Jag älskar slarviga människor med usel karaktär...

...De får mig att känna mig så ofantligt duktig!

Det är bra att det finns såna människor, annars skulle mitt självförtroende sjunka som en sten. Idag är det lördag, och jag har sen i torsdags inte fått ett smack gjort. Inget vettigt i alla fall.

Men idag är det stora "Görar-dagen", och under tiden som jag går omkring och surar över att det inte blev någon resa till Stockholm för att se på  Gipsmannen (och just det, inte att förglömma: Elitloppet), så tänker jag göra följande:

- Storstäda mitt rum (i det ingår också att sortera alla kläder, tidningar och böcker och försöka skapa ett bättre fungerade system än det jag använder för stunden; allting ligger överst).
- Plocka undan i hallen 1, hallen 2, köket och datorrummet (vilket automatiskt medför än mer att sortera i mitt eget rum efteråt).
- Plocka ur diskmaskin (det har jag visserligen redan gjort, men jag tar med det för att kunna känna mig duktig och veta att minst en sak på listan trots allt uppfylls).
- storstäda stallet (nåja, städa åtminstone. Något måste man ju spara tills någon regning och trist dag).
- Övningsköra (under tiden jag gör det ska jag dock försöka tänka på just det, och inget annat för att undvika hemska upplevelser).
- Läsa boken "Mamma sa att jag var sjuk", som uppgift i Psykologi B, samt skriva en hemtenta i samma kurs och plugga på inför prov (fast den punkten kan jag i och för sig skjuta över till imorgon också).

Ja, där var väl listan slut. Och det är väl tur det, för allt som står på listan är betydligt värre än vad det ser ut.

Jag ska också påpeka, för säkerhetsskull, att det givetvis, inte alls är någon som helst i min omgivning som känner mig som skulle få för sig att kalla mig slarvig och med usel karaktär. I så fall är det bara en avundsjuk person som är ännu värre själv, helt klart.

Klara, färdiga... GÅ!Det är bara rättvist när jag får något...

...För alla andra är egoister och tänker bara på sig själva. Det är bara jag som tänker på mig.

Detta ska bli en ren hyllning till kära lilla Murke! För dvärgen har tagit körkort!!!

Det finns många negativa saker man kan säga om Murke, t ex är hon hopplöst glömsk och virrig, besatt av sin trädgård, lynnig och aggressiv samt retsam och bitsk. Som om inte det vore nog har hon en relativt skev syn på hockey. Tyvärr, för hennes skull, får man väl säga.

MEN, Murke har trots detta fixat att ta körkort! Allt på första försöket, teorin, halk-banan och så igår uppkörningen! Hon är så duktig!

Man ska inte glömma bort Murkes alla positiva egenskaper. Hon är snäll, grymt rolig, full av jävlar anamma, lättlurad, konstant godissugen (läs: konstant sugen på jordnötshjärtan från willys), underbar att tjafsa med, inte helt bakom flötet vad gäller hockey, lättlärd, bra på att laga mat och baka och hon är underbar på en massa andra möjliga sätt! Helt bedårande underbar till och med!

(Observera att detta INTE ska ses som en kontaktannons! Murke är redan reserverad för Herr Hank borta i Detroit. Eller om det var hon som reserverat honom. Nåja...).

Att Murke var nervös inför uppkörningen kan inte ha undgått någon, men hon klarade det alldeles utmärkt! Hipp hipp hurra! Det är Murke det; bäst när det gäller!  Nästan i samma klass som Herr Forsberg. Inte illa. Verkligen inte.

Nu hoppas jag innerligt att ingen får för sig att tro att jag gör denna tråd av rent egoistiska skäl. Jag vill verkligen påpeka att jag inte alls hyllar Murke för egen vinnings skull, och det har alltså inget att göra med att få Fröken Murke att gå med på att köra upp till Övik i höst när MODO spelar sin hemmapremiär i nya Swedbank Arena. Inte alls. Denna tråd är helt och hållet enbart till för att hedra Murke, och jag har inte den minsta baktanke med detta. Den som tror något annat borde skämmas!

Avslutningsvis vill jag hurra, igen, för att Foppas operation av högerfoten gick bra! Dessutom kan jag meddela att jag, om det skulle tillstöta komplikationer vid operationen av vänsterbenet och det går riktigt illa, är fullt villig att donera mitt ben. Dock blir det kanske en 20-25 cm kortare, men världens bäste klarar nog att hålla sig långt före konkurrenterna ändå!

Slibbelislabb kebab!

Det är bra att ha solglasögon på sig...

...För då ser man så ljust på världen när man tar av sig dem.

Idag ska Foppa operera högerfoten. Operationen kommer att ta ca tre timmar, och det är bara att hoppas det går bra.

Det har varit mycket skriverier nu de senaste dagarna efter beskedet om Foppas fotoperationer, om att han borde lägga av. Vad tycker jag om det? Ja... Jag vill så klart att han ska spela hockey länge till, som världens bästa. Men samtidigt förstår jag de som tycker att han ska lägga av. MEN! Det är helt hans eget beslut, och gällande de kommentarerna om att han redan har bevisat mer än tillräckligt o s v, så tror jag inte det är det han bryr sig om. Han vill fortsätta för att han själv vill, för att han älskar hockeyn, och för att han vill själv kunna bestämma när han ska lägga av. Jag tror inte han vill bli stoppad av skador, utan att lägga av med hockeyn ska vara hans eget beslut helt och hållet. Han har aldrig låtit skador hindra honom förrut, och han vill inte heller avsluta sin makalösa karriär med att göra det. 

