Jag älskar ankor

Älskade Samme, älskade Samme. Ankorna besegrade Senators med 1-0 genom underbara Samme, och Anaheim leder nu med 2-0. Perfekt inledning, med andra ord. Expressens artikel.

image98

Såg inte denna match heller, men fick istället sova ut för en gångs skull inatt. Jag är alltså pigg som tusan, vilket är bra inför kvällens heltidsarbete med B-uppsatsen som ska vara klar imorgon.

Dagens lista:
Dagens problem: Den äckliga B-uppsatsen som ska vara klar imorgon.
Dagens dilemma: Den äckliga B-uppsatsen som ska vara klar imorgon.
Dagens bekymmer: Den äckliga B-uppsatsen som ska vara klar imorgon.

Jäpp, jag vet. Jag bloggar nästintill bara om hur hemsk B-uppsatsen är, och hur mycket jag försöker smita ifrån den genom att blogga om hur jobbig den är. Fasansfullt, förskräckligt, rysligt, fruktansvärt och hemskt. B-uppsatsen är ett jäkla gissel. Imorgon ska jag nog skriva om porr istället.

***

Bara två dagar kvar!

Och imorgon bör ett besked från Timmy komma. Det vore skönt så man kan slippa gå och vara nervös.

***

Jag är besviken på Huddingegymnasiets hockeykillar i årskurs 2. Här har jag suttit och sagt att hockeykillar visst är skötsamma och inte alls kommer svara oseriöst på våra enkäter. Nu, efter att ha sammanställt enkäterna, får jag väl hålla med om att vissa hockeykillar trots allt är oseriösa. Fan!

Jag älskar sockerdimmans härliga värld!


image33Här skulle det ha varit en rubrik om jag orkat komma på någon

Men har man hjärnbrist så har man. Vad gör man då? Järnbrist, ja då ska man ju äta kött. Men hjärnbrist liksom...? Ska man äta popcorn då? Jag tror det. Jag tänker i alla fall ge popcornen en ärlig chans.

Detroit-fansens
egen sida för att driva med Avalanche är oftast inte alls rolig, men just den här seriestripen är söt faktiskt. Trots att den kommer från divealanche.

      

För övrigt berättade Anna just om hur hon brukar ta med sin mormor till "kinesaffärer" då och då för att göra henne glad. Anna berättade hur glad hennes mormor blir över att få komma någonstans där hon med sina 150 cm inte är den kortaste vuxna person, och jag måste säga att jag blev impad. Vad mycket det finns att bli glad för, och vad mycket det faktiskt finns man kan göra för att glädja någon. Därför tänker jag ge min kära Stockholmsfjolla en charmkurs under kvällen.

Dagens lunch bestod som vanligt av samtalsämnen såsom huruvida våra två föreläsare är tillsammans eller ej, och om den manliga av dem är far till barnen, hur offret ska snärjas, om konstverket "Kolesterol" kan ses som ett konstverk eller inte, om mina besparingar räcker till att betala Kung Forsberg hotell och sen har vi tjafsat om allt annat vettigt också. Trevlig lunch med andra ord.

Fan, jag har inget att blogga om för jag vill inte. Men bloggen är ett perfekt sätt att försöka smita undan enkätbearbetningen, så jag får väl stå ut. Stackars lilla rara Morran. Så mycket besvär det finns här i världen.

***
Daimglass är det godaste som finns just nu.

***
Häxan, Morran och Stockholmsfjollan är en söt liten blogg som handlar om hur tre miffon försöker bemästra kaoset de orsakat genom sin b-uppsats. Värd att läsa om man vill se ett par fula fötter.

Nej, nu måste jag jobba med diagram. Vad lat jag är.

Tjip!

image33


Timmy, Timmy, Timmy, snälla stanna hos oss!


Bloggen har fått lite nytt och fräschare utseende med hjälp av
Stockholmsfjollan. Dock lär det bli yttreligare lite ändringar ikväll, snyggheten där uppe ska tryckas ihop lite är det tänkt och på något vis ska det försöka klämmas in lite annat också. Själva blogginläggen ska jag se om de går att få bredare, just nu blir det så smalt och ihopträngt. Dessutom hoppas jag vänsterkolumnen med länkar, video och hela faderuttan kan gå att fixa så den visas här uppe på alla datorer och inte bara i vissa webläsare eller vissa datorer.

Förslag? Åsikter, tack!

Det som är illa är att sidan är bäst när den visas i Firefox, och det retar mer eller mindre gallfeber på mig som är fan av IE. Jäjäjä.

***

Dagens artikel på aftonbladet.se gör att man känner sig något lugnare.

image88

  - Jag har funderat fram och tillbaka, men jag flyttade hem för familjens skull och trivs väldigt, väldigt bra i Örnsköldsvik, säger Mattias Timander.
  Och fortsätter:
  - Hemma har vi diskuterat det här och inte kommit fram till något riktigt beslut än. Det är svårt, men det lutar åt att jag stannar hemma.

Älskade Timander. Snälla, stanna hos oss!

***

Egentligen borde jag ta itu med att göra diagram av de enkäter jag fört in i det vedervärdiga programmet SPSS, men att göra allt annat är roligare.

Till exempel läsa om hockey. Att läsa om att underbara Samme blir ordentligt hyllad är betydligt roligare än SPSS, helt klart.


image89


Skönt med Anaheim-seger, och förhoppningsvis blir det en andra nu inatt. Att bo hos Stockholmsfjollan innebär noll hockey på TV, men mer sovtid för mig. Jag tror det är därför jag är så seg. Min kropp behöver hockey, inte sova. Nåväl, huvudsaken är att jag får se match tre och framåt.

Morran hissar: Fröken Bitter. Jag har inte pratat med henne på två dagar, och jag saknar hennes bittra stämma.

Morran dissar: Min ekonomi. Den ska inte bara dissas, den borde dödas. Nej fan, den borde mördas! Så illa är den. Men jaja, det ordnar sig med lite socker på.

Bara tre dagar kvar nu!


image33

JagälskarSPSS JagälskarSPSS JagälskarSPSS

Att sitta och försöka intala sig att man älskar ett oerhört påfrestande och jobbigt struligt dataprogram är svårt, men det är i princip enda sättet att överleva jobbet med att sammanställa alla enkäter och göra fina diagram. Att diskutera helgen och andra bravader, blogga och njuta av Forsberg-videon är andra sätt att klara av det på.


143768-1

Hemligheter
Har du några hemligheter som ingen annan vet?
Japp.
Har du en hemlighet som du kan berätta här? Nja... Då är det ju inte hemligt längre, men tja... Vad fan. Jag skäms för det, men helt ärligt så tycker jag faktiskt Per Ledin är skapligt het. I brist på The King och andra MODO:iter och kanadensare och amerikaner liksom. Jäss, jäss.
Är du bra på att hålla hemligheter? Lika bra som Kung Forsberg är på att leverera magiska passningar.
Är du en hemlighetsfull person? Ja.
Vem berättar du helst hemligheter för? Mig själv, när jag är ute och tränar, eller min Ull.

***
Bara fem dagar kvar nu!

Och inatt börjar finalserien. Jag håller med alla er som tycker Alfredsson och hans Ottawa är värda att vinna. Senators spelar en rolig hockey, och Alfie är värd detta och visst skulle det vara hejdundrande kul med en svensk lagkapten som får lyfta bucklan. Men nej. Anaheim it is. Ankorna är trots allt mycket väl värda detta även de, och Samme kommer alltid vara en högre personlig favorit framför Alfredsson. En före detta Avs:are som Selänne är även han väl värd detta och jag vill verkligen få se den mannen ta hem Stanley Cup nu.

Dagens musiktips:
Holding out For A Hero - Bonnie TylerTimmy, Timmy, Timmy, snälla stanna hos oss!

Morran hissar: Min stukade fot lever.

Morran dissar: Min stukade handled lever knappt inte.

I eftermiddag blir det Stockholmsfjollan för hela slanten. Jag ska bo där en vecka, och jag är rädd att jag kommer börja kalla McDonalds för Donken och Burger King för BK. Jag hatar stockholmsfasoner!

Nu ska jag sätta igång med SPSS. Igen. Fy fan vad trevligt.


image33

Hockey, för enklare folk?

Claes Runheim skrev i fredagens Metro en kolumn om att "hockey skulle vara för enklare folk".

image85Att jag inte håller med är väl inte särskilt oväntat, men vad tycker ni andra?

