Sagan om varför lilla Morran är så bitter

Jag är ju expert på att skriva långt, jag. Men som den blivande journalist jag är tänker jag öva på att skriva kort. Idag blir det alltså så.

Sagan om varför lilla Morran är så bitter:
Genom att ha varit observant.
The End.

Jo, det är snott från
The Opposite of sex. Men trots att det inte är jag som sagt det, så är det roligt.

Idag har jag tillbringat dagen på följande vis:
60 minuter jogging, utsläpp av hästar
60 min iordningsfixande, buss, hälsa på mormor
15 min i solariet
60 min på badhuset utöver solarietiden
60 min på restaurang (varav minst 35 min ihärdigt lyssnade på Fröken Bitters klagomål över att jag är snål)
60 min på stan
30 min fika med ma och pa och Fröken Bitter. (Antal minuter uppmärksamhet Fröken Bitter fick: 29 minuter).
45 min i bilen (totalt)
150 min på jourcentralen (Fröken Bitters knä har blivit tömt på all skit. Synd de inte gjorde något åt hjärnan också).
30 min i stallet
60 min framför datorn (pluggande. Snark)

Nu ska jag ägna kvällen/natten åt att se på film med damen. Därefter dusch, sedan sova och sedan gå upp klockan sex och masa mig iväg till universitetet. Dock blir det shopping efter det tillsammans med Bitter, Murke, Stockholmsfjollan och Piggelin. Nice.

Mina ögon ser ut som om de tillhörde en heroinmissbrukare. Det är inte snyggt. I övrigt så är jag tämligen bedårande underbart söt i Fröken Bitters mössa.

Morran hissar: Imorgon kommer mina linser! Äntligen kommer jag få se igen!

Morran dissar: Sluta nu alla tidningar i att spekulera om The God ska lägga av eller inte. Låt honom vara ifred.

Gonatt.


Underläge, men jag ger inte upp

Silver, is the first loser och det är inget för mig. Visst, det är underläge, men vad fan. Jag ger aldrig upp och jag tänker fixa detta, och vinna.

Nog för att Kung Forsberg skulle gråta blod över att se mig spela hockey, men att tänka hockey - det kan jag. Precis som när
Fröken Bitter  och jag gjorde en plan för att vinna hennes match, tänker jag också tänka hockey för att vinna den här matchen och plocka hem det här guldet som jag vill ha.

Jag har bittert fått erfara att man trots en stark offensiv kanske inte får några mål med sig utan istället åker på baklängesmål. Motståndaren fick ju faktiskt in ett riktigt turmål, och jag ligger därför i underläge med två perioder spelade. Jag är säker på att alla mina onödiga utvisningar har stor del i att jag nu får jaga istället. Nej, i fortsättningen gäller det att sluta upp med holding, checking to the head och interference och sitället satsa på diving (i viss mån. Med mina skådespelartalanger kommer det med all särkerhet att löna sig på sikt) och så småningom kommer jag förlita mig på att holding the stick kommer rädda mig från att motståndaren lyckas göra fler mål.

Själv ska jag lyckas göra mål genom att gå från en enbart offensiv och fartfylld strategi till en mer defensiv. Men, vi kan ju säga som så här. Även om jag nu valt att inta en tämligen defensiv strategi i det här skedet av matchen, så vet vi ju ändå att defensivitet och velighet aldrig vinner vare sig guld, pokaler eller hjärtan. Jo, visst, defensiviteten och veligheten kommer knappast stöta bort hjärtan heller, men vi vet alla att alltför defensivt spel lätt resulterar i baklängesmål trots allt. Inga mål framåt, och det vinner inget hjärta. Det enda det kan leda till är på sin höjd oavgjort, och vem fan vill ha oavgjort? Nej, det gäller alltså att satsa på en lagomt teknisk, defensiv strategi och sedan göra mål på de kontringar jag får. Så är planen, och den kommer jag följa till punkt och pricka.

Jag har ju mig, playmakern (inspirerad av Kung Forsberg säger väl en del i alla fall...) och med Fröken Bitter som... Nja, jag vet inte. Det bästa är nog att minska lagkänslan lite här och mest satsa på mig själv. Åtminstone får jag själv anta rollen som sniper. Det är ju trots allt jag som både ska vara hjärnan i det hela och också den som gör målen. Fröken Bitter och Stockholmsfjollan kan dock få agera stadiga backar (och Fröken Bitters slagskott från egen blå kommer ge många målchanser!) Jag litar också på att de, liksom jag, kommer göra ett hästjobb längs sargkanterna och vara först ut med pucken. Snabba, smarta passningar fram till mig och Murke och Lurke som kommer agera en kedja av världsklass. Jag som center, och miffona som forwards. Nu har vi en superstark femma kvar och med den energin jag har och kommer sprida bland oss kommer vi inte behöva göra några byten. Tyvärr har vi ingen målvakt, men det är smällar man får ta. Jag måste vara ödmjuk, så jag ger motståndaren öppet mål och öppnar mig och visar mitt vänliga jag.

Nu är det bara att gnugga, gnugga, gnugga! Jag är på tårna till 100 %.

***

Jag vet inte om det är jag som har dåligt inflytande på mina vänner, men denna söta lilla serie skulle kunna vara jag tillsammans med i princip vem som helst av mina vänner. Det känns... sådär, faktiskt.

image45image46


Seriestripen är tecknad av Emma Sundh för Veckorevyn. Underbar!

För att den ska bli läsvärd kommer här texten från pratbubblorna:
- Fan! Dags att börja tänka på beach 2007. Och jag som är latast i hela kommunen. Det enda jag gör i träningsväg är att jag står och slanar mig på något dansgolv vid tre-tiden varje lördagsnatt.
- Eh! Tror att du glömde några detaljer där...
- Va?!
- Ja... Den där siupen du gör varje morgon när du reser dig ur sängen. För att inte tala om när du ligger i soffan och sträcker dig efter chipspåsen: minst tre situps! Och har du placerat påsen på ett ostrategiskt ställe: typ fem situps! Där snackar vi vardagsträning!
- YEAH! Bra tänkt. Ska vi   och köpa pizza...?
- Deal!

Rolig historia (tiopoängare!):
- Vet du vad det blir om man korsar en gris och en timråit?
- Nä?
- Ingenting. Det finns saker som grisar vägrar göra!

Avdelning: Hahahahahahahahahaha!

Jag vet inte om Den blonda häxan menade det som ett hot eller inte när hon idag sa efter att jag gnällt: "Men vad är det? Jävla gnäll! Ska jag göra slut på ditt lidande eller?"

Eftersom hon därefter också hintade om att hon i fortsättningen vill kallas något betydligt trevligare än Den blonda häxan, ser jag det faktiskt som ett hot.

Det har varit en skitdag, så jag tänker minsann bara dissa saker till höger och vänster.

Morran dissar 1;
Vår fantastiske lärare har slarvat bort våra hemtentor och jag riskerar nu ett uselt betyg. Det snällaste vi kallat henne idag är kärringjävel, skäggdamen och apan. Övriga ord är det ingen idé att skriva, eftersom min blogg i så fall skulle censureras och eventuellt bli sedd som ett direkt hot mot apan.

Morran dissar 2: Cafét vi fikade på förrut. Seriöst. Man ska väl få den servicen att man får grädde till. Och ett riktigt café har coca-cola! Kylen var helt utplockad. Och  jag skiter faktiskt fullständigt i om det kommer mer cola imorgon.

Morran dissar 3: Tre Kronors genrep mot USA. Men, men. Det rdnar sig väl. De kommer med på listan just för att jag är så bitter.

Morran dissar 4: Min mobil som tar så kassa bilder. Se seriestripen där uppe, vad uselt det blev! Grrr!

***

Suck, nu blev det ingen träning. Idag igen.

HU-GA, som Fröken Bitter skulle ha sagt. Och hör jag det ordet igen, så vet jag inte vad jag gör.

Nu är det faktiskt mer eller mindre dags för läggdags. Gonatt.

Man kanske inte blir lycklig av pengar...


...Men jag gråter hellre i en Rolls Royce än i en Saab.

Nu minns jag inte vem det var som var så smart att hon eller han sa detta, och förresten var det knappast en Saab det handlade om heller. I alla fall tycker jag uttrycket är så bra att det får vara med här i bloggen och stoltsera. Dessutom säger det mycket om min inställning till morgondagens pengar som trillar in på kontot: LYCKA! Man kanske inte blir lycklig av pengar, men man blir garanterat lyckligare. Det är sant det.

Jag ska beställa från supertrevliga
eleven och blush och dessutom troligen från ellos och josefssons eftersom de nu har enorma rabatter som jag måste utnyttja.

Utöver det kommer Karlstad under fredagen få den äran att ha mig, Fröken Bitter och kanske också Stockholmsfjollan runtstudsandes i affärer och med pengarna spridda på diverse trams och tjafs och en och annan väsentlighet. Gina Tricot och Skopunkten ligger bäst till. Där lär det bli en hel del handlat.

Detta vill Fröken Morran ha från Skopunkten:

image42 

image43

image44

Men tja... Nu säger Fröken Bitter att jag inte får köpa just dessa skor, för hon vill ha dem. Bittrare åsna får man ju leta efter.

