Ordning är för idioter...

...Genier behärskar även kaos!

Nu är (faktiskt) inte jag något geni, och därför har jag beslutat mig för att införa lite struktur, ordning och reda i mitt liv. Hädanefter ska jag planera in min tid bättre och se till att skolarbetet inte blir lidande. Varje dag ska bestå av minst 30 minuters träning (helst 1-2 timmar) samt pluggande så här inför den kommande studenten. Det är dags att sätta igång nu!

Min träning går bra, och Flyers har börjat vinna. Skönt att Kung Scoresberg är på G riktigt ordentligt nu! 2 mål och en assist i de två senaste matcherna (som båda slutat med vinst för Philly) och det ger därmed ett snitt på två poäng per match. Nu står det 2-2 i matcher mellan Philly och Sabres och Foppa ser ut att kunna ta ut skären och åka ordentligt. Man blir lite "nostaligisk" när man ser videoklippen med highlights på SVT:s hemsida. Gött!

Avs förlorade tyvärr nattens match, efter tre raka vinster. Stars har därmed chansen, men jag tror att Avs plockar hem detta nu. De behöver bara en vinst till, och den hoppas jag kommer imorgon. Det skulle passa mig bra att fira imorgon.

Ikväll visas Edmonton-Detroit, och den tänkte jag följa tillsammans med Murke och Lurke, tänkte jag. Fröken Murke vill nog studera sin blivande man lite närmare. Hennes krativitet blomstar nu under våren och resultatet ser ni nedan:

"Jag sitter här i min ensamhet
och tänker på en man så het
promenera längs stranden
pussas och hålla handen
för himlen har så vacker färg
för mig och Henrik Zetterberg"

Copyright: Murke.

Nu ska jag sätta igång och göra en lista för att strukturera upp mitt liv. För ja, jag är ingen idiot åtminstone, utan något mittemellan. Kanske helt vanlig? Fast lite charmigare, lite smartare, lite coolare, lite sötare och lite bättre då förstås. Så jag nöjer mig med att bara göra en lista över hur jag ska få ordning på mitt liv, det är lagom när man ligger mitt mellan geni och idiot.

HEJA TRE KRONOR!Jag joggar inte så fort...

...Men armbågarna rör sig i alla fall.

Och jag följer alltså min tvångstanke. Jag fick sällskap av Lurke under träningen idag, det ger ökad energi och pådrivning, och det blir dessutom grymt roligt.

Och roligt behöver jag ha det efter nattens stora besvikelse. Flyers vann med 4-1, Rangers förlorade och Devils låg under med 0-3. Det var bäddat för seger i Atlantic Division för Flyers. Men, Devils kom ikapp och vann matchen mot Montreal med 4-3, och tog därmed hem Atlantic Division och puttade ner Flyers så de får möta Buffalo Sabres i Play-off. Näst efter Devils det lag jag fruktat mest. Jag hade hellre sett att Flyers fått möta Rangers.

Ikväll blir det filmkväll och troligtvis lite pluggande under natten. Det första ska bli kul!

Tjo!

En gång var vi fullt överrens...

...Men det berodde på ett missförstånd.

Jag och Markka Stentätt kommer inte överrens, det bara är så. Idag trodde jag att vi var överrens om det här med träningen, att jag skulle börja träna på allvar. Dels för min fysiska hälsa, och dels för min psykiska hälsa. Träningen gör en ju mycket piggare, mer klartänkt och positivare. Och framförallt, det lugnar mina stackars hockey-nerver så här inför play-off. Det kom nämligen upp en ny tvångstanke i morse. Om jag börjar träna på allvar så vinner nämligen Flyers Stanley Cup.

Nu åter till Markka Stentätt. Jag trodde som sagt att vi var överrens om detta, och jag började själva träningen på förmiddagen. Men under dagen visade det sig förstås att det jag trodde att jag och Markka kommit överrens om bara var ett missförstånd. Markka var inte alls med på planerna om att börja träna. Hon är ju som jag tidigare berättat väldigt lat. Så just nu leder Markka. Jag kommer inte gå upp tidigt imorgon för att träna. Jag får försöka får ordning på Markka under dagen imorgon, och träna lite senare istället. För min tvångstanke måste följas! Stanley Cup står på spel.

Just nu väntar jag på att Montreal-New Jersey ska dra igång igen. Står 2-0 inför andra perioden. Rangers-Ottawa står 0-0, och Flyers ligger under med 0-1 mot NY Islanders. Det gör mig allt annat än glad. Kom igen nu! Heja Flyers, Canadiens och Ottawa!

HEJA! HEJA! HEJA!

Livet är...

...bara den ena jäkliga saken efter den andra.

Först nu, FBK-Frölunda i SM-final. Usch! Sen i natt blir det "ödesmatcherna" i NHL. Ännu jäkligare. Hur ska jag klara mig utan att få både krupp, hjärtklappning och allvarliga problem under de matcherna?

Och imorgon, ja då ska jag ta itu med skolarbetet. Och det är inte lite heller.

Men! Jag är inte så negativ som jag låter. Det är bara det att man ibland måste låtsas vara lite negativ, för att få sig en positiv överraskning!

Tjolahopp!Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk...

...Det är bättre att torka upp den.

Jahapp. Oj vad positiv man känner sig nu, när Flyers förlorade igår.

Rangers har nu 100 poäng och möter Ottawa i sin sista match.
Devils har 99 poäng och möter Montreal i sin sista match.
Flyers har 99 poäng och möter NY Islanders i sin sista match.

Alltså, som jag skrev igår är det ett måste att Rangers och Devils förlorar sina matcher, och att Flyers vinner. Ajajajaj!

Jag blir så irriterad över gårdagens förlust. Det var tredje raka förlusten mot Devils, vilket inte bådar gott om Flyers skulle få möta Devils i första runda. Devils har visat god form nu i slutet, och är alltid heta i slutspel. Fan för gårdagens match!

Men, men. Nu ska man vara positiv och se fram emot nästa match. Som sagt. Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk, det är bättre att torka upp den.

Ja, ungefär så.

Du har inte missat bussen...

...du är bara i god tid till nästa.

Det är vad man får tänka på nu, när Flyers förlorade den viktiga matchen mot Devils med 1-5. Man får försöka vara så positiv som det går, så att säga.

Hur positiv man nu kan vara när Foppa återigen känner av ljumskarna och inte kunde spela...
 
Detta känns ju verkligen bra inför fortsättningen.

Nu är det bara att hoppas att Rangers förlorar mot Ottawa på tisdag, och att Devils förlorar mot Montreal, och att Flyers vinner mot Islanders. Nu efter förlusten ligger det inte bara i Phillys händer, nu måste det gå vägen i dem andra matcherna också.

Jag hatar sånt. Detta blir jobbigt.

Nobody is perfect...

......but I´m pretty fucking close... Biggest & The Best - Clawfinger 


Nobody is perfect but I'm pretty fucking close
and I'm here to give you all a heavy heavenly dose
I think you'd better listen 'cos I know who you are
and I think that you should treat me like a superstar
because I'm more than just a human I'm a gift to all of you
and I'm here to make sure that my message gets through
I wonder if you're really all as dumb as you look
or are you smart enough to learn the rules in my book
I hope you understand that the knowledge I bring
puts me in the position of a god or a king
'cos I'm blessed with the gift of the magic touch
and I wouldn't say that I'm asking for to much
all you have to do is get down on your knees and pray
and I promise you the remedy is on its way
but you can never be like me so don't waste your time
because I reign supreme and my position is divine
What's wrong with being self possessed?
Nobody's satisfied with being second best
I've got the gift and I know that I'm blessed
and I've got to get it off my chest

I'm the biggest the best better than the rest, better than the
rest (fyra gånger)