Gällande hockey- respektive fotbollspelares kläder tycker jag inte alls har med saken att göra. Jag skulle gärna vända det hela åt att det (rent klädmässigt) är fotbollsspelarna som är "enklare" människor. För att börja med hockey som liten krävs en relativt stabil ekonomi, och det finns många barn och ungdomar som får sitt hockeyintresse stoppat på grund av familjens ekonomi, tyvärr. Men att spela fotboll kan de flesta göra. Det är en stor skillnad i kostnad mellan dessa sporter.

Kanske skulle man då kunna tänka sig att hockeyspelare kommer från familjer med bättre ekonomi, och att dessa därför inte har ett behov av att klä sig i dyra (men smaklösa. Jo, fotbollspelare klär sig smaklöst) kläder på det vis många (proffs)fotbollsspelare gör?

Nåväl, det är så klart att hårddra det hela, och som vanligt vill jag bara komma till saken. Och saken är att hockey inte är för enklare folk. Hockey är för de som är lite mer än de flesta andra., och bäst av dem alla är Peter Forsberg.

Så där, då har jag sagt det också. Idag igen.

Nu ska vi käka, därefter blir det enkätjobb igen. Gud vad vi längtar!image33


Det bästa med män...

...Är att de finns i så många olika sorter.
Den Blonda Häxan

Häxan fortsätter leverera klokheter, och detta var ett av alla de ord som strömmade ut ur damens mun under helgen.

En riktigt rolig dag/kväll/natt/förmiddag (ja, helg) har det varit tillsammans med Murke,
Stockholmsfjollan, Den Blonda Häxan och Emma. Jättekul att träffa Emma, som var hur rolig och trevlig som helst! Lördagkväll/natt kan sammanfattas som Stockholmsfjollan beskrev det: "Innefattade "jag har aldrig", aprikosfärgade pudlar, skuttande grodan boll, alldeles för mycket sexsnack och räddning av uppraggad Säffletös." Jag vill dock lägga till min skadade fot, min skadade vänster handled, min bedrift i att inte mörda personer för deras negativa åsikter om Herr Forsberg och framförallt: Min storstilade vinst i tävlingen "Vem tänker jag på?".

Dagens lista:
Dagens mest bakis: Murke. Murke. Murke.
Dagens mest ångerfulla: Stockholmsfjollan och Den Blonda Häxan får slåss om utmärkelsen. Båda två har lovat att aldrig mer dricka sprit, men såå illa var det inte. Det kunde ju ha varit värre. Jag kunde ju exempelvis ha avslöjat hemskheterna i morse. Dessutom, ska man inte skämmas över det man säger på fyllan. Det gör aldrig jag, det får mina vänner göra istället.
Dagens mest pigga: Jag (som alltid mår som en drottning, även efter utgång) och Emma. Pigga och alerta var vi också i särklass bäst på all typ av tävlingar. Emma visade dessutom prov på sina yrkeskunskaper genom att hjälpa mig komma fram till vad en artist på H hette, genom att smidigt och fint och på äkta "dagis-fröken-vis" komma med ledtrådar.

***

Imorgon börjar Stanley Cup-finalerna. Jag går som på nålar. Heja, heja, heja Anaheim!

Om inte Timmy stannar hos oss, så är det mer eller mindre troligt att jag knarkar ihjäl mig.

***

Bara sex dagar kvar nu. Nedräkning!

Dagens musiktips:
If I Could Turn Back Time - Cher

Cher, underbaring som fyllde 61 den 20 maj. Hemskt av mig att missa detta!

Sedan, avslutningsvis (det bästa till sist heter det väl?) så har vi Gud själv hemma i Sverige. Trevligt med intervju! Äh, han kan få mig som kan beskriva hästen. Jag kan tänka mig ställa upp, så att säga.

Nu blir det att jobba med enkäter i SPSS. JagälskarSPSSJagälskarSPSSJagälskarSPSSJagälskarSPSS. Jäjä.image33

Jag hade inte tänkt göra något idag...

...Men jag har inte hunnit det heller.
Gunilla Dahlgren

Idag blev det bio tillsammans med Murke, Em och Sanna. Pirates of The Caribbean 3 blev det, och trots att jag inte är ett fan av dessa filmer sedan tidigare hade jag riktigt roligt. Denna var i mitt tycke bättre än de tidigare. Att Em satt och grät och Murke i ren förskräckelse höll händerna för ansiktet och ungarna framför tjöt när de spillde ut all cola över sig gjorde det hela ännu roligare.

image83


Imorgon blir det fullt upp. Allt jag inte fått gjort idag måste jag ta tag i imorgon, och dessutom har jag en massa annat som behöver göras. Som vanligt har jag gjort ett tidsschema. Som vanligt beräknar jag att följa det till max 3 %. Jag funderar redan nu på att stryka en eller två, tre, fyra saker. Städning exempelvis.

Morran hissar: Gunilla Dahlgren. Drottning på kåserier, sköna kommentarer och uttryck med passande bilder till.

image84


Jag har tre av hennes 17 böcker och de är en total källa till humor och visdom. Sanslöst roligt, sanslöst sant!

Morran dissar: Sista avsnittet för säsongen av Fråga Olle. Men vilken bra säsongsavslutning! Och det verkar som det blir ytterligare en säsong! Tjoho!

***

Herregud! Jag längtar till SC-finalserien så jag tror jag ska smälla av! Och ännu mer längtar jag till nästa helg!

***

Imorgon klockan 9.00 håller jag tummarna för Stockholmsfjollan som ska på arbetsintervju. Jag hoppas hon inte går dit i turban. Hon ser nämligen dum ut som skallig. Men vad tusan, nu ska jag inte vara ytlig. Hon är jättesnygg annars. I alla fall när hon är snäll.

Timmy, Timmy, Timmy! Snälla stanna hos oss!

Jajajajajaja.


image33Äntligen, som jag väntat!

Äntligen kommer The God till MIG! Nåja, det är visserligen inte för min skull han kommer, men såna saker kan man ju bortse från när man får beskedet att Peter Forsberg kommer till Karlstad den 2:e juni för att vara med vid invigningen av Andreas Johanssons nya hockeyaffär Hockeycenter. Hockeyguden ska själv provspela på den "plastis" Hockeycenter byggt upp. Plastisen ska vara fotbollens motsvarighet till konstgräs och kommer underlätta vid skridskoköp då köparen direkt kan testa skridskon på isen innan köp. Låter hur bra som helst, och oslagbart, magiskt, bedårande, fantastiskt och alldeles, alldeles UNDERBART är det att Hockeyguden kommer!

Han och Michelle ska tillbringa helgen i Karlstad, och jag funderar skarpt på att ta alla mina besparingar och se till att fräscha upp hela staden.

***

Den Blonda Häxan var ovanligt bitter under måndagen. "Jag ska skriva en bok med bittra tankar om män och katter" sammanfattade hon sin bitterhet. Vi andra ser fram emot boken och jag kan passa på att nämna att tjejer med dreads bör se upp för Häxan. Dock bara om de bor i Borås.

***

143768-1

Träning
Varför tränar du? Jag har tre gigantiska anledningar, som var och en egentligen borde betyda nog så mycket så jag inte skulle göra annat än hårdträna varje minut. Dessa anledningar är: För att mina lag ska vinna (jo, det är sant att det funkar), för att få bättre kondis än andra så jag kan vinna och vara bäst och för att bli snygg (Hoho!). Sedan finns det en anledning till varför jag inte tränar varje minut, och det är att jag är lite lat också. Eller nej, nu ska vi inte vara negativa en sån här dag när Forsberg snart kommer hit och Anaheim skjutit ut Detroit. Jag är inte lat, men lite bekväm. Så, mycket bättre.
Hur ofta tränar du? Det beror på om mina lag spelar slutspel eller inte, och hur stort behov jag har av att tävla och vinna och vara snygg. Men ja... Väldigt olika. Ibland ingenting, sen gör jag ett ryck och springer varje dag. Det är inte så ohälsosamt som det låter, jag lever ju.
Vad brukar du träna? Jag joggar och/eller promenerar. Styrketräning om man räknar den sit-upsen jag gör när jag varje morgon reser mig från sängen. Just det, från tv-soffan till fjärrkontrollen på bordet ger väl också en och annan sit-ups per dag.
Finns det något negativt med träning? Förutom att det går åt mycket batterier till Mp3:n? Nej. Förutsatt att man tränar hälsosamt förstås.
Finns det något positivt med träning?´Att mina lag oftast vinner vid seriös träning är väl en positivitet så gott som något.

Och nu är ÄNTLIGEN Anaheim klara för final! Som jag väntat! Detroit utslagna, Samme matchhjälte och ja... Snart SC-final, yes!