Bara det att han gör den här operationen gör att han är värd all respekt och beundran! Det är synd att vissa inte förstår hur mycket han offrat för hockeyn, och hur beundransvärt det är. Tar man sen det tillsammans med allt han åstadkommit under sin hockeykarriär, så borde man förstå mig och andra som hyllar honom som en Gud. 

3.00 pm. Då ska foten opereras. När är det då, svensk tid? Tidigare hörde jag att operationen skulle vara 11.15, lokal tid, vilket borde innebära att man runt 22 tiden (svensk tid) borde kunna få höra nåt om hur operationen har gått. Om det nu var 11.15, den kan ju ha blivit flyttad, vem vet. Svenska medier har ju förstås inget reportage om detta. Typiskt!

Hästarna har börjat gå ute under natten nu, och i lördags fick de för första gången i år gå bort till hagarna hos Murke och äta gräs. Behöver det förtydligas att de är hundra procent lyckliga just nu?

Att se ljust på världen efter att ha använt solglasögon behövs just nu. Det är grymt mycket i skolan nu, och jag vet inte hur jag ska hinna med allt. Jag tänkte börja med att ta av mig solglasögonen, le lite och sätta igång med mina skolarbeten. För att orka det behövs det lite positiv energi och en ljus syn på världen!

Tjing Tjong.
 


Jag retar mig inte längre på dumma människor...

... Istället är jag glad åt att jag är så bra.

Det finns många dumma människor, t ex såna som inte förstår sig på hur bra Herr Forsberg är till exempel. Som istället försöker göra narr av honom genom att dikta ihop små, helt osannolika, fantasifulla dikter för att reta mig med. Men som sagt, jag retar mig inte på dumma människor längre. Jag försöker i alla fall att låta bli, även om det krävs en rejäl ansträngning emellanåt. Jag är ju nämligen inte så bra själv alla gånger. T ex så har jag svårt att följa det jag bestämt mig för att försöka med. I alla fall i såna här fall. Det är en skapligt usel egenskap, sett från min sida. Men från Lurkes sida sett så är det en uppskattad egenskap. Att kunna få mig arg som ett bi förgyller hennes dag. Ungefär.

Här kommer Lurkes dikter:

en man så stark å fin..
han är ett riktigt svin..
på isen åker alla in i sargen..
för han e en arg en..
hans namn e foppis
och han har en liten snoppis

Omarbetad version (givetvis av eget intresse från Lurkes sida. Det förekom inget hot från min sida, inte alls! Ifall någon skulle få för sig att tro det, menar jag):

en man med list å styrka..
han e någon man kan dyrka...
kämpar som för sitt liv..
ja, han kör på som ett riktigt lokomotiv..
han ligger alltid på topp..
om han inte gör en flopp..
men han sliter med ben å märg..
för han e ju foppa forsberg...

Man får väl också belöna Lurke för hennes kreativitet, så här kommer hennes söta dikter om hennes lilla prins Rickard Wallin. På hennes egen begäran:

en man med styrka och mod..
han är av färjestad blod..
när någon kör in honom i sargen..
blir han arg som vargen..
Wallin, wallin...
en äkta chokladpralin..

***

Wallin, wallin...
en äkta chokladpralin..

en man med styrka och mod..
han är av färjestad blod..
när någon kör in honom i sargen..
blir han arg som vargen..

han har ett leende av guld..
det är nästan så man känner skuld..
hans ögon dom tindrar...
mot all smärta dom lidrar..

***
Jaja, jag erkänner att mitt fina påstående i rubriken och underrubriken motsägs av texten. Men vad faan! Det är sommar nu!

We try harder

Det räcker väl så.

Tack för den här säsongen Flyers!

Flyers lagbild

Imorse gick jag upp klockan fyra för att se hur det gått under ödesmatchem mot Buffalo, och jag fick en chock när jag såg resultatet. 7-1 till Buffalo! Det var det värsta tänkbara. Slutspelat för den här säsongen, ingen chans till Stanley Cup. Slut, slut, slut. Och jag var helt knäckt, förstörd, deprimerad, ledsen och arg. Givetvis kunde jag inte somna, och mitt humör gjorde att jag åter igen hoppade över psykologiprovet jag skulle ha gjort klockan åtta i morse.

Jag förstår inte hur det kunde sluta så här! Jag hade gjort det mest minutiösa förberedelserna inför matchen, alla ritualer och allt.... Jag till och med avstod att se matchen för att jag fått för mig att jag för otur med mig och jag tittar..!

Hela dagen har jag varit deprimerad, och det enda som fått mig att i alla fall inte säcka ihop totalt är att jag fått veta att jag kommer få tillräckligt mycket lön så jag har råd med resan till Philadelphia samt snälla personer som försökt muntra upp mig och att skratta åt Time Out och se på Foppa-dokumentären. Det har hjälpt lite i alla fall.

Men mest av allt hjälper det att bara se fram emot nästa säsong: We try Harder. Dagens sanning och den bästa uppiggningsmedicinen.

Foppa ska opereras för något. Han har ju sett fräsch ut i slutspelet, men säkert så är det väl fotknölarna/ljumsken/magmuskeln igen. Usch!

Men, men! We try harder, kom igen!