Jag har blivit vuxen

Ja, jag grinade inte när HV gjorde sitt kvitteringsmål. Det är ett stort steg mot vuxenvärlden det. Att jag sedan grät glädjetårar och skrek och var allmänt i extas när Kung Susse gjorde underbara 2-1 är en helt annan sak. Världens lycka! MODO-hjärlatrna fixade fram en sjunde och avgörande match och nu är det bara att satsa fullt.

Det enda jag oroar mig för nu är Timmy. Det såg riktigt illa ut när han fick ledas av isen, men uppgifter på MODOs forum säger att Kanal 5 skriver att det inte ska vara någon fara och att elitseriens bästa back därför ska kunna spela på måndag. Jag hittade själv inte uppgifterna, men hoppas de är sanna.

Underbart roligt att äntligen ha Herr Salle tillbaka också! Yes, yes, yes! Dessutom vet jag att damer som Linda och Emma med all sannolikhet var i stor extas över det faktumet. Det kan man förstå!

***

Jag vet inte om jag ska ha MODO-loggan kvar som bakgrund på det blå. Det som talar för är så klart att det är MODO, det är ju av stor betydelse. Det som talar emot är att det kanske ser lite rörigt ut och dessutom gillas det inte av Fröken Bitter, och trots hennes osunda hockey-åsikter så litar jag på hennes omdöme.

Nå, vad säger ni?

***

Ikväll blir det jobb och plugg. Peter Nolander har debuterat i Tre Kronor så jag ska alldeles strax ringa upp honom och prata om det med honom. Han har haft en toppsäsong i Brynäs och är en riktigt duktig skridskoåkare som sällan ger bort något till motståndarlaget. Jag tycker det är jätteroligt att han nu fått chansen i Tre Kronor och jag hoppas det går fortsatt bra för honom. Utöver att han är en bra hockeyspelare är han en mycket ödmjuk person och oerhört trevlig att intervjua. Alltid lika trevlig, hjälpsam och lätt att prata med. Jag hoppas han om några år spelar i MODO. Där hör bra spelare hemma.

Mer hockey. AHC J20 har nu kvalificerat sig för J20 Elit, och det är oerhört stort här i Arvika. Stort grattis till dem!  Tränaren Urban är precis som Peter Nolander alltid lika trevlig och lätt att prata med, och honom ska jag också intrevjua lite senare. Just nu sitter laget och käkar och det kan man ju unna dem efter prestationen de gjort.

Efter intrevjuandet blir det att skriva ihop artiklar, maila in till tidningen och därefter sätta igång med några timmars pluggande innan läggdags. Imorgon ska jag upp tidigt igen för att åter sätta igång med pluggandet. Snark. Mitt tänkte schema är att ikväll hinna läsa litteraturen, Kommunikation och Organisation (jo då, den är preeecis lika rolig som den låter) samt sätta igång med att brainstorma fram lite brighta idéer att bygga hemtentan på. Redan nu känns det som hemtentan kommer bli en miserabel katastrof.

NHL inatt också ju. Jösses, jag har fullt upp!

***

Morran hissar: MODO som fixade en sjunde semifinal och Arvika HC som nu är klara för J20 Elit! BRA JOBBAT!

Morran dissar: Alla Dumle-kolorna är slut. Men yes liksom, verkligen. Vad ska jag nu göra för att lyckas ta mig igenom den aptrista litteraturen till hemtentan?

Imorgon tänker jag ägna dagen åt att skriva den jobbiga hemtentan, pyssla med Rufs och Tufs samt träna lite och sköta om mig själv. Hm.. Dagen låter inte så dum ändå, kanske.


Ulan ska tvättas och snyggas till, det är han värd. Även han håller på MODO och är överlycklig nu. Han för tur med sig och är mitt största lilla glädjeämne när han är på bra humör. Sötsötisen!

Nåväl, dags för telefonjobbande!

Tjing tjong!

FBK gör aldrig som jag vill

Bloggen blir snyggare och snyggare tack vare tålmodiga Stockholms-fjollan!

Förlust igår igen, och det känns förjävligt nu. Imorgon är det dags för en måste-match (men det där uttrycket har jag egentligen aldrig förstått mig på. I min värld är det alltid måste-matcher. Men, men...) och det innebär alltså att min dag inte bara består av hemtentan jag ska jobba som en liten iller med och allmänt roande (fredag ju!) utan också städning. Tur att jag har hela natten på mig.

Jag vet inte vad det är med Kaffesumparna. Jag hyser ett stort hat för dem, och frågan är om detta hat är ömsesidigt från deras sida? Varje år vill jag att de ska åka ut, och varje år blir det inte så. I år, för första gången, ville jag faktiskt att de skulle gå till final. MODO-FBK i final skulle vara en dröm. Dessutom skulle jag få bra möjligheter att se MODO spela, och sedan framförallt: Vad skulle kunna slå att MODO vinner SM-guld och dessutom gör det mot FBK? Men nej då. Inte ens att gå till final när jag vill det klarar de av. De gör aldrig som jag vill. Stort fiasko, och stor sorg i Värmland. Min sorg däremot bygger mest på att MODO förlorade och att det är näkta nervöst inför imorgon. Att det sedan har visat sig att mina tur-ritualer, som exempelvis den pommes stripes-statyn jag gjorde häromdagen, inte ger den tur jag trodde. Det känns tungt och jag vet inte riktigt hur jag ska förbereda mig inför matchen imorgon.

Tack för att det är fint väder åtminstone. För morgonens första besked var annars att Nashville åkte på stryk mot Detroit. Jo men visst. Hipp hipp hurra, verkligen. Herregud, jag blir galen.

Igår träffade jag och Murke lilla J, och på måndag åker hon. Det känns väldigt tråkigt och jag kommer sakna den lilla tönten alldeles vansinnigt mycket. Ett år ska hon vara borta, och hon kommer inte hem ens vid jul eller nyår. Vi kommer missa varandras 20-årsdag och hon kommer ha möjlighet att gå på NHL-hockey i tid och otid. Det är nästan så jag börjar gråta.

Imorgon blir det ett riktigt tufft schema. MODO-HV, jobb (ringa om hockey), hjälpa Murke med nya lägenheten, NHL-hockey  och plugga hemtenta. Problemet med det hela är att hemtentan skulle behöva jobbas med ungefär 30 timmar kanske. Hur ska det gå till tro? Nåväl, det ordnar sig med lite hockey på.

Jäjä, mer bloggande sen. Nu, pluggande. Gött mos!

MOPS - hej faderuttan!

Motionera Och Praktisera Sundhet

Namnet på vår kampanj för att främja ökad motion bland landets ungdomar. Dragplåster som Stefan Holm, Anja Pärson, Susanna Kallur, Jörgen Jönsson, Lisa Miskovsky, Martin Björk, Ebba von Sydow, Eva Röse samt Josef och Fares Fares. Tävlingar där du kan vinna ett hemmagym, en Ipod samt träningskläder till ett värde av 3000 spänn, gratis aktiviteter att prova på inklusive matservering, underhållning, föreläsning om motion och så klart våra namnkunniga dragplåster på plats.

Galet stort och galet proffsigt.

