Nu blir det drag i Gaylord Entertainment Center

Då var det klart då. Nu slipper det surras hit och dit, och jag tror bara det kan vara skönt för The Big One.

Jag har aldrig haft Nashville som något av mina favoritlag, men de var dock ett av mina önskemål (tillsamamns med framförallt Ankorna) när jag önskade vart han eventuellt skulle gå nu. Detroit, och även Dallas kändes som rent vidriga alternativ. Inte en chans att han, Colorado-mannen, skulle spela där. På lite samma sätt kände jag också inför Vancouver. Ett eastern-lag kändes heller inte troligt från Flyers sida.

Nashville är dock ett av NHLs-topplag och därmed känns det som en bra klubb för honom att gå till. Traden var antagligen det bästa för Flyers del, det enda sätt de garanterat kunde få ut något för honom med tanke på Foppas ovilja att skriva på kontrakt inför nästa säsong eftersom han inte vill lova något förrän han vet hur det känns med foten (vilket jag tycker är ett bra beslut av honom).

Att bli bortttradad känns väl antagligen lite sådär för honom just nu. Lojal som han tycker han nog att det är riktigt jobbigt att lämna Flyers och lagkamraterna nu, och även på det privata planet att lämna sina polare. Dessutom, att värma upp och göra sig redo inför match och sedan få beslutet bara sådär. Det är nog lite blandade känslor just nu för honom.

Men han verkar ändå nöjd med att komma till just Nashville, och nu får han chansen till att vinna en tredje Stanley Cup, vilket är det viktiga. Kariya känns som ett givet val av kedjekamrat. Tredjelänk vet jag inte riktigt. I ärlighetens namn har jag ingen superkoll på Nashville (men vad fan, jag får plugga på!), men Sullivan är väl kanske någon som kan tänkas passa. Dessutom tror jag han är högerskytt dessutom, vilket skulle vara en klar fördel för Kung Forsberg. Detta ska nog bli bra. Tänk bara PP med Timmonen! Dessutom borde Predators ha några möten kvar mot Detroit och Foppa får alltså chansen att spöa Zäta och compani igen. Hurra! Haha!

Dagens lista:
Dagens "att-göra": Plugga, plugga, plugga. IGEN. Film-sönderanalyserandet ska göras och bli färdigt. Dessutom har jag en hemtenta jag måste sätta igång med. Som om inte det var nog har jag dessutom två andra kurser att ta hand om. På en fredag! Suck.
Dagens väckning: Min underbara lilla bror som kom inrusande och skrek: "Det är klart nu! Det är klart nu!" Jag: "Anaheim eller Nashville?" Min underbare lilla bror: "Vad tror du?" Jag: "Jag vet inte. Förlorade Flyers?" Min underbare lilla bror: "Ja. Nashville. Hej då, nu ska jag till skolan." Efter det somnade jag om, och drömde nog nåt om Foppa och rovdjur eller något sånt.
Dagens återbesök: Nu är Prickan här igen. Mysigt!

Imorgon blir det FBK-MODO. Äntligen! Då ska jag ägna dagen åt att bara ha roligt och strunta i allt skolarbete jag har att göra. Söndagen ska jag slappa och sedan jobba (hockeymatch igen, yes!) och sedan plugga. Måndag blir det plugg hela dagen, liksom tisdag-torsdag. Fredag är deadline för hemtentan. Gött, min vecka är planerad för varje timme, och det enda är plugg, plugg, plugg. Snark.

Jag ska börja plugga nu med en endaste gång.

För övrigt har jag kommit på ytterligare en anledning till varför jag avgudar den mannen så mycket. Han är den enda karln som gör som jag säger, tycker och tänker. HOHO!

Tjipp, tjipp!

Have no fear, Morran is here

Jag har, som vanligt, börjat bli usel med att blogga kontinuerligt. Det positiva är dock att jag inte är blogg-beroende, alltid något.

Däremot är jag beroende av min hockey, och enligt min bekantskapskrets kommer det snart ta död på mig. Min totala trötthet och allt vad det fört med sig har troligen med min sömnbrist att göra, men å andra sidan kommer jag dö om jag inte är uppe och ser på hockey om nätterna.

