Detta är ingen form av kontaktannons. Vänligen observera det.

Jag älskar min lilla Häx. På ytan kan hon verka snäll och beskedlig, men man ska veta att inom henne finns det en hel massa jäklar anamma, och att råka falla offer för hennes ilska är ingen hit. Idag var det ett manligt offer. 

Lisa | Cause my mama taught me better than that säger:
han har inte hört av sig på hela dagen!!

Lisa | Cause my mama taught me better than that säger:
och när jag frågade förut på msn om vi skulle göra nåt så svarade han inte!!

Lisa | Cause my mama taught me better than that säger:
vafan, jag vill ju knulla

Ja stackars detta offer. Nu jäklar. När Häx vill något, då är det bäst att hon får det också, annars tenderar hela hennes värld (läs: Metropolen Säffle) att drabbas av hennes ilska, och som sann människovän tycker jag det vore en smula orättvist att låta alla dessa Säfflebor drabbas av detta. Nä, då är det bättre karln tar och visar lite välmening här.

image229


Nåväl. Detta är som sagt ingen form av kontaktannons. Personen på bilden har givetvis inget med ovan nämnda konversation att göra. (Men hetingar av manligt kön och bra lön kan ändå höra av sig. Blond Häxa finns. Lejon och en förkärlek till att säga "Du milde"" i tid och otid. Högst charmerande).

---
Även Mattias Norström, Mikael Tellqvist och Nicklas Bäckström kommer finnas med i Icebreakers på fredag. Trevligt, trevligt.

Linda har nu bokat om biljetterna så vi får tre bredvid varandra och med (förhoppningsvis) kanonutsikt över kungarna. Åhh, bli fredag NU!

När det gäller den "stora nyheten" om att Detroit vill ha Forsberg kan man ju bara skratta. Det är ju inte ens en nyhet. Men, men, Kung Forsberg säljer och det vet tidningarna om.

---

Nu blir det lite träning. Tjing!

image144

Jordgubbsträd

Idag kom mitt supersöta jordgubbshalsband från cocoo! Det var minst lika fint i verkligheten och jag är supernöjd! Riktigt snabb leverans också.

Dessutom har jag lite saker från IKEA och Åhléns som jag vill ha nu genast. Jag har drömt om den där hyllan länge nu, och lådorna skulle vara perfekt att ha kläder, tidningar och liknande i ståendes på vissa av hyllplanen. Skitsnyggt! Ett sådant träd köpte jag till Murke i födelsedagspresent, och nu vill jag ha ett själv. Min fina jordgubbe kommer passa jättebra i det fina trädet. Ett riktigt jordgubbsträd. Ahhh, vad ja vill ha!


143768-228


Dessutom har jag beställt tågbiljett upp till Sundsvall och Fröken Bitter nu. Jag åker 26:e september och hem den 1:e oktober, vilket innebär att jag dels kommer foira min 20-årsdag där uppe och dels kommer se MODO spöa Timrå dagen före. Känns gött. Dessutom fick jag biljetterna, tur och retur, för ynka 275 kronor. Det är halva priset av vad jag annars brukar få betala för en enkelbiljett! Se där, det lönar sig att vara ute i tid.

 Nu ska jag läsa lite Schulman! Karln har ju gift sig!

image144


Dödsdag och födelsedag

Idag har två mästare ägnats stora delar av mina tankar.

Ingmar Bergman dog idag, 89 år gammal. Många anser att han är överskattad, och jag vet inte jag. Jag är ingen filmvetare, och de filmer jag sett (Jungfrukällan och Sommaren med Monika) gjorde mig inte alltför full av beundran. Men ändå, filmerna har något, och det hade han också. Han har betytt oerhört mycket för Sverige, både som filmland och i övrigt. Rest In Peace. Bergman ska också ha en stor eloge för att han räddade mig från att bli underkänd i Nutida konst .


image227
En annan mästare, Markus Näslund, firade idag sin 34-årsdag. Grattis! Inom det ämnet kan jag desto mer. Även han har kallats överskattad, och om det stämmer eller ej beror väl på vad man jämför med. Han är en mästare dels tack vare sina tekniska kunskaper och hockeysinne men framförallt att han är en gudabenådad sniper. Grattis Nazzy!

Markus Näslund vs Curtis Joseph


Imorgon ska jag hämta ut biljetterna till Icebreakers på fredag! Åh vad jag längtar!

image144


"Då tänkte jag på dig och ditt högfärdiga sätt"

Fröken Bitter mms:ade en serieruta till mig häromdagen.

Det var en seriestrip om Hagbard, vikingen, och var ungefär så här:
Hagbards fru (anklagande): Du lovade att göra allt för mig när vi träffades!.
Hagbard: Ja?
Hagbards fru: Hittils har du bara gjort mig vansinnig!

Jag ringde upp och fick en förklaring:
Fröken BitterDet är du, haha
Jag: Huh? Vadå jag?
Fröken Bitter: "Hittills har du bara gjort mig vansinnig", så som du skulle säga på ditt högfärdiga sätt. Jag tänkte direkt på dig när jag såg den.

Ja, det var ju en fin komplimang. Högfärdig.

Jag skulle gissa att delar av detta kommer från mitt fina, glänsande och enormt vackra hår som är av en riktig drömlängd som alla, alla, alla är avundsjuka på (av förståeliga skäl!!!). Håret är så fint och så tungt, att det helt enkelt tynger ner mitt bakhuvud och det är alltså inte lätt att göra annat än spatsera runt med näsan i vädret och se högfärdig ut.

En hel del har det nog också att göra med SM-guldet. Jag är inte bara skapligt, utan jäkligt mallig över det. Och jäklar vad uppblåst, dryg, snobbig, högfärdig och STOLT jag är över det!


image224Morran hissar: Mig själv för min höga intelligens. Tänk att jag som inte kan något om datorer kunde fixa vänsterkolumnen när inte ens Stockholmsfjollan kunde. Jag vet inte, men det är ju nästan så att jag är ett litet mirakelbarn! Jäss, jäss!

Morran dissar: Mix Megapol. Vad fan, alla vet att jag har svårt att sova under natten. Eller ja, nu var jag nog högfärdig igen och tänkte lite för höga tankar om mig själv. Egentligen är det tämligen få av världens befolkning som ens har en aning om vem jag är, och än mindre har en endaste liten aning om att jag aldrig någonsin somnar före klockan 02.00 och sällan ens lagt mig innan klockan är 04.00 oavsett om det är NHL-hockey eller inte. Men nåväl, åter till mitt dissande av Mix Megapol. För nu känns det nämligen som alla är emot mig. Grannen ska envisas med att klippa gräsmattan ständigt och alltid klockan sju på morgonen när jag behöver sova, allt ska vara så mycket finare och fridfullare under natten och hela min kropp och hjärna mår så mycket bättre då. Till råga på allt har nu alltså Mix Megapol börjat spela en massa bra, eller vedervärdig musik just vid den här tiden. Jag kan inte ens försöka sova när de spelar mästerligheter så som Chers If I Could Turn Back Time eller liknande. Jag blir så glad och lycklig och kan inte ligga still, vilket är nummer ett vad gäller insomnandets svåra konst. Det är alltså skandal. Dessutom, när de inte spelar bra musik som får mig pigg, spelar de skitmusik som gör att jag blir irriterad och börjar bråka med den tio år gamla klockradion för att få tyst på den och det innebär att det inte blir någon sömn då heller. Ärligt talat känner jag för att mörda varje gång de spelar skimusik, och en gång till med Ingen sommar utan reggea kommer göra mig helt mentalsjuk. Så snälla, kan ni inte spela musik som ligger runt 5-6 på min 0-10 poängsskala över musik? Då blir det alldeles lagom, så jag kan somna in lite fint och få min skönhetssömn. Och om bara jag mår bra, så gör nog alla andra också det ska ni se.

Här finns andra Hagbard-strippar att läsa.

Nu ska jag nog vara lite ödmjuk och fortsätta städa. Bara för att man är bättre än andra och därför högfärdig kan man ju inte få komma undan allt.

image144


Ordning och reda är för idioter...

...Genier behärskar även kaos.

Det där är ett toppenordspråk som jag älskar de gånger jag inte orkar vara organiserad och hålla lite ordning omkring mig. Men som idag, då jag suttit och fixat till bloggen (knäpp på näsan till
Stockholmsfjollan) så känner jag mig riktigt ordningsam och duktig och eftersom jag inte är en idot får jag se det där ordspåket som rent nonsens för ikväll.

Vad jag gjort, och ska göra med bloggen (eh... försöka):

* Fått ordning på vänsterkolumnen så den är bredvid och inte nedanför alla blogginlägg.

* Flytta ner vänsterkolumnen lite (cirka en och en halv centimeter) så den kommer i jämnhöjd med vart blogginlägget börjar.

* Fixat den personliga texten, så man slipper ha streck under hela texten.

* Ändrat lite i kategorierna.

* Gå igenom alla inlägg och försöka kategorisera in de inlägg som har en given inriktning. Många inlägg innehåller en salig blandning mellan mig, hockey, hästar, plugg, jobb, kläder, shopping, musik  och så vidare och dessa får vara kvar i kategorin jag, jag, jag. Men inlägg som nästintill helt är hockeyreleterat (exempelvis) ska få sättas in i den kategorin också.

* Eventuellt ändra "grunddesignen" till Fashion för att lite lugnare och mjukare inramning och rubriker. samt förhoppningsvis få texten att bli bredare, det vill säga sträcka sig under fler centimeter vågrätt. Det skulle då se ut ungefär så här (fast med vanliga headern istället och den gula bakgrunden):
Klicka för att se bilden större och se vad jag tycker om utseendet på den.

Jag är osäker på om jag vill att det ska vara så. Jag tror jag vill ha kvar de blå "boxarna" med vit text som den är i vänsterkolumnen nu, men bara ändra rubrikerna och inramningen i själva bloggen, så det blir som i Fashion. Går det tro?

Några förslag för att snygga till den?

---

Sedan har jag också ändrat lite i kategorierna:

Bloggen -----> Min blogg, förändringar och liknande (i stil med detta inlägget). Även i visa fall andra bloggar eller  
bloggandet i allmänhet.

Hockey -------> Hockey allmänhet och MODO, Avalanche, Philadelphia och Peter Forsberg i synnerhet.

Hästarna -----> Om mina hästar och om övrigt som har med hästar och ridsport att göra.

Jag, jag, jag! --> Om mig. Me, Myself and I. Vardagliga saker och ovanliga saker och allt annat som inte hör 
hemma inom en viss kategori, alternativt längre inlägg med en stor blandning.
 
Kläder, accessoarer och shopping ---> Vad jag köper, vad jag ska köpa, vad jag vill ha. Kläder, smycken, väskor, 
skor... 

Musik, Film, TV ---> Inlägg om musik, TV, film. Klipp från youtube eller filmtips/recensioner och TV-serier med
mera.

Skönhet ----> Skönhetsprodukter för hår, ansikte och kropp. Recensioner, mina favoriter, vad jag ska köpa och      
 vad jag vill ha.

Studier/jobb, media och journalistik ---> Om mitt pluggande, extrajobb och medier och journalistik i övrigt.

Tester, utmaningar och listor ----> Tjejsnack, all typ av listor och utmaningar och tester.

Träning och hälsa ----> Min träning

---


Fortsättning med bloggen imorgon... Godnatt.


image144


Får gärna stå i mitt badrumsskåp

Lite skönhetsprodukter jag ska kolla in i höst och kanske förhoppningsvis fylla badrummet med:

The Body Shop är en affär där jag är medlem, men knappt aldrig handlat något ifrån. Kanske dags att göra ett besök där och se om detta kan vara något? Text hämtad från
The Body Shop.

Coconot Body Butter 
I århundraden har kvinnor använt kokosnötsolja för att fuktighetsbevara huden och läpparna, göra lotioner och tvålar, som hårbalsam och till många andra saker. Kokosnötsolja har en naturligt krämig konsistens och är lättabsorberad, den gör huden mjuk och len. Vi har använt kokosnötsolja i denna Body Butter, för att ge dig möjlighet att breda på lite härlig tropisk fukt. En krämig, härligt doftande fuktighetsbevarare, som smörjer huden och gör den mjuk, len och smidig, idealisk efter rengöring. Innehåller två Community Trade-ingredienser: Shiasmör och kakaosmör från Ghana, som båda mjukgör och fuktighetsbevarar huden. För normal till torr hy.
Pris: 200 ml, 165 kr

image216


Jag vill också dofta kokos!


Body Focus Sculpting Body Mask
En effektiv kroppsmask som drar ut orenheter samtidigt som den vårdar och ger fukt till huden för att synbart förbättra dess smidighet. Resultatet blir märkbart inom fyra veckors regelbunden användning.  
Pris: 350 ml, 345 kr


image215Ole Henriksen är ett av mina absoluta favoritmärken (det och i.d) och finns bland annat på eleven (där texten kommer från) och blush.


Ole Henriksen All Purpose Aloe Vera Gel
För alla hudtyper. En uppiggande, fjäderlätt gel som lugnar irriterad hud orsakad av stress, alkohol, kryddad mat eller solbränna. Den är lugnande och lindrande med äkta Aloe Vera och glycerin. All Purpose Aloe Vera Gel är helt oljefri. Passar perfekt till fet/problemhud och kan användas över hela kroppen. Ingen borde vara utan den!
Pris: 217 gram, 515 kr


image218


Favoritmärket Ole HenriksenOle Henriksen Invigorating Night Gel
För alla hudtyper / anti-aging. Invigorating Night Gel är en enastående lätt gel som arbetar i synergi med kroppens naturliga reparationssystem. Den är högeffektiv och ger huden mer liv och lyster. Innehåller närande vitaminer, mineraler och örter som hjälper till att återfukta hudens djupaste lager samtidigt som ytstrukturen blir slätare och finare. Din hud kommer att bli märkbart fastare och lenare med mindre porer. Hjälper även till att reglera talgproduktionen.
Pris: 50 gram, 725 kr


image219

Drömlik nattkräm


Ole Henriksen Skin Inhalation Therapy I
För alla hudtyper - Renande & Upplyftande. Denna produkt har en renande och upplyftande effekt. Skin Inhalation Teraphy I har en oerhört lugnande verkan på känslig och irriterad hud. Dessutom har den en antiseptisk effekt på orenheter och utbrott. Den är parabenfri.
Pris: 60 ml, 325 kr


image220Ole Henriksen Enlighten Me Pigment Lightening Serum
För alla hudtyper. Detta serum är ett celluppbyggande serum som innehåller THC & mullbärsextrakt. Kombinerat med Ester C bidrar den till att tona ner ojämn pigmentering och med regelbunden användning blir din hud ljusare och klarare.
Pris: 30 ml, 675 kr

image221Principessa har jag inte testat förut, men sötare finns knappast. Finns på eleven.

Principessa Bianco Breeze Hair & Body Powder
Skäm bort din hy och bjud dina lockar på denna förförande, mångsidiga silkespuder med ingredienser som vitamin E, Aloe Vera, kamomill och calendula. Denna uppfriskande produkt är naturligt fri från talk och utvecklad för att hålla dig lika fräsch som du precis kommit ut ur duschen. Pudra i håret för att absorbera överflödig olja, skapa form och volym. Denna magiska produkt har även en mjuk doft som ser till att du luktar lika gott som du ser ut!
Pris: 125 g, 245 kr


image222Så där... Det var några av dem. Annars önskar jag mest att få inhandla lite nytt av favoriterna som börjar ta slut.