Dock är det (tyvärr?) bara en övning i kursen Organisationskommunikation, där vi ska göra en kampanjplan som grupparbete. Deadline imorgon med 30 minuters muntlig redovisning samt inlämning av en 12 sidor stor kommunikationsplan. Den skriftliga delen är så gott som klar, nu är det bara lite finjusteringar samt infogande av bilder i vår kopiöst vackra powerpoint och därefter bara några timmars övande av den muntliga delen kvar innan jag, Stockholmsfjollan och Den blonda häxan (som protesterat mot sitt namn och velat få heta Säffle-tösen istället. Dock min blogg - mina regler. Så tyvärr din lilla blonda häxa!) kan stänga ner datorerna och studsa ut i solskenet och glädja världen med vår bländande optimism!

MOPS är för övrigt resultatet av några timmars ordlekande. Ingen kan förstår hur mycket tid vi lagt ner på detta.

Ikväll blir det middag med universitetets hästintresserade och därevefter sova hos Stockholms-fjollan. Jag vet inte än om det kan ses som en slags tröst för förlusten igår. Det var riktigt surt och att HV hämtat upp till 2-2 i matcher nu känns förjävligt. Men imorgon torsdag är det åter match och förhoppningsvis lyckas MODO med målsättningen att ta en av de två raka bortamatcherna, för att sedan kunna avgöra på hemmaplan på lördag. Det skulle vara kanon om något!

Grattis i efterskott Harald, som fyllde 50 år igår!

Morran hissar: Snart kommer Lurke hit! ÄNTLIGEN!

Morran dissar: Snart åker J. NEJ!

Två poäng av The King inatt som fortsätter visa god form inför slutspelet. Idag gjorde jag ett hjärta av rotmos samt en söt liten filur av pizzasallad på mat-tallriken som jag tillägnade den magiska Mannen. Dessutom har mästerverket blivit fotograferat så förhoppningsvis kan jag visa upp konstverket så småningom när jag får motivation nog att orka ladda upp en bild på datorn.

Gårdagens + dagens lista:
Gårdagens låt: "Han ser ut som en karl" flitigt framförd av Den blonda häxan om och om igen tills jag var så trött på låten att jag funderade på att hoppa ut genom fönstret från tredje våningen.
Gårdagens plugghäst: Fröken Bitter i högfärd med att planera höstens evetuella pluggande. Bra jobbat, heja!
Dagens hemskhet: Rotmos till lunch, och jag var överlycklig! Det vill säga fram till att jag smakade. Det var det värsta rotmoset jag smakat, och smaken var som risgrynsgröt. Det vill säga, det var oätligt. Min lunch blev två korvbitar (små sådana), lite pizzasallad och en Lion. Nyttigt, nyttigt!

Imorgon ska jag och Murke säga "hej då" till kära J som åker på måndag. Dock kommer det krocka med hockeyn... Jag vet inte hur jag ska lösa det där... Men jag fixar det nog på ett eller annat sätt.

Men tjipp tjipp!


Tjejer är från Venus, män är på Statoil

Ja, så sant som det är sagt. och tack gode gud för det! (SOLO är en kalastidning. Inte nog md alla andra nyttigheter man kan läsa där, nu i senaste numret fanns också detta magnifika citat med).

***

I övrigt ska Lilla Morran prata lite tjejsnack som tröst efter gårdagens hemska förlust. Stockholms-fjollan har fått mig att inse det roliga i att varje måndag svara på frågor från denna sida (se Tjejsnack nedan).

143768-1

Din handväska

·Anser du att du behöver använda handväska?
Min handväska är ett lika stort måste som min hjärna. I alla fall på ett ungefär. Precis som i hjärnan finns det en massa viktiga nyttigheter i handväskan, och jag tror nog jordens undergång skulle vara nära om min handväska med innehåll försvann (precis som om samma scenarium skulle hända med min hjärna).

·Vad har du i din handväska just nu?
-jacka
-plånbok
-buss- och tågkort
-boken "Hål i huvudet" av Jenny Jägerfeld (mer om denna underbara bok i ett senare inlägg!)
-nyaste Glamour
-nyaste brittiska upplagan av Cosmo
-gammalt födelsedagskort (för pappa!!)
-kalender
-en drös med gamla intrevjuanteckningar och godispapper (som jag i samband med detta nu också tar bort)
-tre mini-parfymer
-tandpetare, sju stycken
- två tamponger
-minispegel
-puder
-linsdosa
-glasögonfodral
-kollegieblock
-pennskrin (med pennor och sudd alltså)
-tre läppglans
-mp3-spelare
-fem stycken använda batterier
-halvfull vattenflaska
-grupparbetsanteckningar

·Vad har du alltid i den utöver plånbok/mobil?

Buss- och tågkort, mp3-spelare, en hög med biblar (läs: Cosmo, SOLO, Glamour och liknande), kalender, vattenflaska (helst med vatten i också om jag har hunnit med det), tandpetare, tamponger, lipsyl/läppglans/whatever... Ja, jag vet inte allt.

·Vad har du i handväskan som du egentligen skulle klara dej utan?

Gamla godispapper, trasiga pennor, för små sudd man inte kan sudda med, alla de tidningar jag har (det räcker med en), gamla matchprogram, gamla intervjuanteckningar, lösa kom i håg-lappar...

·Finns det någonstans du inte tar med dej handväska?

Jag tar med mig handväskan till universitetet, stan, när jag ska till någon, vid utgång. Övriga tillfällen (exempelvis stalet) får den i princip alltid stanna hemma i säkert förvar.

***

Förlusten igår svider som ett stort sår som man tvättar med aceton. Testa själv får ni se hur det känns. Hela matchen igenom efter att HV gjort sitt kvitteringsmål kändes det som min hjärna och mina ögon höll på att föruttna av en stor grussamling i dem, och när det sedan blev 1-2 blev den känslan ännu värre. Jag var ute och tränade innan matchen också, i hopp om att ge MODO tur, men det gav ju inget resultat. Vem vet, kanske förde det till och med otur med sig? Även då kändes min kropp som en grushög och mest av allt kände jag mig som en skumtomte. Seg och uttråkad.

Kom igen nu MODO. Visa att ni är hela världens hjältar. Spöa HV på bortaplan två matcher i rad nu och säkra finalplatsen vi alla väntat efter.

Avalanche trummar på och besegrade Cannucks inatt och närmar sig därmed en slutspelsplats. Yes! Tyvärr vann Calgary också, så egentligen knappade de inte in. Men ändå, de visar god form. En annan som visat god form på sista tiden är The King och han är väl en plats på dagens lista (efter att ha haft semester därifrån ett tag nu).

Dagens lista:
Dagens man: Den Blonda häxan påstod i fredags att Kung Forsberg inte var någon man. Hon har förstås fel och jag utser honom dels till Dagens man och framföallt till Världens man alla dagar i veckan. Grattis, grattis!
Dagens kvinna: Det får ju förstås bli jag, Lilla Morran, Mrs Forsberg. Den lilla underbara som är lite mer än dem flesta andra.

Dagens venus: Vågen, ett av venus tecken. Jag är född i vågen, och jag är nu 7117 dagar gammal. Dessutom är det bara lite drygt ett halvår kvar till jag fyller 20. Hurra!

Jag känner för att shoppa. Det kommer bli en hel del inköp från www.blush.se, www.eleven.se, www.hm.se, www.ellos.se och www.halens.se nu i dagarna (efter att räkningarna är betalda).

Morran hissar: Stockholms-fjollan som har varit världens bästa och hjälpt mig snygga till bloggen! Stort tack och tretusen pussar. En för varje gång hon säger "ordbajsa" på en helt vanlig dag.
Morran dissar: Stockholms-fjollan som idag förstörde mitt strips-plockepinn när jag i stort sett var klar. Sånt skulle det vara stränga straff på!