Dagen ska jag ägna åt att plugga. Clockwork Orange och G som i gemenskap ska sönderanalyseras och vridas och vändas på för att få ihop svar på vad saker som identitet, socialisation, kulturell friställning, populärkultur, postmodernitet och medieanvändning (och så vidare...snark!) har med filmerna att göra. Som om inte detta var nog svårt ska jag dessutom reletera till relevanta teorier i litteraturen. Oh great! Man känner sig riktigt laddad för att sätta igång. Verkligen.

Annat som står på "att-göra-listan" är att leta bilder till min senaste hockeytext samt göra en shoppinglista. Att leta i tidningar, på nätet och i kataloger efter vad jag ska shoppa är nästan lika roligt som själva shoppandet. Kanske till och med roligare, eftersom sakerna ofta ser bättre ut på bild än i verkligheten och än på mig.  Shoppinglistan är dessutom inte bara rolig utan också nyttig, eftersom jag vet vad jag ska köpa, och därmed inte kommer göra av med massor av pengar på totalt onödiga saker. Inga mer "men den tröjan (jaja, jag VET att den aldrig kommer användas) skrek verkligen på mig så jag var tvungen att köpa den!", alltså. Därmed kommer jag tack vare min smarta shoppinglista att spara in cirka hur mycket som helst = lyxigt värre när jag ska till USA. Alternativt mindre sunkigt när jag ska till USA, beroende på liksom.

USA, ja. Det surras både här och där om Kung Forsberg, och jag vet inte riktigt. Förhoppningsvis blir det klart snarast möjligt, så man slipper fundera. Senaste matcherna har sett grymt bra ut. Vi snaclkar lite gammal nostalgi från när han spelade i Avs här! Balansen finns där igen, de explosova första skären och vändningarna likt en quarterhorse, tvärbromsningarna så han kan lura upp vilken annan världsspelare som helst upp på läktaren för att köpa korv (Wikegård är kung, för övrigt) och så klart dem helt bedårande, makalösa snurrfinterna. Som poesi, och det absolut vackraste som finns. Vad ska man säga, liksom? Otroligt.

Dagens (eller snarare helgens...) lista:
Dagens "åh fan": Nä... Man ska inte tro, eller hoppas (?) så jäkla mycket. Han är fortfarande söt, så är det bara.
Dagens "mohahhaha": Mr Dakota Fanning. Haha!
Dagens "aaaaaaaaaaj!!!" Min lilltå gick av. Tragiskt men sant.

(Jag måste börja blogga oftare, listan blir ju ett enda stort helvete när man aldrig skriver något. Tusan också!)

Harald Lückner har förlängt med MODO, skön nyhet igår. Ikväll blir det HV-MODO och det är bara att hoppas MODO plockar hem poängen och kan sätta lite press på de andra lagen i topp.

Lördag är det FBK-MODO, med mig, Murke, L och A på plats. Ska bli grymt roligt att se våra MODO-hjältar igen, och att få träffa L och A igen!

Halv två är klockan nu, och jag har hittils inte mäktat med mer än hästarna och att sitta här och slöa. Nu får det bli uppryckning! Klockan sju måste jag ha hunnit plugga nog mycket för att ha samvete till att sätta mig och lyssna helhjärtat på MODO-matchen. (Det säger dock mer om mitt samvete än hur mycket jag kommer att ha pluggat... Känner jag mig själv rätt kommer mitt samvete tillåta hockey kl 19.99 även om jag inte pluggat något alls).

Nu skulle det ha varit gott med köttbullar, men det har jag slutat äta till förmån för min mer nyttiga delikattes yoghurt och müsli. Det är faktiskt ganska gott om man blundar och tänker på annat.

Yes, yes. Tjing, tjing!

Mirakel och knasigheter


Mirakel nr 1:
Den 20 juli 1973 skedde ett mirakel. En högst ovanlig pojke föddes. De kristna ville kalla honom den nya Messias och vetenskapsmännen ville kalla honom för en ovanligt förträfflig samling DNA. Detta var dock ingen vanlig Messias eller ovanligt förträfflig samling DNA, denna pojke var mer än så. Detta lilla mirakel fick istället uppkallas av dem med störst visdom, Modo:iterna. På det viset kom det sig att han därför fick namnet Gud Den Allsmäktige, eller Peter Forsberg, på ett mer vardagligt språk. Den här pojken skickades till Jorden för att sprida allsmäktighet, värme visdom, skönhet och lycka. Eftersom Jorden var den plats som mest behövde denna typ av allsmäktighet och skönhet hamnade han därför där, och än idag sprider denne karln, som nu vuxit upp till en riktig Gud, mirakulöst mycket skönhet genom sitt mirakulösa hockeyspelande. Något vackrare finns inte.