Gaah.. Jag måste få ordning på bloggen. Designen och hela köret.

image144Jag vill bara ha, och ha, och ha...

Hittade lite saker jag blev kär i i Sandras inlägg om önskeoutfit. Se inlägget här.

Klänningen är från Vero Moda och för 299 kronor får den komma hem till mig. Arbandet är mitt favoritarmband från KyssJohanna. Jag har ett i brunt, men vill även ha det svarta som nu kommit in i lager igen. 175 kronor, betydligt billigare än originalet CC Skye som ligger på dryga tusenlappen. Väskan kommer från Malling & Mikai, Accessora och går på 1665 kronor. Med andra ord kommer jag inte att köpa den.           


image202
     


Gud vad jag vill shoppa. Det är ett beroende, på riktigt. Jag vill bara ha, och ha, och ha. Eller ja... Så är jag ju med allt. Jag vill ha allt jag inte får. Oh yeah.

Nu ska jag upp till stallet. Både jag, Ulan och Ville ska få oss ett motionspass. Nice.

image144


För vi har Werner!

Inte ens en vecka kvar nu till Icebreakers-matchen. Yes, yes. Herr Trötter är förstås bitter över att han inte får se och envisas med att hävda att det är "en uppgjord skitmatch". Jag struntar i om de så skulle ha gjort upp ett schema för vem som ska ha pucken när, och vart denne ska vara, bara jag får se matchen är jag fullständigt nöjd.

Surrade om Silly Season och NHL i ett
tidigare inlägg, och tänkte väl att det är dags för lite Silly Season om Elitserien också.

Micke surrar om FBK hit och FBK dit, precis som alla andra i detta hemska landskap, och efter att Lintner blev klar för kaffesumparna är det också det namnet som varit på tapeten. Av helt oförståeliga skäl. Hade jag varit FBK:are och Lintner skrev på så hade jag jublat ungefär lika mycket som jag hade gjort som MODO:it om Bartek kommit till oss. Det vill säga inte alls. Visst, Lintner har en fin skridskoåkning och skott som heter duga som han säkert kommer glädja FBK-fansen med när han gör mål i powerplay eller assisterar fram. Men hans defensiva svagheter är ju allmänt känt och jag undrar hur det kommer gå för honom den här säsongen. Jag hoppas och tror Micke var ironisk när jag häromdagen satt och tänkte på två SM-guld på rad, varpå han genast påstod att FBK hade ett riktigt topplag i år. "Ja, vi har ju Lintner! Höhö!"

MODO då? Ja, det känns bra inför den kommande säsongen. Riktigt bra. Jag är fortfarande bitter över att Morrison lämnar, men med tanke på våra värvningar och det lag vi har sen tidigare kunde jag gärna släppt tusen Morrisar till Frölunda.

Vi har Elitseriens bäste defensive back och även om vi tappat en annan av de allra bäste till NHL så har vi Hasse Johnsson kvar som bildar stommen med Timmy. Hedman blir bättre och bättre och kommer förhoppningsvis växa ännu mer denna säsongen. Förhoppningsvis kommer Adam komma igång ännu lite bättre, likaså Hedin.

Sedan har vi ju fått tillbaka Hållberg, och där har vi anledningen till dissen av Lintner här ovan. Jag har hört ett flertal jämföra dessa två, och menat att även Per skulle ha dessa svagheter som Lintner har. Vad som däremot skiljer dem åt är att Hållberg fungerar defensivt också och framförallt kan spela på ett vettigt och avvägt sätt. Hans positionsspel är betydligt bättre än Lintners och han vet och ser till att vara på rätt plats på isen. När han tidigare spelat i MODO har han dessutom haft en riktigt defensiv roll och gjort det bra. Jag tycker det är en skam att jämföra honom med Lintner, och jag tror han kommer visa hockeysverige vilken klasskillnad det är dem emellan.

Sedan har ju vi Werner. Äntligen på plats där han hör hemma! Lyckoruset när Wernblom blev klar var nästan som när det stod klart att världens bästa MODO var Svenska Mästare.

Man kan inte annat än älska och avguda den karln. Han är en stridsvagn helt enkelt. Vinna är inget motto för honom, det är fan i mig ett automatvapen! Den energin och viljan är mästerlig, vi pratar Foppa-klass här, och hans välriktade skott och uppoffrande spel framför motståndarnas mål kommer med största sannolikhet ge MODO flera mål.

Och det bästa av allt: Denna viljan Werner har, ja den är han ju verkligen inte ensam om bland Världens bästa hjältar i MODO.

Warg är också äntligen tillbaka. Nu kan dessutom TIK:arna slita spela "Var e vargen" i deras plywood-låda när MODO är där och trycker till dem. Ruggigt roligt. Ännu roligare blir det också när han nu återigen kommer glädja oss MODO:iter med sin fina balans, skridskoåkning och hårda arbete istället för att vi ska våndas över hans spel i Timrå. Underbart!

Någon jag sörjer är vår Duracell. "Micke, Micke P, när du tar ett skär så blir jag kär". Han tenderar att vara lite ojämn, men som han höjde sig i finalspelet! Men nu är det som det är, och det är inget att göra åt. Förhoppningsvis kan nya (och unge!) Marcus Jonasén bli en mycket värdig ersättare för Duracell. Jag har ingen större koll på Jonasén sedan tidigare, men han känns som en grymt intressant värvning. Han ska visst vara en bra rollspelare och spela uppoffrande (tackar!) och dessutom är han rightare. Och dem är det ju något speciellt med. 

---

Kommer jag hinna med Medie- och Kommunikationsvetenskap C (C-uppsats) och Journalistik A, båda på 100 procent, under en tio veckors period när det samtidigt är full fart med ES och NHL och två hästar och eventuellt en USA-resa?

Jo då, det borde väl gå. Vill man, så kan man.

Over and out.

image144


Det FINNS rättvisa här i världen!

Åh my lord!

Igår var jag
sjukligt ledsen över att mitt söta halsband var slut på asos, men nu har jag hittat ett liknande och till och med ännu snyggare och sötare på cocoo! Detta kostar visserligen nästan tre gånger så mycket (295 kronor) men det är det värt. Dessutom är det inklusive frakt.

Här är skönheten:

image201
Förhoppningsvis får jag sötis-jordgubben redan på tisdag! Ohoo!

Hur min ekonomi ska klara detta, ja det har jag förstås inte orkat bry mig om. Den här gången tänker jag inte gå miste om jordgubben. Det ska vara jordgubbar på sommaren!

Förresten... Är jag den enda i världen som inte fått H&M katalogen (och som vill ha det)?

image144Tjejsnack

Detta med Tjejsnack har ju gått uselt på sistone. Jag får svara på två samtidigt för att komma ikapp.

image111

Vecka 30

Underverk (Klickbara länkar i frågorna)

Vilka av Sveriges [7 underverk] har du besökt/vill besöka? Har besökt: Göta kanal och Globen. Vill besöka: Inget. Eh.. För övrigt röstar jag på hela Övik som Sveriges största underverk.
Vilka av Världens [7 underverk] har du besökt/vill besöka? Har besökt: Inget. Vill besöka: Colosseum och Machu Picchu.
Vilken plats/byggnad skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför? Swedbank Arena. Motivering överflödig.
Vilken artist skulle du kalla för ett riktigt underverk och varför? Motivering och namn helt totalt överflödigt.
Har du gjort något som i dina ögon är ett underverk, vad? Jag gick upp en timme tidigare än vad jag skulle idag. Det är ett underverk det.

Vecka 29

Vad har du alltid hemma?

I skafferiet? Alltid och alltid...? Det finns det som man köpt.
I kylen? Alltid och alltid...? Det finns det som man köpt.
I frysen? Alltid och alltid...? Det finns det som man köpt.
I kryddhyllan? Alltid och alltid...? Det finns det som man köpt.
I fruktskålen? Alltid och alltid...? Det finns det som man köpt.

Det mest lustiga är att jag svarar på tjejsnacksfrågorna. Det är sällan det är något av intresse för mig. Mitt skrivarinstresse tar dock överhanden. Fan, finns det ingen sida för killsnack? Den skulle säkert vara roligare. Jag kanske borde starta en sådan.

---

Här är en spännande liten "utmaning" snodd av Den blonda Häxan. Jag gjorde den (men fullföljde ju inte som jag skulle så nu kan jag skarpt räkna med en hel del otur, yes yes). Men i alla fall kunde det konstateras att jag Rolling Stones Start Me Up säger mest om mina sinnen och tankar, samt att min hemske bror skulle bringa mig lycka. Stephen Lynchs Lullaby skulle dessutom berätta om min inställning till kärlek (hahaha!) och personen jag satte som nummer tre är den jag älskar, och denne person hör ihop med låten Holding Out For A Hero av Bonnie Tyler. Ja jösses!

---

Det är din hjärna som talar med dig.
pröva detta det är jättekul men du får inte bläddra ner texten i förväg
för då fuskar du och det kommer inte att gå i uppfyllelse! Det är ett
test som är skoj!

Ämne : Ett test som faktiskt fungerar... läskigt...

Nu gäller det att INTE bläddra ner texten i förväg.


FÖLJ INSTRUKTIONERNA - FUSKA INTE FÖR DÅ KOMMER DET INTE ATT FUNGERA
OCH DU KOMMER ATT ÖNSKA ATT DU INTE GJORT DET!

Det här har ett roligt men lite läskigt slut, läs inte i förväg följ
bara instruktionerna i tur och ordning, det tar bara tre minuter som
sagt och det är i alla fall värt ett försök.

Ta först fram en penna och ett papper:

När du ombeds välja namn, välj då personer som du faktiskt känner på
riktigt och följ din första tanke eller ingivelse!

Gå nedåt rad förrad - en rad i taget - läs inte i förväg för då förstör
du det roliga!!


1. Skriv först siffrorna 1 till 11 under varandra, börja med 1.


2. Bredvid siffrorna 1 och 2, skriv ned vilka två tal du vill.


3. Bredvid siffrorna 3 och 7 skriver du namnet på två personer av det
motsatta könet.

Titta inte i förväg, för då blir resultatet fel!

4. Skriv ned namnet på vem som helst vänner, familj etc) bredvid 4:an,
5:an och 6:an.

Fuska inte för du kommer att ångra det!


5. Skriv titlarna på fyra melodier/låtar bredvid 8, 9, 10 och 11.


6. Slutligen, önska dig något.


Här kommer då nyckeln till detta:


1. Du måste berätta om detta för "antalet du skrev invid 2:an" stycken
personer.

2. Personen vid siffran 3 är den du älskar.

3. Personen vid siffran 7 är någon du tycker om men inte kan komma underfund
med.

4. Den du bryr dig mest om finns vid siffran 4.

5. Personen vid 5:an känner dig väldigt bra.

6. Personen vid 6:an bringar dig lycka.

7. Melodin på 8:an hör ihop med personen vid 3:an.

8. Vid 9:an finns melodin för personen vid 7:an.

9. Melodin vid 10:an säger mest om ditt sinne, och dina tankar.

10. 11:an är melodin som berättar om din inställning till kärlek.

Äh, sen kommer en massa kedjebrevstjafs. Men sånt är det väl ändå ingen som tror på.

---

Nu ska jag sticka till stallet, vilket jag skulle ha gjort för länge sen. Tjipp!

image144Jag och Kimberley Stewart

Imorgon är sista svarsdagen till universitetet. Jag är fortfarande inte helt säker på vad jag ska välja. Alternativen är:

Medie- och Kommunikationsvetenska C, 20 poäng + Journalistik A,10 poäng

eller

Medie- och Kommunikationsvetenskap C, 20 poäng + Medierna och etiken, 5 poäng

Medie- och Kommunikation är givet, men sedan är jag tveksam. Journalistikkursen skulle vara ruggigt bra att få gjord nu i höst. Då skulle jag ha Medie- och Kommunikationen klar, samt 10 poäng i Journalistik (vilket är vad jag vill plugga/jobba med) samt en fempoängare om Medierna och makten, det vill säga 75 poäng avklarade efter denna terminen. Jag skulle dessutom ha en bra början till en examen inom Media/journalistik och framförallt skulle jag ha Journalistikkursen avklarad och därmed vara fri att söka vad som helst i vår. Då kan jag plugga i Sundsvall om det finns intressanta kurser, eller plocka lite hipp som happ.

Frågan är bara om jag fixar att läsa både en C-kurs och en tiopoängskurs där båda går på heltid, parallellt. Journalistikkursen ligger samtidigt som jag ska skriva C-uppsats och det kommer alltså bli riktigt mycket jobb... Men skulle jag klara av det är det alltså den bästa lösningen.

Men risken är att jag i höst, redan innan Journalistiken startar vecka 45, inser att det innebär för mycket jobb och därmed får skippa den. På det viset skulle Medierna och etiken vara bättre, speciellt då den eventuellt kommer gå att läsa på distans. För mig skulle det innebära fem relativt "lätta" poäng, vilket är tacksamt. Går den inte på distans skulle jag kanske kunna ha tur ändå och lyckas masa mig dit på ett par stycken föreläsningar, kladda ihop två artiklar och sedan hiva in ett Godkänt precis som förra hösten. Men å andra sidan bör man vara på plats vid varje/nästintill varje föreläsning. Att redan på förhand känna att max 3-4 föreläsningar är vad jag kommer gå på känns meningslöst.

Nä..., det får nog bli C-kursen och Journalistiken. Det känns vettigast. Jag har ju Kung Forsberg som inspirationskälla, så det ska nog gå bra.

---

Planerat har jag också gjort för sensommaren/höstens stora evenemang:
3 augusti: Leksand - Icebreakers. Det är tänkt att jag,
Linda och kanske Murke (och kanske fler) ska iväg till Leksand och spana in Kung Forsberg, guldhjältarna, Gagne, Samme, Jonte, Sedinarna och Zäta med flera.
4-5 augusti: Till den blonda Häxan i metropolen Säffle! Firande av Lisa Fisas 21-årsdag samt utgång för att fira födelsedagsbarnet, Icebreakers vinst (och MODO-grabbarnas succé) och ja.. Vi hittar nog en massa saker att fira. 24 augusti: Om några pengar trillat in på kontot - shopping. Och då jävlar SKA det shoppas för det har jag inte fått gjort på hela sommaren.
27:e augusti: Medie- och Kommunikationsvetenskapen börjar. Väl värt att anteckna. Mes eftersom det innebär att det är ännu kortare tid kvar till Elitserien drar igång.
12:e september: Emelia 20 år!
26:e september-1 oktober: Till Fröken Bitter, antagligen. Frågan är då inte om hon är bitter, utan att det antagligen blir så att jag ska dit. Bitter kommer hon med största sannolikhet vara, se nästa punkt:
29:e september: MODO-Timrå. Fröken Bitter kommer bli ledsen, jag kommer bli överlycklig. Stockholmsfjollan 21 år.
30:e september: JAG 20 år!!!! <---- Ska firas i förskott genom att MODO krossar Timrå.
8:e oktober: Micke 18 år! Ska inte foras mer än att slänga i sig tårta.
12:e oktober: Johanna O 20 år!
13:e oktober: FBK-MODO.

...Och sedan någon gång efter det blir det evetuellt en USA-resa...*image200

Kimberley StewartMorran hissar: Min absurt goda kyckling"sallad". Nåja, efter diverse spridda klagomål över att de saknas sallad i den har jag valt att kalla den för kycklingfruktsallad. Men den är lika god ändå. Kyckling och avokado, det är jag och Kimberly Stewart.