Nu väntar ytterligare lite hårt pluggande tillsammans med Den blonda häxan och Stockholmsfjollan (trots att vi egentligen borde ha panik över att vi har en massa kvar att göra på kampanjen så har vi inte det. Vi har riktigt roligt istället och oroar oss inte eftersom vi är säkra på att detta ordnar sig till slut). Därefter blir det hämfärd och lite pyssel med Rufs och Tufs för att sedan åter fortsätta pluggandet. Kvällen kommer bli vikt åt skolarbete och 100 höjdare, och förhoppningsvis ska jag lägga mig någorlunda i tid så jag orkar upp klockan halv sex i morgon. Yes!

Jäjä.


Fyra raka

MODO-hjältarna tuffar på och har nu 2-0 mot HV och fyra raka vinster i slutspelet. Imorgon är det match I Swedbank igen och det är bara att hoppas MODO gör detta på snyggaste möjliga sätt och spelar sig till final med 4-0 mot HV och därmed ta åtta raka matcher i slutspelet. Det skulle vara riktigt mysigt!

Igår blev det en rosa piké, en miniklänning/topp (ja, jag provar ju aldrig kläder i affären och jag har haft fullt upp med annat så jag vet inte hur lång den blir på mig men gissningsvis kan man ju tänka sig att den fungerar utmärkt som miniklänning på lilla mig) samt ett par söta ballerinor. Jag tyckte jag kunde unna mig det, och miniklänningen skrek liksom efter mig så där som saker alltid gör. Majk tyckte den var ful som stryk, och jag vet inte riktigt vad jag tycker nu... Tänk A Clockwork Orange liksom, man vet inte om man gillar den eller inte. Fast ju mer jag tänker efter så blir jag kär i den filmen.

Stockholms-fjollan och Den Blonda Häxan tycker jag ska blogga lite kortare och oftare istället. Varför tjatar folk om sånt? Mina inlägg är ju alltid sanslöst viktiga och då vill man ju läsa så långa texter som möjligt, eller? Nåväl, jag ska nog försöka det där med att blogga oftare åtminstone. Det lovar jag i och för sig i nästan varje inlägg, men någon gång ska det väl bli av också. Så varför inte nu?

Böter-grejen hade länge en "ledare" (eller förlorare, hur man nu väljer att se det) på lite drygt 4300 kr, men sedan kom mitt säkra kort Fröken Darling och tog hem segern (eller förlusten, som sagt) med sina dryga 4800. Hennes kommentar: "Måste jag verkligen redovisa? Alltså.. 4800, nu vill jag inte räkna mer". Härliga lilla dam! Hoho!

Jag kom någonstans i mitten gällande placeringar, och eftersom jag är lite mer än dem flesta andra så får vi väl se min poängkvot som ett ideal. Inga påhopp på det där nu, tack!

Morran hissar: Yes, äntligen! Fråga Olle är tillbaka!

Morran dissar: Sjunde Himlens sändningstid. Klockan 19.00 på söndagar. Hallå Kanal 5! Jag har längtat efter dem nya avsnitten, men jag jobbar den tiden. Vad fan!

Betyder verkligen sau såg på norska? Fröken Bitters lilla kärlek (nåväl, en av dem) påstår det och han befinner sig i Norge, vilket Fröken Bitter anser gör att han med all säkerhet vet det. Men är det verkligen fog för att kunna lita på det? Det finns personer i Sverige som inte förstår att Kung Forsberg är världens bästa hockeyspelare.. De bor ju här, alltså borde de veta att han är det. Så nej, det där köper jag inte. Dessutom ska sau enligt mina uppgifter vara ett djur. Knepigt värre.

På tal om djur och Peter Forsberg så läste jag nåhonstans att 97 % av världens befolkning håller på MODO innerst inne, och det tycker jag låter vettigt. (Och innan någon, exempelvis Murke, kommer med sina utfrågningar om associationen mellan djur och MODO, så kan jag lika gärna dra associationskedjan så jag slipper lyssna på hur konstiga mina tankebanor är. Djur + Peter Forsberg = Djur + konung ---> Djurens konung = Lejon ---> Lejon är modiga. ---> Mod = MODO. Sen finns det ett gäng kortare varianter, men det räcker med en).
 
Igår visade de Legally Blonde på SVT. En helt underbart mysig film, tycker lilla Morran.

Dagens lista:
Dagens träning: Promenad och joggingtur samt tre sit-ups. Det är verkligen inte vare sig roligt eller lätt att göra sit-ups. Därför skjuter jag upp det till ikväll. Enligt månadens nummer av Cosmo ska jag nömligen träna vällstid, och allt som står i Cosmo är sant.
Dagens "att-göra": Plugga kommunikationsteori, skriva på vår kampanj samt städa och fixa på mitt rum. Igår köpte jag en grymt snygg vas (eller ja, det var ingen vas men nu är det det), tre blommor (i plast givetvis. Jag vill inte ha nåt att behöva sköta om), en grymt fin ljuslykta med en pinuppa på (jättesöt!), två kleinblå (snyggaste färgen!) små ljuslyktor (fast man kan ha dem som snapsglass om man vill - och det vill jag) samt en sak som jag inte riktigt vet vad det är eller vad jag ska ha den till, men han var så söt så jag inte hade hjärta att låta honom vara kvar i korgen inne på affären. Summan av detta blev 80 spänn och jag jublade som en liten fisk. Alla dessa saker ska vara på mitt rum och göra det ännu lite snyggare.
Dagens hyllning: Fröken Bitter. Hon tigger om det, så varför inte?

Förlust för Avalanche inatt... Mitt i jagandet av en slutspelsmatch. Suck. Men det positiva är dock att de har flera raka segrar och det är matcher kvar, varav två mot Calgary som just nu har åttondeplatsen. Heja!

Nu, städa. Hasta la vista!


Gokväll!

Ja, bara lite drygt två timmar sen senaste blogginlägget, men för ovanlighetens skull känns det viktigt att blogga kontinuerligt (läs: Jag har en massa trams att skriva som i min egen lilla värld faktiskt är jätteviktiga, och sedan är det inte så mycket annat som finns att göra om man sitter uppe och väntar på att en hockeymatch ska börja).

Något jag ägnat lite tid åt är att fundera på vad det norska ordet sau betyder. En plats på dagens lista utlovas till den som kan komma med svaret på det!

Morran hissar:  Inatt kör vi en riktig skräll. Inget som har med hockey att göra . Nämligen Bengan! Chips och cola, tackar, tackar! Sen vill jag hissa Fröken Bitter också, som tog Timrås utgång ur slutspelet på ett beundransvärt sätt.

Morran dissar: En av mina favoritkrönikörer har slutat skriva i VR. Vilken miss.

När det gäller hissade Fröken Bitter så har hon har redan fått Dagens Ros och en eloge, men jag lovar henne en hel påse med avokado till nästa gång vi ses dessutom. Känner jag henne rätt så slår den påsen dessutom högre än alla rosor i världen. I alla fall om man betänker att rosorna kommer från mig. Om de skulle komma från Oscar "kom och hämta skatten, Oscar!" Sundh istället kanske det dock skulle smälla högre än avokado, men sånt är svårt att veta med Fröken Bitter. Hallin, Zetterberg, Regin, Manderville, Sundh... Ja, det är svårt att veta med den damen.