Dagens lista:
Dagens myrslok: Är myrslokar sega? För jag är det i alla fall. Jag hoppas Stockholmsfjollan, Den Blonda Häxan och Anna inte stryper mig i morgon/på fredag. Det skulle inte vara kul, inte nu när Hockeyguden ska komma och allt.
Dagens pitbull: Anaheim som krossade Detroit.
Dagens lejon: Peter Forsberg. Hockeyns konung, det räcker som motivering.

Igår fyllde världens mest aggresiva men gulligaste lilla Murke 20 år! Grattis din lilla benget! Jag har dåligt samvete för att jag inte firade henne under gårdagen, men i gengäld tänker jag bjuda henne på fika ikväll. Dessutom ska jag och Stockholmsfjollan fira henne till helgen.


image33"The most tacky of the year"

Murkes kommentar om min fina blogg. Jag vet inte vad det är för fel, men de flesta verkar inte förstå min bloggs design, stilsäkerhet, höga klass, goda smak och fantastiska skönhet. Det är ju liksom MODO, Kung Forsberg, Tre Kronor och Ullis, och sedan blått som är min favoritfärg. Hur kan något sådant i en bedårande blandning någonsin bli tacky? Det övergår mer eller mindre mitt förstånd, och då ska jag ändå tillägga att mitt förstånd är betydligt större än de flesta andras.

***

Att Ottawa gick vidare till final igår var riktigt hemskt. Jag ville ha en final mellan Anaheim och Buffalo, men nu är det ju bara att glömma. Nåja, huvudsaken är att Detroit inte vinner SC, så hoppet finns ju trots allt kvar i och med att Anaheim har chansen kvar att ta sig till final. I övrigt var det en bra match med riktigt högt tempo (ingen skräll med de två lagen visserligen) och Afinogenovs 2-2 mål var en höjdare. Min bror och far påstår att målet inte alls var särskilt snyggt, men i min värld är alla mål som görs av det lag jag håller på enormt snygga och alltid en värdig vinnare av "veckans snyggaste".

Ryktet om att Columbus är och rycker i vår Timmy hoppas och tror jag är falskt. Eller snarare, Columbus får mer än gärna rycka och slita, men jag hoppas och tror världens bäste Timander stannar kvar.


image82


Från http://www.voodolls.se/

"Siouxsie är Goth av den gamla skolan. Hennes krafter kommer från den mörka sidan av voodoo. Hon tar inte skit från någon och är fast besluten att gå sin egen väg utan att kompromissa.

Siouxsie kämpar mot det normala och ordinära. Hon blir uttråkad av människor som är mainstream och kan bli ganska elak mot dem.

Siouxsie hjälper dig att gå din egen väg och göra livet surt för alla tråkiga mainstream människor."


Och varför kallas denna dockan för Siouxsie? Det handlar alltså om en goth-dock av den gamla skolan. Vad har goth med sioux att göra? Pratar vi siouxindianer eller staden Sioux eller något helt annat? I min värld har knappast goth något alls med siouxindianer att göra, så nu behöver jag ett svar så jag vet om min världsbild ska ramla ihop och självdö, eller om jag som vanligt har rätt.

(Och nej, för gud skull! Jag vill INTE ha en sån där docka!)

***

Dagens musiktips:

Sometimes You Can´t Make It On Your Own - U2

Nu ska jag fortsätta arbetet med att sammanställa enkäter. Det jobbet går utan tvekan in på diss-listan. I eftermiddag/kväll blir det träna, stallet, mer enkätjobbande och kanske lite surrande med söta, lilla, rara sockertoppsdamen Fröken Bitter. Hon skriver så bra, men mest av allt är hon så rar och söt och alltid lika trevlig. Mina planer är att sitta och gapskratta lite med henne, och jag hoppas hon kommer medtycka.

För övrigt har håller jag med Bitter. Arvika är en skitstad. När jag har bivit snäll ska jag genast flytta till Övik.

Tjing!


image33
Varför är det alltid så mycket månad kvar i slutet av pengarna?

Fan, varför är det så? Det är bara 18:e idag, men pengarna är helt slut. Jag har några räkningar som jag får ta och betala nu, och ta av mina besparingar. Vad ska jag leva på resten av månaden? Ska jag hoppas att U delar med sig av sin tjockismat till mig?

Dessutom är det ju så, att ju mindre pengar man har, desto mer vill man shoppa. Affärerna är proppfyllda med saker jag vill ha och det är en hemsk plåga att inte få unna sig saker när man vill. I onsdags unnade jag mig dock en söt klänning från
Gina Tricot som jag tyckte jag var värd efter att jag och Den Blonda Häxan studsat runt på gymnasieskolor och delat ut enkäter om skoltidningar.image61Jag undrar vad jag ska unna mig till veckan... Efter att vi analyserat de ungefär 600 enkäter vi har... Hm...

Jag har just skickat iväg en beställning 8efter mycket om och men) på mina guld-prylar. Två t-shirts och en hoodtröja blev det från svenska mästarna. Grymt snygga!

image67  image81

Dagens musiktips:

Jackson - Johnny Cash och June Carter
Morran hissar:
Uppsala och Lurke 14 juni! Äntligen! Nu är biljetterna bokade och jag, Murke, Piggelin och Lurke ska ha superkul torsdag-måndag.

Morran dissar: Att amn måste använda pengarna till räkningar.

Skönt med fredag!

image33


Tänka fritt är bra, men tänka rätt är bättre

Ja, jag vet att alla ska få ha sin egen åsikt, men jag tycker ändå det är bättre att ha rätt åsikt. Med andra ord borde alla tänka lite mer som mig, speciellt i den här frågan.

Mitt liv går mycket ut på att hylla, avguda, dyrka, kritiklöst beundra och älska The God himself: Peter Forsberg. Jag skulle nog kunna sträcka mig så långt till att kanske kalla detta för meningen med livet.

Nåväl, återigen ska det bli en ren hyllning till Hockeykungen. Jag vet att det är få personer mer än jag och
Linda och några till som uppskattar lång läsning om denne man, men ärligt talat kan jag tala om för Fröken Bitter och Stockholmsfjollan och övriga gnällare att jag ibland blir uttråkad när jag läser om huruvida ni ska testa på Zelda för att få en ny utmaning eller om tequila fungerar bra för att bedöva smärtan vid vaxning av benen. Därför får även ni stå ut.

När Peter Forsberg är frisk finns ingen som kan motsvara honom. Han är magisk och spelar i en helt annan liga. Ja, han är skadad ofta, men NEJ det beror inte på att han är klen. Det beror på hans uppoffrande (nästintill dumdristiga i vissa lägen) spelstil och att han blir så hårt uppassad av motståndarna. Många spelare och coacher har vittnat om att enda sättet att stoppa The Big One helt enkelt är genom att sätta kppar i hjulet genom att hantera honom med extra stor uppmärksamhet och mer eller mindre faktiskt gå in för att skada honom. När han då dessutom inte försöker förhindra detta genom en mindre uppoffrande spelstil är det inte så konstigt att han drabbas av skador mer än de flesta andra. Detta har absolut inget med klenhet att göra, utan snarare tvärtom eftersom han inte viker undan.

Han är, och förblir (aovsett hur det blir i höst, om han lägger skridskorna på hyllan eller fortsätter) nummer ett trots skadorna han dragits med och det är en stor bedrift i sig. Han är världens mest komplette spelare och av de flesta ansedd som världens bäste.Det är inte utan anledning som han alltid röstas fram som nummer ett i världen 8eller i alla fall topp tre). Skadorna är det som varit hans problem, men hans kärlek till sporten, extrema envishet, kämpaglöd och vinnarinstinkt har gjort att han fortsatt. Det är något jag beundrar oerhört mycket. Skulle han nu lägga av med hockeyn trots allt ser jag definitivt inte det som ett misslyckande på något vis.

Allt det här, hans uppoffrande spelstil, den enorma vinnarinstinkten, kärleken till sporten, kämpaglöden  och tjurskallighten gör honom ännu mer magisk. Han kan göra saker på isen som ingen annan kan, och han har inga svagheter. Hans slagskott brukar räknas som den enda svagheten, men det är då om man verkligen bestämmer sig för att hitta en svaghet. Han har en balans, teknik, fantasi och split-vision som gör att man gråter av lycka när man ser honom på isen.

Trots sina framgångar är han också oerhört ödmjuk vilket gör att han stiger ännu mer. Låten som spelas i videon ovan (Biggest & The Best - Clawfinger) passar perfekt till Kung Forsberg. Han skulle aldrig någonsin med ord stå för den låttexten, men däremot på isen. Det självförtroendet han har, de ögonen, de handlingarna! Han är helt... Sanslös!