Hiss också för att SJ som genom ett trollspö kunde svischa fram en tur- och returbiljett till Sundsvall (om jag beställer typ nu) för ynka 275 kronor! Det är ungefär som på samma nivå som när Kung Forsberg målar i varje period.

Morran dissar: Min ekonomi. För nittioniondetusendemiljarde gången den här sommaren. Och nu försökte jag ändå inte verka bitter.

---

Klockan är bara 23, och jag har flera timmar kvar till läggdags. Lägligt att nya Glamour och Veckorevyn ligger här och vill bli lästa.

Tjipp!

*Och där insåg jag att det kommer bli ännu svårare att få ihop en C-uppsats samtidigt som jag ska klara av en tiopoängskurs under tiden som jag istället för studier ägnar tiden åt hockey, shopping, sevärdheter och strunt i USA. Nåja, nu är det ju sommar och alltså inget att oroa sig för i dagsläget. Oroa mig kan jag göra en annan dag.image144Sorg

Nu har det som inte fick hända hänt.

Mitt gudomligt söta halsband från Asos är nu slut, och det kommer alltså inte att komma hem till mig och få hänga runt min hals och ha det trevligt och lyssna på hur mitt hjärta slår för MODO och popcorn.

Nej, nu kommer det få hänga runt någon annans hals, och säkert ha det ruggigt otrevligt. Rest in piece.image199Det finns ett i
svart, men det är ju inte samma sak. Det är lite som att jämföra Macahan med Lilla huset på prärien liksom. Det blir bara tragik av det hela istället.

Stackars, stackars mig.

Nu har jag bittert fått lärt mig en läxa. Vänta aldrig med att beställa saker du vill ha, bara för att betala räkningar. Köp det du vill ha och lägg sedan räkningarna i en papperskorg och dra sedan lott bland räkningarna om vem som ska få ha turen att bli betald den månaden.

Herregud! Kan man köpa det svarta och måla det rött?! Vad som helst, bara jag får mitt röda!

Nu ska jag lägga mig och grina lite. Sen ska jag vakna och glädjas över att det bara är en vecka och en dag kvar till Icebreakers-matchen.

Ahapp.


Bubblor är bra

Fröken Bitter uppvisar sin filosofiska sida: "Bubblor är bra. Tänk vad världen vore lycklig om alla omgavs av miljoner av såpbubblor varje dag. Jag önskar att jag kunde spräcka mina bubblor.."

Det där gör mig alltid så glad. Det är så härligt mycket Fröken Bitter över de orden.

Imorgon ska jag åka in till stan och försöka komma hem med dessa tre. Jag har bara headruschen sen tidigare, och den är kanonbra. Just nu är det ett erbjudande så man får headruschen och queen for a day för 239 kronor totalt, så då måste jag köpa dessa två. Dessutom verkar Superstar bra den också till mitt hår, och då skulle jag bli förvånad om inte den också slinker med hem.         
image194                                             image196

 
Superstar * Superstar Queen For A Day * HeadrushTigi Bed Head Superstar:  
En fönlotion som pumpar upp volymen på höjden och som skyddar håret från all värme. Fantastisk på tunna fina hår. Denna lotion är värmeaktiverande. Kombinera med Superstar Queen for a dayför maximal volym.

Tigi Bed Head Superstar Queen For A Day:
Spraya i hela håret för att få ditt hår fylligare och tjockare. Stadgan håller ditt hår på plats hela dagen och hjälper hala, glatta håratt inte falla ihop. Konditionerar håret & skyddar mot solen. Ej värme aktiverande.

Tigi Bed Head Headrush:
Ett glansspray utan stadga som gör att håret ser friskt & hälsosamt ut. Framhäver färg och slingor utan att tynga ned håret. Blås med kall luft på fönen på samma gång du sprayar för att få fin separation till håret.

Någon som har dessa (speciellt de två till vänster)? Vad tycker ni om dem?

image144
Tjuvlyssnat

"Jaa, så jag har något till efterspelet också"

Man ~40: Du har bredband va?
Man ~25: Japp!
Man ~40: Och DVD-brännare?
Man ~25: Ja, det med.
Man ~40: Kan inte du bränna en DVD med porr till mig då?
Man ~25: Eeh, jo det kan jag väl?
Man ~40: Bra, jag betalar skivan och så?
Man ~25: Visst!
De fortsätter att äta.
Man ~40: Och du, kan du inte ta med den där? Hitta Nemo? också?

Hahahahaahahaha! Tjuvlyssnat är en galet bra källa till humor.

Dagens musiktips:

What's up - 4 Non BlondesFröken Bitters absoluta favoritlåt. Igår, idag, imorgon.

Nu har jag dessutom tröttnat på detta. Jag ska ha körkort det här året, och jag ska skriva teoriprovet den 24:e augusti. Och det ska bli jävligt bra.

image144Även hästar har tänder

Jag vet inte vad de gör med mig, men Stockholmsfjollan och Den Blonda Häxan har en tendens att lyckas ge hela min kropp och själ en sjujäkla träningsvärk som till och med skulle ha fått Kung Forsberg att faktiskt känna smärtan (i alla fall lite grann).

Mina knän känns paj, mina höfter har fått sig en törn och mina ben känns allmänt mosiga liksom mina armar och rygg. Värst är dock krampen i käkarna efter ett oändligt antal skrattkramper samt brosket i näsan efter troligen ännu fler näsrynkningar. Ögonmusklerna är också överansträngda efter ett miserabelt träningspass i att skicka onda blickar och sedan ska väl öronen få toppa listan över mest krämpor. Jag hör fortfarande idioti klinga i öronen, och fast att det tar emot att säga det så ska jag erkänna att det är en tröst i min saknad efter de små mongotrollen.

Helgen bestod i runda slängar av videohyrning där vi alla var rörande överens om det oväntade faktum att vi lyckades bestämma filmer gemensamt innan vi hunnit ha ihjäl varandra där inne. Alla var nöjda med filmvalet, åtminstone väl inne i affären. Vidare blev det filmtittande och firande av Kung Peter Forsbergs 34:e födelsedag (jag skäms. Enda gången jag inte bloggat på hela sommaren är just när The God fyller år). Eller nåja. Jag firade, medan Fjoll och Häx firade att jag inte var bitter utan på riktigt bra och trevligt humör. Mitt humör sjönk dock efter deras brist på intresse för mitt firande. Lördagen sedan ägnades åt att handla mat, laga mat (även jag och Häx gjorde en enastående insats i köket) och sedan en liten lugn förfest innan det blev utgång och vi insåg att Pumpbolaget var betydligt bättre än väntat. Söndagen bestod sedan i bakispizza och sadistiska ingredienser som att tvinga upp Häx på Ullis. Häx och Ullis var båda dock överrens om att en ytterst kort ridtur räckte, och jag och Fjoll är inte mer sadistiska än att vi accepterade det. Våra käkar hade ju redan tillräckligt ont efter de skrattattackerna. Häx klagade dock mest på sina onda sittben. Stackare.  


Vad vi lärt oss under helgen...:
...Även hästar har tänder. Eller vi och vi. Häx lärde sig det, och var väldigt fascinerad över denna nya (men skrämmande, hu!) upptäckt. Jag och Fjoll var också väldigt fascinerade. Över Häx uppvisade dumhet.
...Snygga läppar är viktigare än foton på fu(l)la personer. Därför lät vi vi läppglanset få förtur till plats i väskan istället för kameran.
...Det går utmärkt att packa ner i princip hela sin värld och ta med i väskan och släpa runt på under hela kvällen (eftersom Olssons inte har en garderob, grr!). Ja, allt utom kamera då.
...I Säffle heter det att man flår när man på svenska har bränt sig och flagnar. Om man sedan i Säffle flagnar kaniner eller inte lärde vi oss aldrig.
...Jag tar kolossalt bra kort. I alla fall två av cirka 222. Det är en skapligt bra utdelning och väl värt att hurra över.
...Pumpbolaget är inte alls lika med alternativ musik. Snarare bra musik, covers på bra musik. Vi tackar.
...Allt som ser ut som poppare är inte poppare. Alternativt "allt som inte glimmar kanske faktiskt glimmar."
...Även igelkottar stärks av hejaramsor.
...mms under natten från Fröken Bitter innebär i 9 av 10 fall något som är menat att håna Kung Forsberg och/eller MODO. I återstående fall är det mig personligen det ska håna. Jag älskar båda sorterna!
...korta dejter är bra dejter.
...Det är att ha en "grabbig filmsmak" om älskar sötis-filmer som Jersey Girl och drama/komedi som Desperate Housewives och Sex And The City. I alla fall om man heter Morran och inte fixar prat under en så bra film som Rocky.
...Man ska vara ute i god tid eftersom även solen har sina fläckar (läs: Även den bäste kan råka läsa fel i tidtabellen på en kvart).

Nåja, mer om helgen med eventuella bilder får det bli senare.

GRATTIS KUNG PETER FORSBERG I EFTERSKOTT. Jag hoppas han åt världens godaste tårta, kanske med Polly på. Och så klart litervis med Trocadero.

Nu ska jag äta köttbullar. Sjukligt gott

image144


Favorit: i.d makeup

Jag tänkte skriva lite recensioner och fakta om några av mina absoluta favoriter i badrumsskåpet. Först ut, sminket framför andra: i.d makeup!

i.d har synts mycket i media och fått beröm av sina användare. Många som en gång testat vill aldrig byta till annat smink, och jag är en av dem.

Nedanstående text är hämtad från
Dermarome där man kan läsa massor om i.d och dess produkter samt läsa kliniska studier och hitta återförsäljare.

image186Recension:

Produkt: i.d makeup
Pris: Cirka 385 kr för en foundation
Köpställe: Se Dermarome för återförsäljare. Vill du köpa över nätet finns i.d på Hudapoteket, och det är därifrån jag tagit priser och lånat bilderna. Jag kan även tipsa om seriösa säljare på Tradera som har riktiga i.d produkter till kraftigt billigare priser.

Produkter och tillvägagångssätt:
i.d passar alla hudtyper och oavsett om man vill ha ett naturligt eller mer täckande resultat. Beroende på vilken borste du väljer att använda, samt hur många lager du väljer att ha på kan du variera täckningsgraden.

I sortimentet finns både foundation, concealer, Mineral Veil ("puder"), rouge, mascaror, borstar, läppennor, ögonskuggor och så vidare. Som bas räcker det med en foundation och foundationborste, men även Mineral Veil är bra (speciellt om du tenderar att bli blank och/eller vill få en ännu mer naturlig sminkning med fin lyster) och concealer och concealerborste är även det något som hör till det viktigaste.

Concealer: Perfekt för att dölja mörka ringar eller utslag. Kan även blandas med foundation. Finns i tre färger beroende på hudtyp. Pris: 310 kr
Foundation: Innehåller ingredienser för att fungera som en skyddsbarriär mot exempelvis föreringar samtidigt som den är vårdande och läkande. Finns i nio färger. Går även att blanda för att uppnå perfekt nyans. pris: 385 kr
Mineral Veil: Avslutande steget vid i.d makeup. Kan jämställas med ett puder som absorberar fett och värme samt fixerar makeupen. Lugnar rödhet och irritation och ger en slät yta. Minimerar porer och ger en matt yta med lyster. Pris: 385 kr

För att i.d ska fungera krävs bra borstar som är utvecklade för mineralmakeup och den teknik man använder vid sminkningen. De absorberar rätt mängd mineralpulver du behöver för applicering. Jag har själv inte testat andra borstar, men flertalet som testat menar att i.ds egna borstar krävs för att få resultatet att bli bra. De viktigaste grundborstarna:

Kabukiborste: Foundationborste för ett täckande resultat (medel till full täckning). Ger ett jämnt resultat. Kan användas även till Mineral Veil. Pris: 335 kr
Buffborste: Foundationborste för ett naturligare resultat (lätt till medel täckning). Ger ett jämnt resultat. Kan användas även till Mineral Veil. Pris: 310 kr
Concealerborste: Concealerborste för full täckning. Perfekt att dölja mörka ringar under ögonen, ärr, blemmor och liknande. Pris: från 205 krVälj den foundationborste som passar bäst för den täckningsförmåga du önskar. Jag har själv kabukin och tycker den är superbra. Stort plus också för att den är så liten och lätt att ta med i sminkväskan.

Applicering:
1. Efter fuktkrämen börjar du med concealern och concealerborsten om du känner behov av det. Du kan även ha på andra produkter (exempelvis mer täckande concealer, primer och liknande om du tycker det är nödvändigt) innan du applicerar i.d. Ett tips är dock att ha huden så ren som möjligt för att i.d ska få "verka" (fungera läkande/vårdande/anti-inflammatorisk). Ta concealerburken och skaka den lite och slå den lätt, uppochnedvänd) mot handen för att få en liten mängd pulver att hamna i locket. Skruva av locket och sätt concealerborsten lite lätt i pulvret. En ytterst liten mängd räcker! Slå av borsten mot lockets kant så överflödet försvinner och applicera sedan där du vill täcka. Ta lite i början och lägg vid behov på fler lager.

2. Fortsätt med foundation och den foundationborste som motsvarar den täckningsgrad du vill ha. Gör som med concealern; skaka den och slå lätt mot handen (uppochnedvänd) för att få ut en liten mängd pulver locket. Svep nu runt foundationborsten i locket och arbeta in pulvret väl och med lätt hand. Slå av överflödet mot lockets kant och se till att pulvret inte syns på borsten (även här ska du ha en liten mängd). Börja sedan applicera genom att borsta in pulvret i ansiktet med lätta och cirklande rörelser. Börja gärna utifrån vid kunderna och arbeta dig inåt. Vill du ha det mer täckande fortsätter du appliceringen tills du känner dig nöjd.

3. Avsluta med Mineral Veil. Gör på samma sätt och arbeta in en mängd pulver i foundationborsten och applicera precis som med foundationen. Har du en tendens att snabbt bli glansig är det bra att ha på Mineral Veil även innan foundation.

4. Vill du ha rouge kan du ta det före eller efter Mineral Veil.


Utvärdering: Oavsett hudtyp fungerar i.d kanonbra, och har man hy som blir glansig är det extra bra att använda sig av Mineral Veil både före och efter foundation. Jag tycker i.d fungerar och lever upp till de höga förväntningar man får. Vill man ha det väldigt täckande kan det dock ta en liten tid, men när man lärt sig tekniken och/eller kompleterar med en mer täckande concealer först är det inga problem. Jag har använt i.d i snart ett år och tycker hyn har blivit bättre. Tekniken lär man sig också snabbt. Vill man blanda i.d med andra produkter (annat rouge, annat puder exempelvis) tycker jag det fungerar jättebra, i alla fall så länge det är i puderform.

Något jag tror avskräcker många från att testa är just det höga priset. För en foundaton får man betala cirka 385 kronor, och för att det ska bli bra krävs minst en i.d borste som dessutom går på mellan 200-350 kronor. Men precis som i.d utlovar är också produkterna otroligt dryga. Jag har snart haft min foundation ett år, och använder den nästintill dagligen och det är fortfarande väldigt mycket kvar! Borstarna håller sig också i bra skick om man sköter om dem genom att schamponera dem då och då. Just att produkterna är så dryga gör att de inte blir så dyrt i längden. Med tanke på hur bra de också är tycker jag de är mycket väl värda pengarna.