143768-1 

Viktiga frågor
Ska man drogtesta 13-åringar? Motivera ditt svar.
Menas det alltså att de ska tvångstestas? Jag tolkar frågan så. Om det finns anledning att tro att personen bör testas tycker jag det är en självklarhet, oavsett ålder. Däremot att tvångstesta alla 13-åringar utan att ha någon anledning att tro att de håller på med droger tycker jag är fel.
Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna? Motivera ditt svar.  Ja, det tycker jag. Jag förstår de som anser det kränkande och ett intrång i ens privata sfär och detta kan jag hålla med om. Men jag anser att fördelarna med övervakningskameror i skolorna överväger nackdelarna. Övervakningskamerorna kan vara en hjälp till att upptäcka mobbing i alla dess former, såväl psykisk som fysisk och med övervakningskameror tror jag skadegörelsen minskar avsevärt.
Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv. Motivera ditt svar. Ja, det kan minska våld, stölder, skadegörelse och så vidare och därför ser jag det som okej. Precis som i ovanstående svar kan det vara ett intrång, men om man kan sköta övervakningskamerorna på ett bra sätt där risken för att dess innehåll ska läcka ut till obehöriga är minimal anser jag att det är fullt okej och att man istället för ett kränkande intrång i ens privatliv ska se det för vad det är: Något som är till för att förebygga våld, stölder, skadegörelse och så vidare, och inte som en övervakare i negativ bemärkelse.
Ska du donera dina organ? Motivera ditt svar. Nej, det ska jag inte. Jag önskar att jag kände att jag ville detta, men det gör jag inte. Tanken på att mina organ skulle tas bort efter min död gör mig illamående och jag klarar inte tanken på det. Jag har full beundran för personer som tänkt igenom detta noga och valt att donera sina organ, men jag önskar att dessa också har full förståelse för vi som inte vill. Jag kan känna mig egoistisk, men jag är hellre det än att från och med nu och fram till min död må riktigt dåligt på grund av den ångest jag skulle känna över att veta att mina organ skulle tas bort vid min död. Jag vet att mina organ kanske skulle kunan hjälpa en annan, men det hjälper inte. Jag klarar inte tanken på att donera organen, och då väljer jag hellre att inte må dåligt livet igenom. Som gengäld kan jag hjälpa människor under tiden jag lever istället.
Vad tycker du om dödshjälp? Motivera ditt svar. Svåraste frågan hittills. Jag känner att jag inte helt vet vart jag står och att jag har för lite kött på benen för att kunan ta ett ordentligt beslut. Men i dagsläget lutar det åt att jag är för dödshjälp, om man på något vis kan minska riskerna för att detta skulle kunna missbrukas.


***

För några dagar sedan funderade jag på att göra en psykoanalys, men jag kom på att jag inte alls har något behov av det. Mina problem försvann liksom när jag kom på vilken vinnare jag faktiskt är. Mitt problem är nu inget problem utan istället en tävling. Ungefär som en hockeymatch. Mer om det i ett senare blogginlägg (om jag orkar och minns, vill säga).

Dessutom skulle en pykoanalys säkerligen bli äckligt dyrt, så jag valde en lite billigare (och kanske något mindre sanningenslig, men vad vet jag?) version istället som man lätt och smidigt kan göra på nätet när man ädnå inte har så mycket annat för sig. Det hela är pedagogiskt nog för att mer eller mindre puckon som inte håller på MODO ska förstå hur man gör. Rita ditt hus - och se vem du är.

Jag vågar dock inte visa mitt hus för det ser inte klokt ut. Eftersom jag dessutom har gått treårig konstutbildning (låter betydligt mer som den sofistikerade person jag är, än att säga: "Jag har gått bild estet på gymnasiet". Snark).

Så här stod det i alla fall. Upp till er att tycka till om det stämmer eller ej.

Based on your drawing and the 10 answers you gave this is a summary of your personality:
Your house tells the world that you ought to be a leader. You are a freedom lover and a strong person. You love your house and family. You are a gifted artist as well. Once you have a problem, you need a friend with you. Your life is always full of changes. Once you have a problem, you need a friend with you. son.

You will avoid being alone and seek the company of others whenever possible. You love excitement and create it wherever you go. You have a strong personality and you like to command, influence and control people.

You added a flower into your drawing. The flower signifies that you long for love. It also safe to say that others don't see you as a flirt. You are self-confident and happy with your life.

Se där. Där fick vi alldeles gratis en snabb genomgång av min personlighet.

***

Morran hissar: MODO HOCKEY SM-GULD 14/4 2007! Ja, herregud.

Morran dissar: Att Nashville åkt ut. och att jag inte vet hur det blir i höst. Jag kommer gå som på... nålar heter det väl, fram tills Kung Forsberg bestämt sig. Jag skulle helst se att han pratade med mig om det först. Inte för att jag ska fatta beslutet åt honom, jag ska inte ha några invändningar alls eftersom jag respekterar hans beslut till 100 %. Anledningen är rätt och slätt att jag skulle vilja vara lite mer delaktig i hans liv. Kanske inte lika mycket som han är i mitt, men i alla fall lite grann. Det skulle vara trevligt.

Nu ska det pluggas. Fast jag orkar inte. Det blir nog TV-kväll med damerna istället. Och negerbollar! Nej, förlåt. Så heter det ju inte. Negerkaka, var det ju. (Tack Murkes käre far för din kopiösa humor. Den är lika underbar varje gång)!image33Det är ett jäkla gissel

Fröken Bitter har varit här i sex dagar. Det är kul att ha henne här och genom henne lär jag mig så mycket om mig själv. Till exempel hur smart, begåvad, ödmjuk och morgonpigg jag faktiskt är.

Dessutom har jag lärt mig använda mig av det ytterst sofistikerade uttrycket "det är ett jäkla gissel". Hittills har jag kunnat pricka in meningens rätta användning i följande sammanhang:
* Mitt hår, det är ett jäkla gissel det.
* Det är ett jäkla gissel detta med hockey
* Jag hatar tågtiderna. Det är ett jäkla gissel.

Jag jobbar på det där. I Värmland har vi alltid använt oss av lite mer... uttrycksfulla varianter på samma innebörd, men som den sofistikerade person jag är tyckte jag gissel var ett sjujäkla bra ordval. Det tycker jag i och för sig med allt som möjligen kan härstamma från Norrland. Ja, jag tycker är världens bästa ord.

Nashvilles utgång från Stanley Cup-slutspelet tog hårt på mig, och
Fröken Bitter och Stockholmsfjollan gjorde vad de kunde för att muntra upp mig under lördagskvällen/-natten.. Det hjälpte också, till en början. Efter att Fröken Hansson plågsamt gjort entré i mitt och andra intet ont anandes liv blev kvällen mest en tävling mellan mig och Fröken Bitter om vilken som egentligen kunde vara mest bitter och gnälla högst. Är det något jag är bra på, så är det att vinna. Priset jag fick, var att dela säng med Fröken Bitter. Dela är kanske fel ord, eftersom damen i fråga inte lämnade mycket plats åt mig. Någon ursäkt kom inte morgonen därpå heller. Istället fick jag hennes härliga ärlighet slängd i ansiktet. "Jaså, fanns det två filtar alltså? Ja, jag skyndade mig i säng och somnande, för jag trodde bara det fanns en filt och jag ville ha den för mig själv." Tack, Fröken Bitter. Du är en riktig vän du.

Nåväl, vi hade grymt kul. Fröken Bitters berömda fylledeppande varade inte ens speciellt länge, så det var överlag ytterst glada miner hela kvällen igenom. Om man bortser från tragiken med Nashville, Fröken Bitters deppande över fartdåren och Fröken Hanssons ångestframkallande sms och telefonsamtal. Egentligen var det inte Fröken Hanssons fel, utan någon annans. En person som inte kör en vit opel och heller inte är född -89. Jag säger bara: Snark.

***

Allvarligt talat, så vet jag inte vad som händer om The God inte kommer spela mer hockey. Att det kommer drabba hela hockeyvärlden förstår vi ju alla. Men jag undrar jag, kommer  jorden ens fortsätta snurra?

***

Dagens lista:
Dagens onde: Om man klipper mig med en sax i ögat så jag med nöd och näppe klarade mig från att dränkas i blod och att bli blind, ja då tar man enkelt en plats på dagens lista som Dagens onde. Grattis Fröken Bitter!
Dagens gode: Som jag tidigare sagt, så är tjat och mutor absolut bästa sättet för att ta sig in på Dagens lista när dte gäller positiva saker som premieras. Den blonda häxan är den enda som är smart nog att förstå detta, och därför går utnämningen till henne. Hennes godhet ligger i att hon... Ja. Fy fan vad hon är bra!
Dagens fule: Det är ett jäkla gissel, men det är jag själv. Eller i alla fall min lugg efter att jag och Fröken Bitter satt saxen i den. Jag har redan gråtit över den, så nu tänker jag skratta.

För Intresseklubbens anteckningar: Mina strumpor är idag svarta med Nasse och en blomma på. Sjukt söta, och möjligen bland de skönaste strumporna jag har. Nästan lite skönt att hockeyn är slut, så jag kan använda dessa otursbringande strumpor igen. (Ja, det där var sagt med ett bittert tonfall).

Imorgon är det tisdag, så då har jag ingen aning om vad jag ska ha fö strumpor. Ett par vet jag dock att jag måste spara tills vidare. Ni vet ju; "On wednesdays we were pink".

***

Japp, klockan är  00.49 när jag skrev ovanstående. Nu tänker jag dock lägga mig för jag är inte ett dugg intresserad av NHL-hockey sen i fredags natt. Sådetså.

Imorgon tänker jag fortsätta skriva samma blogginlägg. Anledningen är helt enkelt att jag är alldeles för kontrollerande för att publicera detta nu och imorgon ångra vad jag egentligen skrivit i min högst seriösa blogg om mitt högst seriösa liv. Jag behöver alltså natten på mig för att fundera lite.

***

Dagen därpå, 17.00:

Äh, vad fan. Jag har censurerat klart nu. I eftermiddag blir det tv-kväll med damerna och massor av pluggande. Oh ja!

