Favorit i repris...

"Jag måste ta tag i detta nu!"

Mellandagsrea nu, och jag ska, eller har, shoppa(t) följande:

- Stegräknare
- Boxningshandskar
- Kenzo Amor parfym
- Friis Company väska
- Hopprep
- Basplagg alá t-shirts, linnen och så vidare (om det är sjukt billigt, annars kanske jag låter bli och   istället lägger pengarna på något annat, t ex för att finansiera min "drog")
- Jeans med smala benslut
- Plattång

Vad jag INTE ska köpa:
Skor och underkläder. Det räcker nu! För flera år framöver. Och nej, inte ens om det är jättebilligt och jättefnt. Glöm, glöm, glöm!

Jag måste verkligen ta tag i detta nu, och börja träna. Jag vet hur mycket bättre jag mår  och hur roligt jag faktiskt tycker att det är när jag väl kommit igång och fått in rutinen! Jag ska börja gå/jogga två timmar minst fem dagar i veckan samt köra minst 3*30 minuters boxningspass i veckan.

Utöver det så ska det hädan efter vara slut på allt smaskande av alla dricka, godis och annat onyttigt. Nåja, inget totalslut, men åtminstone ska mängderna dras ner då jag inte vill dö på grund av chips. Inte speciellt roligt, liksom. Och dessutom har det ju ändå visat sig att chips faktiskt inte har någon inverlan på hur "mina" hockeylag spelar! (Årets lärdom?) I alla fall, med tanke på det så kan jag ju lika gärna sluta. Har jag tänkt i alla fall. Som sagt, jag måste ta tag i detta nu.

Något mer att ta tag i är pluggandet. På allvar verkligen. Jag hoppas läsa 30 poäng, och bli minst Godkänd i dem, nu under våren. Det kräver att jag ser till att anstränga mig och verkligen ta tag i det jag ska. Till att börja med ska jag ta tag i höstens kursers ännu ofärdiga (och ej påbörjade..suck) uppgifter och slutföra dem. Hemtenta, salstenta, seminarium, grupparbete med redovisning, artikelskrivande och skrivuppgift är det som ska göras. NU.

Det har ju varit jul också... Mycket trevligt. Mer om det i senare inlägg. Just nu nöjer jag mig med att sammanfatta det hela lite snabbt: Fröken Bitter = K Ä R L E K! My hero, my fucking heroine! Hennes julklapp var århundradets bästa. Hennes vänskap är... GULD! Att kalla henne Fröken Bitter kanske kan ses som lite elakt, men nej. Det är sjuhelvetes mycket kärlek bakom det namnet. Så det så. PUSS!

Men som sagt, mer om jul och Fröken Bitter och annat vid ett annat tillfälle! Nu, Dagens lista:

Dagens mums-mums: Nej, det är inte Foppa som tar den här platsen, tyvärr. Istället är det den sista chips-påsen som jag ska vräka i mig under kvällens gång när det vankas Junior-VM Sverige-Canada och sedan ev Jönssonligan och slutligen fantastiska Rome!
Dagens bästa: Nej, det är inte Foppa som tar den här platsen, faktiskt. Istället är det My Hero. Lilla J!
Dagens snyggaste: Nej, det är inte Foppa som tar den här platsen, den här gången. Istället är det jag i hans tröja. Allvarligt verkligen!

Nu har jag inte tid med detta nåt mer. Fortsatt God Jul för fan! Puss puss!

Nu blir det JVM! Heja heja!

Over and out

Jag måste ta tag i detta nu!

Jag har hur mycket som helst att göra, jag måste börja imorgon. Eller förresten, redan ikväll.

MODO bara vinner och vinner och vinner. Stackars Salle dock, som fyllde 33 år igår men skadade sig och nu beräknas bli borta flera veckor framöver. INTE BRA! Stackare! Och L, jag lider med dig och föreslår att du ägnar dig åt att pyssla om honom när du ska upp till A nästa vecka eller när det var. Det är både du och han värda! Haha!

Foppa, kung Foppa. Hoppas han mår bra idag. Det hoppas jag varje dag, så det är inget nytt visserligen. Men just nu har ju Flyers satt rekord i antal förluster på rad, så jag hoppas lite extra att han mår bra idag. Så bra det bara går att må när läget är som det är. Suck.

Allt jag måste göra då...? Jo, till att börja med måste jag städa så man kan börja julstäda, för att sedan julpyssla. Och jag måste fixa mitt rum och allt däruppe, och för att inte tala om stallet. Dessutom ska jag ju handla julklappar. Det är bara Lurke och Majk som julklapparna är klara till... Och J, men den är så dålig. Handla julklappar... Hm.. Det måste jag ju verkligen hinna INNAN julafton. Tjolahopp, liksom. Julstäda måste man också göra innan. Sen är ju Lurke äntligen, äntligen här, så fredag är vigd åt "Lilla Julafton" med henne och compani. LOVELY! Förhoppningsvis ska jag dela morgondagen mellan Lurke, städning, Tre Kronor, MODO och hästarna. Kanske handla julklappar. På tal om MODO, jag är sugen på popcorn!

Dagens lista:
Dagens smäll: Ulle knockade mig. Som att det inte räcker med att det är -4 grader. Jag blir dessutom knockad av min egen häst, för-jag-vet-inte-vilken-gång-i-ordningen. Hm... Eventuellt ska jag sätta upp "att lära hästarna gott uppförande alternativt att veta hut" på att-göra listan. Det kan jag dock ta efter jul. Med tanke på att jag tänker och analyserar alldeles för mycket kanske det skulle vara bra att bli knockad åtminstone några gånger till innan jag gör något åt det.
Dagens jobbigaste: Majk. Precis som med Foppa behövs ingen motivering varför denna utmärkelse vinns av Majk Pajk.
Dagens mest använda: Lipsylen från Dove. Herregud, Nobelpris NU till den som uppfann den. Det kallar jag bra lipsyl. Fast att läpparna blir snövita efteråt.

Nu ska jag börja göra det jag måste göra. Nämligen äta popcorn!

GOKVÄLL!

Värmland är svinkallt och jag är stekhet*


Fredagens begravning byttes mot promenerande, gråtande, nervositet och därefter kollosal lättnad när Ull frisknade till från sin kolik. Typiskt, hästen har inte varit sjuk på fyra år och så blir han det just den dagen. Men, huvudsaken är att han är frisk!

Veckan som kommer har tre huvuduppgifter som jag ska fixa: 1) Julstäda, 2) Julhandla, 3) Julfira. Just det. Viktigast av allt är att jula med Lurke, Murke och förhoppningsvis fler! Lurke kommer på onsdag, ÄNTLIGEN! Och jag hoppas hela underbara tjejgänget kan träffas nånting före eller efter julafton nu. Flera av dem har jag inte träffat under hela hösten, och nu är det dags! Längtan? Oh ja!

Dagens lista:
Dagens låt: If I Could Turn Back Time - Cher  Så sjukt bra. Det blir inte mycket bättre än så. U2-klass!
Dagens roligaste:  Familjen Karlsson-Persson i TV-serien Tre Kronor. Jo, jag VET att serien är gammal och inte alls så bra som jag tycker att den är. Men alltså, jag älskar den serien, nostalgi! Och Familjen Karlsson-Persson är humor på HÖG nivå. Mycket roligare än så blir det inte kl 13.25 en måndag ensam i soffan. Så är det bara.
Dagens kung: Peter Forsberg. Jo. Igen. Och nej, han har inte gjort nåt speciellt just idag kanske, men han är och förblir Kung. Dessutom är det inte rättvist att han ska ha hjärnskakning, den kunde jag ha tagit istället! Men, positivt gällande skridskon i alla fall.  Det går framåt!

Hm... Morgondagen då? Jo, jag ska gå upp tidigt, knalla till stallet och släppa ut mina små gangsters, därefter gå hem och städa, städa, städa. Tvätten, mitt rum och datarummet är prioritet ett.

Jag undrar vart buren är. Jag har svårt att tänka mig att jag slängt bort den. Vart ska nu Pichu och Rut bo?! Murke får ha dem i sängen, haha.

Nu har jag lyssnat på Cher i tre timmar. Det och chokladpudding är sjukt mysigt. Man blir på bra humör, och det trots den hiskeliga kyla som dragit in här. Man fryser ihjäl, på allvar verkligen!

MODO-Malmö imorgon. Tre nya, fräscha, härliga poäng ska inkasseras. Nu jagar vi förstaplatsen!

Peace, love and MODO!

Just det, på tal om det. Jag är sjukt sugen på popcorn, jag måste verkligen köpa det. Och så vill jag flytta till Norrland.

Gonatt!


* Och rubriken syftar inte på något annat än att jag har feber. Tyvärr. Ha!

Två bröllop och en begravning

Japp, ett bröllop avklarat. Det jag var på i Sundsvall så jag inte kunde vara med på redovisningen om offentlighetsprincipen. Bröllopet i Swedbank Arena när jag gifte mig med arenan och MODO gifte sig med tio-i-topplistan över största segrar i Elitserien.

Ett bröllop kvar. Det mellan Murke och Patsi. Jag har dock inte fått någon inbjudan ännu, men den kommer väl. Förhoppningsvis lagom till nästa redovisning ska vara. I alla fall har jag fått höra att Durke ska ta bröllopskorten. Trevligt!

Sen har vi då begravningen. Fredag den 15:e. 15 december. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv varit på begravning, och jag vet inte vad jag ska förvänta mig. Min morfar somnade in den 1 december efter en lång tids sjukdom, och jag vet att det var det bästa för honom. Jag vet inte om jag mår så dåligt över det, eller om jag gör som med annat när jag mår dåligt och trycker undan det och hittar på andra saker att gnälla över. Skoskav till exempel, eller andra oviktiga saker. Kanske gör jag det, kanske inte. Och visste jag skulle jag ju så klart inte skriva det i bloggen heller.