Vill du ha mer information är det bara att fråga!

image144Hyllningskrönika från Denver Post

Bara två dagar kvar nu till The Gods födelsedag, och det är inget som gått folket i Denver förbi. Det kan man ju också förstå.

Woody Paige skriver i Denver Post
en krönika om vår kung, och precis som väntat är det också en ren hyllning. Dessutom passar han också på att gratta i förskott.


image185Jag hittade krönikan tack vare Aftonbladet. Tack och bock. Min besynnerliga lilla hjärna har nämligen inte tänkt på att Denver Post kan vara bra att läsa även sommartid.

image144Glädjande läkning

Kung Forsbergs fot läker som den ska, och det är ett stort glädjebesked. Så här tidigt finns nog inte så mycket mer att spekulera i, utan bara glädjas över att det ser bra ut än så länge.

Idag har det varit ett jäkla väder. Igår var det en av sommarens (hittills?) soligaste dagar, och idag har regnet istället vräkt ner och det åskat mer än på flera år. Kul nog hittade jag
den här sidan, där man kan göra om sitt ansikte. Här ser ni mig i ett flertal olika stuk:


           

          
 
       Jag måste ju säga att jag är riktigt het som målad. Och som barn, jag ser verkligen ut som den ängeln jag ju också var. Ungefär.

Testa själva nu!

---

Hm.. Ryktena om att Bartek är på väg till oss fortsätter, och ryktena om Selänne blir fler och fler. Vad gäller Bartek blir jag inte direkt överlycklig över ryktena om att han eventuellt ska till MODO. Jag är inte alltför imponerad av den karln, och i mitt tycke kan han gärna gå till en annan klubb.

image144

En diplomatisk och fördomsfull realist med ett hjärta av sten

Det är visst jag det, enligt GP Attityds ytterst roliga tester. Du hittar testerna här.

Jag testede först hur politiskt korrekt jag är:

Resultat:
PK-faktor: 35%
Du är trots allt beredd att försvara yttrandefriheten till dess spets och därmed även låta också politiskt inkorrekta individer komma till tals. I grund och botten tycker du att det är kaféägarens sak att avgöra vad de ljuvliga kakaofyllda bollarna ska kallas.
Man skulle nog kunna kalla dig för realist, även fast det ibland skulle råka kränka någon en smula.
"Jag kanske ogillar din åsikt men jag försvarar med näbbar och klor din rätt att uttala den", som Voltaire sa, är ditt motto.

Därefter kollade jag min emo-grad:

Resultat:
Normal
Du är inte så mycket emo, och dina vänner är nog glada för det. Men du kan ändå visa dina känslor, du är musikintresserad och rätt normal. Akta dig för att fastna i emo-träsket bara.

eller

Stenhjärta
Märkeskläder och ett hjärta av sten. Som du kanske inte vet står emo för emotional, och du är så långt ifrån emo man kan komma. Är du rädd för att visa dina känslor? Det skulle nog inte skada om du öppnar dig lite mer. Att dela med sig av sina känslor i lagom dos kan nog till och med vara bra.

Det resultat blev olika beroende på om jag valde märkeskläder eller inte, och eftersom jag väl får se mig som delad där så blir det båda resultaten jag tar med.

Sedan testade jag hur mycket hip-hop jag var.

Resultat:
Den vilsne
Drömmare! Du är osäker på dig själv och drömmer om att få hänga med de tunga och respekterade hiphoparna. Men då du visar tecken på osäkerhet gällande din läggning till hiphopen vägrar omgivningen att acceptera dig. Du måste våga fly från pop och ballader. Kanske skall du först ta reda på vem du egentligen är innan du går in i ett förhållande med hiphopen?

Mycket har jag hört, men vilsen var något nytt. Och jag får nog VERKLIGEN rannsaka mig själv innan jag går in i ett förhållande med hiphopen.

Här hittade man också en fråga (eller snarare alternativet) som jag vill höja till skyarna för dess totala fyndighet och tip-top humor:

image173


Vidare till testet om hur fördomsfull man är:

Resultat:
Fördomsfull
Du är så fördomsfull att Bush och hans utspel mot muslimernas så kallade ondska framstår som påläst i jämförelse. Snälla vännen - rensa hjärnan från skit.


Här hittade vi dagens andre roligaste fråga (eller ja, alternativet):

image174Sedan var det slutligen dags för att testa vilken valtyp man är.

Resultat:
Diplomaten
Du är en diplomat utan dess like. Politiken fick du i dig i modersmjölken, dina välbärgade och intellektuella föräldrar var noga med att poängtera värdet i demokratin och varje medborgares ansvar. Du tycker att det är upp till var och en om man vill lyckas. Din individuella människosyn har gjort dig något blå. Du är relativt kunnig men framförallt verbalt begåvad och kan tack vare dina språkliga talanger komma långt i dom fina salongerna. Du har välformulerade åsikter om det mesta, men frågan är om det egentligen inte är kvalificerad ordbajs? Du får ursäkta men vi vill påstå att du innanför ditt fina skal endast är en simpel brat som vill att man sänker skatterna. Rösta på högeralliansen i valet så kan du vara säker på den förändringen i alla fall.

---

Fler test blir det imorgon. Nu ska jag äta min kycklingsallad och sedan ska jag försöka komma i säng skapligt tidigt.

image144Minus tre minuter

Jag lyckades springa på tre minuter mindre än i torsdags, och det får väl ses som godkänt åtminstone. Speciellt med tanke på hur min själ mår efter Morrisons svek. Hur kunde han? Vad är pengar mot ett SM-Guld? Göteborg mot Örnsköldsvik? Frö mot Mod? Miffon mot världens bästa hjältar? Herregud, fick han hjärnsläpp? Morris, kom tillbaka! Riv kontraktet, säg att du har ångrat dig!

Jag hoppas verkligen Kung Forsberg fick ett bra besked hos läkaren förut. Och grattis till Adrian Chips seger!

Nej tusan, nu ska jag gå och vila efter att ha slitit ut mig totalt. TV4 visar Beck, äntligen något vettigt att se på TV under sommaren. Danke.

Och jag hoppas min blogg ser normal ut sedan efter att jag sett på Beck. Den verkar ha fått... Krupp. Eller allra minst elefantfot. Hujeda mig!

Jag är stilig

Enligt stil-testet på denna sida är jag stilig och riktigt fashion. Det ni!

Resultat:
Du är fashion!
Ãr du en tjej kanske du lystrar till fenomenet modebloggare, är du kille kanske du väljer att kalla dig preppy eller casual. Allt handlar om stil, klass och smart elegans. Små finstilta detaljer som för otränade blickar kan vara förvirrande lika bratsens kännetecken. Trendig men ändå egen.

Näthänget på sajter som Net-a-porter eller Manolo ger koll på de senaste hippa pastellerna och krängande av enorma klädberg på e-bay eller tradera gör dig redan redo för säsong 08. Och även om du vet att du kanske borde dra ned lite på ditt väskkonto är det ju så fantastiskt lätt att förlora sig bland facehunters alla skarpa gatumodeller. Lycka kan ibland få vara att öppna en goodie bag från nån stilsäker pr-byrå.

Du är antagligen inte den genomsnittliga festivalbesökaren, men du skulle säkert ha lika kul som alla andra om du bara kunde slita dig från att uppdatera din välklädda blogg och testa nån gång. Glöm bara inte att packa ned våtservetter, torrshampo samt nagellack för att kamouflera smutsen under naglarna. Så borde du vara hemma fast borta.

Preppy är historiskt sett ett begrepp som började användas för killar på amerikanska privatskolor, men idag har det blivit synonymt med just den skarpa klädstil som de sportade. Piketröjor och cardigans av klassiska modeller, tidlös elegans framför experimenterande.

Modeblogg-tjejen följer lite av samma riktlinjer, sofistikerat och svalt med en tidsfångande pricksäkerhet som skvallrar om ett medvetet öga på style.com. Ibland kan modebloggandet dra åt det mer vildvuxna fashionista-modet, angränsande till hipstern. I andra ändan finns en slagsida åt bratsen. Modebloggarens väg står bloggad i stjärnorna.

Dina stilar: modebloggare, preppy, brat, casual, hipster.

Stiltips i sommar: Sommar och ledighet öppnar möjligheter för otaliga klädbyten. Chanserna att fastna på fashionbloggarnas fotosajter och vimmelbilder ökar dramatiskt när du har chansen att visa upp alla dina outfits!


image171


Bild och text från Knark är bajs stiltest.Om jag är särskilt fashion och stilig vet jag inte. Jag kan väl inte hålla med, men om man ser till alternativen så var det solkart.

Gå in och testa ni också!

image144Desperate and 7th Heaven

Jag har letat som en liten iller, men säsong två av underbara Desperate Housewives tycks vara spårlöst försvunnen. Jag har ingen aning om vart den kan vara, men förhoppningsvis har jag lånat ut en till någon som kanske minns...

Typiskt att det just nu, nrä jag är olidligt sugen på att ha ett litet DHW-maraton inte kan hitta den. Säsong ett har jag sett så många gånger att det känns trist att se den igen, särskilt med tanke på min irritation över att säsong två är försvunnen.

Jag kollade just nästa avsnitt (nummer 16 på säsong tre, som kommer på femman i höst) på
TV-links, men det var bara halva avsnittet! Suck.


image170


Men, på TV-links finns också nästan hela serien av 7th Heaven! Lyckorus! Så nu har jag sett det avsnittet där Lucy träffar Kevin Kinkirk. Gulligt värre! (Och jag vet vad jag ska göra resten av de regniga dagarna som kommer).


image169


Min sallad blev hur god som helst, och mer mättande än förväntat. Jag hade i lite kiwi också samt lite rapsolja.

Jag har fortfarande inte kommiit iväg och sprungit. Jga skjuter upp det till imorgon och hoppas att det åtminstone inte spöregnar då. Nu ska jag ta en dusch istället.

image144

Ja må hon leva!Grattis Victoria!


image167Kronprinsessan Victoria blir som bekant 30 år idag, och oavsett om jag tycker det här landet borde vara en republik istället för monarki eller inte, så är jag den första att med glädje hissa just Victoria. Jag är inte vare sig för eller emot monarkin*, utan känner mig just nu inte alltför påläst för att bestämma mig. Det finns för- och nackdelar med både monarki och republik, och fram till dess att jag sett över detta håller jag mig helt neutral.

Men Victoria som person tycker jag är en bra förebild och jag gillar henne skarpt. Delvis för att hon är ett stort fan av The God och också vän men honom, men också för att jag gillar hennes sätt att visa sig personlig.

---

Jag har inte orkat mig ut och träna än. Det spöregnar och jag känner mig inte alls peppad att gå ut och bli genomblöt innan jag ens hunnit värma upp. Istället hängde jag med mamma in till stan och postade ett paket samt handlade till min sallad som jag ska sätta igång med lite senare. Detta blir det:

- kyckling
- rostade solrosfrön 
- sojabönor
- fetaost
- jordnötter
- avokado
- vindruvor

Mumsigt värre, hoppas jag.

Funderar på att ta en kortare joggingtur idag. Bättre att komma ut en liten sväng än inte alls.

Nu blir det stallet. Tjipp!

image144*Nåja. Ska jag vara ärlig skulle jag så klart helst se Sverige som en republik om det är Kung Forsberg som styr. Och jag skulle gärna vara hans högra hand. Det ska jag inte sticka under stol med.


För att bli lycklig ska man vara lagom intelligent...

...Är man för smart blir man för uppmärksam på sina brister.

Detta sms kom från kära Murke. Riktigt trevligt, om det inte varit för att hon avslutat det utomordentligt roliga uttrycket med att skriva "bra för oss". Vadå oss? Jag är ju smart.

Åter igen en dag med dåligt och trist väder. Jag har just ätit, men tänkte sticka ut och springa om någon timme. Efter det tänker jag sticka upp till stallet och titta till hästarna, och sedan ska jag hem och ta en lång dusch med peeling, ansiktsmask och hela faderuttan innan jag ska se Rambo First Blood 2 på Canal plus.


image166


Jag känner mig allmänt seg idag, men hoppas jag blir piggare efter jag spungit. Det brukar pigga upp en.

---

Glömde ju ta upp det värsta av allt gällande NHL Silly Season igår. Chris Drury till Rangers. Det är som att solen trillar ner det. PÅ MIG. Ni kan tänka er bedrövelsen. Jag kommer gråta varje gång jag ser honom i Rangers-tröjan. och det gör mig redan nu helt makalöst förfärad.

Men ska man se på ES-lagen så gottar jag mig i Linköpings olycka. Surovy får mycket hellre spela i Phoenix än att han ska vara en del av en tänkt superfemma i LHC. Även om det svider att säga det, så hoppas jag Weinis får det riktigt jobbigt där nere den här säsongen.

LHC är ju även på tapeten vad gäller rykten om Teemu Selänne. Men de ryktena ligger det nog knappast någon större sanning i. Lägger han inte av, gissar jag att NHL är det solklara första alternativet. I andra hand skulle han nog hellre spela i Finland.

(Ja, LHC är givetvis ännu mer hatade av mig sedan de snodde vår Weinis).

---

Hm... Jag kanske skulle sticka med in till festivalen en sväng inatt ändå? Bara för att.


image144
Silly Season - NHL

Det har varit riktigt dåligt med hockeysurrande här nu. Klockan är över ett, det vill säga perfekt för lite surr om NHL. Dock utan Kung Forsberg. Fram till dess att han bestämt sig, och offentliggjort sitt beslut, ska jag inte spekulera i vart han ska spela och heller inte monologera om hans magi på isen.

Egentligen borde jag rikta in mig på "mina" lag, men som den bittra dam jag är måste jag förstås framföra även åsikter om andra lag. Två 44:or, Pitkänen och Souray, till Oilers känns alldeles vanvettigt förjävligt. Ja, för mig då som inte har Oilers som favoritlag. Oilers har i dessa två gjort ett grymt kap, och slutspel är att förvänta sig. Jag kommer sakna Pitkänens fina defensiva kvalitéer alldeles förskräckligt mycket i Flyers (fast säsongen som gick var han inte mycket att se, dock...). Men, Flyers har ju även de haft en bra inledning på Silly Season!

I Timonen får vi en efterlängtad offensiv back som med all säkerhet lär bli delaktig i en hel del mål när han drar iväg slagskott från blå, och han är en utomordentlig playmaker som jag hoppas och tror kommer bli väldigt betydelsefull. Dessutom räknar jag med att Briere och Hartnell även de kommer tillföra massor. Förhoppningsvis i poäng, särskilt från Briere.


image165

Kimmo Timonen


Sedan finns ju Biron som kom i slutet av fjolsäsongen, och jag är lite osäker vad gäller honom. Ingen riktig toppmålvakt, men förhoppningsvis ska det blir bättre än tidigare. Denna säsongen kanske också supelovande Richards och Carter får spela skadefria och fortsätta gå från klarhet till klarhet så som de inledde sin rookiesäsong på.

Visst, det ser fortfarande inte tip-top ut, men jämförbart med fjolårets säsong så är det nästintill himmelriket. 

Att Svatos fortsätter i Avalanche gör en förstås mer än överlycklig. Att de sedan, vad jag förstått det som, verkar ha en bra bit kvar upp till lönetaket känns ännu trevligare. Scott Hannan ska nog bli ett riktigt bra tillskott vad gäller defensiven som var Avs stora porblem föregående säsong. Jag hoppas verkligen att han ska kunna lyfta upp det många pinnar! Ryan Smyth ska dessutom vår käre kapten Sakic själv ha varit med och dragit till sig. Bra, bra!