Vad jag vill ha sagt är helt enkelt att Peter Forsberg är världens enda bästa hockeyspelare. Därmed sagt att exempelvis Joe Thornton, Jaromir Jagr, Henrik Zetterberg, Nicklas Lidström och så vidare inte är det. Okej?

image33


Grattis världens bästa kapten!

 

Dagens musiktips: Little Lies - Fleetwood Mac

Stor Morran-favorit!

***

image79

Per Svartvadet, världens bästa kapten (nåja, Yzerman kanske ska ses som större men vad tusan) fyller idag, 17 maj, 32 år! STORT GRATTIS!

(Den som klagar på mitt kollage åker på en propp! Jag har gjort det alldeles själv i paint, och det tog faktiskt, tro det eller ej, en jäkla massa tid. Det var Herr Svartvadet värd, och jag är värd att slippa hånskratt från
Stockholmsfjollan och övriga för att det inte alls ser proffsigt ut. Allt jag gör kan inte bli bra).

Igår såg jag och Murke Tjenare Kungen. En helt otroligt bra och rolig film som helt klart får en femma i betyg. Jag var lite skeptisk till den i början, men efter att ha upptäckt att det var en film av geniet Ulf Malmros mjuknade jag och slängde mig i soffan och såg fram emot en kanonfilm. Många gånger brukar man bli besviken med så höga förväntningar, men det behövde jag alltså inte bli den här gången.

***

Vad skulle ni vilja att det stod på era gravstenar? Ämnet diskuterades igår på P3, och sedan av mig och Murke. Nu vill inte jag begravas, men om jag hade velat det hade jag velat ha någon i stil med::

"Jag skröt ogärna och blev inte känd. Men jag föddes som stjärna och dog som legend"

eller

"Erotisk, exotisk och något neurotisk".

(Och jag har så dålig fantasi så jag har inte kommit på någon av dem).

Eller varför inte en pil mot ena hållet och under står det "Peter Forsberg". I USA verkar man ju kunna få begravas bredvid sin idol, kanske jag också kunde få det? Det skulle i så fall kunna få mig att välja begravning istället för att spridas ut. I övrigt får tanken på att begravas mig att nästintill dö av illamående.

Men vad vill ni att det ska stå på er?

***

Morran hissar 1: Min joggingrunda. Allt kändes bra under tiden jag var ute, och mitt humör gick från deppig till dunderglad. Dessutom kändes mina trasiga ögon  mycket, mycket bättre efteråt.

Morran hissar 2: Emma som i sin blogg på ett enkelt sätt lär mig och många andra bloggare hur man gör profilbilden större, får in musik i bloggen samt fixar en header. Kolla in U2s Bad från Live Aid-galan som jag tack vare Emma kunnat lägga in i bloggen här. Att hon dessutom är en MODO:it gör ju att man inte kan låta bli att hylla hennes blogg!

Morran dissar 1: "Det är inte min kopp te". Det uttrycket går mig snart på nerverna.

Morran dissar 2: Folk som loggar ut från msn utan att skriva något när man själv skrivit en massa. Speciellt om de kommer från Norrland, och verkligen om de heter Fröken Bitter. Då förtjänar de att dissas, så de skärper sig och skriver något uppmuntrande till mig. "Du är bäst", det räcker ju faktiskt. Bara jag får prata med min bitter-dam så är jag nöjd.


 ***

Att Buffalo vann inatt var bästa medicinen mot döda ögon. Nu hoppas jag på Anahim så jag nästan dör av nervositet över hur det ska gå. Dessutom, så vet jag nu hur det känns att försöka utesluta något man är besatt av ur sitt liv. Det är jäkligt skitsvårt, och man mår dåligt. Abstinens typ.

Nu tänker jag ge U lite tjockismat och därefter blir det hemmakväll med pocorn och cola. Det är jag värd. Idag också.

image33
12 minuters orgasm

Enkäter ska fixas till vår B-uppsats, och min entusiasm inför den sjunker mer och mer. Hittils 8efter en veckas jobb lite drygt) har den kostat oss blod, svett och tårar och 600 spänn. Men nåja, Stockholmsfjollan sliter som en ekorre med att dela ut första delen av enkäterna, och jag och Den Blonda Häxan ska ägna kvällen och morgondagen åt att fixa resterande enkäter.

Mitt i enkät-ångesten finns dock något som göratt man mår sjujäkla bra. 12 minuters orgasm är inte fy skam.

Från Live Aid-galan 1985 dessutom. Ibland önskar jag att jag hade varit född då, bara för att få ha upplevt det live. Men då tänker jag på det magiska i att vara född 1987, och därmed ha levt i 20 årnu när MODO Hockey blev Svenska Mästare. Det gör att jag undrar varför jag någonsin velat vara född något annat år. När jag var yngre ville jag alltid att jag skulle ha fått leva på 1800-talets Nordamerika med den indiankultur som fanns då. Även om de tankarna är starka, så bleknar de snabbt när jag tänker på det faktumet att jag helst skulle ha missat The Gods hockeykarriär och MODOs SM-guld. Ja för tusan, jag skulle inte ha fått uppleva gudarnas sport hockey överhuvudtaget.

Ja, hjärnan har funderat och tänkt och analyserat ganska mycket idag. Också. Resultatet..? Ja, tja... Detta, ungefär.

image76

Men byt ut understa raden till "öronen går att fixa med en litet snipp snabb, enkelt och framgångsrikt".

Fast ja, inte vet jag? Bara för att jag började skriva det där, så satte jag också igång att analysera just det jag skriver. Jag kom fram till att det kanske är så att jag skriver det för att skydda mig själv? Och då har det ju ingen mening det där. Nåväl, allt ska inte vara lätt. Fan vad oytlig jag är.

Morran hissar: Glass, glass i stora lass med havregryn i! Det är inte nyttigt, och det är ganska äckligt om man tänker efter. Men det är väldigt lätt att göra, alldeles lagom krångligt recept för att jag ska lyckas. "Så mycket glass man vill, så mycket havregryn man vill. Blanda!"

Morran dissar: Min förmåg att lyckas i köket, kanske?

I´ve been flushed from the bathroom of your heart

Jäjä.


image33Så omanlig är jag

143768-1

Hur mycket man är du?

Byter du glödlampa om det går en?
Nej, jag ber en man gör det.
Tankar du bilen? Nej, jag har ingen bil. Jag ber en man köra mig.
Vet du vad man gör om en propp går? Man ringer en man.
Vet du hur man installerar tvkanalerna på en ny tv? Man ber en man göra det.
Fixar du stopp i handfat/duschbrunn? Ja, för det är så pass viktigt att fixa att jag inte orkar vänta på att en man ska ta tag i det.

Nä, men ärligt talat fixar jag allt det där bara jag vill. Men om det finns någon annan, oavsett om det är en man eller kvinna, så ber jag den personen om den är mer lämpad. En propp som gått har jag ingen aning om hur jag gör, men fixa glödlampan och tanka fixar jag ju. Installera TV-kanalerna fixar jag om det är ett måste.

***

Min deppighet har sjunkit med i runda slängar femhundra grader. Sjukt skönt.

Dagens musiktips:
The Show Most Go On - Queen

Jag får ofta höra att jag har väldigt enkelspårig musiksmak, och det kanske stämmer? Jag lyssnar ju faktiskt enbart på bra musik.

För övrigt borde man väl fira lite att det just idag är 211 år sedan Edward Jenner som första person lyckades vaccinera mot smittkoppor (mer känt som small-pox för oss som avgudar westernfilmer). Men ännu mer ska man förstås fira att det är 1 månad sen MODO Hockey vann SM-guld och visade hela världen att det är Svenska Mästare och Världens Största Hjältar! Det tänkte jag fira med glass!

image35

***

image75

Igår var jag i kyrkan när min kusin konfirmerades. Prästen malde på (ja ursäkta, men jag klarar inte det där pratet) om det ena och det andra om Gud, Jesus, den barmhärtige samariten (eller samarien som de sa. Det la jag faktiskt märke till den tid jag var vaken. Heter det inte samariten nu för tiden?) och en son som la sina pengar på lösaktiga flickor och alkohol och annat som var helt bedrövligt. Snark.

Min Gud heter (som bekant) Peter Forsberg. Han är ett minst lika stort mirakel som kristendomen ser sin Gud och hans skapelser som, men The God är lite mindre okomplicerad, lite mer verklig, lite mer bedårande och lite mer fantastisk. Och jag slår vad om att han skulle spöa kristendomens Gud i hockey alla dagar i veckan. Även de dagar han ligger på operationsbordet.