Nu ska ju jag visserligen vara sparsam resten av året, men det finns dock lite saker som känner ett stort behov av att landa i mina armar, bli betalda och sedan nedlagna i en shoppingkasse för att slutligen hamna i mitt rum och må bra. Sånt kan man ju inte neka, liksom.

Detta är ett axplock:
http://www.blush.se/product_thumb.php?img=images/oleh_aloeveragel.jpg&w=149&h=230
http://www.blush.se/product_thumb.php?img=images/hankypankylowrise.jpg&w=170&h=192
http://www.blush.se/product_thumb.php?img=images/oleh_nightgel.jpg&w=170&h=174
http://www.blush.se/product_thumb.php?img=images/oleh_vitaminplus.jpg&w=170&h=193
http://www.ellos.se/images/products/normal/07101/07101-038ells_0924404.jpg
http://www.blush.se/product_thumb.php?img=images/clean_hairfragranceschampoo.jpg&w=68
http://www.blush.se/product_thumb.php?img=images/rosebudstrawberry.jpg&w=170&h=141
http://www.blush.se/product_thumb.php?img=images/smashboxlayerlashprimer.jpg&w=170&h=
http://www.blush.se/product_thumb.php?img=images/cream.jpg&w=170&h=170
http://www.ellos.se/images/products/normal/07101/07101-036ells_0923701.jpg (Fast annan typ, troligen liknande från GT eller så. Den där blir så... Ful. Helst skulle jag vilja ha en från Lacoste för snyggare piké-tröjor finns inte, men för en Lacoste piké + en ärm tar jag mig till Sundsvall och sedan hem igen... Så det blir alltså ingen sån).

Jaja, även jag själv inser att alla de där sakerna inte kommer kunna följa med mig hem. Men minst en piké, tröjan på bilden och lite av det övriga på bild ska inhandlas i alla fall. Och så klart ett par söta bellerinor!

Ullis tappar en massa päls. Jag hatar hår! Men han är så söt i sitt fluff.

***

Nu, för alla er som vill se hur mycket ni syndat. Här är en lista (snodd så klart. Jag själv har inte valt vad böterna ska ligga på och vill därför inte få några kommentarer om min moral i något avseende. Allra minst från dig Murke!) Nåväl, lägg ihop och räkna ut vad ni skulle bli skyldiga om följande saker skulle ge upphov till böter enligt nedanstående.

Och gör mig den tjänsten att låta bli att redovisa "hur ni plockat hem bötrena". Det slipper jag gärna, men berätta gärna vilken summa ni hamnar på.

1. Rökt marijuana - 100 kronor
2. Tagit syra - 50 kronor
3. Haft sex i en kyrka - 250 kronor
4. Vaknat upp och inte haft en aning om vem personen brevid dig är - 400 kronor
5. Haft sex med någon från ABs blogg - 250 kronor
6. Haft sex för pengar - 1000 kronor
7. Haft sex med någon från Puerto Rico - 200 kronor
8. Vandaliserat något - 200 kronor
9. Haft sex i dina föräldrars säng - 100 kronor
10. Slagit ner någon - 200 kronor
11. Blivit påhoppad (slagsmål) - 100 kronor
12. Haft på dig kläder ämnade för det motsatta könet - 100 kronor
13. Gett pengar till en strippa - 250 kronor
14. Varit kär i en strippa - 200 kronor
15. Kysst någon du inte visste namnet på - 1 krona
16. Slagit någon på jobbet - 150 kronor
17. Kört ett fordon onykter - 200 kronor
18. Varit full på jobbet - 500 kronor
19. Använt sexleksaker - 300 kronor
20. Blivit full, däckat och inte kommit ihåg kvällen innan dagen efter - 200 kronor
21. Tagit ett nakendopp i havet - 50 kronor
22. Haft sex i en pool - 200 kronor
23. Kysst någon av samma kön - 100 kronor
24. Haft sex med någon av samma kön - 200 kronor
25. Varit otrogen - 100 kronor
26. Knullat - 10 kronor
27. Varit otrogen med din partners familjemedlem/släkting/nära vän - 200 kronor
28. Mottagit oralsex - 50 kronor
29. Gett oralsex - 50 kronor
30. Mottagit/gett oralsex i en bil medans den åkte - 250 kronor
31. Stulit något - 100 kronor
32. Haft sex med någon i fängelset - 250 kronor
33. Spelat in en hemmagjord porrfilm - 150 kronor
34. Haft en trekant - 500 kronor
35. Haft sex utomhus - 200 kronor
36. Varit i samma rum som någon som haft sex (när du inte haft det själv) - 250 kronor
37. Stulit något värt mer än 2500 kronor - 200 kronor
38. Haft sex med någon som var 10 år äldre eller yngre än du själv - 200 kronor
39. Haft sex med någon som var yngre än 18 när du var äldre än 25 - 250 kronor
40. Varit kär i mer än en person samtidigt - 500 kronor
41. Sagt att du älskat något utan att mena det - 250 kronor
42. "Streakat" (sprungit naken i ett offentlig sammanhang där alla andra var påklädda) - 50 kronor
43. "Streakat" i dagsljus/mitt på dagen - 150 kronor
44. Blivit arresterad/anhållen - 50 kronor
45. Suttit i häktet/fängelse (fyllecell räknas INTE) - 150 kronor
46. Pissat i en pool - 5 kronor
47. Lekt sanking eller konsekvens - 50 kronor
48. Gjort något du ångrar - 200 kronor
49. Haft sex med din bästa kompis - 200 kronor
50. Haft sex med någon från jobbet, på jobbet - 250 kronor
51. Haft analsex - 800 kronor
52. Ljugit för din partner - 50 kronor
53. Ljugit för din partner att sexet var bra - 250 kronor

Jag redovisar ju förstås inte min kvot. Delvis för att min kära mor kan komma att läsa detta, och framförallt för att jag är för lat för att räkna.

Sen vill jag ge personen som skrivit listan 10 000 kronor i böter för det fetmarkerade. För guds skull, sluta våldta svenska språket! (Heja knappnytt! Haha) Det heter GIVIT på skrivspråk, inte gett. Man skriver som man ska, inte som man vill. Lär er!

***

Nu har det gått flera dagar sen utmaningen från L
(http://persson86.blogg.se/1173697109_utmaning.html ).
Dålig stil att inte fixa det med en gång. Men nåväl, det kommer nu.

1. Jag är helt galen i Astrid Lindgren-filmer. Emil i Lönneberga är kanske största favoriten, men jag vet inte, jag gillar alla så det är svårt att välja. Till skillnad från många andra älskar jag Karlsson på taket.

2. Trots att jag inte tror på gud (ja, förrutom Hockeyguden då och Modoismen och att min far kallar mig för hedning.. Bla, bla, bla. SNARK. Läs mer om mitt troende-svammel här: http://remrem.blogg.se/morran/2007/march/vad-ska-man-saga.html Så, åter till grejen. JO, även om jag inte direkt tillhör någon religion så har jag alltid varit väldigt intresserad av religion som ämne. Precis som mitt gigantiskt stora intresse för Indianer (Nordamerikanska) och USA med allt vad det innebär av geografi, kultur och historia.