Skönt också att Crosby förlängt med Pingvinerna. Även om Pittsburgh inte är "mitt" lag är det alltid roligt med spelare som blir långvariga i samma klubb. Speciellt spelare som Crosby. Och nej Micke, Ovechkin är inte på något vis i samma klass som Crosby. Den dagen Ovechkin blir lika bra över hela banan som Sidney och lär sig passa och skapa de lägen Crosby kan göra i sömnen samt visar den mästerligheten Sidney presterar på små ytor, ja då kan vi börja diskutera vem av dem som är bäst. Men fram till dess håller jag Crosby flera puckar högre än ryssen. Crosby är att jämföra med The God. Att sedan The God har ett betydligt mer fysiskt spel, har en ännu mer gudabenådad split vision och förmåga att skapa lägen och levererra smörpass är en annan sak, men att jämföra dem går ju faktiskt. Det kan ju till och med jag tycka är okej. Men att jämföra Ovechkin med Kung Forsberg är ju enbart skrattretande.

---

Eh... Nu blev det visst en del om Peter Forsberg ändå. Vilken skräll!

---

Nåväl, kanske dags för läggdags. Tjing!

image144
Det är synd om en del, särskilt pappor

Jag har just hittat en ny underbar blogg. Angelica Lindvall, en tjej som, precis som jag, är intresserad av journalistik och verkar vara lika tokig som mig i SOLO, Cosmo, Glamour och så vidare... Ni hittar hennes blogg här. Ta er tid att kolla in den!

Det var på hennes blogg jag hittade dagens absolut roligaste inlägg:

---

I går träffade jag en gammal bekant som blivit pappa för första gången. Jag kikade ner i barnvagnen och fick se en söt liten flicka, bara några veckor gammal.

Jag: "Hur känns det då? Är det kul?"
Pappan: "Jo, eller nej, det är inte alls kul. Hon skriker bara och jag har ju inte gjort någonting!".
Jag: "Hehe, okej. Hur gick förlossningen då?".
Pappan: "Ja, vi var ju inne i 16 timmar och jag fick så jävla ont i ryggen".
Jag: "Fick du ont i ryggen?"
Pappan: "Ja, va fan, sitta där på en stol i 16 timmar och vänta..!".


Det är verkligen synd om pappor. De får ont i ryggen medan mammorna bara får spruckna snippor.

---

Vad säger du Fröken Bitter? Visst känns det där som något som skulle kunna yttas av en viss person...? Ja, om han är potent då, vill säga. HAHA!

Efter att ha läst ett flertal inlägg i Angelicas blogg kom jag också fram till att jag kanske ska läsa Journalistiklinjen i Molkom trots allt. Jag har varit intresserad av den tidigare, men sedan har intresset dött ut. Men Angelica verkar väldigt nöjd med sin utbildning där, och jag ska kolla upp den lite mer och sätta den som preliminär planering för nästa års studerande.

Dagens musiktips:
One Of Us - Joan Osborne


Morran hissar: Revlon 1002 Nutron Color Cream Hårinpackning. Hur bra som helst! Gör håret glansigt, lätt att reda ut och det luktar supersmarrigt efteråt.

Morran dissar: Arvikafestivalen. Ja, jag VET att jag är olidligt bitter. Men jag blir galen. Kan de inte flytta den till Kina? Kinafestivalen låter grymt mycket bättre, tycker jag.

image144Jag, en liten brat

Lista snodd från Linda. Dumma Linda som är uppe och lever livet i Foppaland nu. A.V.U.N.D.S.J.U.K? JAAAA!

Har:
[x] mamma
[x] pappa
[  ] styvmamma
[  ] styvpappa
[  ] styvsyskon
[x] bror
[  ] syster
[  ] bror/systerson
[  ] bror/systerdotter
[x] mobiltelefon
[ ] eget badrum
[x] eget rum
[  ] swimmingpool
[  ] hot tub
[x] gästrum
[x] dator
[x] TV

TOTALT: 8

[ ] större säng än normalt Vad är normalt?
[x] mer än 4 par skor
[x] solglasögon
[x] klocka
[x] mp3spelare/ipod
[ ] ett fungerande PS2
[  ] nintendo wii
[x] xbox som funkar
[X] nintendo 64 som funkar
[  ] gameboy advance
[  ] gamecube
[  ] nintendo ds

TOTALT:6

[  ] pokerbord
[ ] basketkorg
[x] hockeyspel
[  ] biljardbord
[x] fotboll

TOTALT: 2

[X] nattduksbord
[  ] stereo på rummet
[x] cd spelare
[  ] något klädesplagg från Abercrombie & Fitch eller Hollister/AE
[  ] dina föräldrar har gett dig lov till kreditkort/atm kort

TOTALT: 2

[x] jobb/sommar jobb
[x] shoppar minst en gång i veckan
[x] har dyr parfym/cologne
[x] AIM/MSN
[x] kamera/videokamera
[x] telefon

TOTALT: 6

[x] skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling
[  ] gitarr/trummor/basgitarr
[  ] piano/keyboard
[X] något annat instrument
[ ] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[  ] haft en personlig tränare
[x] dyra smycken
[x] träffat en kändis

TOTALT: 4

[x] platt/locktång
[ ] varit i en slagbur, som är till för baseball
[x] har 1000 spänn på dig just nu
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[x] rest i Europa
[  ] varit i Asien
[  ] varit i Australien
[  ] varit i Afrika
[  ] varit i Sydamerika

TOTALT: 4

[x] föräldrarna har bil
[X] jet ski/båt
[  ] husbil/husvagn
[x] jag har en bil

TOTALT: 3

[x] hemmagjord mat nästan varje dag
[x] suttit i en limo
[ ] suttit i en helikopter
[x] äger en videokamera
[ ] egen laptop
[x] egen dator

TOTALT: 4


TOTAL SUMMA: 40

1-23 = ghetto-kid
24-33 = vanlig
34-40 = bortskämd brat
41+ = uppeklassens snobb

Jaha. Så jag är alltså en bortskämd brat. Nu får Murke vatten på sin kvarn. Tur för mig att jag inte har en syster , då hade jag ju varit en uppeklassens snobb! Hujeda mig!

Braten vill ha:


image164

Från KyssJohanna.se


Men mest av allt mat, så det blir det nu. Makaroner och köttbullar. Igen.

image144...And Hart Memorial Trophy goes to...

För en gångs skull är det åtminstone lite sol ute, och det mest intressanta på tal om sol är då alltså så klart Peter Forsberg.

Hur det blir med hockeyn är ännu inte (0ffociellt åtminstone) klart, och jag har inga åsikter vad jag önskar han ska göra. Givetvis önskar jag att han fortsätter med hockeyn, men inte om han inte känner att det fungerar. Att han ska fortsätta spela när kroppen protesterar är inte rätt, hur mycket man än skulle sakna att se det vackraste som finns. Oavsett vilket beslut han tar kommer jag tycka det är rätt. Men att han skulle ha gjort sin sista säsong känns... Overkligt.

I min värld är det inte mer än rätt att han får minst en säsong till där han åter får visa upp det vackraste som finns, visa de som inte förstår det magiska i hans spel och framförallt själv få känna sig jäkligt nöjd efter säsongen/säsongerna. Och då med Le Mat i händerna och/eller Stanley Cup, och är det Stanley Cup ska han också få stå på NHL Awards och få ta emot allra minst Hart Memorial Trophy och Art Ross Trophy igen och sedan Lester B. Pearson Award (MINST alltså!). Det vore en avslutning som han är värd.

---

Sheldon Souray är visst klar för Oilers också. Skönt att han håller sig till lag jag inte har någon kärlek till.

---

Men om nu The God skulle komma hem till MODO... Hur blir det då med namnet på tröjan? Tobias Forsberg och Peter Forsberg. T. Forsberg och P. Forsberg? Nej, ska Guden verkligen behöva ha ett P framför sitt namn? Räcker det inte med nummer 21 bara? Diskussionen förekommer på MODOs forum, och jag tycker det är en ytterst intressant och seriös frågeställning väl värd att sitta i solen och fundera på. Lyckoönskning: Problemet kommer inte uppstå då Kungen kommer hem och Morrison fortsätter i MODO --- > det blir inget spel för Tobias. Inget ont om honom, verkligen inte, men Morrison och The God skulle ju vara en aning... Bättre.

Nu ska jag sätta mig och bläddra igenom nya
Höökskatalogen som kom idag och sedan blir det att fortsätta städa. Klädsortering de luxe och storstädning ännu mer de luxe av stallet och sadelkammaren är det som gäller.

Oh yeah.

image144


Studier utan eftertanke är bortkastad tid...

...eftertanke utan studier är farligt.
Konfucius

Jag vet inte hur jag ska göra i höst, och framförallt i vår, med pluggandet. I höst gäller i alla fall Medie- och Kommunikationsvetenskap C (30 hp), men jag funderar också på att läsa Journalistik A (15 hp) som jag också är antagen till.

Det skulle innebära att jag under tio veckor läser 200 procent, då båda dessa kurser går på helfart och det är frågan om jag fixar det. Journalistikkursen skulle i så fall gå parallellt med att jag skriver C-uppsats och det avskräckar en hel del. Med tanke på att helfart ska innebära upp till 8 timmars studier/dag (vilket jag dock aldrig upplevt behövs..., men ändå) så skulle det alltså bli 16 timmar. Mitt uppe i dessa 16 timmar ska jag också ha tid med hockeyn, hästarna och vänner och annat levnadsvärt. Att äta och sova skulle nog också fylla en funktion.

Om 16 timmar per dygn går åt till studier, och sedan hockey och hästarna, ja då är vi uppe i minst  4-6 timmar (vilket vi i detta fall räknar som fem timmar) och det är alltså totalt 21 timmar. Då har jag tre härliga timmar på mig att träffa vänner, göra allt annat och sova. Det negativa i detta är alltså att det låter som att det inte går. Det positiva är å andra sidan att ingenting är omöjligt och med Kung Forsberg som Gud så borde jag ha en chans att klara av det där, trots allt. Trevligt nog så bör jag heller inte behöva ägna hela 16 timmar åt studier.

I alla fall ska jag nog tacka ja till både Medie- och Kommunikation och Journalistik, och sedan bestämma mig under hösten efter att ha pratat med respektive ansvariga på kursen. Journalistiken drar inte igång förrän vecka
45,, så jag har ju ett tag på mig att bestämma mig.

Egentligen hade jag tänkt läsa C-kursen nu, och sedan Journalistik och Mediepraktik 1 + !! i vår, men nu kommer inte Mediepraktiken gå under våren. Det innebär att jag inte vet vad jag skulle läsa istället för de tio poängen Mediepraktik är på, och därför vill jag läsa även journalistik nu i höst och sedan se på kurser i Sundsvall till våren. Men ja... Det verkar också ställa till problem. Sundsvall har nämligen inte så mycket journalistikkurser till våren de heller. Hm...

Det krävs en jäkla eftertanke här.

---

Imorgon ska jag skicka iväg ett paket, och denna lilla detalj av dagen kommer på grund av brist på bussar i denna dumma stad att behöva ta cirka sju timmar. Kul värre. Nåja, största problemet är egentligen att packa det. Just nu ligger det i en skokartong, men jag behöver lite hockeytejp eller silvertjep för att få locket att sitta på ordentligt.

Men egentligen borde jag gå och lägga mig nu, och sova några timmar innan jag ska upp och iväg med paketet.  Huruvida det ligger någon sanningshalt i att Teemuu Selänne är på väg till Flyers kan jag ju faktiskt titta på imorgon istället.

Godnatt!

image144
Hårdträning

Tog ut mig så mycket jag kunde nu när jag joggade, och det kändes hur bra som helst. Träningen går bättre och bättre och som jag skrev igår verkar det som jag kommer nå mitt mål konditionsmässigt snabbare än vad jag räknat med. Förhoppningsvis kommer det dessutom blir enklare och roligare att träna ordentligt om jag också ser till att ta med det i bloggen och mäta resultaten. Jag joggade sträckan jag skulle på bättre tid än vad jag räknat med, och nästa träningspass hoppas jag kunna klara av den sträckan på ytterligare kortare tid.

Har just kommit tillbaka från joggingen samt en sväng till macken och inhandlat SOLO, så nu har jag just peelat ansiktet med
Ole Walnut Compexion Srub och sitter nu med Ole Firm Action Pore Refining Mask. När den är klar ska jag hoppa in i duschen och ta en lång dusch och peela kroppen samt köra en inpackning i håret. Håret känns ganska risigt just nu, så det är mer än välbehövligt. Efter duschen tänker jag slänga mig i soffan oh läsa senaste numret av SOLO. Skönt värre, jag har massor av läsning nu. Senaste Cosmo och VR har heller inte hunnit läsats igenom helt ännu.

Enda minuset gällande träningen nu är att jag inte har några bra skor, ett ganska stort minus alltså. De jag har nu är egentligen för små och några andra skor lämpliga för träning har jag inte. Just nu har jag heller inga pengar att köpa några nya skor för, så jag får hålla till godo med dessa så länge och sen leta efter ett par i höst. Till att börja med ska jag nog leta lite här hemme, för det borde finnas ett par passande joggingskor någonstans i all röran.

Imorgon tänkte jag ta en vilodag från joggandet. Istället ska jag ägna dagen åt att storstäda stallet och sadelkammaren.

Nu, duschen.


image144


Vill ha och vill ha och vill ha...

Asos har som alltid en massa jag vill ha. Just nu är det uteslutet att köpa något, så jag får vänta till i höst. Just därför hittar jag så klart extra mycket jag vill ha, överallt.

image163 
Jag är lite kär i en del av dem. Det är inga dyra priser heller, därför svider det extra mycket att jag inte har pengar alls att strö på "vill-ha-men-behöver-ej"-saker. Suck.

Rufs och Tufs fick en ny hage förrut, och det var förstås uppskattat. Men Rufs går barfota och är grymt ömfotad, så bara vägen mellan hagarna gjorde honom riktigt öm.

Jag joggade också, och det gick riktigt bra. Känns som jag kommer nå mitt mål om att få ökad kondiotion snabbare än vad jag satt som mål. Men å andra sidan gäller det att träna hela tiden också, så jag måste följa det. Nu ska jag köra mitt natt-träningspass.

Jag hoppas Fröken Bitter har sett Hata Göteborg nu inatt, så jag kan få ägna morgondagen åt att bejubla mig över Svante, och få någon form av förståelse av henne. Men det är väl antagligen för mycket begärt.

Nu, sova.

image144


Många kräver "nytänkande". Här kommer en ny tanke:

Låt oss rätta oss efter de bästa av de gamla tankarna.
Mikal Rode

Bloggen behöver lite nytt, men jag kommer utgå från det gamla som jag tycker om.
Stockholmsfjollan har ändrat lite i bakgrunden åt mig, och jag har lagt till en text under profilbilden. Förhoppningsvis ska allt kunna bli ljusgult sedan, så det inte blir så stora kontraster.

Tyvärr fungerar inte vänsterkolumnen med profil, länkar, kategorier och liknande i Internet Explorer, utan man måste då gå till sidans slut. Se min simpla, men otroligt vackra, illustration:image162
I Firefox fungerar det, men där är det istället problem med att bloggen i nuläget (med vit bakgrund till själva inläggen) får den gula bakgrunden från ungefär halva inlägget. Grymt störande. Vänsterkolumnen verkar inte gå att göra åt i Explorer, men bakgrunden hoppas jag det går att fixa. Någon som vet hur man slipper problemet i Explorere?