Dagens gästbloggare: Fröken Bitter

Jag antar att jag inte kan leva upp till Värmlands förväntningar, och helt ärligt talat så vet jag inte vad hon väntar sig när hon ger mig den stora äran att titta in och röra till lite i hennes blogg. Hon anar inte vilken makt hon ger mig, och även om hon har varnat mig för att skriva bittra saker om Floppa eller En annan del av Kö.. Örnsköldsvik (Modo hockey) så kanske jag inom kort kommer att håna och häckla dem mer än jag brukar på min egna blogg. Det faller inte inom min ram, att öppet slicka deras arslen och hittills har väl inte just det hänt heller. 

Egentligen är det helt slut i mitt ordförråd nu eftersom jag precis avslutat min egna blogg med att berätta för omvärlden att jag minsann också avskyr små och äckliga barn. Precis som en av mina närmaste vänner, ninjan, som är helt besatt av Zelda, svärd och turles. Och på tal om underliga saker att bli besatt av, så kan jag inte för allt i världen förstå varför man blir så fascinerad av en människa som Värmland har blivit. Det måste vara hälsoskadligt, inte minst för oss som finns i hennes närhet. Detta eviga tjat om den där föredettingen, och antagligen rinner väl bägaren över när jag nu tänker berätta min syn på Konungens* gästspel i Nashville.. Jag har egentligen ingen större koll, men jag måste bara få ställa frågan om nu laget skulle vinna Stanley cup, hur delaktig är han egentligen? Kommer det att kännas som på riktigt, när han under större delarna av säsongen spelat i ett annat lag halvskadad mest hela tiden?

För mig är det ett jäkla gissel, och det är inte i närheten av den äkthet som det faktiskt kunde ha blivit med det rätta laget. Nåja, det är väl bäst för mig att jag inte går in på sådant jag inte har någon humm om, och bara tanken på att Värmland kommer att halshugga mig och sedan dela mig på mitten gör hela den här situationen ännu mer olustig än vad den redan är. Jag får helt enkelt gå in på ett annat spår from här och frågan är bara vad det blir.. Kanske skulle jag ta och hissa och dissa lite, men det är så svårt när man inte har något mer att hissa eller dissa.

Så, antagligen borde jag komma med något nytt, nytänkande och påhittig som jag är..

Fröken Bitter om Värmland:

Om vi först ska tala om negativa saker med Värmland, så får jag väl berätta att det faktiskt är en jäkla skithåla, Arvika. Och just för tillfället finns det inte mycket mer att säga eftersom jag inte sett så mycket av stället. Men en hel del mer positiva saker finns att säga:

Arvika har...

... Jake Gyllenhal.
... Lammkött.
... Ett badhus.
... Willys och Lidl (det senare åtminstone, ett skitställe)

Jag kan väl inte direkt påstå att det här var nytänkande, men jag hoppas ni har överseende, tiden börjar att rinna iväg.

Och säkert en hel del annat också, jag orkar bara inte att tänka efter eftersom mina ögon just nu rensas från smågrus. Jag orkar inte mycket längre och måste i samma veva uttrycka min beundrann för Värmlands tjurskallighet. Nu återstår det väl bara att jag tackar för mig och önskar er en trevligt fortsatt dag!

Thank you and good night, på återseende.

/ Fröken Bitter


Jag är smart, det är sant

I alla fall har jag enligt Aftonbladets trevliga artikel de perfekta förutsättningarna för att vara det. Jag greppar med höger och jag tycks dessutom vara vänsterögd. Och att jag är smartare än många andra, ja det visste vi ju redan.

Jag har studsat runt i huset och städat, städat och åter städat och jag kan väl kanske inte påstå att det blir så rent och fint. Men däremot har jag hunnit tänka en hel massa, som vanligt. Jag ska fixa det jag vill, med hjälp av en ängels tålamod och lite Morran-list och en stor portion vänlighet. Det kommer gå galant! Visst, jag kanske inte är känd för att ha en ängels tålamod, men å andra sidan är jag MODOit och vet vad man kan lyckas med med massor av vilja, teknik, uppoffringar och jävlar anamma.

Vill jag, så kan jag - så ska jag.

Jag skulle vilja shoppa, men jag har egentligen inga pengar att lägga på sånt. Usch. Jag hatar folk med pengar, men jag vill gifta mig med dem. Suck.

Jag skulle behöva plocka undan här vid datorn också, eftersom jag har tusen miljarder lappar, post-it-lappar, pennor och liknande spridda här. Eftersom Fröken Bitter kommer sitta här en del känns det som ett nödvändigt ont att sortera ihop lapparna så de är på ett ställe. Problemet är bara att jag trivs med mitt kaos med ordningsprincipen "allt överst"... 

***

Match inatt. Kung Foppa måste vara het, annars kommer det gå åt helvete. Dessutom måste jag gå upp halv fem (senast) imorgon bitti, och det är ju största möjliga usla förutsättning för det ska gå åt helvete. Usch, jag hatar att börja seminarium klockan åtta! Förstår folk inte att det finns de som behöver ägna nätterna åt att se på NHL-hockey?

***

Detta är intressant:

Sätt på din musik och blanda
- klicka på nästa-knappen efter varje fråga
- använd sångtiteln som svar på frågan
- inget fusk
- kommentera

     1. Hur mår du idag?

The look

2. Kommer du komma långt i livet?
Heaven is a place on earth

3. Hur ser dina vänner på dig?
Video killed the radio star

4. Kommer du att gifta dig?
 Biggest and the best

5. Vad är ditt livs themesong?
 Jolene

6. Vad är ditt livshistoria?
 Final countdown

7. Hur är skolan för dig?
Life is life

8. Hur kan du komma framåt i livet?
Rocky ? eye of the tiger

9. Hur kommer imorgon vara?
Center of the heart

10. Vad är det bästa med dina vänner?
She just wants

11. Vad finns i lager för nästa vecka?
Wake up little susie

12. Vilken sång beskriver dig bäst?
Love in a trashcan

13. Hur är det med ditt liv?
Total eclipse of my heart

14. Vilken låt ska spelas på din begravning?
Beautiful day

15. Hur ser världen på dig?
Pride (in the name of love)

16. Kommer du att ha ett lyckligt liv?
Streets of ohiladelphia

17. Vad tycker dina vänner om dig?
Dancing in the dark

18. Har du en djup och mörk hemlighet?
Walking on sunshine

19. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Girls just wanna have fun

20. Hur kan jag göra mig själv glad?
Stuck in a moment

21. Kommer jag nånsin ha barn?
All i want is you

22. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Born in the USA

23. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?
Start me up

24. Vad är några tips till mig?
Dream dream dream

25. Hur kommer jag att bli igenkänd?
Fuck of & Die

26. Vad är min danssång?
Warriors of the world united

Jag tänker kommentera det där vid ett senare tillfälle. Fröken Bitter kan få lägga sin näsa i blöt hon också. Hellre i det här, än när det gäller Kung Susse i alla fall.

Nu måste jag fortsätta städa!

Jäjä!

  


Jag har lärt mig simma...

... men jag måste göra något åt att jag sjunker.

Det blev ett långt snack med Murke idag om min hjärna. Hur den tänker och hur den inte tänker. Mest tänker den för mycket, och det är ofta utgångspunkten till allt surr som blir ännu större där inne. Men idag började jag ta till mig saker, och det känns som jag börjar förstå även det logiska hon vill få fram. Tyvärr funkar det inte helt i praktiken än, så det måste jag jobba på. Men det är som sagt bara att kämpa på!

Nu, tjejsnack, massor av tjejsnack.

143768-1 

Snacks och snask
·Chips eller godis? Chips
·Absouta favoritgodiset? Varierar beroende på vad jag gör (hockey/film/fest/bara äter/annat) och med vem/vilka jag är
·Lösgodis eller påse? Lösgodis så klart. Jag vill bara ha det bästa.
·Lakrits, sött, salt eller syrligt? Lakrits och sött och syrligt. Ungefär som jag.
·Favoritsnackset? Hockey: Dillchips. Annat: Sourcream. Och det ska vara OLW.

Sömn
· Vad har du på dig när du sover? Trosor och linne, oftast.
· Hur sover du helst? (på sidan, ryggen etc) Spelar inte så stor roll, bara jag får sova är jag nöjd. Men helst på mage/sidan.
· Hur många kuddar har du i sängen? Två
· Kommer du ihåg vad du drömmer på nätterna? Att jag och Foppa diskuterar hans skostorlek och sånt.
· Har du drömt "sann-drömmar" någon gång? MODOs SM-guld, OS-guld, SC-vinster...Ja en massa sånt, annars inga sann-drömmar.

Film
· Senaste film du såg? Marie Antoinette, och den var för övrigt dötrist.
· Bästa film du sett? Kan inte välja en.
· Sämsta film du sett? Ingen aning
· Nämn en film du kan se 100 gånger om. The Pony Soldier är ett exempel
· Komedi, romantik, drama, skräck, action eller thriller. Vilken typ av film föredrar du? Komedi och action.

Morran hissar: Ullis är sötare än socker!

Morran dissar: Boken "Samhällsvetenskaparnas förutsättningar". Ja men visst, ni hör själva. SNARK!

***

Svar på frågan jag haft surrandes i skallen i ungefär ett halvår: Mytoman. Ja, jösses.

***

Nu blir medicin, sen duschen, sen sova. Imorgon ska jag upp tidigt och städa stallet, fika med Murke, plocka undan här hemma och sedan välkomna Fröken Bitter. Jag kommer få gå upp snortidigt.


image33 
The Heart of Hockey

Nu har det gått tre dagar sedan MODO-hjältarna fixade hem guldet till Övik. Man börjar kunna se på det hela med lite perspektiv nu, och det börjar äntligen smälta in lite: MODO HOCKEY HAR TAGIT SM-GULD!