3. Jag är otroligt vidskeplig när det gäller hockey. Jag har vissa tur-kläder (gäller även underkläder) och det är en skandal om jag inte kan ha dem på mig. Som tur är har jag flera tur-kläder, men vissa är bättre än andra. Därför går mycket av min hjärnverksamhet åt att filure ut hur jag ska hinna tvätta emellan två matcher, exempelvis. Därför är det inte konstigt om jag ibland uppfattas som kylig och otrevlig och arrogant och att jag tänker på annat, för det är ju nämligen sant. Jag har tankarna på annat håll, liksom. Utöver dessa tur-kläder är det också så illa att vissa personer är portförbjudna härifrån när vissa lag spelar. Kberg får inte sätta sin fot här när Tre Kronor spelar, dock går det bra vid NHL- och elitseriematcher (ja så vida inte Foppa spelar i MODO då, för då funkar det inte). Sen finns det andra personer jag gärna har med mig i soffan när det vankas hockey. Mamma är inte önskvärd vid elitseriematcher, men NHL och OS går bra. Ja, ni fattar grejen. Det är alltså inte för att vara elak utan för att det ska föra tur med sig. Andra exempel är att genast byta skrivbordsbild, skippa skolan om jag varit där den dagen det blev förlust, inte äta det och det och så vidare.

4. Jag kan inte jonglera med knivar. jag har försökt och det gick inte, utan jag fick ett skärsår i foten. Dessutom är jag nästan så dum och naiv att jag går med på vilken metod som helst när någon påstår hur man bäst gör rent ett sår. Aceton, jo det gick jag nästan på.

5. Jag är beroende av tidningar. Cosmo, Solo, Glamour, Vecko-Revyn läser jag varje nummer av. Dessutom köper jag minst ett engelskt nummer per månad av (oftast) Cosmo eller Glamour. Det är som en drog, och det kostar ofantligt med pengar, men jag kan och vill verkligen inte sluta.

6. Jag är besatt av Macahan och många andra westernfilmer också. Zeb Macahan var till och med min store idol före Forsberg kom in och överglänste världen. Zeb är helt magnifik och jag älskar fortfarande att se Macahan och kan se avsnitten om, och om igen trots att jag redan gjort det tusen gånger om. En annan sak gällande en westernfilm är att min första kärlek var "Comes Running", en indianpojk i en av världens bästa filmer "The Pony Soldier". Filmen är från 1952, och han borde väl vara bortåt en 70 år nu... Övriga i filmen är förresten döda vid det här laget. Tyvärr.

Men vad tusan.  20 minuter kvar till matchen börjar. Jag tror jag ska se på Macahan!

Ciao!Is i hjärnan, eld i hjärtat

MODO - vilka hjältar de är! Och Kapten Svartvadet, vad ska man säga?

Söndagens makalösa vinst känns offatbart underbar och ger mig fortfarande gåshud och bara tanken på den gör att man känner total lycka. Att hjältarna sedan inleder dagens första semifinalsmatch mot HV 71 med en 4-1 vinst gör att lyckan nästintill svämmar över. Kung Susse var outstanding, fast tja... Det var väl ingen ovanlighet i och för sig.

Leker i sandlådan gör bara ungar, spelar i MODO gör bara kungar!

MODO har is i hjärnan och eld i hjärtat, precis som det ska vara. Läckert, läckert.

Enda mörka molnet på Morrans gigantiska himmel är just nu det faktumet att jag ser ut att missa varje semifinalsmatch på grund av skolan (plugg, plugg, plugg och inte en chans att kunna ta ledigt) samt den lilla detaljen att jag tänkte alldeles för sakta (ja, jag vet att det inte är någon ovanlighet, men jag jobbar på det!) och inte bokade biljett i tid. Därmen kan jag heller inte åka ner till Jönköping och se fredags-matchen. Hade jag bara varit gjord av pengar hade det kunnat lösa sig ändå kanske, men nu får jag helt enkelt hoppas på en final mellan MODO och FBk så jag har chansen att få se dem i slutspelet.

Skolan kan nog också räknas som ett litet mörkt mål, men bara ett litet. Jag vet ju av erfarenhet att allt jag förtar mig alltid ordnar sig på ett eller annat sätt. Just nu har vi ett grupparbete med skriftlig och muntlig redovisning med deadline den 29:e,  samt inlämning av hemtenta den 2:e april. Att jag inte ens börjat med hemtentan, och att vi i princip har 95 % av arbetet på grupparbetet kvar att göra behöver jag nog knappast informera om...Men, men, ny dag imorgon och då ska det sättas fart! Fredag rullat pengarna in och då blir det flera timmars pluggande, inhandling av kurslitteraturen (som behövs till hemtentan) samt shopping. Men då jag hädanefter ska bli sparsam blir det ynka 200 kr som Gina Tricot kommer tjäna på mig under fredagen.

Om man inte finner det jobbigt nog med grupparbete och hemtenta, så kan man alltid tänka på de två andra kurser jag läser. Lilla ambitiösa Morran läser ju 30 poäng istället för "normala" 20 poäng. De där 10 extra poängen, fördelade på två fempoängs-kurser har jag inte ens börjat på. För att göra det extra illa kan jag tillägga att jag inte ens har en endaste aning om vad jag ska göra i kurserna. Sånt känns ju bra. Det får mig att trilla ner på jorden lite grann.

Helt säkert har Canal plus något emot att jag sitter uppe och kollar NHL-matcher, för nu känns det som det var år och dagar sen de visade en match jag ville se. Vart tusan håller Nashville, Avalanche och Flyers vägen? I natt hoppas jag på en sisådär tre heta assist från Herr Hockeykungs klubba och kanske två mål också som grädden på moset.

Snart bär det av till USA, Washington närmare bestämt, för lilla J! Det känns förjävligt. I allmänhet för att jag kommer sakna henne, och i synnerhet eftersom det är orättvist. Inga kommentarer om att jag är en hemsk människa nu, tack. Och snälla Murke, kom inte med medhåll heller, du vet hur jag blir då. Haha!

Dagens lista:
Dagens bästa: Segern, så klart.
Dagens sämsta: Att jag kommer missa semifinalerna.
Dagens film: Jalla Jalla och Smala Sussie. (Observera att jag inte sett båda två, jag har enbart sett Jalla Jalla och utöver fimtittandet, hockeytittandet och hästarna har jag faktiskt hårdpluggat).

Jag hoppas Morris snart är spelklar igen!

Fröken Bitter ska ha en eloge och Dagens Ros för att hon är den bästa Talle-fjant jag känner och för att jag älskar henne fast (eller tack vare?) att påstår att jag är den största tönt hon känner. Ja, det är KÄRLEK på hög nivå, och jag hoppas allt kommer ordna sig för henne och det tror jag också det gör.

Jag har börjat komma igång med träningen riktigt bra nu, och det känns kanon. Eller ja, idag har det förstås bara blivit lite promenerande och lite enkel styrketräning i stallet eftersom jag tränat min mentala hälsa genom att se på MODO istället. Det 'r ett fullt godkänt avbräck från träning.

Nashledanou! Och på ren och skär svenska: Nu ska jag äta ägg! Tjo!

6 timmar kvar...

Jag trodde matchen började 15.00, men sedan väcks jag av min underbare bror som undrar om matchen börjar 15 eller 17. Då går det upp för mig att hoppet trots allt kanske inte är ute. Jag piggnar snabbt till, tar på mig mina underbara (nästintill magiska, i alla fall var de det till pappa körde en av dem i tvättmaskin så den nu är storlek 34 ungefär) tofflor och rusade ner för att kolla. och jo då, matchen börjar ju 17.15! Vad tusan, här har jag oroat mig över att jobbet kommer krocka, helt i onödan. Där ser man. Man ska sluta börja sluta med det som annars är min specialitet - nämligen att dubbelkolla allt tusen gånger om. Där ser man att jag inte ska lyssna på andra, det blir bara fel.