(Läs mer nedan, tack)

***

Dagens Lista:
Dagens nya ord: Ålska. Älska + åska, bomber och granater. När det riktigt slår gnistor! Helt otroligt användbart ord, för övrigt. Komponerat av Murke, Lurke och Turke i toppform.
Dagens jobb: Basket. Och matte. Herrejösses! Så mycket matte som jag räknat idag för att få ihop den matchen har jag inte gjort sen jag råpluggade för att lära mig all Foppas statistik utantill och dessutom veta vad det totalt blev.
Dagens nyttighet: Jag har börjat äta flingor, eller vad man ska kalla det. Krispiga är de i alla fall, och sjukt äckliga. En tugga och jag började genast sakna mina onyttiga köttbullar.

***

Mirakel nr 2:
Jag gick upp cirka en halvtimme innan jag egentligen behövde idag.

***

Frågor och svar:
Vad skulle du ta med dig ur ett brinnande hus? (En fråga vars svar enligt en högst vetenskaplig uppgift ska säga en hel del om dig som person) Mitt svar: Vad är det för ett hus? Frågan är vad det säger om mig som person. Troligtvis att jag är oerhört smart, något annat är otänkbart. Skulle jag gissa på, men vem vet.
Louis Vuitton eller Gucci: (Denna frågan tror jag också säger en hel del om vad för sorts person man är). Mitt svar: LV, så klart. För er vanliga dödliga ska jag tala om att det alltså säger att jag är en person med klass, stil och smak. Eller något liknande.
Använder du flip-flops även när det är kallt ute? Här tror jag de flesta förstår att ett Ja-svar säger så mycket som att personen som svarar är dum. Mitt svar: Nej! Så klart. Den som trodde något annat måste vara dum.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Enligt mina efterforskningar tyder ett visst svar på denna fråga att man blir omtyckt av Murke. Fast att hon inte ens gillar det svaret. Knepigt! Mitt svar: Ja tack. Murke tycker ju om mig, och jag svarar ja, alltså innebär det att Murke gillar ja-sägare, eftersom hon påstår att jag är en hemsk liten kossa och därmed inte har några andra fina sidor så måste det ju vara det. Eller tja, så har hon aldrig sagt, hon har bara kallt mig för kossa. Lilla gulliga Murke! Kärlek!

Fler frågor (i lite mer seriös tappning) kommer i fortsättningen! Jag ska också påkeka att jag inte var full när jag skrev detta. Bara deprimerad över Flyers underläge och Avs förlust. Anledningen till att jag ens orkar vara uppe är att MODO vann i sudden. Kuusela, Blatny och Horava! Yes!

***

Jag ska avsluta med att länka till en grymt trevlig blogg:
http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=21680 

Det är den damens visdom som gjort att jag kunnat sätta ord på The Gods mästerligheter i mirakel-texten ovan. Orden är i stort sett hämtade från henne, och jag ber om ursäkt för att jag snott stora delar av texten. Men, det var bland det bättre jag läst och jag tyckte inte det var mer än rätt att dela med mig.

Här är hela texten i sitt original:

Den 23 Januari för några år sedan skedde
ett mirakel på Östersunds sjukhus. Ett
högst ovanligt flickebarn föddes. De kristna
ville kalla henne den nya Messias och
vetenskapsmännen kallade henne för en
högst förträfflig samling DNA. Detta var
dock ingen vanlig Messias eller någon DNA-
klump i mängden utan detta mirakel kom
att kallas Eomin.
Eomin skickades till jorden för att sprida
lycka och visdom. Eftersom Härnösand var
en av de olyckligaste och dummaste städer
som gick att finna hamnade hon så
slutligen där, där hon än idag sprider
kunskap och glädje åt folket.

MÄSTERLIGT!

Det står 1-2 nu. Jag måste sova, imorgon ska jag upp klockan sju för träff med en riktig storlirare. Ohoo!

Gud vad det kliar i min hjärna! GONATT!