Visst, man kan vakna upp och vara trött som en snigel, sucka över tråkiga föreläsningar, vara halvt död för att Nashville förlorade eller vara allmänt på dåligt humör över annat. MEN, då kommer man plötsligt på att MODO Hockey nu visat att de faktiskt är det bästa laget, och att det är där The Heart of Hockey verkligen finns. MODO Hockey har tagit SM-guld, och alla problem bleknar lika mycket som MODO-hjältarna firar guldet. Oslagbart!

Från bland annat
Linda har jag fått höra hur bland annat Salle sjöng: "Vi är MODO Hockey och vi ska dricka bira och när vi vunnit SM-GULD ska vi ut och fira. Dricka Dricka Bira..."  Kungligt!

Att hela laget består av kungar är en självklarhet. Sedan är det också några av dem som får ses som varit mest tongivande. Till dessa skulle jag vilja ranka (utan inbördes ordning) Krizan, Timmy, Susse och Svarten. Men, för att använda ett klassiskt hockey-uttryck, så är det små marginaler som avgör. Jag skulle lika gärna ha kunna lagt till spelare här. Men dessa anser jag höra dit på många, många sätt och det är inte mycket att diskutera.

Karol Krizan: Ytterst speciell på alla sätt och vis, och enligt mig ES bäste målvakt. Han har haft många tvivlare, men nu har han i och med detta årets kyla och prestationer även i slutspelet visat att han kan stå pall för tryck och jag tror inte längre det är någon som tvivlar på hans förmåga. Förra årets slutspel, när han fick stämpeln som något av en "nedvikare" när det kommer till heta, viktiga playoff-matcher är borta. Innan han kom till MODO hade han också visat att han faktiskt är en målvakt utan dess like, och nu har han som sagt även visat vanliga dödliga icke-MODOiter i Sverige.

Mattias Timander: Många envisas med att hylla Niskala och övriga backar till höger och vänster, och då främst för deras offensiva kvalitéer. Men att inte se Timmys kungligheter på isen (främst på egen planhalva - de defensiva kvalitéer han har) är skamligt. Han är ES klart bäste defensive back, och det kan ingen bortse från. Många har berättat (t ex Harald Lückner) om att Timmy kanske inte är en så stor ledare när det gäller snackandet, men att han "visar vilken ledare han är på isen". Det väger lika tungt som han själv.

Niklas Sundström: Prinsen av New York som i åratal har godtagit sin defensiva roll i NHL kom tillbaka till MODO och blev snabbt Kung av Övik, och det med all rätt. Inte konstigt att han tillsamamns med Hockeyguden Forsberg och kungen Näslund slog all världens poängrekord i JVM. Susse är en playmaker och passningsläggare av högsta rang. Match efter match har han serverat smörpass efter smörpass och varit stora "regissören" i mycket av det som resulterat i mål. Hård som sten utefter sargkanterna.

Per Svartvadet: Jag är trött på allt tjat om Jörgen Jönsson. Svarten är bästa kaptenen. Den perfekta ledaren som enligt tränare och spelare alltid vet hur han ska få igång eller lugna laget. Han visar sitt ledarskap genom både det han gör på isen och genom det han säger. Han stiger själv fram i viktiga lägen, och visar ett gigantiskt självförtroende. Mina kära vänner utan större hockeyintresse brukar alltid göra sig lustiga över hockeyspelares verbala förmåga när de ska intrevjuas, och ärligt talat får jag ibland hålla med dem. Men Kung Svarten är en fröjd att höra (och se) intervjuas. Hans ord är ristade i sten, och när han öppnar munnen så lyssnar man.

Förresten tror jag ingen i hela världen gnäller om jag lägger till Tobias Enström på listan. Det är helt otroligt hur han har utvecklats, och hans skridskoåkning är väl värd att hyllas. Alla tjatar om "vår näste Lidström" - Anton Strålman, men i mina ögon (färgade MODO-ögon? Nä fan) så är Enström lika bra han. Eller om jag lägger till Andreas Salomonsson? Visst, han missade stora delar av säsongen och kunde inte gå för fullt, men som alla vittnat om är han guld värd för laget när han finns med. Hans bländande skridskoåkning kan göra storverk och i sista finalmatchen var han riktigt bra. Eller Oscar Steen? Teknisk som få, och vilken avslutande finalmatch han gjorde! Eller kanske vilken spelare som helst?

***

Imorgon kommer Fröken Bitter. Hujeda mig!

***

Idag har jag gjort ett träningsschema. Det ska följas till punkt och pricka. Jag tror det där med att gå ut och träna stenhårt från början är underkastat. Jag tänker inte börja lite försiktigt och sedan trappa upp. Ska man göra något så ska man göra det ordentligt. Ungefär som MODO gjorde och tog SM-guld.

I Härnösand firar de guld som man ska. Se, lär och njut!

Nu ska jag sätta igång med träningen och därefter väntar en skön dusch med peeling, ansiktsmask, hårinpackning och allmänt ompysslande. Efter att ha laddat batterierna blir det att ta itu med kurslitteraturen på 300 snarkiga sidor, och slutligen gäller det att börja städa.

Jäss jäss!

Min hjärna är full

Det är helt otroligt. Det är verkligen det. Fasen att jag inte varit uppe i Övik och kunnat fira. Det här är så otroligt stort att vanliga dödliga inte förstår hur stort det är. Sagolikt!image38 


 


image39


Dessutom, så fyller världens bästa Timmy år idag! Hipp hipp hurra!

Idag är matchen jag trodde var igår. Nashville-San Jose och Canal Plus sänder den. Livet är underbart!

***

Annars är jag lite orolig för min hjärna just nu. Jag kände det på föreläsningen förut, att herregud, den är ju full. Jag kan så mycket, helt enkelt. Jag vill ju inte skryta, men jag är så jäkla kompetent. Min hjärna innehåller helt enkelt alldeles för mycket och det är dags för en rensning. Det är saker jag skulle vilja ta bort, men som inte tycks gå att ta bort. Kanske vill jag det inte heller...

Sen har vi all oväsentlig fakta jag samlat på mig genom åren. Att veta vad "vad är klockan" heter på tjeckiska är ett exempel på sådan fakta, liksom hur man på samma språk säger "ursäkta mig". Det är helt oväsentligt att kunna, eftersom jag dels aldrig ber om ursäkt och dels aldrig frågar vad klockan är. I alla fall har jag inga planer på att behöva fråga en tjeck om detta.

Mer totalt onödig och oväsentlig fakta som jag borde rensa ut då? Historien om att Jesse James sköts med en Colt 45 (ärligt talat, i min värld kan det visserligen ses som högst betydelsefull information, men ändå... Nej). Vi fortsätter: Alla de "roliga" historier som inte ens är roliga. Exempel:

Alexander Semin och Daniel Sedin var och köpte en varsin tröja.
Alexander: Se min!
Daniel: Ja, se din!

Sånt där liksom, det är det inte många som skrattar åt. Förutom jag då. Jag tycker fortfarande att den håller världsklass och gapskrattar av att höra mig själv berätta den. Det är trots allt humor på hög nivå! Hm.. Efter lite övervägande kan den alltså fastställas som högst nödvändig kunskap och alltså är det inget att rensa bort.

Sen har vi alla dessa turer om Posh (som för övrigt fyller år imorgon! Grattis, grattis!) och Herr Beckham... Varför i all världen kan jag det? Eller Linda Rosings fram-och-tillbaka förhållande med Fadde? Det är verkligen onödig fakta och något jag borde rensa ut.

Vad ska det finnas plats för då? Jo, hockey och The God så klart, givetvis. Sedan ska det finnas lite plats för alla övriga vettiga saker jag vet om andra viktiga saker. Önskvärt är också om det jag hör på föreläsningarna samt läser i kurslitteraturen kunde gå in och förbli där i min hjärna (fast inte på bekostnad av något viktigt då, förstås!). Att min berömda associationskedjas små mekanimer inte får rubbas är en självklarhet, liksom USAs geografi och allt om indianer, och så klart Familjen Macahan-dialoger.

Ja, jag får ta och jobba på att möblera om lite... Vårstädning så att säga.

***

Vad gör man egentligen under en psykoanalys? När är det befogat att göra en sådan? Kan man göra det för sitt eget stora nöjes skull?

Imorgon ska jag få en välbehövlig "om-rörning" i hjärnan av Murke. Det behövs verkligen efter helgen.

Dagens lista:
Dagens låt: Biggest and the best
Dagens läsning: Nya SOLO, äntligen.
Dagens tristaste: Jag själv. Jo, jag är faktiskt ganska trist. I alla fall just nu när allt snurrar runt, runt, runt och jag inte vet något.

Jag känner mig konstig. För att citera en av mina favoritförfattare Jenny Jägerfeld, så känns det som att jag har Hål i Huvudet.

Fyra och en halv timme kvar till Nashvilles match börjar. Under tiden jag väntar ska jag vara lite social.


Leker i sanden gör bara ungar...

... Spelar i MODO gör bara KUNGAR!

Som redan tjatats om var detta det största som hänt mig, och det säger en hel del det. Jag har varit, och kommer så vara, i en gigantisk jättebubbla och inget som egentligen kan uppfattas som negativt kommer kunna slå hål på den inom den närmaste tiden.


image36
 

Som Herr Trötter uttryckte sig, så är detta ett guld för alla MODO:iter och det är hur härligt som helst att se spelarna hyllas med fansen och fira med dem.

image37


Ja, jag skulle kunna posta hur mycket guuuuuld-bilder och länkar om detta som helst, men vad fan. Ni kan ju se, höra och läsa själva!