Det innebär att jag kommer komma hem någon gång under första perioden, förhoppningsvis. Sen är det ut med linserna, ombyte till tur-trosorna nr 1 (tur-trosornas Rolls-Royce så att säga), ombyte till fynd-bh:n jag köpte på H&M i Challa för 49.50 inklusive trosor (fatta fyndet i det. Att den ser för tur med sig gör ju att man nästintill dör av kolossal lycka), på med "tur-slappis-linnet (lila, urtvättat och slappt. Perfekt för soff-aktiviteter såsom avgörande kvartsfinalsmatcher och andra gudomliga evenemang) och så klart mina turshorts som gör halva jobbet om inte mer och sen som pricken över i: Min hockeytröja som är knallgrön och gör att jag ser ut som en tragisk FBK:are när mans tår i MODOklacken i Färjestads Kaffe-låda. Nåväl, den för tur med sig så jag har inget annat val. Hellre ser jag ut som en efterbliven, dum idiot än att behöva självdö av sorg efter en match.

Hockeykungen var magisk inatt igen. Comeback och magisk. Och snart dags för Stanley Cup-slutspel. Livet känns kanon nu. Avalanche vann även de och även om jag litegrann ogillar Vancouver på grund av att de är konkurrenter till Avs, så är jag mer än överlycklig över att de pissade på Detroit inatt. Kanon. Vinst för Avs, vinst för Nashville, förlust för Philly (nåja... Uddamålet i alla fall, ingen utskåpning) och förlust för Detroit = fin utdelning. Det bästa är att Nashville nu återigen är ensamma ledare och Red Wings petades ner till fjärde plats. Mysigt!

Det är världens väder också. Tusan att jag ska jobba inne i en mörk sporthall. Nåväl. Heja MODO!

Någon lista blir det inte förrän i kväll, eller imorgon. Eller kanske inte alls. Vi får se hur det går för MODO sen.

Hissa och dissa kan jag dock göra.

Morran hissar: (gårdagens står sig fortfarande) samt mitt fina, nystädade rum.

Morran dissar: (gårdagens står sig fortfarande) samt att det inte finns några fler Dumle-klubbor i mitt hus. Tragiskt men sant.

Herregud, om sex timmar kommer pucken vara släppt! Och här sitter jag! HJÄLP!

Tjo!

Helvete/Himmelrike

Helvete.

Ja, det räcker så.

Halvete, helvete, helvete!

I måndags, innan matchen börjat, så hade jag planerat att fira idag. Helvete.

Nu vet jag inte hur jag ska göra på söndag, om jag ska jobba eller inte. Det hänger ju på hur det blir på fredag. Helvete.

Så här ska det ju inte vara. Helvete.

Nu ska jag lägga mig ner och dö. Helvete.

Om fredagen går åt helvete, så blir det så på riktigt.

(Det där skrevs efter onsdagens match, när jag mådde så dåligt en människa bara kan må. Ungefär som att förlora sitt barn, gissar jag att man kan jämföra känslan med).

---

Himmelrike.

Ja, det räcker så.

Lycka, lycka, lycka!

I torsdags, innan matchen börjat, så hade jag planerat att dö efter dagen därpå.

Men jag gjorde vad jag fick en uppenbarelse till att göra. Jag städade tills allt kändes bra igen, och hoppet steg i takt med att huset blev finare och finare. Helt plötsligt började jag slappna av, ingen fara, klart MODO-hjältarna skulle fixa detta. Mitt i lugnet hittar jag gama borttappade turtrosor och framförallt: Mina ovärderliga tur-shorts (soff-hockey-shortsen!) som jag letat efter hela jäkla säsongen! Vilket tecken va!

Och japp, ni vet ju hur det gick. Kärlek, kärlek, käelk. Lycka, lycka, lycka! MODO, vilka hjältar! Extra kul att Svarten och Timmy verkligen visade vilka spelare de är. Horavas mål ansågs som ett "skit-mål" och turmål, men faktum är att det inte alls verkar vara ett sånt mål. Snarare verkar det som att han lurade hela Timrå, och att det där var ren och skär teknik och härlig MODO-magi. Precis som det ska vara i ett slutspel.

Att jag sen var så nervös att jag fick fem hjärtattacker, ja det kan vi bortse från. Även det faktumet att jag fick stressa som en ille för att hinna byta om till tur-kläderna.

Imorgon är det sjunde och avgörande matchen, och jag är panikslagen. Jag ska nämligen jobba! Mitt under matchen. Jag vet inte vad jag ska göra.

---

Comeback för The God inatt, och det är Dallas som ska åka på stryk. Avs möter prärievargarna och Philly tar sig an Ottawa (där Richards nätat och det står 1-1 just nu). Riktig hockeynatt med andra ord, som kommer följas upp av morgondagens (nej dagens säger man nu när klockan snart är 02.00 och söndag) match. Säsongens häftigaste match, så långt. Heja MODO!

Jag har funderat en massa på Lindas utmaning också. Men jag får skjuta upp det. Nervositeten inför imorgon är för stor!

Min mamma tror att jag är sjuk med tanke på att jag börjat städa en massa. Hon förstår inte mycket hon. Men det gör inte så mycket, hon är snäll ändå.

Dagens lista:
Dagens person: Murke. Hon bad själv om det, och som den snälla person jag är, gjorde jag så. För detta är min blogg, och därmed jag som bestämmer.
Dagens snälla-saker-någon-sagt-om-mig: Även detta från Murke. Vad det var? Nä, det minns jag inte. Det var så himla mycket, liksom.
Dagens citat: "Det ska vara en röd tråd. Eller i alla fall en rosa." Jag höjer citatet till skyarna och tackar Murke. Den lilla masken kammar visst hem alla kategorier idag.

NYTT:
Jäss.. Jag ska börja ventilera allt jag tycker om och inte tycker om också. Se, lär och njut, som jag brukar säga. Morrans fenomenala hiss- och disslista:

Morran hissar: MODO. Nämen, vilken skräll va?!

Morran dissar: Timrå. Nämen, vilken skräll va?!

Ja, roligare än så blev det inte. Men även de bästa måste få ha rätt att vara lite usla till en början. Även solen har sina fläckar. Även Kung Forsberg trillade i början.

(Hur kul är det med "hissar" och "dissar" egentligen? Jag ska försöka hitta på bättre namn så småningom. Men mitt huvud har så mycket andra spännande saker att ta tag i nu och fundera på. Jag kan nämna lite av det viktigaste för stunden: Matchen imorgon, Foppas comeback och NHL-matcherna, jobbet imorgon, grupparbete där vi ska ordna en kampanj, grupparbete där jag ska skriva ett PM tills på måndag (aj, aj, aj - måste göra innan jobbet imorgon), läsa kurslitteratur (innan måndag. Hilfe!), köpa studentlitteratur (när pengarna trillat in. Som bonus på saker att tänka på tillkommer då: Hur tusan ska jag överleva tills jag får mina pengar?!), hemtenta, tråden jag måste ta upp, hagen som ska byggas, Ullis som ska fixas och så jag. Jag måste ju för guds skull hinna tänka på mig själv också!

