För vi har Werner!

Inte ens en vecka kvar nu till Icebreakers-matchen. Yes, yes. Herr Trötter är förstås bitter över att han inte får se och envisas med att hävda att det är "en uppgjord skitmatch". Jag struntar i om de så skulle ha gjort upp ett schema för vem som ska ha pucken när, och vart denne ska vara, bara jag får se matchen är jag fullständigt nöjd.

Surrade om Silly Season och NHL i ett
tidigare inlägg, och tänkte väl att det är dags för lite Silly Season om Elitserien också.

Micke surrar om FBK hit och FBK dit, precis som alla andra i detta hemska landskap, och efter att Lintner blev klar för kaffesumparna är det också det namnet som varit på tapeten. Av helt oförståeliga skäl. Hade jag varit FBK:are och Lintner skrev på så hade jag jublat ungefär lika mycket som jag hade gjort som MODO:it om Bartek kommit till oss. Det vill säga inte alls. Visst, Lintner har en fin skridskoåkning och skott som heter duga som han säkert kommer glädja FBK-fansen med när han gör mål i powerplay eller assisterar fram. Men hans defensiva svagheter är ju allmänt känt och jag undrar hur det kommer gå för honom den här säsongen. Jag hoppas och tror Micke var ironisk när jag häromdagen satt och tänkte på två SM-guld på rad, varpå han genast påstod att FBK hade ett riktigt topplag i år. "Ja, vi har ju Lintner! Höhö!"

MODO då? Ja, det känns bra inför den kommande säsongen. Riktigt bra. Jag är fortfarande bitter över att Morrison lämnar, men med tanke på våra värvningar och det lag vi har sen tidigare kunde jag gärna släppt tusen Morrisar till Frölunda.

Vi har Elitseriens bäste defensive back och även om vi tappat en annan av de allra bäste till NHL så har vi Hasse Johnsson kvar som bildar stommen med Timmy. Hedman blir bättre och bättre och kommer förhoppningsvis växa ännu mer denna säsongen. Förhoppningsvis kommer Adam komma igång ännu lite bättre, likaså Hedin.

Sedan har vi ju fått tillbaka Hållberg, och där har vi anledningen till dissen av Lintner här ovan. Jag har hört ett flertal jämföra dessa två, och menat att även Per skulle ha dessa svagheter som Lintner har. Vad som däremot skiljer dem åt är att Hållberg fungerar defensivt också och framförallt kan spela på ett vettigt och avvägt sätt. Hans positionsspel är betydligt bättre än Lintners och han vet och ser till att vara på rätt plats på isen. När han tidigare spelat i MODO har han dessutom haft en riktigt defensiv roll och gjort det bra. Jag tycker det är en skam att jämföra honom med Lintner, och jag tror han kommer visa hockeysverige vilken klasskillnad det är dem emellan.

Sedan har ju vi Werner. Äntligen på plats där han hör hemma! Lyckoruset när Wernblom blev klar var nästan som när det stod klart att världens bästa MODO var Svenska Mästare.

Man kan inte annat än älska och avguda den karln. Han är en stridsvagn helt enkelt. Vinna är inget motto för honom, det är fan i mig ett automatvapen! Den energin och viljan är mästerlig, vi pratar Foppa-klass här, och hans välriktade skott och uppoffrande spel framför motståndarnas mål kommer med största sannolikhet ge MODO flera mål.

Och det bästa av allt: Denna viljan Werner har, ja den är han ju verkligen inte ensam om bland Världens bästa hjältar i MODO.

Warg är också äntligen tillbaka. Nu kan dessutom TIK:arna slita spela "Var e vargen" i deras plywood-låda när MODO är där och trycker till dem. Ruggigt roligt. Ännu roligare blir det också när han nu återigen kommer glädja oss MODO:iter med sin fina balans, skridskoåkning och hårda arbete istället för att vi ska våndas över hans spel i Timrå. Underbart!