I'm not afraid of competition 'cos I know that I'm the best
and you haven't got a chance to even pass my little test
Even if you wanted to you couldn't pay the price
there ain't no room for losers in my perfect paradise
'cos life is always based upon the weight of your success
so I'll make sure that I get the most and nothing less
If I love myself then everyone will love me to
and there's nothing you can do for me that I can't do

I'm the biggest the best better than the rest, better than the
rest (fyra gånger)

So welcome to my kingdom and enjoy your little stay
Even if you can't afford it I'll still make you pay
so you'd better come and get it and enjoy it while you can
don't tell me that you're dumb enough to think I give a damn
I couldn't care less about what you achieve
and there's only one thing that you have to believe
the only thing important that you have to understand
is that no matter what you say it's still a god I really am

I'm the biggest the best better than the rest, better than the
rest (fyra gånger)Riktigt bra låt som jag tycker kan tilläggnas världens bäste hockeyspelare, min stora förebild/idol/gud/whatever: Peter Forsberg.

Han är, trots sina framgångar, oerhört ödmjuk och skulle aldrig någonsin stå för den här låttexten med ord, men däremot när han är på isen. Det självförtoendet han har då, dem handlingarna! Helt klart skulle han kunna uttrycka sig så mot motståndarna. Han är helt... Sanslös!

Nåja, nu ska inte dagens inlägg  vara en ren hyllning till The Great One, utan jag slutar här. Innan jag börjar sväva ut i min hyllning och tar upp all plats i hela cyberrymden. Jag bara avslutar med att hans comeback igår mot Rangers var riktigt bra. Han såg ut att kunna ta ut skären ordentligt och det såg riktigt bra ut! Som vanligt också helt underbara passningar! Och hans split vision! Oh my lord! Dessutom såg alla Flyers formationer riktigt bra ut igår, och jag hoppas det fortsätter så. Match ikväll igen. Denna gång mot Devils.

Nu jävlar ska Atlantic Division tas hem! Punkt slut.

Jag är...

...en stressande snigel!

Lagom motsägelsefullt, och alldeles helt och hållet JAG!

Klockan är snart 16:00, och det jag ska ägna resten av dagen åt är att åka och klippa mig, till hästarna, se på hockeyn (ja, egentligen bojkottar jag ES slutspelet sen MODO åkte ut, men...) och skriva ett religionsarbete som ska lämnas in imorgon. Känns som att den lilla snigeln ska sätta lite fart.

Hej och hå!


Det ordnar sig med socker på...

...Världen har alltid varit lika grå.

Det är mycket i skolan nu. Inlämningar, prov och designuppgifter till tusen. Det enda jag gör numera är skolarbete.

Men det är tur att det finns höjdpunkter! Saker som är som pricken över i:t, eller som socker på en grå värld. Saker som muntrar upp en och som får en att känna att det kommer ordna sig.

Det finns många såna saker, men i min egen lilla värld är det framförallt hästarna, familjen, mina underbara kompisar, ridningen och hockeyn som är det som betyder mest för mig. Det är det viktigaste och bästa som finns!

Dagens bästa är Ullen.  Ingen pussar så bra som han! Dessutom: Jag har fått jobb som parkvakt under sommaren också. Jag kommer rensa ogräs hela vägen till Philadelphia, USA! Tjalalalalalala!

Dagens sämsta är att jag är grymt hockeysugen, men det är ingen match inatt. Grymt värre. Dessutom är det illa att min bedårande idé till designuppgift tycks gå åt skogen. Forsberg, Gretzky och Lemieux spelar i en helt annan division, och blir därför alldeles för svåra för lilla mig. Men, men, jag deppar inte. Jag får väl göra en lerkruka istället!

Over and out!

Jag är inte dum...

...jag har bara lite otur när jag tänker.

Lördagens högskoleprov retar mig fortfarande. Visst, jag hade bättre resultat än en hel del andra, men vad spelar det för roll när det ändå fanns dem som hade bättre än mig?