Jag saknar morfar, för den han var innan sjukdomen. Grymt mycket. Men som sjuk var han helt annorlunda och kanske är det därför jag eventuellt tycker det är mindre tungt... Hela sjukdomstiden har varit en sorgeprocess kanske?

Jag vet inte om det verkar särskilt trevligt att ens skriva så, eller om man ens ska känna så? Men, detta är min blogg och hur jag känner. Och jag skriver och känner precis som jag vill. Tyvärr kanske man ska säga, vad vet jag.

Jag ska i alla fall köpa kläder till begravningen. Svarta byxor och någon tröja.  Jag vet att man enligt vett och etikett inte ska ha jeans, men hur är det med färger i övrigt då? Svart är väl kanske det vanligaste.

Dagens andra inlägg, det tar sig. Klockan är 01.15, med andra ord tar vi en kvällslista.

Kvällens lista:
Kvällens underbaraste: Fröken Darling (även kallad Mikaela). "men såhär är det: att prata om en kille är egentligen okej bara man inte namnger honom för namnger man honom har man släppt in han innanför muren & då är man på hal is. det är en av mina stora livsfilosofier ". Fröken Darling, legitimerad livsfilosof och charmör. Kärlek!
Kvällens leende: Fröken Bitter. Hahahaha! Det flinet. Ja, ler man så man till och med knuffar ner Peter Den Store från pallplatsen (eh.. skrivbordsbild) för ett tag så har man status. I den damen finns det många goda sidor. (Jajemän, jag har läst din kommentar, och jag kan knappast kalla det muta, snarare ett hot. Men tja, det funkar visst det också! Hoho!)
Kvällens lugnaste: Herr Durke. Nå, vad säger du Murke? Visst tycks han ha lugnat sig ikväll? Eller är det bara en taktik kanske? Man vet aldrig, så se upp imorgon!

Nu är det nog dags att sätta igång med städandet igen, det behövs verkligen.

R.I.P älskade Morfar!

Game Over

Hur svårt kan det vara?

Hm... Jag älskar att skriva, men jag har sjukt svårt att sätta mig ner och blogga. Hm... Det är nog för att jag vill skriva nåt vettigt och inget trams. Men det blir ju alltid trams, alltså är det bättre att gå in och tramsa med en gång och ha den inställningen, så kan det bara bli bättre! Trams på hög nivå, men vem bryr sig?

(Och... Det är ju ändå remrem-bloggen som är den seriösa, coola och icke-tramsiga. TJOLAHOPP!)

Dagens lista:

Skönste låt: Fuck Of & Die. "Du är ett ascoolt tidsfördiv, ja du är horan i mitt liv. ....... Fuck Of & Die, du är för ful för mig och din morsa går för en hundring". Omöjligt att inte älska, trots att jag försökte låta bli. Sjukt tramsig, och jag gillar ju inte sån musik, egentligen. Förbannade Murke!
Bästa livscoach: Murke. 500 kr/timmen byttes mot byte av tjänster och fika. Murke är horan i mitt liv!
Mest saknade: Man får bara ta en person... Det är tre som konkurrerar, vem tar man då? Man tar den som tycker mest om Kung Forsberg (och som är hetast): "Trötter". Japp, fast att du är trött och knasig så saknar man dig! Och nu var det sagt också.
 
(De som känner sig överkörda och saknade på dagens lista kan lämna in klagomål, så klart. En bra, lagom charmig och fjäskig motivering med en muta ger så klart en plats på listan. Det var så Murke kom in. Så du vet Lurke. Det gäller att charma lite och inte ägna sig åt pepparkakshusbygge. Oh lala!)

Dagens krav: FÖR FAN! Fixa ett par skridskor som gör att foten inte rör sig! Är det verkligen så svårt?! Suck. Vi vill se Den Bäste spela igen. Vi vill se det finaste som finns. Det som är som poesi är för diktintresserade och musik för musikälskaren och luft för allt som lever.

Nå? Bio eller hockey ikväll? Jag vet inte om jag ska dra lott kanske? Jo, jag gör det.

Men först ska jag göra mat och städa lite, det behövs. Dessutom ska jag hinna ta in hästarna, duscha och fixa mig. Avdelning: Hur ska jag hinna det? Klockan är 15.45, och bion börjar 18.45. Lucky for me att jag är sjukt snabb när det verkligen gäller. Typ vid krig eller vid en sån här situation. Hoho!

När jag får lite mer lugn och ro och tid ska jag berätta om Norrland. Och Fröken Bitter. För säkerhets skull tillägger jag att hon var en av aspiranterna som kämpade om titeln "Mest saknade", men stöp på mållinjen. Så går det när man Tycker Kung Forsberg är en invalid pensionär. Men, jag tycker om dig ändå. Du har ju dina goda sidor trots allt.

Puss!