Någon jag sörjer är vår Duracell. "Micke, Micke P, när du tar ett skär så blir jag kär". Han tenderar att vara lite ojämn, men som han höjde sig i finalspelet! Men nu är det som det är, och det är inget att göra åt. Förhoppningsvis kan nya (och unge!) Marcus Jonasén bli en mycket värdig ersättare för Duracell. Jag har ingen större koll på Jonasén sedan tidigare, men han känns som en grymt intressant värvning. Han ska visst vara en bra rollspelare och spela uppoffrande (tackar!) och dessutom är han rightare. Och dem är det ju något speciellt med. 

---

Kommer jag hinna med Medie- och Kommunikationsvetenskap C (C-uppsats) och Journalistik A, båda på 100 procent, under en tio veckors period när det samtidigt är full fart med ES och NHL och två hästar och eventuellt en USA-resa?

Jo då, det borde väl gå. Vill man, så kan man.

Over and out.

image144


Kommentarer
Postat av: Oraklet

Jag HATAR modo. Jag hatar Wernblom. Jag hatar allt som har med den där jävla skitklubben att göra. Du driver mig till vansinne! IDIOTKLUBB som vänder ryggen åt sina egna produkter, och trotjänare om det dyker upp en svacka, för att sedan ta tillbaka dem när dem klättrat upp för stegen igen. Den ENDA anledningen till att Warg gick tillbaka är på grund utav hans dotter!
GÅ OCH DÖ DITT MONGO!!!!

Postat av: Sandra

Ja, hoppas också att jag blir nöjd med i.d :) Har redan beställt några saker genom en jobbarkompis, hon har rabatt :) Jag tyckte jag såg att hon hade foundation på Tradera :/ Men annars gör jag som du säger och mailar henne :) Jag blev jättekär i den väskan, både i den beige/vita och den svarta ;) Tycker om armbanden också :) Jag skulle gå in på Vero Modas sida nu och kolla vad klänningen kostar, men jag kommer inte in :/ å in själv annars och kolla :)

2007-07-28 @ 15:36:26
URL: http://sandralundin.webblogg.se
Postat av: courageo

Håller helt med om Duracell, saknar honom redan. ^^ Förstår inte Ecke alls i den punkten. Just precis när allt går Mickes väg i slutspelet, ja då får ga dra. :/ Skulle allt vilja ha en kommentar från Ecke..

2007-07-28 @ 16:40:34
URL: http://courageo.blogg.se
Postat av: Linda

Micke P kommer man att sakna, men samtidigt tror jag att det kan vara nyttigt med lite nytt blod i laget, som Jonasén. Han kan ta Micke P's eller Morrison's plats. Men vi får helt enkelt se. Werner är och förblir Mr MODO! Ska bli spännande och se hur det kommer gå för våra Guldhjältar :) Laget ser verkligen starkt ut! Men någon mer forward borde Ecke kunna fixa fram + Foppa då! För jag tror verkligen att han kommer hem till MODO igen :)

2007-07-28 @ 17:19:59
URL: http://persson86.blogg.se
Postat av: sassa

hockey, hockey hockey :p när ska du lära dej att färjestad e enda laget;) måste du läsa både mediekunskape o journalitik nu? kunde du inte läsa en av dom till våren?

2007-07-28 @ 22:54:15
Postat av: Morran

Oraklet: Jag ÄLSKAR din bitterhet! Var e vargen?! Han är i ÖVIK! :)
Sassa: Hahah. Glöm det. ;) Nä, det var ju tänkt så men det blev bara en massa strul med det där... :S Blir det Norge för dig eller?

2007-07-29 @ 02:46:52
URL: http://remrem.blogg.se/morran/
Postat av: sassa

ok. jo d blir nog norge. kanske hehe. vet inte riktigt än faktiskt. men antagligen:)

2007-07-29 @ 15:54:07
Postat av: Morran

Okej, hoppas det blir bra i alla fall. :) När får du veta då?

2007-07-30 @ 22:53:40
URL: http://remrem.blogg.se/morran/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback