva att "nä, inte nu. Nu kommer det bli ändring, de kommer vinna och de kommer få ordning på detta nu", men tyvärr så tror jag inte det blir någon vinst imorgon heller. Backarna (framförallt) räcker inte till, helt enkelt. Det kommer inte bli en vinst som sedan följs av en storartad succé resten av säsongen, om inte något storartat sker.

Något storartat kan vara att Foppa kommer igång riktigt ordentligt, om han får ordning på högerfoten och skridskon. Det skulle betyda en massa, men trots att han är The One and Only så behöver Flyers få igång sitt försvarsspel ordentligt, det räcker inte bara med Foppa. Får Flyers igång sitt försvarsspel är det en god början. ´

Jag hoppas verkligen att Flyers kommer igång, tar sig till slutspel (om än med nöd och näppe) och plötsligt storspelar, slår ut lag efter lag och sedan står där som finalister i kampen om Stanley Cup. Och då är givetvis The God där och visar vart Stanley Cup-bucklan ska stå. I Flyers skåp. På tal om det, jag hoppas verkligen att jag vinner 10 miljarder.

Jag tror på Flyers. På något vis ska de lyckas vända den här usla trenden och påbörja en ny, positiv, trend. Jag vet inte hur, men de har Foppa i laget och honom tror jag på som islamfundamentalister tror på Muhammed och Katten Gustaf tycker om lasagne. Med honom kan vilket lag som helst bli bra.

---

Det var meningen att jag skulle börja hårdträna och dessutom börja äta hälsosamt. Det där med stenåldersdieten låt nyttigt, men jag vet inte jag... Det känns mest trist och jobbigt att hålla på med något sånt. Jag sällar mig istället till Katten Gustafs teori. I alla fall en vecka till.

---

Mycket bloggande nu. Två bloggar på två dagar, det kallar jag aktivitet. Att blogga en gång i månaden går inte för sig, därför har jag bestämt mig för att skärpa till mig, därav att jag bloggar idag fast att jag gjorde det igår. Man måste passa på! Slutligen vill jag på förhand tacka nej till kommentarer från J (eller övriga)angående att det är "tjat om Foppa". Du vet att det är så, acceptera och följ istället med mig over there så får du se själv! Puss! :-)

Game over


Naturligtvis gör pengar i och för sig ingen lycklig...

...Men det kan inte hjälpas att de har en lugnande inverkan på nervsystemet.
(Arnold Ljungdal)

Ljungdal måste för övrigt ha varit en smart man. Svensk författare var han för övrigt. Föddes 1901 och dog 1968, alltså fem år före MODOismen tog sin början på riktigt stort allvar när Peter Forsberg föddes. Nå, nog om det.

Bombat värre: Min efterlängtade MODO-match den 28:e oktober i LLA fick ju hastigt och tvärt avbrytas på grund av bombhot. Två veckor sen snart, men jag kan fortfarande inte släppa hur de kunde sjasa ut alla p g a ett bombhot, men sedan ha spelarna i buss ca 5-10 meter från arenan (och FBK-spelarna i Skåre-hallen, även det på ungefär samma avstånd).

Det går fortsatt uselt för Flyers, och trots enomrt spelövertag i andra och tredje perioden mot Toronto nu senast blev det förlust med 4-1. Kanske skulle Foppa och övriga Flyers åter fundera på att raka sig precis som Kapanen? Det kan väl knappast bli sämre? Vad som helst, bara det vinner och får en uppåtgående, och därefter ihållande, trend!

Häromdagen satt jag och tittade på bilderna från Tre Kronors OS-firande från i år, alltid lika trevligt att göra och en bra "upp-piggar-medicin". I alla fall så funderade jag en del på bilden när Foppa står och tar ut pengar på minuten, eller vad det nu var. Det är ganska intressant att tänka sig det. Hur mycket pengar har han på sina konton av dem han tar ut på så där? Hur mycket tog han ut, och hur mycket hade han sedan kvar?

När jag tar ut pengar står det ofta något i stil med detta:
Detta uttag 500,00- (Denna siffran beror ju så klart på exakt hur mycket jag just för stunden valt att  spendera på något riktigt onödigt, och oftast totalt onyttigt dessutom).
Tillgängligt belopp 379,06+ (Eller ännu hellre: 97,00+, vilket innebär att jag inte kan ta ut pengarna utan måste in på banken. Och givetvis har banken alltid vid de tillfällena så klart stängt, och jag blir därmed utan vad-det-nu-var jag behövde pengarna till, oftast något att äta då jag varit utan mat sen klockan 6.00 och klockan nu är 18.30. Trevligt, trevligt, men vad gör man när man köpt upp pengarna på något onödigt?)

Det jag undrar är nu om det på Foppas lapp står betydligt högre siffror. Kanske inte tar han ut mer än 500 kr, beroende på vad han ska köpa, men åtminstone är det ganska troligt att hans tillgängliga belopp är betydligt större än mitt. Mest undrar jag nog om han ens bryr sig om att kolla på minneslappen? Hade jag varit Murke nu skulle jag nog ha petat ner honom ett snäpp från piedestalen om han tar en minneslapp utan att bry sig om den. Det ÄR ju faktiskt skadligt för miljön och tänk hur många träd som eventuellt kan ha gått åt för att bli en minneslapp som Kung Forsberg eventuellt inte ens bryr sig om att titta på? Suck, Murke är galen.

Nåja, jag vill förtydliga att jag inte alls missunnar honom hans pengar, utan verkligen tvärtom. Han förtjänar alla sina pengar och allt annat bra därtill! Dock måste jag ju säga att jag inte skulle bli ledsen om jag också hade i alla fall hälften av hans förmodade summa på uttagskontot, så mitt nervsystem kunde lugnas i och med den USA-resan jag skulle boke på stört!

Over and out