Men vad tusan. Nu gjorde Comrie mål också. Varför händer sånt?! Rangers verkar ha lekstuga mot Boston dessutom. 7.0. Mot slutspel? Nä, ärligt talat vet jag inte hur Rangers ligger till. jag vet bara att jag hoppas de missar det. Mohahaha!

Sen avslutningsvis. Jag vill inte skryta, jag vill verkligen inte det. men jag är så jäkla kompetent!

Tjing tjing!

(Ja, och det är alltså inte jag utan bloggen som är knäpp. Resten har jag skrivit idag kl 02.00 natten mot söndag den 18:e mars och inte den 14:e som bloggen påstår. Jag hatar tekniken!)Strong as steel

Igår och idag har jag haft en sjujäkla migrän. Jag har haft så sjukt ont i huvudet att jag trodde jag skulle dö, allra minst. Det kändes som att stuka foten, fast i skallen då istället och hela tiden. Vad värre var - det resulterade i att MODO förlorade och... eh.. Ja, att MODO förlorade mot äckel-Timrå var illa nog. Fröken Bitter förvandlades till Fröken Happy och jag får finna mig i att vikariera som Fröken Bitter istället. För min och alla andra Modo:iters skull hoppas jag dock inte att det blir långvarigt. Imorgon är det åter dags för den riktiga Fröken Bitter att åter leva upp till sitt namn då Timrå ska åka på stryk. Så det så.

Inatt möter Predators Detroit igen, och det är ett frågetecken om The King kommer vara med på isen. Flyers åkte på stryk inatt, och tyvärr var ju inte det något oväntat.  Tellqvist höll sin andra nolla mot dem dessutom. Kul för honom. Eller vad man ska säga. Det är alltid kul när det går bra för svenskar, men inte mot lag jag tycker om.

Igår tog jag en massa bilder på mig själv, ego-fotografering alltså. Det man kan konstatera är att jag 1) är sjukt snygg (alternativt att jag ser dåligt. Det värsta är att det gör jag ju faktiskt. Haha!), 2) jag kan se ut som världens sötaste lilla troll-unge oavsett om jag anstränger mig eller inte! Avdelning: Yes! Eller vad man nu ska säga. Nåväl, min bror skulle tycka att jag är självgod och ser dåligt. Jag själv tror nog mest att det är så att jag har en magnifik humor.

Idag blir det TV-kväll (Fruarna ju!) med PiggElin, och dessutom ska jag försöka ägna resten av dagen åt hästarna, städa (eller nja.. städningen kommer jag nog skjuta upp tills imorgon, eller snarare torsdag), pluggande och allmänt slappande. Jag är ju faktiskt sjuuuuk!

Jag har blivit utmanad också:
http://persson86.blogg.se/1173697109_utmaning.html 

Jag tänker fundera på det där, och återkomma med en lista lite senare ikväll.

Gårdagens lista:
Måndagens helvete: Jo, men givetvis. Förlusten. Förlust mot Timrå. Vad fan!
Måndagens himmelrike: Sova, sova, sova när man håller på att dö av migrän. När man väl lyckats somna då så är det faktiskt ett himmelrike! <-- Jag har för övrigt ingen aning alls om det stavas himmelrike eller inte, och jag är för sjuuuuk för att orka bry mig.
Måndagens "med fötterna på jorden": Jag gick upp, jag gick till skolan och jag är stolt över mig själv. Jag gjorde vad de flesta andra gör dagligen, men ändå.

Murke har fixat nätverkssladden dessutom, tror jag. Igår var dock hennes största problem att hon hade tappat all beundran för The King för att folk här i världen svälter... (?!) Ja, hon hade nån monolog om det där halv åtta i morse när vi satt på tåget. Jag förstod ingenting jag heller. Jag minns dock att jag i sömnen försvarade honom och satte henne på plats. Komma och klaga på honom, och så tidigt på morgonen dessutom! Hon ska få bjuda mig på fika som straff.

Mat och Cosmo nu. Jäss.


Vad ska man säga?

LYCKA!

Helt ofattbar lycka när MODO vann matchen igår efter att den gått till femte perioden. 17 sekunder in i femte perioden drar Enström på ett slagskott (på pass från förra matchens matchvinnare Hedman) och segern för MODO är ett faktum. Enström stor matchhjälte och den glädjen hela MODO visade när alla hoppade in i plexit och visade glädje och lagkänsla a´la TV-pucksvinst eller ännu mer: SM-guld. Förhoppningsvis var det ett litet smakprov på vad som ska komma längre fram i vår... Vad kallar man sånt? Kolossal lagkänsla? Team spirit! Bland det vackraste som finns! LYCKA!

Visst, visst, MODO slog inte ut Timrå och är inte klara för fortsatt slutspel tack vare vinsten igår (men har ni en 2-1 ledning och två raka hemma) men just den där glädjen de visade upp när de vann, DEN gör en så ofattbart lycklig och allt känns plötsligt så kalasbra att man inte vet vart man ska ta vägen.

I övrigt har jag kommit på att Carl Bildt går in på listan som önskeperson att intervjua, näst efter The God och övriga stora hockeyspelare. Herr Bildt kommer dock som nummer ett på listan av andra människor än magnifika hockeyspelare. Anledningen är helt enkelt att det är så.

Vinst inatt för Flyers (japp, hör och häpna) och Nashville. Heja, heja. Avs spelade ej.

Jag vet inte riktigt, men inatt hade jag en diskussion med mig själv om vad jag tror på. Ja, utöver Hockeyguden himself då förstås. Jag har blivit kallad hedning vid ett flertal tillfällen och jag tror inte det är en någon stor osanning direkt. Men framförallt har jag nog konstaterat att jag är alldeles för cynisk, analyserande, och ifrågasättande för att jag ska kunna tro blint och fast på vad folk säger till mig, eller vad som står i tjocka böcker. (Dessutom läser jag bara pocketböcker av chicklitt-natur, så de där tjocka böckerna lägger jag inte ens någon möda på). Jag vet att många kommer ifrågasätta detta nu, men jag tänker vara kontroversiell nog att även påstå att jag är alldeles för intelligent dessutom för att tro på något högre väsen och totalt underkasta mig sånt där. Det är hockeyguden då, men i det fallet är det ju snarare min intelligens och analyseringsförmåga som bäddat för att jag ska ha förmågan att förstå allt det där och därmed kunna tillhöra den fagra skaran av modo:iter som lever och lär enligt modoismen.

Jag är inget fan av feminima killar, det är nog allmänt känt. Men att The Ark är ruggigt bra, det kan jag skriva under på alla dagar i veckan. Måns däremot är enbart dålig. Heja Sebastian.

Sen hejar jag på dig Lurke. Jag lider med dig och jag lyssnar när du vill. Kram!

Grattis till Murke som i helgen lyckats med följande bedrifter (i ordning utefter hur stor bedriften är):
1. Ringa och VÄCKA mig nattetid. Seriöst, vem har någonsin tidigare lyckats med det?! Dessutom fick hon mig nästan att få en hjärtattack (fast det är hon i och för sig inte ensam om, så det var ingen bedrift) då hon skriker: "Nu har det hänt!!!" Jag, sömningt och skräckslaget: "Hu?! Vadå?!" Murke: "Råttorna har bitit av nätverkssladden!" Ja, jag har aldrig påstått att Murke är särskilt bright eller har sinne för vad man ska kalla för katastrof eller inte. I Murkes värld ÄR det en katastrof att råttorna bitit av sladden eller att hon tappar bort sin 39.50 kronors-mössa från indiska.
2 Fixa en blogg. Jodå, det är en bedrift för henne. Att hon dessutom lyckades skriva ett inlägg, få panik över att det var borta och sedan hitta det igen genom att trycka på bakåt-knappen är en ännu större bedrift. Applåder!
3. Fått en lägenhet. Ja, bara man lägger på charmen så går det. jag sa ju det, pucko. Grattis! 