Jag har alltid sett mig som smart, men enligt högskoleprovet så är jag nog inte riktigt så smart som jag själv trott. Hade jag varit en pessimistisk person är det troligt att jag gått och grävt ner mig, men det gör jag inte. Jag är en riktig optimst (det har jag Markka Stentätt att tacka för), och tänker istället framåt. Nu ska jag lägga ner och sura över provet! Tankegångar som att högskoleprovet var dåligt utformat, och att jag inte allas är osmart utan bara hade otur är mycket bättre. Verkligen, jag känner mig genast mycket smartare. Som sagt; jag är inte dum, jag har bara lite otur när jag tänker.

Inatt spelar Flyers mot Rangers, och matchen visas på TV. Det betyder att jag kommer sitta bänkad framför TV:n kl 01.00, det är säkert det. Något som däremot inte är lika säkert är att jag kommer infinna mig i skolan imorgon. Men, men. Det får vi väl se! Vinst för Flyers betyder ökad energi till mig, och därmed kan skolan kanske få se mig ytterligare en tidig morgon efter en sen nattmatch!

Förut var jag schizofren...

...men nu är vi friska.

Ibland känns det som att jag är två personer. Dels mig själv, och det är den jag föredrar, och dels den där äckligt lata som inte gör något vettigt alls. Henne tycker jag inte om, men hon är väldigt förtjust i mig, och dessutom oerhört dominant. Det leder till att hon i dagsläget helt klart har övertaget. Det känns inte så bra, tyvärr. För att underlätta kan vi kalla henne Markka Stentätt.*

Om man ska lämna in ett skriftligt arbete och få bästa möjliga betyg, så kan det vara lämpligt att sätta igång och göra det i tid. Av den anledningen är det förskräckligt synd att Markka Stentätt regerar som hon gör nu. MEN, ikväll ska jag bryta ner henne. Det klarar jag. För ingen är bättre än jag.

Att Flyers vann nattens möte mot Islanders var bra. Det ger inspiration att klara av att hantera Markka Stentätt. Nästa match är mot Rangers imorgon natt, och visas på TV. Kampen om Atlantic Division fortsätter.

* Markka Stentätt är ett fingerat namn.

---


Ingen är så bra som jag...

...eller... Jag är i alla fall inte sämre än mig själv.

Man behöver peppa sig själv ibland. Särskilt dagen efter att man fått reda på att man inte är så smart som man trott att man är. Högskoleprovet, vilket jäkla skämt!

"Ingen är så bra som jag... Eller.. Jag är i alla fall inte sämre än mig själv" är bra pepping. Det lyfter upp en, men tar ändå ner en på jorden igen. Sånt behöver jag. Ingen mår bra av att jag svävar omkring högt däruppe, allra minst jag själv.

Det ligger en psykologibok här, och jag har prov imorgon. Egentligen borde jag sätta mig och råplugga nu, men det gör jag inte. Man kan fråga sig varför. Fast det är ingen idé. Jag vet varför jag inte pluggar. "Jag har inte tid", säger jag till dem som frågar. Till mig själv är jag ärligare. Dels är jag lat, och dels är det för att jag vet att det ordnar sig imorgon på provet. För ingen är så bra som jag.

Det är när man lägger till Eller... jag är i alla fall inte sämre än mig själv som det känns som att jag nog borde plugga. Så jag låter bli att lägga till det. Det fick jag lära mig i lågstadiet. Man ska alltid göra det så lätt för sig som möjligt. Läraren sa det visserligen när jag räknade matte och behövde hjälp med en uppgift, men är inte allt här i världen på sitt eget lilla vis matematik?

Konstigt att jag skriver en massa flum, jag som hade tänkt ägna min blogg åt hockey. Kanske är det för att MODO åkt ut, och att Flyers åkte på sin andra raka förlust igår? Då blir man lite nere, instängd och filosofiskt flummande. I alla fall en feber-supporter som jag.

---