Jag vet också att jag ofta framstår som en präst som maler på om och om och om igen om The God, men jag tycker ni ska vara glada. Tänk positivt, jag står inte och maler på om lösaktiga flickor och alkohol. Eller ja, jag kanske har råkat nämna ungefär hundra gånger vilken gudomlig Gud Peter Forsberg är som la ut 30 000 kr på champagne till MODO för att fira SM-Guldet... Men tjatet om Hockeykungen innehåller inte några som helst moralkakor. Gratts.

Dagens lista:
Dagens bitterhet: Det går inte att sova eftersom de gräver just utanför mitt fönster. För fan! Jag hör ju inte ens spöregnet när jag vaknar! Jag missar alltså att vakna och upptäcka att jag kommer få gå till stallet och bli snorlblöt av regn. Inte ens det ska man få ha att sura över.
Dagens munterhet: Anaheim-Detroit, 1-1 i matcher. Heja Anaheim!
Dagens arghet: Min snorkiga bror som vägrar lyfta ett finger för att hjälpa mig städa. Allt ska man behöva göra själv.

Japp, det är väl dags att sätta igång med städningen antar jag.

image33


Hockey är inte så viktigt. Inte egentligen.

Helt ärligt, så är det inte alls viktigt. Det handlar inte alls om mer än liv och död. Det handlar inte ens om liv och död, utan snarare om att vinna. Och att vinna är inte så gigantiskt viktigt som man ibland kan tro. Det är ju viktigare att man är snäll, exempelvis. Eller att man är duktig på att lösa korsord, kan olika fågelraser, vet vad lilla Sjöjungfruns pappa heter eller vet hur länge Gorbys piroger ska vara inne i micron för att bli helt perfekta. Så är det. Om man jämför med det är hockey inte viktigt alls. Inte alls.

Det där tankesättet har surrat runt i min skalle nu sedan igår, och det är väl ingen överraskning att det trots idogt arbete inte lyckats få något grepp i min hjärna. Det verkar inte fungera hur många gånger jag än tänker det. Men man kan i alla fall låtsas att man verkligen känner så. Det förlorade guldet känns nämligen något lite lättare att hantera med en sådan inställning.

***
Dagens musiktips:
Only The Lonely - Roy Orbison

Den där förbannade "depp-känslan" ger sig inte. Shoppingsug? Oh ja. Men till mig själv..? Nja, pengarna är ovanligt slit nu, trots att det bara är mitten av månaden ännu. Med två av mina bästa vänner som dessutom fyller år (20!) så gäller det att hålla hårt i slantarna vad gäller shopping för egen del.

Detta vill jag verkligen ge till en av de kära vännerna. Eller vill och vill, jag tror i princip jag måste ge henne detta
  
           327 krSedan har vi:

  90 kr <--- ELLER ---> 75 kr?  

Jag tycker den typen av portmonnä är högst jobbig, men min lilla dam gillar dem skarpt. Att de var söta som socker förhöjer ju "måste-ge-henne-känslan" och dessutom blir jag sugen på en av dem själv också.
(Allt från http://www.asos.com/).

Morran hissar: Murke och Lurke och jag. Vi kan så mycket tillsammans.

Morran dissar:
Fjärdeplatsen. Vad annars?

Jag har nog aldrig känt mig så oentusiastisk över en morgondag som jag gör nu. Dessutom kommer det säkert spöregna. Nåväl, nu ska jag (faktiskt) gå och lägga mig. Gonatt!

image33


Eurovision song contest? Vem bryr sig? Det är ju semifinal idag

Egentligen är jag inte så fascinerad av det där musik-jippot, men patriot som jag är kommer jag ändå sitta och heja på The Ark. Dessutom räknar jag skarpt med att få en glass av Stockholmsfjollan som tack för att jag sitter och tittar åt henne under tiden som hon är på bröllop.

Jag har förstås ingen koll alls på bidragen, mer än det svenska, och jag har ingen aning om hur många bidrag som är med eller vad Sverige av "experterna" rankas sluta på för plats. Vinner de inte, är det totalt värelöst. Inget mer än guld räknas, så är det.

Nej, för mig är den stundade semifinalen mellan Tre Kronor och Canada betydligt mer spännande. The Ark hade visst skickat en hälsning till dem, det var fint gjort.


image71


Hur det går? Ja, att tippa resultat när det gäller lag man själv håller på är ingen bra idé. Jag tippar endast när lag jag inte bryr mig om spelar (och då vinner jag alltid. Tommy Salo spelade en gång hem 300 riksdaler till mig). Men att tippa matchresultat i matcher där det alltså gäller mer än liv och död för det bara otur med sig så därför tänker jag låta bli.

Det är något som är viktigt att komma ihåg, men som en del tycks glömma bort ibland. Sport är inte roligt. Sport är inget att skämta om. Sport handlar inte om liv och död, det är mer än så. Glöm aldrig det.

Nu är det inte länge kvar till matchen drar igång, och innan dess ska jag hinna duscha och snygga till mig. Det är ett måste när det är hockey.

***

För övrigt hatar jag Detroit ännu lite mer efter inatt. Jag gråter blod över det laget snart.

***

Morran hissar: Murke. Fast bara om hon kommer hit och för tur med sig under hockeyn. Annars kan hon räkna med att bli dissad imorgon.

Morran dissar: Fröken Bitter. Jag är ingen besserwisser. Lär dig! Dessutom, glöm inte att lära dig skillnaden mellan mer och fler också. Sötnos!

Nu blir det som sagt duschen. Man tittar inte på hockey och ser ut som en slusk, så är det bara.

Jag antar att jag blir ledsen ibland men inte särskilt länge...

...Jag kollar bara i spegeln och säger "vilken snygg jävel du är" och så är jag glad igen. Liam Gallagher

image69

Äh, jag vet inte om bilden fyller sin funktion just nu, men den är så söt så det får den göra ändå.

Jag känner mig grymt nere, och gjorde detsamma som Herr Gallagher. Det brukar alltid bli som för honom, men idag gjorde det inte det. Jag antar att det beror på att jag har en fuldag, alltså. Eller vad det nu kan vara. 

När jag är lite deppig, så gör jag alltså som Herr Gallagher och säger till mig att rycka upp mig. Det brukar som sagt hjälpa. Gör det inte det lyssnar jag på musik (se musiktipsen nedan) och då ska det hjälpa. Men idag är det en synnerligen depp-dag som inget verkar fungera för. Att prata om det är definitivt ingen idé- Jag tycker bara om att prata om roliga saker, alternativt saker jag är bitter över. Att prata om att jag känner mig nere känns inte bara tråkigt utan också onödigt, eftersom jag inte vet vad jag ska säga riktigt.

Kvällens musiktips (som nästan alltid piggar upp):
Dancing In The Dark - Bruce Springsteen
Born In The USA - Bruce Springsteen


Det där med att lyssna på Kent och sånt när man är deppig, det har jag aldrig förstått mig på. Då blir man ju bara mer deppig. Men Herr Trötter lärde mig en gång att Patrik Isakssn faktiskt kan hjälpa. Till exempel om man inte skulle kunna lyssna på The Boss eller liknande.

Och för att hylla Liam och hans Oasis:
Wonderwall - Oasis

***

Lite mycket musik nu, och lite väl lite The God känns det som. När det gäller vad han gör nästa säsong, så vill jag egentligen inte spekulera i det nu, och framförallt hoppas jag media kan låta honom vara ifred. För mig kommer han alltid vara The God, den störste av dem alla, han som är högst upp på piedestalen och med en klanderfri krona som inte kan trilla på sned ens om han skulle anstränga sig för att den skulle göra det. Det spelar alltså ingen roll om han fortsätter spela i NHL (och i så fall vilket lag), eller om han kommer hem till Svenska Mästarna eller om han lägger skridskorna på hyllan. Det är nog allt jag vill spekulera i det just nu.

***

Gör nu en god gärning och hjälp Shane. Det tänker jag göra.

image70 

Skicka ett vykort till:
Shane Bernier
PO Box 484
Lancaster, Ontario
K0C 1N0
Kanada

***

Min Lurke hade glädjefnatt förut och berättade att hon var kärleksrusig. Tyvärr var hon inte säker på vem offret var. "Jag har känt mig kär, men jag vet inte i vem!". Nä, det är att synd om en del.

Ännu mer synd är det om Fröken Bitter. Vi vet inte vad hennes trötthet beror på, men hon är i alla fall lika självupptagen som alltid. Om det är ett gott tecken eller ej vet jag inte. Men jag antar det. Det händer ju att jag kallas självupptagen, och jag är ju normal och frisk och kry på alla slags vis. Ungefär. I alla fall, så var hennes kommentar tidigare under kvällen när jag lite försiktigt försökte styra in ämnet på *censur* (efter att ha listat alla möjliga och omöjliga sjukdomar som hennes trötthet kunde bero på). "Jag tycker inte vi pratar om *censur*. Nu pratar vi om mig!" Och så blev det förstås.