***

Även Fröken Bitter gratulerade igår MODO på sitt eget lilla bittra vis. Hennes cyniska kommentar var: "Det där vill jag inte höra något om. Jag är inte intresserad!" Efter att ha jag tiggt om ett litet grattis och bett henne komma med förslag på fyndiga rubriker om MODOs makalösa SM-guld kom det slutligen: "Domedagen är här. Rädda er om ni kan".

Man ska inte förkasta det där som skitsnack. Innerst inne menar hon faktiskt väl. Det är bara bitterheten över Timrås tragiska utgång ur slutspelet som sitter lite ivägen för att hon ska kunna glädjas fullt ut med oss MODO:iter, och med vår glädje över detta guldet kan vi ha överseende med henne och övriga dödliga.

Fröken Bitter har förresten tröttnat på att springa efter glasskillar, så istället har hon knåpat ihop en kontaktannons. Som tack för hennes oerhörda ansträngning för att gratta MODO igår, så publicerar jag den här. Givetvis i originalskick. Håll till godo:

Du, rike man i Arvika, finns du? Jag är vacker och normalt begåvad helt enligt utlåtande från psykiater efter noggranna kontroller. Jag söker dig i Arvika som är världsvan, tränar minst 4 gånger i veckan samt är en hejare på segling. Du skall tycka om att betala för dig, o c h mig när vi sysslar med aktiviteter som kostar pengar. Helst är du inte äldre än 18, och gärna med vissa drag från Brad Pitt eller Geroge Clooney. Nåja, inte om du är 18, för då får du gärna se ut som någon yngre mer släthyad kändis.. Som, t ex Jake Gyllenhal eller varför inte Orlando Bloom? Ser du inte ut som någon av dessa men ändå vill ha mig? Slanta upp några tusen och lägg dig under kniven..
Du får gärna spela hockey samt kunna sjunga och spela gitarr så att du så småning om kan skriva en låt tillägnad mig. Något som jag blir imponerad av är dyra bilar och shoppinturer där någon ger mig precis allt jag pekar på.
Låter det intressant? Den 18e April åker jag till Värmland och kommer under en tid att befinna mig där. Lämna ett avtryck i gästboken med kontaktuppgifter så bestämmer vi en träff.

Puss i ljumsken!


Du rike man som inte kan motstå denna ljuva lilla dam, skriv en kommentar så ska jag vidarebefodra ditt intresse till damen ifråga. Heter du förresten Kung Forsberg och inte bor i Arvika så kan du visa intresse för mig istället, och jag kräver inte ens att du spelar gitarr och sjunger för mig.

***

Nashvilles seger i förrgår var strålande, liksom The God Himself. Inatt är det åter dags och det är bara att hoppas att Nashville går samma öde till mötes som MODOs kungar har gjort.

***

Imorgon blir det att ta tag i studierna igen. Det och träningen var saker jag hade satt som "pant" (kan man ens säga så? Nåja, jag gör det för det är min blogg och jag gör som jag vill) på att MODO skulle vinna. Träningen har jag redan påbörjat med bra resultat och nu är det bara att plugga på. Med guldet som motivation kommer allt gå som en dans.

Dagens lista:
Dagens känsla: Fortsättning sedan igår: Total jävla lycka!!!
Dagens "klart för att bocka av från att-göra-listan": Ansökningarna till höstens kurser är klar. I stort sett vill säga. Imorgon kommer jag fundera fram till deadline på om jag verkligen ska ha det i den ordningen.
Dagens tvivlare: Den blonda häxan när jag dyrt och heligt lovade att dyka upp på universitetet imorgon (i tid och allt): "Pft, det tror jag först när jag ser det". Fy vad folk tvivlar jämt! Tvivlade på att MODO skulle ta guld och tvivlar på att jag inte ska komma till föreläsningarna imorgon. Jaja, gällande tvivlet om mig kanske det är lite befogat, men som sagt. MODOs bragd, detta guldet som man väntat på i 28 år (jag i snart 20 år), gör att man orkar med även jobbiga saker. Så jag ska minsann gå dit ska du se, Säffletösen!

Behöver jag nämna att MODO tar en självklar plats på Morran hissar-listan? Och att min pencillinkur och framförallt att Värmland blivit placerad här och inte i havet mellan Västernorrland och Finland går in på Morran dissar-listan? Nä, jag tänkte väl det. Jag är en skapligt förutsägbar person, jag.

***

Världens bästa MODO!

LYCKA! Fullständig jäkla lycka! Och då ska det ändå tilläggas att fredag den trettonde verkligen på alla vis var just fredag den trettonde med enormt hemska och jobbiga besked. Men det klart, något ska man väl ha att gnälla över.

Nu ska jag invänta Nashvilles match och njuuuuuuuuuta ytterligare av guld-hjältarnas bragd.

image33
Världens bästa hjältar!

SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD! SM-GULD!

image35

Världens största hjältar gjorde det de, och vi fans, drömt om så länge.
De fixade hem Guldet till Ö-vik och de gjorde det på bästa möjliga sätt. Lyckan är total och att se deras glädje när allt var klart var mäktigare än allt. Det slår till och med OS-gulden och det slår Colorados Stanley Cup-vinster. 
Det är större än något annat.Det här är det absolut största jag varit med om, och jag har
 väntat på den här dagen i nästan 20 år.
Dagen med stort D. Matchen med stort M, och som man visste att det inte fanns en chans att MODO skulle förlora.

Jag älskar det här laget...! Den kämpaviljan, den glöden, den VILJAN!
De är kungar allihop, och de var verkligen värda detta.  Jag har aldrig haft så ont i huvudet, min hals, min fot och min hand men jag älskar detta! Jag har nog aldrig mått så bra!!!

Det enda lilla jag skulle kunna gnälla på, som den cyniska person jag är, så är det ju att jag är här och inte i Ö-vik. Jag skulle ha varit i Ö-vik nu, och det skulle hela Sveriges (och världens) MODO:iter vara.

Nu ska jag fortsätta fira detta!

Final Countdown

Dagen med stort D. Detta har jag väntat på i nästan 20 år.

Inte ens fem timmar kvar nu.

HEJA MODO! Världens största hjältar!

Mer än så behövs inte sägas just nu.

När andra tappar modet, stiger Kung Forsberg i höjden

Canal plus sänder Nashville-San Jose inatt klockan 02.00. Efter att jag sett den matchen ska jag sova och sedan vakna upp till en ny, viktig hockeydag. Mitt liv är allttså på topp.

Kung Forsberg, The One And Only. Alltid lika trevliga nhl.com och Larry Wigge hade en underbart bra artikel om The King.
Se, läs och njut! Helt sant, helt underbart! Foppa är ett rovdjur av högsta rang i playoff-tider och han är en vinnare, och just denna egenskap är en av anledningarna som skiljer (och höjer) honom från många andra bra spelare. Det är en skillnad som skiljer kungar och Gudar åt.


image32 

Jag vet att jag tjatar om den mannen, jag vet det. Men låt mig göra det, för det är han värd. Gud Allsmäktig.

***

På måndag fyller världens bästa Timander 33 år, och alla vet då vad som skulle vara den geniala födelsedagspresenten.

***

Jag har mått betydligt bättre idag, i alla fall under eftermiddagen. Jag är stensäker på att det är hockeyn som är största anledningen till att jag blir bättre. De där pillrena däremot ger jag inte mycket för. Nu kan jag ju till och med få i mig dem utan några problem. Jag krossar dem, har i smulorna i en halv yoghurt, rör om och äter. Snabbt och enkelt. Så ska det väl inte vara med medicin? Jag ska gå på den här kuren i tio dagar, och jag tycker det känns helt okej. Alltså kan det inte vara någon bra medicin.

Vart håller Fröken Bitter hus? Vi måste planera hennes ankomst hit och jag måste få muntra/skrämma (?) upp henne med mitt psykopatiska brev.

Nu blir det Fråga Olle och sedan piller-knaprande. Ingen panodil har jag tagit idag heller. Gött mos!

image33 


Och som de gjorde det!

 Helt underbart!


image31


Sveriges bästa hjältar visade än en gång att det faktiskt ÄR hjältar. En kalasskön 5-1 seger i ett kokande Swedbank verkligen. MODO gjorde allt rätt, och framförallt gjorde de allt rätt hela matchen igenom. Stod upp bra för varandra, täckte skott (hoppas du såg det Wikegård!), jobbade på bra framför eget mål, spelade en härlig offensiv hockey och gick rätt på mål, tog vara på chanserna och levde verkligen upp till sitt rykte om att vara kungar på att kontra. Ett härligt tempo och tokbra prestationer av även de spelare som annars inte är de mest tongivande (vilket jobb Micke P gjorde, exempelvis!). Dessutom: spelarna man förväntar sig stordåd av match efter match gjorde även de vad de skulle. Ett skönt go matchen igenom. Som sagt: HJÄLTAR!

***

Det viktiga seminariet jag trodde vi skulle ha på måndag är visst på torsdag istället, och det innebär att chansen finns att jag möjligen skulle kunna åka upp på en sjunde och avgörande match i Ö-vik på måndag och sedan åka hem hit tillsammans med Fröken Bitter på onsdag. Hoppet lever!

***

För övrigt måste jag fundera på vad jag ska söka för kurser i höst. Sista ansökningsdag är nu på söndag och jag velar mellan Medie- och kommunikationsvetenskap C 20 poäng samt Journalistik A 10 poäng + Mediepraktik I 5 poäng + Mediepraktik II 5 poäng. Valet är jättesvårt och jag som till och med skulle ha svårt att bestämma mig för vilken sida jag skulle gå upp på om jag hade sängen fri från väggen på båda sidor, har förstås ett smärre helvete med att bestämma mig. Dock vet jag att jag alltid fattar det rätta beslutet så småningom. Det är väl bara att lita på den rätta känslan och köra på. Länge kvar till på söndag, trots allt.