Helgens lista:
Hegens dummaste (eller tja, vad man nu ska säga...): David.
Helgens snällaste: För en gångs skull kvalar nog faktiskt jag själv in på listan. Motivering: Jag är inte lika elak som jag var när jag var liten (enligt mig själv. Fast å andra sidan kanske det är min moral som ändrat sig... Sånt är svårt att veta, men ja ja. Det är jag som bestämmer!)
Helgens snyggaste: Jag är så tragisk att jag sätter mig själv, här också. Vem skulle jag annars välja?

Jag måste också beklaga mig lite grann över att jag har beställt kläder och nu konstaterat att jag kommer få leva på noll och ingenting resten av månaden. Till saken hör då också att jag köpt en jacka till Mike, som jag ska betala åt honom. 500 spänn, när inte jag har några pengar. Ja, ni ser ju att jag faktiskt har gjort mig förtjänt av att bli "helgens snällaste". Jo, för "helgens dummaste" är som sagt upptagen.

Nu ska jag plocka disk, och vara ännu mer snäll.

Tjipp tjipp!

Jag älskar listor!Kontakten med min kvinnliga sida:
[x] köpt en hårfön
[x] sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut
[x] följt med som smakråd vid en shoppingrunda
[x] pratat känslor...nykter
[x] skrattat under en romantisk komedi
[x] berömt en person av manligt kön för sitt utseende
[x] ringt upp en person utan konkret syfte
[x] funderat på namn åt mina barn
[ ] insett storheten hos barbra streisand - Vem är det?
[ ] lyssnat på en skiva främst för att personerna i bandet är snygga
[x] druckit cosmopolitan
[x] sett ett avsnitt av "sex and the city"
[x] sett två avsnitt av "sex and the city"
[ ] känt mig sugen på en kopp te
[ ] känt glädje över att få blommor i present
[x] gjort någonting romantiskt på eget initiativ
[x] blivit arg utan anledning
[ ] gråtit efter 9 fyllda år
[x] brytt mig om hm:s val av modell
[ ] insett storheten i linda skugges krönikor
[x] kramat en kille
[x] dansat


Kontakten med min manliga sida:
[ ] ljugit om hur mycket jag har druckit
[x] ätit en blodig stek
[X] läst en biltidning
[x] framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap
[x] styrketränat
[X] fortsatt prata med en tjej även efter det att hon visat sig vara tråkig, enbart på grund av att hon var snygg
[X] sagt att något, som var på gränsen att få mig att gråta som ett spädbarn, inte alls gjorde ont
[X] tillbringat en hel dag, enbart betraktandes sport på tv
[ ] lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det
[ ] läst en bok av Jan Guillou
[x] läst ett nummer av Slitz
[X] dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känna sig uppskattad
[ ] känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza
[ ] gått på en Ulf Lundell-konsert
[X] använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person
[x] diskuterat bröst
[ ] gjort lumpen
[X] känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning
[X] känt mig häftig över att åka jättefort i en bil
[ ] enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar
[x] lagat någonting på egen hand
[X] skrikit "kom igen nu gubbar" på fotbollsplan
[ ] tävlat i att dricka öl
[X] påpekat hur otroligt bögiga westlife eller annat valfritt pojkband ser ut.

Hm.. Det där Murke sa om att jag är en tjej, men ändå inte, kanske stämmer?

I övrigt har jag ingen lust att blogga. Jag är nervös inför matchen imorgon och tänker inte blogga förrän jag känner för det. I princip.

Gör nu dagens goda gärning och ring denna pojk. Be dock inte om en träff, det ska jag och Murke göra.
http://www.youtube.com/watch?v=OkXH7hBbDI0&NR

Yes!


Slutspelstider är ordning och reda tider

ÄNTLIGEN slutspel!

MODO kommer att möta Timrå, och jag vet inte riktigt hur jag ser på det. Det känns både bra och mindra bra och dåligt. Jag hoppas och tror att MODO klarar detta, men å andra sidan.. Just därför kanske det också går åt helvete. Och att åka ut mot Timrå är så illa att jag inte ens vågar tänka på det.

Första matchen imorgon i alla fall. Förhoppningsvis kan MODO visa från start varför de kallas Timrås Storebror och varför de är ett bättre hockeylag.

Slutspelstider betyder i alla fall att även min tid för ordning och reda inleds. Varje år när det är slutspel (ES och NHL) och/eller OS och så vidare får jag en uppenbarelse om att sätta igång och ordna upp mitt liv. Vad det är som ska ordnas upp kan i viss grad variera från år till år, men att sätta igång med att plugga, hålla mitt rum städat och fint samt träna (både mig själv och hästen) brukar alltid ingå. Så även detta år. Jag ska komma igång med skolarbetet och verkligen lägga ner mig. Medie- och kommunikationsvetenskapen, Medierna och Forskningen och Journalistiken ska göras och jag ska kämpa och slita. Jag ska gå på föreläsningar, jag ska göra alla arbeten jag ska göra och jag ska börja med att ta reda på vad jag ska göra inom journalistik-kursen. Dessutom ska mitt rum städas, fräschas till och ommöbleras. Det kommer bli grymt snyggt och hemtrevligt, och så ska det också förbli. Jag ska börja träna och få superkondis, och jag ska komma igång med träningen av Ullis riktigt ordentligt. Dessutom ska mitt hår få lite ordning och reda.

Själva grejen med detta är att det går bra för mina lag om jag gör detta bra. Det är inte vetenskapligt bevisat, men det är så på ett ungefär i alla fall. Dessutom vinner MODO varje gång jag är i Övik och tittar. Hittils är det 100 % vinster, och det innebär alltså att jag ska åka upp under slutspelet.

Kung Forsberg är just nu skadad, men jobbar på. Tre ass mot King häromnatten och jag hoppas och tror på fortsatt bra spel från den mannen. Snart slutspelstider även i NHL, och slutspelstider är som alla vet - Foppatider.

Dagens lista:
Dagens återseende: En gammal klasskompis jag hade mycket kul med när det begav sig, men som jag inte pratat med sen dess. Jättekul att träffas igen!
Dagens träning: Eh ja. Slutspelet börjar ju först imorgon, så jag spar mig till dess.
Dagens getter: Stockholms-fjollan och Säffle-tösen. Om det är en bra nominering eller ej får de själva ta ställning till. Själv har jag för mycket att göra för att orka med sånt.

För övrigt är det dags för lite shopping från
www.eleven.se nu. Den sidan borde få något slags pris för alla bra saker de tar in. Tack för det, säger jag. Oh no, säger min plånbok.

Just för stunden önskar jag mig mest av allt att msn och youtube slutar krångla. Och ja just det, att jag kan åka och se Tottenham spela nu i vår.

Nu ska jag sätta igång med att sortera trosor efter principerna "turtrosor" (hamnar längst ut i byrålådan nu under slutspelet, alltså), "oturstrosor" (de hamnar med andra ord längstt in i byrån) och "neutrala" (även de längst fram. Används vid icke matchdagar).

So long, suckers!