Det är länge kvar till Anaheim - Detroit drar igång. Snaaark! Men Mike ska vara med och se i alla fall, vilket är trevligt. Vi kommer aldrig så bra överrens som när det är hockey och jag egentligen inte har ett brinnande hjärta för något av lagen. Eller ja.. Jag hoppas förstås av 95 % av mitt hjärta att Anaheim vinner så jag slipper Red Wings i final. Dessutom är Anaheim ett sjujäkla bra lag och Samuel Påhlsson är väl värd detta. Så jaha, där ryker antagligen min och Mikes vänskap under matchen, eftersom han är Detroit-fan. Jäkla ouppfostrade unge!

Tjing!

image33


Utmaning

Jag gillar inte päron alls. De är inte goda, och de är jobbiga att äta. Men som den lilla morrhoppa jag är så struntar jag i det och äter ändå päron då och då helt enkelt bara för att päron är så sjukt söta. Jag är inget fan av guld-smycken heller vanligtvis, men när jag trillade över ett smycke i Matildas blogg nyligen, blev jag kär. Det var så snyggt och så sött (och så billigt) så min skönhetsälskande del av hjärnan (ungefär 79 %) skrek och fick hjärtat att ta ett extra skutt och jag blev kär. Här är offret:

image68

90 riksdaler kostar det, och det är det verkligen värt. Som alltid har Asos hur mycket som helst som jag vill ha, men den här månaden är pengarna riktigt slut. Och det har bara gått halva månaden än. Och mitt shoppingsug är större än någonsin. Typiskt.

***

UTMANING: Jag vill ha hjälp att förstå innebörden av uttrycket/countrytexten Velcro arms, teflon heart.

Om inte mina engelskkunskaper sviker så har väl velcro något med kardborre att göra? Och Teflon finns väl som skydd på hästtäcken och i stekpannor? Min gisning är att det handlar om något i stil med ett ej (längre?) brännbart hjärta? Det är ju country vi snackar om.

Nåja, kom igen och hjälp mig nu!

***

Dagens musiktips:
Hotel California - The Eagles


Morran hissar: Stockholmsfjollan och Den Blonda Häxan som åkte ut till universitetet och jobbade idag. Vilka änglar!

Morran dissar: Busstrafiken häromkring. Helt ärligt, är det meningen att det inte ska gå bussar på lördagar ALLS, eller är det bara felskrivet i tabellen?

Äh, nu ska jag ut och träna. Tjing!

image33


Jag är den största skandalbeauty som tassat runt på denna jord

Sex musiktips har givits, på ett mindre antal dagar, men trots det har jag fortfarande inte tipsat om U2. Det är en skandal värd namnet! Här är tipset över tipsen, så att säga:

Dagens musiktips:
Sunday Bloody Sunday - U2

Live från Live Aid-galan dessutom. Kungligt!

Något mer som är skandal, är dock denna video. Jag höll på att sätta cidern i halsen när jag fick se vad de gjort med Rysslands nationalsång. DET var något att bli upprörd över det, till skillnad mot Murkes utbrott tidigare idag. Men nåja, lite rolig är den väl i alla fall. Swedish translation off the Soviet Union national anthem.

Nåja, nog med musik och youtube för idag.

Nu ska jag visa vad som just nu är offer för min "villa-ha-hunger":

      199 kr                  99 kr                  99 kr                      49 kr 

             

De ska få följa med mig hem från Gina Tricot på måndag.

Sedan undrar jag vilka Svenska Mästare-prylar jag ska ha. T-shirten är given, men utöver det? Dessa är aspiranterna på att komma ner från Övik till mig:

                         140 kr                         399 kr
       
149 kr (och om någon kan tala om varför kepsen blir snorliten skulle jag bli glad!)

Allt kommer så klart från Svenska Mästarna 2007s hemsida: http://www.modohockey.se/

Hade jag haft snorkigt mycket pengar hade såklart allt och lite till fått följa med, men nu är det ju inte så. Men å andra sidan... När andra flickor drömmer och fantiserar om sitt bröllop så har ju mina 20 år mest gått åt till att drömma och fantisera om detta guldet. Då måste det väl inte vara mer än rätt att lägga några lappar på det?

Morran hissar: Fredag imorgon!

Morran dissar: Skolarbete att göra inatt och imorgon.

Jaja, det ordnar sig med skolarbetet. NHL inatt!image33
It´s a man´s world!

Framtiden (om inte kvinnofrågorna lyfts fram ytterligare)?

image60Jag tycker denna är jätterolig, men min lilla muntergök Murke fick ett vansinnesutbrott när hon fick se den. Men jag förstår inte vresigheten. Den är ju rolig. I alla fall i min värld. Alla dessa kvinnofrågor, feministpratet och liknande får inte gå till överdrift. Visst, kvinnor har det svårt, men det innebär inte att livet skulle vara en dans på rosor för männen. Jag anser att män har lika stor press på sig i dagens samhälle, och den här bilden ser jag som ett harmlöst skämt. För att förtydliga att jag ser det just som ett skämt, och inte att detta är så världen ska vara, vill jag påpeka jag anser att klassiker "Den enda vettiga kvinnorörelsen är motjuck"  även det endast är ett skämt och inget jag tycker är helt rätt.

Nog om genusprat.

Dagens musiktips:
Whatever You Want - Status Que

Nice!

Dagens lista:
Dagens muntergök (ironi): Murke. Motivering: "Neeeej, USCH! FYYY! Varför visar du den för mig?!" Lugn Murke, det var som sagt ett skämt. Ta det lugnt, upp med mungiporna.
Dagens muntergök (icke ironi): Murke igen. Motivering: De där mungiporna höjdes flera meter när hon kom på att hennes bredband bör vara fixat till nästa vecka.
Dagens Kung Forsberg: Kung Forsberg. Motivering: Kung Forsberg är Kung Forsberg. Oavsett vart, och om, han spelar. Gudar är odödliga, det vet alla.

***
I och med världens nya hets över att allt ska gå så fort som möjligt, har jag och Murke konstaterat att världen minsann är gjord för oss. Man kan nämligen vara ute i sista sekunden numera. Utvecklingen går sannerligen framåt. Förra våren var det nämligen inte möjligt att vara ute med projektarbetet i sista sekund. Av det har vi alltså inte lärt oss ett skit, mer än att allt ordnar sig. Och den vetskapen är ju inte fy skam, minsann.

Tänk om jag hette Amelia. Det är nämligen italienska namnet på Magica de Hex! Som vanligt har tyskarna döpt henne till fulast möjliga namn: Gundel Gaukeley. Tjeckerna är det som vanligt stil på. Knattarna har de döpt till Cin, Can ve Cem.

Nu ska jag äta tacos! Mums!

Rösta kan man göra om man vill, vill man inte kan man göra det ändå.    image33Gladkören

Jag älskar att gå upp ohedniskt* tidigt, åka till universitetet och sitta här och försöka råplugga och upptäcka att, nej, jag råpluggar inte. Jag gör en massa annat tjafs istället. Jag ska leta efter uppslag till teorier till vår B-uppsats, och det har jag också gjort. Men att hitta något vekar nästintill omöjligt och därför blir det mest annat trams jag gör. Jag hatar sånt.

Mitt konditions-ego fick en sjujäkla boost igår när jag upptäckte att jag enligt ett test inte alls har så usel kondition som jag självkritiskt trott. Faktiskt betydligt bättre än väntat! Dessutom längtar jag redan till i eftermiddag/kväll när jag ska ut och fortsätta träna. Jag har mitt mål klart och siktar in mig på att klara det om 10 veckor. Antingen tack vare ökad kondion eller på ren "jävlar anamma-vilja". Helst både och.

Nina Hemmingsson igen, på tal om Gladkörens härliga dag. Inte ens vädret är fint, för övrigt.

image59

Nåja, jag borde egentligen inte vara bitter idag. Så dålig är inte dagen. Jag borde ha en Gladkör, och säga det utan att vara ironisk. Att jag sitter på universitetet ohedniskt tidigt är egentligen inte så illa. Snart kommer nämligen mina mongon! Därefter blir det något trevligt i eftermiddag hoppas jag.

Eftersom klockan knappt orkat vakna ännu, så finns det inte mycket att rapportera på Dagens lista eller något att hissa och dissa, så det får vänta till ikväll.

Nu ska jag läsa en D-uppsats och hoppas på att hitta något vi kan binda an vår tänkta uppsats till. Det tragiska är dock att den inte verkar innehålla alltför mycket som har med vårt tänkta ämne att göra. Nåja.