Gällande skolan är det allvarligt talat dags att ta och reda upp mina två andra kurser nu. Det MÅSTE göras imorgon. Det, samt att beställa nya linser är morgondagens prio ett.

Dagens lista:
Dagens mål 1: Kung Timmy!
Dagens mål 2: Kung Micke P!
Dagens mål 3: Kung Döme!
Dagens mål 4: Kung Svartvadet!
Dagens mål 5: Kung Steen!

(Ja, ibland måste man få ändra på principer och köra på fem istället för tre).

Jag undrar om jag vågar träffa Lurke imorgon? Jag skulle behöva det, faktiskt. Detsamma med Murke. Mest skulle jag behöva att de kommer hit med snickerskakor som Lurke bakat åt mig. Det skulle nog få min feber att sjunka nästan lika mycket som den gjorde idag när glödheta MODO tände till.

Nu ska det städas och bytas lakan. Därefter ska jag mysa med lite Cosmo-läsning. Gonatt!
...Och ur kaoset hördes en röst som sade:

Le och var glad, ty det kan bli värre. O jag log, o jag var glad, och det blev värre.

Här har man smilat upp sig och gått och längtat efter att få se MODO-hjältarna i final. Jag har ignorerat mitt halsont och spenderat tiden åt att glädjas över saker istället. Men vad händer? Jo, nu har jag dragit på mig svår halsfluss som troligen också är körtelfeber. Jag var glad, och nu blev det så här.

Jag har feber, ont i halsen och örat, kan inte gapa/svälja och heller inte prata. Jag kommer inte att kunna åka upp och se MODO på torsdag och allt känns skit. Dessutom ska jag varje dag ha i mig tre gigantiskt stora antibiotikatabletter som gör att jag känner mig som en liten pillerknaprande galning i och med att jag måste krossa tabletterna innan och finmala delarna. Det är jag och Kung Salle som går på piller! Yeah!

Det enda jag kan sysselsätta mig med är att sitta här vid datorn eller se på TV eller läsa. Jag får inte anstränga mig, och sova går inte. Det blir det ännu värre av. Jag kan inte träffa folk, delvis på grund av smittorisken och delvis för att jag inte kan prata. Typiskt att det är just nu, när Lurke är här och allt. Bläääää!

Men, men. Har man Kung Forsberg som Gud så har man också inprogrammerat i sin hjärna att inget blir bättre av att gnälla, och att det bara är att kämpa på. Jag ska se till att tvinga mig själv in till Karlstad i slutet av veckan, inhandla kurslitteraturen och plugga som en liten galning under helgen. Dessutom ska jag ta tag i mina andra två kurser och försöka få någon ordning på dem.

Avalanche missar slutspelet och det bidrar förstås ännu mer till att det just nu känns riktigt tungt. Men Nashville ska ta sig an San Jose och jag hoppas på att Kung Forsberg visar tvivlarna att han fortfarande är Världens Bästa Hockeyspelare och att Joe Thornton inte har så mycket att säga till om i det långa loppet. Thornton är en gudabenådad spelare, inget snack om saken, men Kung Forsberg är och förblir The One And Only. Simple As that. Det vet jag och andra smarta människor. Nu ska även ni andra få se. Heja Nashville!


Med tanke på min kopiösa mängd timmar framför datorn nu, så lär det garanterat komma ett blogginlägg lite senare om Stanley Cup.

Just nu är det fullt fokus på finalmatch nummer fyra. 2-1 till LHC och MODO ska nu åter få visa att de är Sveriges största hjältar. Bara lite drygt fem timmar kvar nu! Jag räknar minuterna och går på nålar. Heja MODO!

image30 


Morran hissar: 3685 kronor tillbaka på skatten! Yes! Dessutom kom Cosmo idag! Yes!

Morran dissar: Wikegårds uttalande var riktigt töntigt. Nog för att Wikegård är en riktigt bra kommentator med stort hockeykunnande (även om han, eller ens någon, kan mäta sig med gudabenådade Calle Johansson!), men det där har han inte rättt i. MODO är hjältar, inget gnällag!

***

På tal om Calle Johansson. Jag har alltid varit lite betuttad i den mannen, och det blir bara mer och mer. Han är världens bästa expertkommentator, bättre än NHL-kommentatorerna till och med. Han vet verkligen vad han pratar om, och det är guld att få höra honom berätta om sina egna erfarenheter och hur det verkligen går till. Han är alltid 100 % ärlig, står för sina åsikter men är ändå ingen som kör över andra experters uttalanden om han anser dessa ha fel. Diplomatisk är istället ledordet. Kung är det rätta ordet. Han och Niklas Holmgren är tillsammans det mest kompletta radarparet som går att uppbringa när det gäller hockeykommentatorer.

Nu ska jag slänga mig i soffan och läsa Cosmo och försöka få i mig en tablett.

Nedräkning till matchen börjar... Ohoo, det går framåt!

Glad påsk för fan!

Ja. Humöret är inte på topp eftersom Canal Plus vägrar sända gigant-matchen mellan Colorado och Nashville, och att sopcasten nu vägrar fungera. Men gårdagens trevligheter gör sig fortfarande påminda och gör att jag i alla fall inte är på så dåligt humör att jag slagit sönder allt runtomkring mig.

Underbar seger igår! Imorgon hoppas jag på en fin fortsättning av gårdagen och vinst imorgon igen innebär att MODO kan avgöra på hemmaplan på torsdag, och förhoppningsvis är jag där då. Det skulle slå allt.

Men nu inatt är det en gigantiskt stor match på gång. Klockan två är det dags för Hockeykungen att spela i Pepsi Center igen efter att han lämnade Colorado. Mötet mellan Colorado och Nashville är på alla sätt en gigant-match och det är inte bara det faktumet att det är stort i och med att Foppa åter ska spela i Denver, utan också i och med Nashville behöver poängen för att kunna å ett bra utgångsläge inför slutspelet och att Colorado jagar en slutspelsmatch. Jag tycker det är en ren skandal att Canal Plus inte sänder matchen (fast tja, jag tycker alltid det är en skandal att Canal Plus inte sänder hockey dygnet runt...) och ännu mer skandal är det nu att sopcast ska vägra fungera. Jag måste få se matchen. Min kropp, mitt blod , min hjärna och mitt hjärta skriker efter hockey!

Det enda Sopcast tycks vilja visa är matchen mellan San Jose och Vancouver, men det är ju inte den jag vill se. Jag bryter snart ihop. Inget fungerar. Jag har försökt lirka, jag har hotat med våld, jag har försökt övertala den med list. Men nej, inget tycks göra att den visar en annan match än Vancouver-matchen. Vad gör man? En timme kvar nu, och min huvudvärk är vansinnigt jobbig. Sovdags skulle vara det bästa, men som sagt är det helt och hållet orimligt just nu. Jag kan inte lägga mig förrän halv fem efter att ha bevittnat gigant-matchen.

Vi kör väl en liten Hemmingsson också, eftersom det är grymt uppiggande. Denna kan handla om både mig och Fröken Bitter. Vi har våra likheter och tur är väl det.


image29


Igår var Lurke, Murke och Piggelin här och såg matchen och trots att de mest förde oväsen gick det bra. Jag funderar på att ta hit dem även imorgon eftersom de tycks föra tur med sig. Efter hockeyn blev det film och sedan tjejsnack. Snuskigt värre!

Dagens lista (eller snarare gårdagens):
Gårdagens skräpmat 1: Cheeseburgare (Lurke kommer med en bricka och tre burgare. Vilken välkomstpresent!)
Gårdagens skräpmat 2: Pizza (svinäcklig och jag var inte ens sugen på pizza. Men att sitta och glo på Murke när hon skulle smälla i sig kändes allt för bittert för att låta bli).
Gårdagens skräpmat 3: Popcorn (Piggelin bidrog givetvis hon också. De andra åt under matchen och jag väntade ihärdigt till slutsignalen innan jag kastade mig över skålen med det vita guldet).

Fröken Darling har kommit hem från Thailand nu också!

Nu ska jag bråka lite mer med sopcast samt skriva en lista på allt jag ska köpa på tisdag. Visserligen har jag inga pengar, men köpas måste det.

Sov sött, dröm rått!
Sitting Bull var en krigare av rang

Riktigt sjuk som jag är har jag ägnat ett antal minuter åt att fundera på Hockeykungens framtida barn. Om vi nu bortser från att flickvännen och sambon nu är Michelle (som verkar jättebra) och betänker att Kung Forsberg skulle få barn tillsammans med Sitting Bulls (Tatanka lotanke) dotter, dotter, dotter, dotters dotter.. (ja, fortsätt generationskedjan där...). Tänk vad synd det då skulle bli om alla hockeykrigare om några år!

Nåväl, det där får ses som en hyllning till Kung Forsberg och Sittung Bull, övriga Lakota och övriga indianstammar. En hyllning på Morran-vis. Det vill säga helt magnifikt underbar, men helt oförståelig för alla andra.

Underbara
Nina Hemmingsson tycka ha gjort en serieruta om mig, IGEN! Se, läs och njut. Jag tror inte det finns människor som gör skönare serier än vad hon gör.

Roligast är att många av dem är precis som att de var gjorda om mig. Till exempel den här:

image28

Bild från Hemmingsons sida på Aftonbladet.se: http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,1013012,00.html

Det är ju faktiskt så. Jag tvingas använda ett fult, omoget och grovt språk just för att alla andra är obildade idioter. Yes, yes!