Största förändringen tänkte jag istället skulle bli vad gäller inläggen. Som det är nu buntar jag ihop varje inlägg om både det ena och det andra. Kung Forsberg, annan hockey, annan sport, musiktips, shopping, lite om mig, flams och trams i stil med listor och liknande och då och då lite som har med journalistik och medier att göra. Ofta blir inläggen hopplöst långa, och därför har jag valt att i fortsättningen försöka dela upp inläggen och lägga dem i olika kategorier, så det därför blir korta och mer lättlästa (och kanske fler) inlägg.

Dock kommer flertalet inlägg fortsätta vara lite längre och handla om allt som rör sig i mina tankebanor, och dessa kommer därför även fortsättningsvis hamna i huvudkategorin jag, jag, jag. De inlägg som dock har ett tydligt innehåll kommer hamna inom en kategori.

Nej, stallet nu. Tjo!

image144Under kan ske

Musik, hur många vet du vilka de är? Kryssa i de artister/grupper du känner till och räkna sedan samman dina kryss. (Snodd från nätet, så nej det är inte jag som kategoriserat dem).

0-20 = IG
21-40 = G
41-60 = VG
61-80 = MVG
81-101 = MVG +

ROCK

[x] BLINK-182
[x] red hot chili peppers
[x] nirvana
[ ] foo fighters
[ ] queens of the stone age
[ ] audioslave
[x] nickelback
[ ] puddle of mud


CLASSIC ROCK

[x] led zeppelin
[x] pink floyd
[x] jimi hendrix
[x] aerosmith
[x] queen
[x] the rolling stones
[x] the who
[x] t-rex
[ ] mean street


POP

[x] britney spears
[x] christina aguilera
[x] justin timberlake
[x] kelly clarkson
[x] simple plan
[x] backstreet boys
[ ] rachel stevens
[ ] will young


HIP HOP/ RnB

[x] 50 CENT
[ ] fat joe
[ ] kanye west
[x] eminem
[ ] sean paul
[ ] snoop dogg
[x] 2pac
[ ] D12
[ ] Xzibit
[ ] g-unit

METAL

[x] AC/DC
[x] guns 'n' roses
[x] mötley crüe
[x] kiss
[x] iron maiden
[x] metallica
[x] motörhead
[x] black sabbath
[ ] desyre
[ ] redcat
[ ] dirty licks

HEAVY METAL

[x] dragonforce
[x] KoRn
[x] judas priest
[ ] deftones
[ ] fear factory
[ ] cathedral
[ ] dragonhammer
[ ] rage against the machine

DEATH METAL

[ ] chimaira
[ ] soulfly
[ ] hatebreed
[ ] children of bodom
[x] arch enemy
[ ] morbid angel
[x] in flames

GOTHIC METAL

[ ] epica
[ ] paradise lost
[x] nightwish
[ ] lacuna coil
[ ] after forever
[ ] xandria
[ ] within temptation
[ ] charon

PUNK

[x] sex pistols
[x] the clash
[ ] misfits
[ ] towers of london
[ ] pennywise
[ ] the dead kennedys
[x] the ramones

INDIE

[ ] arctic monkeys
[ ] the killers
[ ] blur
[ ] franz ferdinand
[ ] razorlight
[ ] the kooks
[ ] the strokes
[ ] the libertines
[ ] dirty pretty things

ALTERNATIVE

[ ] muse
[ ] radiohead
[ ] skunk anansie
[ ] placebo
[ ] massive attack
[x] the darkness
[ ] portishead
[ ] the shroud

EMO

[ ] fall out boy
[ ] my chemical romance
[ ] hawthorne heights
[ ] funeral for a friend
[ ] taking back sunday
[ ] atreyu!
[ ] lostprophets
[ ] panic! at the disco

TOTALT : 39, VG.

Hej och hå, under kan visst ske. Det hade man aldrig kunnat tro att insöade Morran kunde få VG på ett musiktest som innehåller mer än det jag lyssnar på.

---

Min första ponnys tidigare ägare (som köpte henne av mig) ringde idag och berättade att Gulingens nya stall verkar jättebra och att familjen som köpt henne verkar väldigt sunda och seriösa. Det känns otroligt skönt att veta att hon har det bra.


image132


Nu drar Arvikafestivalen igång, och som vanligt tycker jag mest att det är en pina. Alla andra ska förstås dit och det innebär att jag är den enda som inte ska dit. Varför, varför, varför ska det vara just en sån festival här? Kunde vi inte ha fått en rockfestival istället? Till Arvika kommer det aldrig band i min smak, och vad gäller festivallivet är ju inte heller det riktigt min chipspåse.

Men nåja. Det livar väl upp lite. Och det finns ju trots allt, uppenbarligen, en stor mängd människor som gillar banden som kommer hit. Och Arvikafestivalen är för Murke och många andra, vad en SM-final eller Stanley Cup-slutspelet är för mig. Så jag ska väl vara glad för deras skull. Som Herr Trötter sa: "Alla kan inte reservera sig mot dig Marie". Han kanske har rätt, men tja... Jag vete tusan om man kan sätta reservera i just det sammanhanget? Nåja, jag sluddrar för mycket.

Nu ska jag läsa Cosmo och drömma om Kung Forsberg och därefter köra mitt nya natt-träningspass till tonerna av Mix Megapols ytters blandade musik. Från det bästa till det sämsta. Men att de kör musik så som If I Could Turn Back Time och Lemon Tree och liknande höjdare gör att jag står ut med den övriga miserabla skitmusiken. Precis som med Arvikafestivalen.

image144
"Det kanske sitter ett häftstift i din häl...

...Som gör att du känner dig lite ilsk och bitter? Så var det i alla fall i en bamsetidning jag läste en gång. Eller ja... Det var ju en häst istället då, som hade fått ett häftstift i hoven och var sur"

Haha! Jag älskar när mina vänner försöker pigga upp mig och samtidigt ställa små "diagnoser" gällande min bitterhet.

---

Jag har tidigare sagt att jag inte kommer lägga något intresse alls vid poker förrän den dagen Kung Forsberg visar stort intresse för det. Men jag får visst retirera.

image160


Att Ben Affleck är med i Poker-VM gör mig åtminstone lite intresserad. Inte av hur det går i själva VM, men just hur det går för Affleck. Jag är lite kär i den mannen sen hans roller i Pearl Harbor och Jersey Girl (två av mina absoluta favoritfilmer om man bortser från westernfilmer).

---

Helgens lista:
Helgens citat: "Men Murke. Nu tänker ju du som du själv gör. Sluta med det!" Angående en diskussion om abort. Ja, det är ju lättare att argumentera om personen slutar framföra sina egna åsikter, och istället håller med en själv, det har citatets upphovskvinna rätt till.
Helgens uppfinningsrikedom: Servetter som linjal. När alla andra satt stumma och dumma efter att vi inte hade en linjal eller måttband kunde jag påvisa hur rätt jag faktiskt hade (IGEN!) genom att mäta med servetter.
Helgens hetaste diskussion: 1. Abort. Alla mot Murke. Resultat: Alla utom Murke vann. 2. Huruvida jag blir arg om en person inte anser Kung Forsberg vara het. Jag mot alla. Resultat: kompromiss - ingen gav med sig och jag ansåg att jag hade rätt men lät dem hålla fast vid sin dumma åsikt och övergick istället till nästa ämne: 3. Vem ska sköta grillningen? Resultat: Alla andra överlät detta till en missnöjd liten Morran. I slutänden var dock alla missnöjda med valet av grillmästare och jag kunde därför krönas som vinnare i diskussionen med tanke på att jag varit emot idén från första början.  

image144
Pessimister lever längre än optimister


Ja, nu visar flertalet vetenskapliga undersökningar på att detta påstående mycket riktigt stämmer. Orsaken kan mycket troligt vara att vi pessimister är bättre på att gardera oss mot missöden och inte tar så många dumma chanser som optimisterna gör.

Å andra sidan är det svårt och säga om jag tycker det där är någon tevlig nyhet. Som sann pessimist får jag ju lägga till att det ju är ett helvete att bli gammal, så att glädjeskutta över ett längre liv är kanske lite onödigt. Dessutom, statistiken gäller säkert inte mig ändå.

Bitterheten är på hög nivå idag. 9 juli nu då, och man skulle nu ha kunnat gå in på
Studeras hemsida och sett sitt antagningsbesked. Men precis som man hade kunnat räkna ut på förhand så får man fortsätta vänta. Igår stod det att man skulle kunna läsa beskeden under förmiddagen (dagen för andra än mig) och sedan idag stod det tidigast klockan 18.00. Att klockan nu är närmare 22.00 och det ännu inte hänt något tolkar jag som att man lika gärna kan vänta till imorgon. Med tanke på att studeras server lär dryga sig senare ikväll när alla ska kolla sitt antagningsbesked kan jag lika gärna strunta totalt i att gå in och kolla och få vänta en halvtimme för att sedan få upp "sidan kan inte visas".

Ja, jag är bitter idag. Mitt huvud har varit som en sprängladdning och huvudvärken har vägrat ge med sig trots diverse egenhändiga idéer för att bli av med den. Nåja, lite bättre nu åtminstone. Och 78 dagar kvar till Elitserien drar igång! Så, nu känns det genast bättre.

Men vad värre är, jag och Stockholmsfjollan kommer inte få vår amerikan i höst under C-kursen (om vi nu kommer in men det bör vi med största sannolikhet göra. Så ja.. Nej. Jag ska inte gnälla på studera eftersom jag redan vet vad till 99 % kommer läsa). Amerikanen var ju anledningen som vägde över till att man valde C-kursen, och nu blir det inget sådant.

Vad som är allra värst, är förstås min underbara miss när jag sökte också. I första hand vill jag läsa journalistikprogrammet i Sundsvall, men tack vare min intelligenta hjärna har jag det som alternativ FEM vilket innebär att jag inte kommer in där ens om det så bara är jag som är den enda sökande. Tragik på hög nivå.

---


image111


Vecka 28
Internet/snigelpost

  • Har du internetbank, vilken? Om inte, varför? Ja, Nordea.
  • Brukar du posta något med snigelposten, vad?/Om inte, varför? Paket. För att det inte går att skicka ett paket via mail. I övrigt skickar jag endast brev om det är till någon som inte har mail och/eller jag vill att det ska vara mer personligt.
  • Brukar du handla, eller skulle kunna tänka dig att handla på internet? Vilken typ av saker?/varför inte? Kläder, smink, hudvårdsprodukter, smycken, ridsportartiklar... Det är bekvämt och många gånger enda chansen att få tag på sakerna.
  • Har du sålt något på internet, eller skulle du kunna tänka dig att göra det? Vad/varför inte? Japp. Alla gånger har det fungerat kanonbra.
  • Vad är det bästa OCH sämsta med snigelpost? Med mail? Vilket föredrar du? Vilket jag föredrar beror på i vilket syfte det skickas, så klart. Mailet är lättare, kommer iväg direkt och mottagaren kan läsa det på stört. Snigelpost är personligare, roligare att få men tar längre tid. Tycker aldrig man funderar på om man ska skicka det ena eller det andra, det faller sig lika naturligt som om man kommer bli blöt eller inte om man tittar ut genom fönstret och ser vad det är för väder.

---

Vilket tragiskt blogginlägg. Jag känner mig tragisk idag. Min huvudvärk, i kombination med vädret och inget Sundsvall är tragiskt.

image144Ingenting är absolut

Vad tycker ni om den här?

image159


Den ska visst vara något i klass med Foppa, fast för att skapa volym då istället för som hockeygud.

Men hur bra är den?

Bellbox skriver följande om produkten:

Schwarzkopf Osis Dust It
-Lätt puder som ger textur med matt effekt. Medium kontroll och separation. Användning: Kreativ styling på torrt hår. Pudra en liten mängd puder i handflatan och gnugga, kamma igenom med fingrarna, lyft in i botten.


Innebär det att den fungerar ungefär som ett torrschampo? Tenderar ett mörkt hår att se "dammigt" ut? Luktar den?

---

Helgen tillbringades tillsammans med mina gamla tjejkompisar från gymnasiet, och precis som väntat hade vi hur trevligt som helst.

"Ingenting är absolut" är ett uttryck som jag funderat över en hel del. Vilka djupa diskussioner man kan få ut av just den meningen. Jag fick som förslag att trycka upp uttrycket på en T-shirt och strosa runt och se vilka underliga människor som kan tänkas vara intresserade av att penetrera just begreppen ingenting och absolut.

Helgen innehöll förstås en rad djupa ämnen, men mer om penetrerande och djup, och i vissa (olyckliga!) fall ingenting. Men inte så mycket absolut och filosofiskt tänkande. Med andra ord, en lyckad tjejhelg!

---

Stockholmsfjollan: Jag är i behov av dig. Jag drabbas av både det ena och det andra (betydligt värre än elefantfot!) om inte du räddar mig snarast möjligt. Bloggen vill inte ha svarta ramar längre, och Den Blonda Häxans knapp behöver fixas.

Mitt huvud sprängs om inte jag lägger mig och sover nu. I min egen säng som inte är stenhård och tar död på vartenda ben i kroppen!

Gonatt!


image144


Man ska inte härledas av en människas fula yttre

...Hennes inre kan vara ännu fulare!
Carl Hammarén

Hahaha!


image157


(Devil från denna sida)

Hoppas alla ser att mina kunskaper i paint bara blir bättre och bättre. Så ofantligt mycket skarvar är det inte, och ja... Det.. Det var bra tänkt åtminstone!

Nu så här i efterhand kommer jag på att det inte alls var bra tänkt, eftersom det ser ut som djävulen ska laga oss till middag och inte att vi alla har ett ännu fulare inre ( = är en djävul). Nåja, jag är ingen expert på sådant. Man kan inte vara bra på allt, det är det bara Peter Forsberg som kan.

I alla fall är jag rätt nöjd med att ha handlat inför morgondagens träff med tjejerna (JAG har alltså handlat mat! I TID!!) och att jag städat.

---

Jag har just hittat mitt förmodade schema för hösten, och första veckorna ser härligt bra ut i alla fall. Dessutom har jag kollat in litteraturen och upptäckt att jag nog kommer att kunna få 200 kronor över varje månad, då litteraturen verkar bli billigare än vad jag räknat med.

---

Mobil-lek denna gång. Taget från Anna.

Gå in på Inkorgen och tryck uppåt två gånger. Vad står det i det sms:et?

"God morgon lilla Marie. Hoppas du sovit gott, det har inte jag men söndagar är ju skitkul eller inte. Hoppas du får en bra dag, vi hörs ikväll!"

Tryck därefter uppåt 13 gånger. Vem har skickat det sms:et? 
Herr Trötter

Vad står det i sms:et under?
"Grattis! Idag är internationella dagen för de felfria och extremt attraktiva. Sänd detta till alla som passar beskrivningen. Sänd  ej i retur tack, inkorgen är full!"  Tack, tack, tack för att det inte verkade finnas en tanke på att MIN inkorg skulle vara full. Herrejösses! Dumma, dumma Räkan.

Vem skickade det sms:et?
Räkan

Vilka sms gör dig gladast?
Sms från Fröken Bitter där hon berättar hur slut hon tycker Foppa är. Då blir jag alltid på bra huör och skrattar åt hennes bitterhet.

Hur många sms har du i inkorgen?
Ingen aning

Vad står det i ditt 34:e sms? 
"Vart är du Marie?! Ville prata med dig i telefonen och du svarar inte. Nu funderar jag på att se på film istället så hör av dig gärna snart" Ersätta mig med film?!
 
Nu när du ändå är där mitt i allt.. tryck neråt 5 gånger. Vad står det?
"Har du något hett tips på vad jag kan göra? ;) puss"

Vad står det i det 15:e mottagna sms:et?
"Gud vad skönt! Helt ärligt så älskar jag alkoholens dimma... Det ordnade sig! Gud vad skönt!" Hahahaha!

Och i det 3:e?
"LEVER NI?! :eek:"

Vad står det i ditt mest privata sms?

Vilket är det gulligaste sms:et du någonsin fått? 
"Du är den mest karismatiska person jag vet. Jag älskar dig!"

Vad har du för mobil?
En panasonic som är superkass men snäll när han vill.

---


Mitt knä känns bra och nu ska jag försöka få med mig Majk ut och träna. Jag behöver en hare!

Jässjäss.

image144Allting som kan gå fel, går också förr eller senare fel

Jag har finjusterat min budget lite:

Kostnaderna för hästarna kan jag knappast minska på, men lunch på universitetet och kläder bör jag kunna dra ner på. Just nu har jag 500 kr budgeterat för kläder varje månad, men den kostnaden känns onödigt stor. Jag har ju de kläder jag behöver, så i princip allt jag köper är sådant jag bara vill ha.

Hädanefter ska jag betala mina fasta räkningar med en gång jag får pengarna. Därefter ska jag sätta in hästpengarna, skolpengarna och sparpengarna på respektive konto. De pengar som ska gå till mat ska jag ha hemma plus att jag lägger undan lite extra hemma. Övrigt kan jag sätta in på "mig-kontot". Då bör jag slippa oroa mig för att pengarna helt tar slut. Jisses, vad bra detta låter.

Men, så sa jag för ett år sedan. Och visst gick det fel då. Så med största sannolikhet kommer min ekonomi även detta år gå i kras. Gissningsvis kommer Den Blonda Häxan och Stockholmsfjollan att håna mig för min bitterhet över detta (eller så tycker de att det är hög tid att jag försöker reda ut min ekonomi), men det ÄR bättre att vara pessimistisk över sånt här. Då blir jag ju nämligen glad sen. Antingen glad för att min budget trots allt håller, eller så blir jag glad för att jag fick rätt. Och som alla vet, så finns det inget som gör mig så glad som när jag får rätt.

Dagens musiktips:

Thank U - Alanis Morissette---

Jag vet inte, men jag var bergsäker på att det var fredag idag, och eftersom det inte var så, så känns min värld mer eller mindre puckad. Gud, vad jag har hockeyabstinens!

Den nya icing-regeln som införs i ES känns bra. Som fan av NHL är den så klart uppskattad! Men när togs touch-icingen bort i ES? 1980-talet, tidigt? Idag är det i alla fall 27 år sedan Borg vann sin femte Wimbledon-seger. På tal om åttiotalet.

Dagens svåraste beslut: Duscha nu, eller gå till stallet nu? Jag lider med mig själv som har sådana svåra beslut att fatta varje dag.

image144
Och dagens utvik går till...

Mig själv!

Man föredrar att tro vad man helst håller för sant.

Vem var det som sa något i stil med det? Jag minns inte, men i alla fall stämmer det kanske lite med min syn på astrologi. Jag vet inte om jag ska tro på det, det känns inte trovärdigt. Men det stämmer ju, så jag tror nog på det. I alla fall lite grann.

Till min rara lilla Blonda Häxa. Här kommer en snabb horoskoptolkning för mig, för att du ska få inspiration till att gnata iväg till bibblan.
 


image156

(Klicka på bilden för att komma till en svensk astrologsida där du själv kan få ditt horoskop samt en snabbtolkning!)Solen i vågen (mitt soltecken/stjärntecken):

Diplomatisk och sällskaplig. Rättvisetänkande (väger saker och ting fram och tillbaka, "å ena sidan, å andra sidan"). Älskar att diskutera, förmåga att medla mellan människor. Mycket listig och smidig. Kan använda sig av vita lögner. Mycket charmig och har stor anpassningsförmåga. Istället för att säga "Jag vill" säger personen (jag) "skulle det inte vara bättre om vi gjorde såhär?". Är så skicklig att andra tror att de var DE som kom med förslaget, och i sista hand får jag alltså min vilja igenom. En bra lyssnare, mkt intresserad av andras åsikter och tankar. Kan vara grälsjuk ("gräl lättar upp stämingen"). Kan mucka gräl bara för att. Kvinnliga vågar har ofta maskulina sidor.

 

Kräftan som ascendent (det tecken solen gick upp i när jag föddes):

Har stort utbyte av att glädja och måna om nära och kära, mkt beskyddande. Får ofta brinnande specialintresse, och mkt personligt förhållande till det jag jobbar med. Fascinerad av att utforska min egen psykologi. Kan visa antydan på kyla och avståndstagande, vilket jag ska vara försiktig med. Stor oro för hälsan, slår i läkarböcker efter inbillade sjukdomar - kan bli en riktig hobby! Slug och hämndlysten, envis. Mycket god inlevelseförmåga. Mycket bra minne. Släktkär och angelägen om att hålla mina rötter vid liv, intresserad av det förflutna.

 

Månen i stenbocken:

Stark självdisciplin, mkt ansvarsfull, pålitlig, ambitiös och principfast. Behov av personlig integritet; vill inte lämna ut sitt inre i första taget. Återhållna känslor, svårt att visa känslor och tenderar att kontrollera mig själv mer än vad jag kanske borde. God inlevelseförmåga och ett sökande jag, rikt inre liv. Det är viktigt att jag passar mig för att bli kontrollerande och manipulativ! Stark självkontroll och på gott och ont har jag lätt att påverka människor runtomkting mig. Är självständig. Viss tendens till att spela martyr och beklaga dig. Har en enorm stolthet som gör mig ovillig att ta emot hjälp då jag är rädd att det skulle kunna uppfattas som en svaghet. Stark självbevarelsedrift, sunt förnuft, framåtanda och livsglädje. Överväger beslut, tänker på konsekvenserna.

 

Merkurius i skorpionen:

Forskande och penetrerande sinnelag, vill tränga in på djupet i det jag sysslar med, mkt intresserad av psykologi och problemlösning. Mitt tänkande är starkt influerat av dina känslor, vilket gör att jag i regel har svårt att diskutera saker som inte engagerar mig känslomässigt. Vid laddade diskussioner kan jag dock ha en riktigt vass tunga och ger mig aldrig. Jag är rädd för att människor inte ska förstå mig, vilket gör att jag håller mycket för mig själv samt tenderar till att vara en smula misstänksam. Stor benägenhet för tvångsmässighet. Merkurius i stenbocken gör mig mer beslutsam och målmedveten än den genomsnittliga vågen (mitt soltecken). Är mycket talför och älskar att diskutera! Vågens charm kommer väl till uttryck här, men med ökad benägenhet för intriger.

 

Venus i vågen:

God förmåga att sprida glädje omkring mig, taktfull och diplomatisk. Attityden till kärleken är romantisk, ömsint och idealisk. Vill ha mycket materiell lyx. Mycket förstående.

 

Mars i jungfrun:

Utför saker mkt noga, och har en analytisk förmåga. Ställer höga krav, både på mig själv och andra, vilket kan skapa onödiga bekymmer. På grund av andra aspekter (bland annat hur planeterna står i förhållande till varandra) så har jag lätt för att vara lättirriterad och rastlös och jag mår bra av fasta rutiner. Aspekten mars kvadratur uranus hämmar förmågan att slappna av och varva ner. Mars inflytade på sexlivet (här i jungfrun) är inte det bästa, men eftersom jag har både solen och Venus i vågen samt många planeter i femte huset och goda aspekter så gör detta inget.

 

Jupiter i väduren:

Jag är självsäker och har en enorm pionjärandra. Tillsamamns med andra faktorer (femte huset) tyder jupiter i väduren på ett stort idrottsintresse och tävlingsanda. Tack vare mars i jungrun minskar den självupptagenhet något som lätt hade kunnat vara annars. Jag har väldigt lätt för att köra för fort.

 

Saturnus i skytten:

Stor förmåga att göra sin röst hörd, gillar utmaningar, inget kan stoppa mig. Jag lägger fram mina åsikter på ett kraftfullt sätt och sätter stämpel på tillvaron. Kan ses som lite "lillgammal" ibland.

 

Uranus i skytten:

Livlig och dynamisk och har ett angenämnt sinne för humor.

 

Neptunus i stenbocken samt Pluto i skorpionen skriver jag inget om, då de är samma för alla födda inom en viss period.

 
Solen i femte huset:

Mkt höga ambitioner. Tack vare negativa aspekter är jag inte alltöfr skrytsam, men visar mer än gärna upp mina framgångar. Har jag barn sätter jag dem i första hand. Tack vare vågens starka inflytande är jag mkt kärleksfull och kärlek och sex är mkt viktigt för mig och det är mycket viktigt för mig att avguda min man. Jag kan ha ett stort behov av att utsätta mig själv för fara, vilket jag kan tillgodose genom riskfyllda sporter. Är mkt intresserad av sport, spel och nöjen. Med solen i femte huset blir man mkt populär och sätter stort värde på både kärleksaffären (kärlek och lust) och barn. Solen kvadratur ascendenten gör att jag har en mycket stark personlighet. Vill visa upp mig för andra. Har svårt att leva ensam och den bild jag visar upp av mig själv kan ibland vara en annan än den jag egentligen är. Stort behov av att testa mig själv. Jag ska se upp så jag inte blir för dominerande och egenkär! Jag har stor livslust.

 

Månen i sjunde huset:

Stort känslomässigt behov av närhet och trygghet. Jag vill vara två, men måste vara försiktig så jag inte helt går upp i min partner. Lätt för att avguda partnern, men vill också ha den känslan.

 

Merkurius i femte huset:

Mycket tävlingsbenägen. Det är viktigt att jag får prova mig själv i olika sammanhang och ge uttryck för min egen person, speciellt i form av kommunikation. Kreativitet i form av författarskap.

 

Venus i femte huset:

Varmt och lekfullt sinnelag. Mkt stor charm och lekfullhet, varför jag med sannolikhet har god hand med barn. Har en tendens att idolisera min älskade och det kan göra att jag blir sårad om personen inte lever upp till mina förväntningar. Förtjust i lyx.

 

Mars i femte huset:

Mycket stor benägenhet för att vara en "pojkflicka". Har en kreativ och djärv personlighet och stort behov av att synas. Stort behov av att hävda mig själv, utmana och tävla och detta kan göra att jag får vissa problem vad gäller kärleksaffärer, romantik och nöjen. Jag är i allra högsta grad en tävlingsmänniska.

 

Jupiter i elfte huset:

Lätt för att knyta kontakter. Tack vare gynsamma aspekter kan jag ha framgång inom t ex föreningar. Goda förutsättningar att lyckas just inom lagarbete. Troligt att jag är intresserad av religion och livsåskådningsfrågor. En mkt god vän.

 

Saturnus i sjätte huset:

Mkt ansvarsfull och plikttrogen, ambitiös. Risk för sjukdomar i leder, knän, hud och galla. Kan följa mina rutiner slaviskt på ett tvångsmässigt sätt.

 

Uranus i sjätte huset:

Det är viktigt att jag får göra på MITT sätt, annars sparkar jag bakut. Lätt för att drabbas av infektioner.

 

Neptunus i sjätte huset:

Stor fantasi och god inlevelseförmåga. Fantasin arbetar på högtryck och hypokondri är vanligt.

 

Pluto i femte huset:

Djärv ådra, men jag måste vara försiktig så jag inte agerar överdrivet eller destruktivt. Jag söker mig till personer som kan ge mig intensiva känsloupplevelser.

 

Kort om aspekterna:

Solen kvadratur månen:

Envis och egensinnig, mycket intensiv och rastlös. Kan klandra mig fast i det förflutna.

Solen kvadratur neptunus:

Mkt känslig och har lätt för att dagrömma. Mkt lynnig (förstärks av att jag har kräftan som ascendent). Stark intuition.

Solen kvadratur ascendenten:

Mkt stark personlighet!

Månen kvadratur venus

Fixering vid materiella ting. Tendens till instabilitet i kärleksaffärer.

Månen konjunktion neptunus:

Idealismen är mkt stark. Känsligheten kan te sig som ett sjätte sinne.

Månen sextil pluto:

En tendens till att vilja kontrollera andra. Förhållandet till modern kan uppfattas som en maktkamp. Tendens till svartsjuka.

Månen opposition ascendenten:

Jag måste sluta uppträda retligt mot andra och vara försiktig med vrede.

Merkurius opp. jupiter:

Tendens till överdrifter.

Merkurius sextil neptunus:

Livlig fantasi, intresse för det ockulta. Stor sympati och inlevelseförmåga. Anar intuitivt vad andra tänker, ibland är jag till och med steget före.

Merkurius konj. pluto:

förmåga till djupsinnigt tänkande. Jag vill gå till botten med saker och ting. har starkt inflytande på andra. Kommunikationen är både intensiv och kraftfull. Denna aspekt är utmärkt för analytiskt tänkande!

Merkurius trigon ascendenten:

God kommunikationsförmåga, uttrycker mig lätt och flytande.

Venus sextil saturnus:

Denna aspekt gör att känslolivet kan bli något hämmat. Mkt lojal och stark pliktkänsla.

Mars kvadratur uranus:

Migrän kan mkt väl förekomma. Jag är egensinnig, grälsjuk och trotsig och vill alltid ha min vilja fram. Mina föräldrar fick troligtvis be mig att göra tvärtom för att jag skulle göra som de ville. Tack vare vågens goda förmåga att medla kan ovanstående minskas lite. Min vinnarinstinkt är kolossal. Ibland kan jag bli min egen fiende!

Jupiter trigon uranus:

Stor människovän som väcker entusiasm hos andra. Sinne för humor, är snäll, vänlig och hjälpsam. Mkt målmedveten.

Saturnus konj. uranus:

Mkt viljestark. Kan bli språkrör för nya idéer.

Neptunus sextil pluto:

Stor förståelse för filosofiska begrepp.

Neptunus opp ascendenten:

En riktig drömmare.

Pluto trigon ascendenten:

Ledargestalt. Genomför alltid vad jag försatt mig.

---

 
Japp, så är det alltså med mig. Så nu vet ni det också. Vilket utvik.

Nu är det dags att sova. Klockan är över tre, och jag ska upp tidigt imorgon. Hujeda mig!

image144
Vad som påverkat mig mest

Peter Forsberg. Jo visst. Men mer då? Ja, förutom familj, släkt, vänner... Ja nära och kära.

How The West Was Won - Familjen Macahanimage154 
Grattis USA, får man lov att säga då. 4 juli och allt. Men vad är störst?

Det tog ett tag, men sedan kom jag på vad det är med denna dagen.  Eva Marie Saint fyller år! Grattis på 83-årsdagen!

image155Eva Marie spelade Kate Macahan under seriens första år. Världens bästa serie någonsin! Jag var galen i serien när jag var liten, och Zeb Macahan var nog min allra första serie. Trots att jag sett varje avsnitt tusen gånger om är jag lika galen i den än.

Never quit, never lie, never apologize


image144
Varför är Värmland stället som glömdes?

Regn, regn, regn. Jag älskar vanligen regn, men så här, nej. Norrland har finaste vädret på länge. Missförstå mig inte, jag missunnar dem ingenting, men det känns lite som att när de har Världens bästa lag och Världens bästa stad... Ja, då skulle vi väl kunna få deras fina väder åtminstone?

Det finns dock saker som muntrar upp i regnet:

Dr. Jan Itor | - Season 6. säger:

Nåja, jag skiter i vilket. Jag är bara intresserad av att höras om han görs till åtlöje.


Fröken Bitter bevisar en gång för alla att hon inte har någon medkänsla eller empati för andra. Vi kallar sånt för Kärlek. Eller något.

---

Here we go again med en LISTA!

Tre saker/personer jag inte förstår mig på:
Me
Myself
I

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
Armband
Linser
Papper, papper, papper


Tre saker jag gör just nu:

Tänker
Skriver
Kollar NHL-övergångar


Tre saker jag kan:

Vettiga saker
Ovettiga saker
Andra saker


Tre saker jag inte kan:
Bryta mina principer
Ge upp saker
Somna snabbt


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

Regnet
Bra musik
Calle Johansson


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
QuarkXpress och Photoshop
Riktigt bra amerikanska
Slalom


Tre favoriträtter:
Tacos
Fiskbullar
Fläskfilé och klyfpotatis

---

Morran hissar: Min träning. Kanonbra går det! Och inte att förglömma: Jag tycks ha fått ordning på radion i mitt rum, så den även fungerar nattetid. Mysigt värre!

Morran dissar: Jihdes idotii. Jag kan inte släppa att han lämnar SVT för TV4. Usch! Nu hoppas jag Wikegård kan få agera programledare i Hockeykväll, och att världens bästa Calle Johansson hoppar in i Hockeykväll som expert. Givetvis ska han vara kvar på Canal + också.

image153

Kung Calle Johansson (Bild: Aftonbladet)

Ja just det. Diss, diss, diss på idiot-msn också.
---


image111

Nycklar


Vart går nycklarna på din nyckelknippa? Snart 20 år, och har ingen nyckelknippa. Skönt värre!

Har du fler saker på nyckelknippan än bara nycklar, vad? När jag haft en nyckelknippa så har jag inte haft annat än nycklar.
Vems nyckel skulle du vilja ha, om så bara för en liten stund, och varför? Peter Forsbergs. Varför? Jo, men det skulle ju vara trevligt.

Var förvarar du dina nycklar, när du inte bär dem med dig? Jag har inga, så jag förvarar dem ingenstans.

Vem har förtroendet att låna din hemnyckel och av vilken anledning skulle du låna ut den? Peter Forsberg. Och av vilken anledning tänker jag inte säga.

image144Miss Är - Missär

Miss Är
Missär

Miss Lyckad
Misslyckad

Miss Tänkt
Misstänkt

Miss Anpassad
Missanpassad

Miss Förstådd
Missförstådd

Missär med två ss, det borde väl vara ännu lite mer misär det? När vi skrev B-uppsats var det misääär, men fler s tycker jag ytterligare förstärker uttrycket.

För övrigt är jag nog Miss i allt utom Missförstådd. Så är det nog. Men det kommer väl knappast någon förstå.

---

Nåväl.

Efter en diskussion för ett tag sedan om självmord tänkte jag ta upp lite om mina tankar gällande påståendet självmord är något av det modigaste man kan göra" alternativt "självmord är modigt".

Jag hävdar bestämt att självmord aldrig någonsin kan ses som modigt. Därmed inte sagt att det nödvändigtvis är fegt. Men just modigt är inget man kan beskriva självmord med.

Följande argument användes för att försöka visa på att självmord skulle vara modigt. "Stå själv på ett broräcke, eller på en perrong och bara fundera på om du ska hoppa. Bara tanken skrämmer dig. Tänk på dem som verkligen vågar göra det, är det inte mod så då vet jag inte.." och "testa själva och se hur enkelt det är".

Men... nej.

Vari skulle det modiga ligga?

Om man står framför ett tåg (eller vid ett stup eller med ett rep runt halsen, vad som helst) så handlar det ju inte om mod om man sedan väljer att ta livet av sig. Det handlar om hur man mår, om man anser att livet är bra eller inte, om man anser sig ha något kvar att leva för.

Jag skulle inte göra det, av den simpla anledningen att jag inte vill. Varför skulle jag? Jag vill ju leva här med dem jag älskar och tycker om. Visst har jag mina problem ibland, men inte vill jag att mitt liv ska ta slut. Jag vill uppleva det roliga som finns här. Att jag avstår från att ta mitt liv i den situationen är alltså för att jag vill fortsätta leva. INTE att jag inte är modig.

Men, står jag där och istället mår riktigt, riktigt dåligt, så skulle jag kanske göra det. Mitt liv känns skit, allt är förstört och jag finner ingen glädje i livet alls. Jag kanske har kämpat och försökt, men allt är skit. Jag mår riktigt dåligt. Ja, då skulle det inte kännas så konstigt att hoppa framför det där tåget eller hoppa ner för stupet. Men det är INTE att jag är modig, det är inte modet som driver mig till det, utan helt enkelt att jag mår så dåligt så jag inte vill leva och känner att jag inte har något att leva för. Jag tycker inte det finns något roligt i min värld, så varför ska jag finnas kvar när livet känns mer skrämmande än döden?

Jag anser alltså bestämt att det absolut inte är modigt att ta livet av sig. Det är inte modigt att avsluta sitt liv. Det finns inget hedersamt i att "våga" kasta sig utför tåget/stupet. Det beror på hur man mår. Hur man mår avgör om man gör det eller inte. Det har inget med mod att göra. Självmord och mod hör inte ihop. Självmord är ett negativt ord, och mod är ett positivt ord. Mod innebär att göra något som (i de flesta fall) ses med respekt och vördnad och framförallt att trotsa sin rädsla och göra något man inte vågar eller agera hjälte och trots ett eldinferno gå in där och rädda en person. Men att ta livet av sig...  Då ser man på världen med skräck. Ingenting finns längre att leva för, livet skrämmer en. Kanske är man nervös för döden, men döden känns mindre skrämmande. Det är den sista utvägen. Man väljer alltså att hoppa ner för stupet/framför ett tåg/annat för att slippa lida. Man vill få ett slut. Självmord är den sista och yttersta av desperata självdestruktiva handlingar man kan göra, och man tar då sitt liv för att slippa den hopplöshet man känner. Det är hur man mår som driver en (ett psykiskt tillstånd), inte mod. Självmord och mod kan aldrig fungera tillsammans. Det enda man kan säga är att självmord är ett beslut, men inte att det är modigt.

Självmord är tragisk. Det är skrämmande, men det är inget man kan eller bör tysta ner. Att diskutera det måste man få (och bör man?) göra.


image144Egnas framgångar är uppmuntrande...

... men andras misslyckande är inte heller att förakta.

Oskae Wilde

Hemskt att jag tycker att just det där hjälper mig just nu när jag är på mer eller mindre dåligt humör och besviken a´la minst 7 på en skala mellan 0-10. Men det är så det känns, och att jag är en hemsk människa var väl knappast någon nyhet. Men vem är inte det? Och att jag är en hemsk människa gör mig inte heller till en sämre människa. Nej fasen, lite självbevarelsedrift gör en snarare till en bättre människa.

---

Jag sprang bättre än på riktigt länge idag. Nu är det bara att fortsätta på samma sätt. Allt kommer bli hur bra som helst. Som vanligt. Helt säkert.

---

Ahhh, mitt hår!!!

Jag vet inte vad jag ska göra med det. Nu är det ju mörkbrunt med ljusa slingor, men jag vet inte om jag ska göra det ljusare eller mörkare. Slingor eller ej? Snedlugg? Suck. Mitt hår är alltid ett jäkla gisse. Speciellt nu för det är inte glansigt och fint för fem öre i dag. Tragiskt.

               

---

Lista tagen från Emelie.

JAG ÄR:
Blyg:
När jag anser mig vinna något på det.
Smart: När jag själv vill.
Långsam: På 100 meter, men inte vad gäller tankeverksamhet.
Stressad: När det behövs. I övrigt har jag inte en stressig personlighet.
Tålmodig: Vad gäller småsaker, nej. Vad gäller (för mig) stora saker: Olidligt. Alternativt: Min vän N påstår envist att det inte handlar om tålamod utan om idioti och vansinnig envishet. Ja, det är ju en skör gräns mellan geni och idioti.
Djup: Djupt där inne, ja.
Öppen: Svåraste frågan. Den stryks på grund av svårigheter att bestämma mig.
Ärlig: Härligt ärlig, stundtals i kombination med diplomatisk oärlig = ett vinnande recept
Positiv: Egentligen.
Rolig: Både när jag själv vill och inte vill.
Ansvarsfull: Extremt.

JAG HAR
Svikit en kompis:
Svikit enligt definitionen...? Jag svarar nej.
Förlorat en bästa vän: Ja
Sagt att jag älskar en kompis: Nej
Sovit med en killkompis: Ja
Sovit med en tjejkompis: Ja
Pussat en av samma kön: Nej
Slagit en kompis: Inte som var min kompis just i det ögonblicket jag slog.  
En kompis som vet allt: Om mig? Nej, nej, nej. Om annat? Nej knappast. Som tror sig veta allt? Nej inte ens en sån.
Berättat hemligheter: "Vita" hemligheter

LIVET:
Svart eller vitt: Svart eller vitt, utan gråzoner. När det ställer till det för mig, så väljer jag grått.
Skriva eller tala: Skriva
Nagelbitare: Ja
Mobil eller ipod: Mobil
Öl eller cider: Jag är inte kräsen
Snygg eller charmig: Jag är kräsen
Lösgodis eller choklad: Choklad
Frukt eller grönsaker: Frukt
Film eller serie: Film
Festa eller softa: Beroende på humör
Sommar eller vinter: Höst och vår
Fredag eller lördag: Lördag
Ljus eller lampa: Lampa
Kärlek eller vänskap: Avgudan

---

Jag måste ha popcorn! NU!

image144När hela världen inte rullar runt en...

Fröken Bitter kan detta med rubriksättningar. Klockren rubrik till följande konversation i världsklass taget från tjuvlyssnat.se:

Utanför ICA Nära, Berghem, Umeå.

Kille ~20 ser vilse ut och verkar försöka följa väginstruktioner från någon över mobiltelefon.
Killen: Ja, jag är vid ICA nu! Skulle det inte vara lättare om du kom ut och mötte mig?
Det blir tyst några sekunder.
Killen (frustrerat): Åhhh! Din jävla rullstol är det värsta som har hänt mig!

---

Idag fick jag mitt armband från KyssJohanna! Snabb leverans, och supersnyggt. Det kan inte bli bättre än så. Jo, det hade varit om Kung Forsberg levererat det. Men å andra sidan så vill jag ju verkligen inte störa honom på något vis och att åka och först hämta armbandet och sedan åka hit till mig med det känns verkligen som att störa honom och det skulle mitt samvete aldrig mäkta med. Så nej, det kunde faktiskt inte ha blivit bättre. Bara det är soligt och fint så han kan bada... Tänk om det är spöregn, det är det här. Gud vilken tur att han inte är här!

---

Dagens musiktips:

Lemon Tree - Fool´s GardenI'm sitting here in a boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time, I got nothing to do
I'm hanging around, I'm waiting for you
But nothing ever happens -- and I wonder
I'm driving around in my car
I'm driving too fast, I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely, I'm waiting for you
But nothing ever happens, and I wonder
(Chorus)
I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon tree
I'm turning my head up and down
I'm turning, turning, turning, turning, turning around
And all that I can see is just a yellow (another) lemon tree
SING!
La, la,la,la,la,dee,dah,dah,la,dah,la,la
dee,da,da,la,di,da
I'm sitting here, I miss the power
I'd like to go out taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired, put myself into bed
Where nothing ever happens -- and I wonder
Isolation is not good for me
Isolation -- I don't want to -- sit on a lemon tree
I'm stepping around in a desert of joy
Baby anyhow I'll get another toy
And everything will happen -- and you'll wonder
(Chorus)
I wonder how I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue, blue sky
And all that I can see
Is just another lemon tree
I turn my head up and down..
turning,turning,turning,turning,turning around
And all that I can see is just another lemon tree
And i wonder,wonder,wonder,wonder!
(Chorus)
I wonder how,I wonder why,yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see
And all that I can see (dit dit dit)
And all that I can see is just a yellow lemon tree

---

Jag har just skrivit färdigt en friidrottsartikel, så nu tänkte jag ta tag i vad jag skulle ha gjort för länge sedan: städa och sortera och rensa bland mina kläder. Jag måste försöka få någon ordning på det där. Hela mitt rum ska fixas och trixas med.

image144Dumma är alla som verkar vara det...

... Och hälften av alla som inte verkar vara det.

Baltasar Gracián

Jag hittade detta ypperst intelligenta test för att helt enkelt ta reda på om man är dum eller inte. Äntligen kan jag få ett riktigt svar på den frågan!

Dum-testet:

Kryssa i det som stämmer av nedanstående. Räkna ihop dina kryss. 18 eller mindre betyder att du inte är dum.

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(x) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig

Summa: 4

(x) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen
(x) du testade precis om du klarade det
( ) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
( ) ditt hår är/har varit blont
( ) folk har kallat dig långsam

Summa: 2

( ) du har råkat tända eld på någon sak ett flertal gånger
(x) du har någon gång somnat på en lektion
( ) du kan ibland berätta om någonting och sedan plötsligt glömma bort vad det var du pratade om
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkna enkla mattetal

Summa: 2

( ) du har ätit en insekt utan tvång
( ) du gör detta testet när du borde göra nånting viktigt
( ) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka det
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan

Summa: 1

( ) du råkar göra sönder väldigt många saker
( ) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet ''eh'' väldigt många gånger om dagen när du ska säga nåt och tänker på annat samtidigt

Summa: 0

Totalsuma: 9

Jösses! Då vet vi alltså att jag inte är dum. Vad skönt det känns. Befriande, förlösande, Ja herre jävlar!

---

Men någon som är dum, det är Chris Drury. Vad fan ska han till Rangers för! Misär! Jag vill inte hata honom, men vad ska jag göra?  Har jag något val?

Gud vilken karusell det är nu med alla övergångar. Hjälp!

----

Lilla Murke. Min sämre hälft!


image147


(Gammal bild, men det var den första i albumet, och alla vet hur lat jag är).

Idag har det fikats med min sämre hälft. För en gångs skull var vi helt överrens.  Ämnen som diskuterades: Organdonation, självmord (detta ska tas upp på bloggen, så klart), Shaggy & Scooby Doo (fast utan Scooby Doo), lokaltrafiken i Arvika vs lokaltrafiken i Karlstad/Uppsla-Flogsta/Sundsvall (vi hatar Arvika), koftor i 6000 kronors-klassen (Murke tycker att man bör tänka på att det faktiskt är en summa som skulle kunna göda en människa i nästan ett halvår), vår gymnasietid (vi skulle ha haft bättre betyg om vi inte hade haft det så slappt, det är vi hundra säkra på) samt hoppfulla killar (kille) som är hopplös. Ämnen som monologades: MODO, NHL (alla övergångar!), Kung Forsberg, Morran i egen kort men fantastisk person.

Härnäst på schemat: Pållar, träning, jobba, slappa.

Tjing!

image144