Tjing tjing!

* Nej, jag har ingen aning alls om ohedniskt är ett riktigt ord eller inte. Men i min blogg använder jag de ord jag tycker om, oavsett om de finsn eller inte. Ordet härstammar i alla fall från hedning och okristet, därav ohedniskt. Om ordet inte finns hoppas jag det snarast kommer med i svenska akademiska ordlistan.

"Jag ber så mycket om ursäkt Ers Morrighet"

Min lilla apa, kära lilla Blonda Häxan yttrade dessa ord till mig idag när hon hade varit elak. Jag minns inte riktigt varför jag ansåg att hon var elak, men det är totalt oviktigt i det här sammanhanget. Det viktiga är att hon ser mig som den bedårande lilla Morran jag är, och att hon ger mig en banan när jag vill.

Dagens musiktips:
I Was Made For Loving You - Kiss

Ytterligare en låt som inte på något vis går att tröttna på. Världsklass!

**

För första gången på hela VM fick jag äntligen se en hel match. Och vilken match! Jättefin väg direkt till semin. Krizan hade inte en av sina bästa dagar (och det får man väl tacka för). Några som däremot hade sina bättre dagar var Tony Mårtensson, Martin Thörnberg och Nicklas Bäckström. Ja, även Alf himself (i tattarland kallad Jonte med ordentligt o-uttal. Inget Jånte alltså!) var riktigt bra efter att han väl vaknat till i och med sitt första mål.

Första periodenes inledning var ingen fröjd. Tre Kronor for omkring och tappade puck efter puck på offensiv blå, och både de och Slovakien gav varandra chans på chans när de spelade kriminellt chansartat. Wargs mål (nästa säsong återigen i MODO, yes!) är ett exemepel på det. Jag vet inte vilken slovak det var som slog ett diagonalpass som nog fick honom att nästintill gråta blod efteråt. De sista fem minuterna ryckte Tre Kronor upp sig och spelade högt upp i banan och skapade riktigt bra tryck. Tidigt i andra vaknade som sagt Herr Hedström till och gjorde mål (efter en total markeringsmiss från Slovakiens sida), och hela Tre Kronor vaknade till och spelade starkt och intensivt. Thörnberg var hur bra som helst matchen igenom, och det var extra kul att han sedan gjorde ett riktigt kämpamål!

Herr Hedström gjorde 4-2 när han slog in returen från Steen (MODO, heja heja! Ja, han räknas som MODO:it) efter att Bäckström agerat stora strategen i det hela. Grymt jobb! Kanonbra spel med hårt arbete och där Tre kronor slog ner puckarna på djupet och spelade långa stunder i anfallszon. Ja och sen rullade det på... Tony Mårtensson stod för 5-3 målet när han utnyttjade ett uselt byte av Slovakien och gjorde en riktigt snygg dragning innan han satte den bakom Krizan. Magnus Johanssons mål missade jag eftersom jag rusade runt i hallen och letade efter min kalender. När Slovakien sen reducerade till 6-4 på en kontring blev det lite nervöst men tja, inte så mycket. Herr Mårtensson satte sedan 7-4 i öppen kasse, och därefter fick jag den stora glädjen att vråla med i Nationalsången. Den enda låttext jag kan utantill.

***

143768-1 

Flört & Dating
Vad är ditt bästa flörttips? Jag vet vad som inte är bra flörttips. Så mitt bästa flörttips är alltså att ge fan i att använda mig av de dåliga sätten. Ni vet; "Alla sätt är bra utom de dåliga!"
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.
Vad är det första du lägger märke till hos en kille? Om han är rightare eller leftare, och därefter hur mycket sämre än Kung Forsberg han är (uträknat i procent). Slutligen lägger jag märke till ögonen, näsan (hockeynäsa!)... Eller vad fan. Helheten, både vad gäller utseende och personlighet. Om han inte är hockeyintresserad så har han ingen helhet överhuvudtaget.
Beskriv den bästa daten du varit på. Date och date... Hm.. Vanlig fika? Se på hockeymatch?
Har du provat nätdating? Nej.

***

Morran hissar: Nemi!

image58


Nemi tecknas av Lise Myhre. Nemis hemsida.

Morran dissar: De som inte kan vara ärliga och berätta saker innan.

Nu blir det duschen! Gonatt små apor!


image33


Efter en viss ålder bör kvinnor passa sig för yngre män...

...Det är bättre att vara en äldre mans drottning än en ung mans slav.
Vivien Leigh

I min värld gäller den där regeln tidigt för kvinnor.Bitter? Vem? Jag?

På tal om äldre damer och yngre män...Dagens musiktips:

Mrs. Robinson - Simon & Garfunkel

Live från Central Park, dessutom. Juste!

Sen är detta det allra bästa av Paul och Art: Sound Of Silence - Simon & Garfunkel

***
Detroit slog ut San José, och det slog därmed ut mitt pigga humör. Till skillnad mot många andra ser jag ingen glädje alls i att Red Wings är en liten svenskkoloni. Jag ogillar det istället skarpt. Inte svenskkolonin i sig, utan det faktumet att de spelar i just Detroit. Jag hatar att Avalanche missade Playoff, medan Red Wings nu ska spela semifinal.

Jag hann se de två sista perioderna igår av Tre Kronor-Ryssland, och till min stora förtret får jag återigen hylla en timråtattare. Strålman. Han hyllas alltid, och jag har gång på gång under årets ES-säsong gnällt över hur denne grabb alltid ska få beröm hit och dit. Delvis beroende på att jag tycker han titt som tätt gör misstag som drar ner hans enormt fina hockeyspel i övrigt, men mest beror det nog på att jag helst inte ser att andra spelare än MODO:iter får beröm. Men jag ska sluta med det där nu, för grabben är ju bra. Trots att han hör tallefjantarna till. Dock innebär inte mitt berömmande över honom att han skulle vara bättre än Enström. Nej, nej och åter nej.

Hur många av Tre Kronor-spelarna känner du igen? Vilka gör mig sällskap till att söka Bengt-Åkes jobb när han slutar? Jag ska dock berätta att jag absolut inte kan hälften av spelarnas skostorlek. Så fick jag det sagt också. Där ser ni, jag är inte skadligt besatt av hockey.

***

Förresten, såna där tvättabletter, som man lägger i tvättmaskin när man ska tvätta... Måste de vara hela när man lägger i dem?

***

Dagens lista:
Dagens nedre kroppsdel: Vänster underben. Det känns som att just det benet, enbart, sprungit maraton. Det har det inte. Något fel måste det vara.
Dagens "mitt i mellan" kroppsdel: Urinblåsan. Jag är kissnödig hela tiden. Något fel måste det vara.
Dagens övre kroppsdel: Ögonen. Jag orkar inte ens kommentera. Något fel, det är det garanterat.

Finns det någon hemsk och jättefarlig sjukdom som ger besvär med vänster ben, urinblåsan och gigantiska problem med ögonen? Det kanske är en ny sjukdom. Guld-sjukan kanske. Något skit ska man väl få dras med. Man kan ju inte få allt.

Fortsättning på mina barndomsvänner:

Mårran:

image54     


Lilla My:

 image55  

Lotta på bråkmakargatan:

image56 

Magica de Hex:

image57

Jodå, som ni ser, jag hade även kvinnliga förebilder under min barndomstid.

På tal om Mårran, här är förresten mitt namn på olika språk:
Engelska: The Groke

Franska: la Courabou
Polska: Buka

Jaja, nu blev det så där långt igen. Men det bjuder jag på! Bokstäver är ju trots allt gratis!

Nu ska jag sätta fart med det jag skulle göra när jag satte mig vid datorn: Skolarbete. PM2 ska skrivas och enkäter ska fixas.

image33  


Ibland är jag konsekvent


Ja, jag som tidigare spytt galla över San Jose när Nashville kämpade emot dem kommer nu hålla alla tummar i världen för att de lyckas ta sig till semifinal istället för Detroit. Ja, det vill säga om mina tummar klarar en omgång till. Dagens Sabres-Rangers (och Tre Kronor-Finland sista tio minuterna) var en riktig pärs! Men nu är äntligen Rangers ute Tre Kronor stod pall. Allt väl, så långt.

Dagens musiktips:
Bitter Sweet Symphony - The Verve

Spelar ingen roll om man kör den där nonstop från Arvika till Sundsvall, den är lika utsökt även när man lyssnat på den hela vägen hem igen också.

Egentligen skulle jag fortsätta presentera mina vänner, men det kom annat emellan.