Ikväll kommer lilla Lurke. Jag funderar på att stå med banderoller och ballonger och hälsa henne välkommen. Eller så struntar jag i det. Jag är ju faktiskt sjuk!

***

Vad tycker ni om följande moraliska frågor? Kopiera gärna och svara i er egen blogg.

Är det omoraliskt att vara otrogen?
Det är en självklarhet att det är omoraliskt att vara otrogen! Sen om omoraliska handlingar kan förlåtas trots allt är en annan fråga.

Är det moraliskt acceptabelt att döda i krig för att försvara sitt land?
Jag antar att det också är i självförsvar, och då är valet självklart: Ja.

Är det okej att en rik person köper en fattig persons njure för 1 miljon kronor?
Nej. Man kan och ska få köpa mycket, t ex ett nytt utseende genom plastikoperationer, men inte kroppsdelar från andra människor. Tanken är väl att denne med njuren inte behöver den, och då skulle det ju kunna vara okej. Men problemet är ju att det skulle kunna missbrukas, att organförsäljning skulle bli en stor handel och att fattiga människor kanske inte skulle ha något att säga till om utan att de med våld/hot blir fråntagna sina organ.

Är det okej att köpa sexuella tjänster om den som säljer får 1 miljon kronor och ingen hallick får några pengar?
Jo, det tycker jag. Utan hallick är det ju förhoppningsvis den som säljer sig som själv valt detta. Sen kan man prata om bakomliggande orsaker till varför denne väljer att göra det, men jag anser att var och en ska kunna få bestämma en sådan sak själv. Dessutom väljer ju sexsäljaren antagligen sin kund också (eller åtminstone kan tacka nej) om denne är "egen företagare" så att säga, utan hallick. Med tanke på de aspekterna tycker jag det är okej att vara sexköpare i det fallet.

Är det moraliskt acceptabelt att höja priset på en snöskyffel från 150 kr till 800 kr när det snöar?
Givetvis, ja. Den som äger snöskyffeln bestämmer priset. Simple as that. Kanske inte särskilt sjysst mot sina medmänniskor, men acceptabelt? Givetvis.

Är det okej att döda en för att rädda fem personer?
Ja. En person som vill fem av mina vänner illa och står beredd att döda dem, ser jag som en självklarhet (en plikt?) att döda. Om frågan innebär döda en för att kunna rädda livet på fem sjuka (de behöver organ/liknande) är dock svaret nej.

Är det viktigt att den som mördare får sitt straff även om vi vet att han aldrig kommer att göra om det?
Hur ska man kunna veta det? Men jo, det är viktigt, en självklarhet.

***

Nu är det dags att fixa lite mat. Ägg ska det bli. Eller, det är tänkt att bli det. För övrigt är jag sugen på att tjafsa med Murke om någonting. Vad som helst, men jag behöver piggas upp av någon hetsig diskussion!Det är gratis att dra åt helvete

Men vilken totalt underbar eftermiddag/kväll! Jag riktigt strålar av glädje.

 
Nej, jag är inte bitter. Eller hur det nu var. Suck.  

Och givetvis är det inte MODO som ska dra åt helvete. Inte Linköping heller. Inte domaren. Nä, det är bara en allmän  liten bitterhets-mening och jag vill inte gå in mer på varför.

 

Tung förlust, men som MODO:it har man lärt sig att aldrig tappa hoppet, så det är bara att se framåt.

 

Imorgon kommer min Lurke. Äntligen! 

Dagens lista:
Dagens citat: (Inte riktigt idag, men idag har ingen människa sagt något roligt faktiskt). "Hon har dessutom skägg, har du märkt det??!!" Jo, Den blonda häxan har ögon för detaljer hon.
Dagens snällaste: Fröken Darling. Hon håller dessutom tummarna för MODO när hon ligger och glassar i solen nere i Thailand.Dessutom min kära mamma som gav mig en påskhare av choklad. Mums!
Dagens idioter: Folk gnäller för att Grey´s anatomy utgår på grund av hockeyn. Men snälla nån! Det är slutspel en gång om året. Det är live. En match kan man inte se i efterhand men det går alldeles utmärkt med en TV-serie. Lägg ner gnällandet.

Nu ska jag snart se på Satc. Yes! Jag funderar på att ta en uppesittarkväll med Macahan och NHL efter det, om jag bara får igång videon.

Kom igen nu MODO, Nashville, Colorado och Philadelphia!

Världshistoriens kortaste inlägg av mig. Där ser ni. Skriver jag kort så blir det otrevligt och bittert. Var glada att jag skriver


MODO tog inte den snabbaste utan den bästa vägen

Och måndagen var helt ofattbart magnifik. SM-final! SM-final! SM-final! För guds skull, MODO-hjältarna ska spela FINAL!

Nåväl, lyckan över detta övergick i besvikelse, tårar och förtvivlan igår när jag upptäckte att även biljetterna till match fyra, och därmed andra hemmamatchen för MODO, hade släppts. Jag trodde att det endast var första (fredagens) hemmamatxh som skulle släppas, vilket resulterade i att jag istället för att sitta reda vvid ticnet kl 10.00 befann mig hos frisören.

Att gå från total lycka till enorm besvikelse när man sedan kommer hem efter en hård dags föreläsningar om vad-det-nu-var, och upptäcker att även tisdagens biljetter släppts och är slut är riktigt jobbigt och jag fick alla möjliga symtom. Ont i huvudet, magen, halsen och hjärtat.

Nu ligger hoppet, ja för det är ju det sista som överger oss MODO:iter, om att jag ska få se MODO spela final på följande:

* Att det blir en femte match.
* Att jag får tag på minst två biljetter (kanske fler?) när biljetterna släpps, det vill säga troligen onsdag morgon (det är det jag byggt planen på i alla fall).
* Att jag får tag på sista minuten-biljett upp till Sundsvall någon gång under onsdagen. Det vill säga samma dag.
* Att vi får tag på skjuts/buss tur och retur Övik och Fröken Bitter.
* Att jag skrapar ihop pengar till tågbiljett, ca 1000-1600 riksdaler, ca 500 till hockeybiljetterna, ca 300 kr i bensinpengar (minst).

Med hjälp av min ytterst begåvade mattehjärna räknar jag ut att detta blir 1800-2400 kr vilket jag då avrundar till 2000 kr i första hand. Redan nu förstår jag att detta innebär problem. Ännu lyckligare blir jag av det faktumet att det dessutom kommer bli svårt att få tag på biljetter. Oh, the future is so bright.

Men jaja, det måste ordna sig på något vis. Och även om jag verkligen, verkligen vill få se minst en final-match är det viktigaste så klart att detta år blir som 1979. Förutsättningarna är ju relativt goda för det. Inte bara för att MODO är ett lag med enbart kungar, utan också för att 1979 och 2007 hör ihop. Vi tar de två första siffrorna: 1 + 9 = 10. 10 * 2 (Ja, detta är ju andra SM-finalen för Herr Timmy) blir ju 20. Alltså har vi därmed en början till 2007. 7:an går ju automatiskt in så vi har alltså 20_7. Helt logiskt lägger man ju också ihop 1 + 9 (siffrorna längst ut) och vi får åter 10. Eftersom detta inte är MODOs första final så går ju 1:an automatiskt bort, och vi har alltså bara 0:an kvar och det blir med andra ord 2007. Med andra ord hänger dessa årtal ihop, och det är ju hur stort som helst!

Avs vann "måste-matchen" mot Calgary. Kanon! Men Nashville däremot är inne i en förlustsvit och Foppa fick åter gå av isen poänglös. Detta känns oerhört oroande och bådar inte gott inför slutspelet som börjar alldeles snart. Hjälp!

Nu är det inte länge kvar. SM-final! Heja MODO!Kanske går jag för långt?

Jag har helt plötsligt blivit galen i att äta ägg. Riktiga ägg alltså, inge chokladägg. Idag har jag kokat åtta stycken som jag tog två av nu och resten tänker jag spara tills ikväll och imorgon. Kan man koka ägg och spara tills dagen därpå? Jag vet, och har vetat sen innan, att jag aldrig nåhonsin kommer bli någon storkock. Det är liksom inte riktigt min livsuppgift... Men att koka ägg borde väl ändå till och med jag kunna lyckas med? Nu gjorde jag visserligen det så småningom, men det krävdes tre omkokningar och tre trasiga ägg innan det gick att äta de två jag nu vilel ha. Jag förstår inte varför äggen blev sjukligt löskokta och sedan sprack. Jag kokade dem i tio minuter precis som jag skulle. Men, men... Jag hade väl otur helt enkelt. Finns det "lättkokta" ägg? Snabbkokta? Jag vill ha hårdkokta, men det vore trevligt att slippa vänta tio minuter.

Nåväl. Varför denna ägg-hysteri? Jag vet inte själv. Det är väl nyttigt med ägg, men varför? Jag är ju inte den som hakar på något nyttigt bara så där... Går jag för långt i min Foppa-dyrkan? "Ät ägg så får du skägg" 

Nu är det dags att slänga mig i duschen och bli fräsch inför matchen. Bara en timme kvar nu och nerverna är på helspänn. Kom igen nu MODO!

Morran hissar: Min favorit-krönikör är tillbaka i VR!

Morran dissar: Min hemtenta. Vilket fisko den faktiskt är. Men den blev gjord i alla fall.

HJÄLP! Jag dör av nervositet.

MODO och Fröken Bitter.

Nu, snygga till sig inför matchen! Tjing!

Allt går bara man blir lite arg

Så är det. Min ilska fixade färdigt hemtentan och nu är det bara lite finjusteringar och en framsida att fixa imorgon och därefter ska den skrivas ut. Nice!

Snart läggdags för att orka upp tidigt imorgon. Innan dess lite sömnmedel. TJEJSNACK!

143768-1

Påsk

·Hur firar du påsken?
Ingen aning. Förhoppningsvis med Kberg här i alla fall. Det är enda planen.

·Vad klarar du dig inte utan i matväg under påsken? Ägg! Och påslgodis. och påskmust. Får jag bara det så tiger jag sen.

·Brukar du ge/få påskägg? Tja. jag brukar få, men har oftast glömt att ge och brukar istället få slå ihop födelsedagspresenter/julklappar/påskägg och hej faderuttan till folk. Men i år har ju jag inlett en lagomt offensiv säsong med smart spel där jag går på kontringar så jag tänkte nog satsa på att kontra in de där äggen till personerna som högst förtjänar dem (och kommer ge mig! Viktigt!)

·Brukar du skicka påskkort? Påskbrev? Nej, jag är för lat för att måla.

·Vad skulle den ultimata påskpresenten till dig vara i år? Foppa som påskkyckling? Påskhare? Foppa som Foppa, utan att vara påskkyckling/hare/whatever? Nä, jag är inte kräsen. Foppa som Foppa, tack. Ja just det. Åt Blåkulla med HV 71 också! Och Linköping får gå samma öde till mötes. Det skulle sitta fint. Tack på förhand.

***

Skönt att Skellefteå är tillbaka.

***

18 timmar och 45 minuter kvar nu. Hujeda mig!

Nu blir det läggdags. Jag ska bara visa först hur otroligt snygg jag är när jag bara vill.


                                                            

VEM slår det liksom?!

och sen: HUR SKA JAG KLIPPA MIG?!

SNARK! 

Vad roligt allt är

Ja, det finns mycket som är roligare när man egentligen borde skriva en hemtenta. Städa, diska, rensa ur garderoben, dammsuga, tvätta... Ja, listan kan göras lång. Dessvärre har jag dock mest sysselsatt mig med att fundera ut vad jag ska köpa samtidigt som jag skriver ett ord i taget på hemtentan. Om jag bara hade vetat vad man ska skriva i hemtentan hade dte ju inte varit någon konst. Men nu... Suck.

Artiklarna kändes bra i alla fall och jag är nöjd med dem. Det känns positivt!

Vad är det jag vill ha då på nätet?

Dels en massa från
Lagerhaus, men det är så svårt att visa bilder därifrån för man kan inte ta hela bilder. Kanonaffär, men vilket dåligt upplägg.

Men detta kan jag i alla fall visa bilder på:image16image17image18image19image20

Allt detta från underbara blush som har en hel drös med saker jag vill ha. Detta ovan är dock det som ligger bäst till för att få komma hem till mig i ett litet paket.

Kläder och så har jag köpt alldeles för mycket på senaste tiden, så det ligger jag lite lågt med ett tag.

Men däremot vill jag också ha detta från Hööks:
Teddypad
Komplett pullarträns med underbara tyglar


Sen skulle jag vilja ha ett snyggt, vanligt, hederilt schabrak också med BRA passform. Såna verkar vara svåra att få tag i. Marinblått kanske, eller någon annan färg. Något som blir snyggt till Ullis. Grått, beige, creme?

Jäjä, jag erkänner att jag främst ville visa bilder bara för att staja med hur duktig jag blivit på att lägga in bilder och länka. Men det får ni leva med.

Snart är det Sjunde Himlen och jag ska äntligen få glo på Kevin! Mysigt.

Dessutom har jag kommit en halv sida på hemtentan nu (visserligen så dåligt att det borde strykas, men ändå) och klockan är bara tio över fem. Hepp, hepp, det ordnar sig med lite hockey på!

Men rädda mig!

Hemtentan kommer gå åt helvete. Jag är körd. Denna gången kommer det inte att lösa sig, för jag har inte skrivit ett ord. Att läsa en rad i boken gör att min hjärna skrynklar ihop sig och det känns som det inte ens finns någon hjärna. Detta är nytt för mig. Jag har alltid kunnat förlita mig på att min hjärna kör på högvarv och gör det den ska i pressade situationer och att alla inlämningsuppgifter därför löser sig i sista minuten, men nu kommer det inte gå. Klockan är 12.00 och jag har inte orkat med litteraturen än. Dessutom ska jag till stallet nu. Det jobbiga är att jag vet att när litteraturen väl är läst börjar det jobbiga. Då ska jag försöka förstå vad uppgiften går ut på också, och därefter ska jag få ihop tre sidor med vettigt innehåll. Nej herregud. Foppa, rädda mig!

Ja, det blev ju förlust för Nashville och Philly inatt. Men givetvis. Allt ska gå åt helvete. Tack, tack, tusen tack att Calgary dessutom vann och drar ifrån Avs. Varför änder detta?!

Ja, det är ingen bra dag idag. Jag vill bara slänga mig i duschen och snygga till mig och sedan sätta mig i solen, men hemtentan finns där och påminner mig om att det är datorn och boken som gäller resten av dagen/natten. Det är inte konstigt att folk blir deprimerade.

Men nu till något trevligt. I sommar kommer det trilla in lite drygt 3000 riksdaler på mitt konto! Skatteåterbäring, yes!

Dagens lista:
Dagens musik: Dancing in the dark och allt annat med Bruce Springsteen. Det gör att man piggnar till och är en förutsättning för att jag ens ska försöka orka ta tag i hemtentan.
Dagens taskigaste/katastrof: Mitt hårspänne som gick i sönder! Fy vad dåligt! Inköpt på H&M för flera år sedan och som jag vårdat ömt eftersom det visat sig föra tur med sig. Jag hade tråkigt och böjde lite på det, och vips så gick det av. Tack. Tack för att allt förstörs och tack för att jag är så dum så jag försöker undvika hemtentan genom att leka med ett hårspänne istället!
Dagens peppare: Kung Forsberg, som vanligt.

Någon tycks vara bitter idag? Inte kan det väl vara jag?

Nej nu måste jag sätta fart. Stallet, sedan plugga. Heja Morran!

Det går framåt

Skönt besked om Timmy! http://www.modohockey.se/nyheter.cfm?nyhet=2881&rows=5 Nu kan man andas ut lite grann i alla fall. (Ja, det är idiot-bloggen som vägrar länka, inte jag som gör fel. Jag har faktiskt lärt mig länka nu efter cirka ett års tid).

Det går framåt med det jag ska göra. Alla telefonsamtal är ringda och artikeln om Nolander är så gott som klar. Det är bara lite finjusteringar kvar och sedan ska jag ta itu med J20-artikeln imorgon. Därefter väntas 15 timmar hemtenta. Den där hemtentan gör alltså att man knappast skuttar av glädje.

Colorado vann över Wilds, och de närmar sig slutspel. De tredje april är det match mot Flames och då är det superviktigt att de snor två poäng. Det bästa är att den tredje april är på tisdag, alltså kan jag nu skjuta den matchen åt sidan och lägga all min energi på MODO-matchen på måndag. Det behövs. Men nu för stunden får jag lägga fokus på Philly och Nashville som snart drar igång.

Eftersom alla älskar att läsa om mig så kommer här en intrevju med mig själv:

Berätta tre saker som människor skulle bli förvånade över att veta om dig?
Jag är väldigt intresserad av religion (som ämne), jag är barnsligt förtjust i Astrid Lindgren-filmer och jag är intresserad av astrologi.

Vilken egenskap vill du helst se hos andra?
Vinnarskalle och lite jävlar anamma. Detta kan yttra sig på olika sätt dock. Humor är så klart ett måste också.

Hade du något smeknamn när du gick i skolan?
Kärt barn har många namn. Morran, Månstråle, Lella (Lillan), Tratten, Molle, Marre, Murre, Murre Burr, Mars...

Hur var du som barn?
Nästan lika elak som jag är nu.

Varför bloggar du?
För att ni andra ska få se, lära och njuta, så klart.

Betyder kärlek mer för dig än vänskap?
Ja.

Vad kan man leva utan?
Foppas skador.

Vilket är viktigast hos din partner?
Manlig karaktär (beteende, utseende).

Hur ofta lagar du mat hemma?
Så sällan som möjligt.

Hur svarar du i telefonen?
Som det behagar.

Är du pinsam på fyllan?
Jag är aldrig pinsam. Inte enligt mig i alla fall! Övriga personers pinsamma och tragiska åsikter får stå för dem. Typ.

Hur ser folk dig?
Som "värsta grymma tjejen"?

Värsta känslan?
Att förlora. Att se mina lag förlora, att förlora ett spel, en match, eller någon jag tycker om.

Är du vidskeplig?
Vid hockey, ja.

Vad skulle du vilja ändra i ditt liv om du fick ändra på vad du ville?
Att jag blev vad-som-helst som kunde bota Foppas skador.

Skulle du vilja vara med i kungafamiljen?
Ja, jag skulle vilja vara Peter Forsbergs fru, tack.

Vart går din drömresa?
USA.

Vill du säga förlåt till någon?
Ja.

Vem är din hjälte?
Peter Forsberg. The One And Only.

Vad tror du på?
Foppa, MODO, mig själv.

Vad är lycka?
Att vinna

Vilka personer beundrar du?
Som sagt - The God Peter Forsberg. James Arness hör dit också.

Vem var din första kärlek?
Zeb Macahan, Foppa och Krister.

Har du någon dold talang?
Jag framhåller mina talanger. Jag är inte blygsam. Inte ödmjuk heller.

Har du någon fobi?
Blodprov och getingar


Nu ska jag sova. Jag är sjukt trött och det har jag varit hela veckan vid den här tiden. Helt ofattbart, jag måste vara sjuk. Cancer? Ja, troligen. Hjälp! Gonatt!