1 Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Endast rad fyra? "Katz och Kahn, som är systemteorins viktigaste telesmän, poängterade....." Från den himelskt snarkiga boken Kommunikation & Organisation. Ja, att vara student är minsann inte endast frid och fröjd. Inse tråkigheten i att läsa den meningen, och inse sedan min tråkighet i att läsa rad fram och tillbaka och sida upp och sida ner i böcker som den. Förstå sedan min bitterhet.

2 Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Luft

3 Vad var det senaste du såg på tv?
Buffalo spöa skiten ur Rangers. Nåja, inte riktigt så, men de slog ut dem i alla fall!

4 Utan att se efter, gissa vad klockan är.
23.19 (Den var 23.21)

5 Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Hur tankarna i min hjärna snurrar. Ja, jag skulle gissa att det luktar bränt. Snark.

6 När var du ute senast och vad gjorde du då?
Utgång... Tja. Det blev en promenad som inte blev någon egentlig utgång utan bara lite av en "visa-runt-runda" för Stockholmsfjollan av vår underbara stad by night.
.
7 Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Min lista över saker jag ska göra imorgon (som jag skjutit fram i sisådär tio veckor)

8 Vad har du på dig?
Mina tofflor som jag i princip skulle kunna offra liv för, hockeymjukisar, underkläder, ful t-shirt och sjukt snygg tröja

9 Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Nä, men jag dagdrömde imorse innan jag orkade masa mig upp ur sängen. Ingen vill veta om vad.

10 När skrattade du senast?
10 minuter sen.

11 Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Hockeyaffischer, foto på mig och brorsan som småglin, fotbollsmedaljer, bokhyllar med tusen miljarder böcker, en tavla av min kära mamma, en affisch på en örn, en teckning på en målvaktsmask, tidningsurklipp på en vrålgullig tiger, idolbild på Roger Johansson...

12 Har du sett något konstigt på sistone?
Hm.. Nja. Nä.

14 Vilken var den senaste filmen du såg?
Old School

15 Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Haha! Multimiljardär, tack. Jag skulle köpa en massa. Men först och främst de snygga guldprylarna som finns på www.modohockey.se Därefter skulle jag spendera pengarna på allt som gynnar det jag vill.

16 Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag skulle inte hugga av mig armen för att träffa Foppa. Men väl för att han och MODO ska få vinna SM-guld och Stanley Cup igen (ja Foppa och Avs då, inte MODO).

17 Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till Människor som svälter ihjäl i Afrika??
Mer makt till presidenten! (Att det är Foppa som är presidenten- och jag hans högra hand - det fixar sig nog så småningom ändå).

18 Tycker du om att dansa?
Hellre än bra...

19 George Bush?
Är USA:s president.

20-21 Vad skulle dina barn heta, pojke resp flicka?
Snark

22 Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Ja, ja, ja, ja, ja. Med boende kvar även i Tre Kronor-land såklart, dock.

23 Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
"Hej raring! Jag har längtat efter dig. Vad vill du göra först? Ska jag visa dig mina Stanley Cup-ringar eller vill du hellre att jag spelar hockey för dig? En egen privat show?"

Eller:

"Phu! Skönt att du kommer. Nå, vad säger du? Ska vi ta och röra upp i den här världen lite, så det blir lite ordning och reda? Då säger vi det. Jag går i pension nu så nu är allt ditt. Ha det så kul och glöm inte att sprida lite bitterhet över folk då och då. Sånt behöver de för att lyckas här i livet. Ja, du vet ju själv. Tjing tjing!"

***

En vän kommer dock med.

Emil Svensson:

image53 

När jag blir stor, så ska jag gifta mig med Emil. också. Tjalalalalalala!

Emil var det namn han bar, ja Emil hette han. Ett mästerverk. Jag och Emil och Herr Trötter. Hujeda mig!

Morran hissar: Jag hann se 10 minuter i slutet! Backlund vad suverän, trots att han är en Timråtattare och allt.

Morran dissat: Fröken Bitter och hennes galenskaper. Jag dissar just för att hon ska få sig en knäpp på näsan och komma ner på jorden igen. Hörru, uppe i luften är min plats ju!

Jag måste få ordning på bloggen, seriöst.

Men nu ska jag ordna annat. Mitt liv exempelvis. Betala räkningar och sådant, trevligt söndagsnöje.

image33Get your tongue out of my mouth ´cause I´m kissing you goodbye

Jag har letat efter Kissing You Goodbye på Youtube nu, men det verkar mest komma upp en massa annan skit som jag inte vill se och lysna på. Så jag körde några bedårande favoriter istället. Detta är ett exempel på magisk musik som jag tycker alla ska ta sig tid att lyssna (och titta på). Musik från det goda åttiotalet.

My Name Is Luka - Suzanne Vega

Jag hade hoppats att det skulle gå att lägga in videon direkt här i bloggen, men om jag förstår youtube rätt fungerar det enbart på vissa bloggsidor. Nåja, ni får väl klicka på länken. Jag har tänkt lägga in mer musiktips på RIKTIG musik så ni alla med knepig "ont-i-magen-musik" (känn dig träffad Murke!) får något annat att lyssna på. Det gäller bara att låtarna finns på youtube, och där är ju utbudet tämligen litet. Min älskade If I Could Turn Back Time är till exempel borttagen numera. Jag måste nog köpa den videon.

***

Idag har jag ägnat dagen åt mysisen, plugg (fast jag kommer ingenstans) och ja.. Det är i princip det jag gjort. Sett på Old School också. Lika rolig som alltid. Perfekt Morran-film.

Just det. Jag har läst om misantropi också. Det var riktigt intressant och det lägger jag till på listan över saker jag vill lära mig mer om. Ja, för trots min stora kompetens har jag en sjujäkla lång sådan lista.

***
Som så många andra gånger är jag lite nostalgisk ikväll. Därför tänkte jag visa upp några av mina bästa barndomsvänner:

Gizmoduck:

image50 Joakim Von Anka:image51 


Zeb Macahan:

image52 Observera 1: Ingen rangordning! Observera 2, att de fortfarande är mina vänner, det jag menar med barndomsvänner är att de funnits med som högst betydelsefulla i mitt liv sen just tidig barndom.

Fortsättningen av dem kommer i nästkommande blogginlägg. Jag vill ju visa upp dem och hedra även dem lite. Annars är dte ju bara den största av dem alla - The God himself - som hedras.  

Morran hissar: Bilder från sommaren -06. Det kan göra mig på fruktansvärt bra humör. Bra humör i bemärkelsen lättnad och "detta klarar jag lätt". Fast också: "Vad tusan tänker jag med?". Jaja, det där kan jag inte förklara så någon annan än min hjärna förstår sig på det speciella men ambitiösa resonemanget. För er som känner er träffade att bli tvingade att förstå er på mig och min hjärna kan jag dock nämna att tanken "jag vill slicka dina öron" dog ut. Det ska väl firas. Vad säger du Stockholmsfjolla, bjuder du mig på lunch på måndag?

Morran dissar: Imorgon börjar VM på allvar, och jag kommer missa matchen eftersom jag jobbar. Fy! Kul med jobb, men måste matchen gå just imorgon? Idag hade varit kanon för hockey ju.

För övrigt: "Har man skrattgropar på låren så måste det vara ett tecken på ett lyckligt underliv", skriver fjollan. Jag har ju inte mycket till skrattgropar, jag. Är det nu man ska gråta? Eller ska jag se det som straffet för min bitterhet? Kanske ska jag skratta åt det istället? Ja, vad vet jag. Inte ens en sån sak ska man få vara glad för längre.

Jag måste verkligen få hjälp så vänsterkolumnen hoppar upp igen också. Detta stör mig.

Nu har jag annat för mig. Jag ska nämligen fundera ut hur jag ska lösa alla världsliga problem som figurerar i min hjärna natt som dag. Nummer ett på listan är: Hur ska jag kunna jobba samtidigt som jag utan att bli störd tittar på hockeyn?

Jaja, tjing!

image33 Jag är beredd att medge att jag inte alltid har rätt...

... Men jag har aldrig fel.

Samuel Goldwyn - ingen misshandlar språket och logiken på ett så bedårande sätt som han.

Förresten: Varför har vänsterkolumnen med länkar, musik, böcker, filmer och arkiv trillat ner längst ner på sidan? Är det bara min dator som dummar sig eller hela bloggen? Japp, teknikens skräpdag verkligen.

Jag kom på att jag ville gnälla lite på
Henrik Lundqvist i Dagens Metro också, efter att han på frågan "Jagr eller Foppa?" valt Jagr.

VAD?! Visst, jag ska erkänna att jag aldrig varit överförtjust i Lunkan, och det kanske delvis beror på att han inte är MODO:it (men med alla gudar vi har som är MODO:iter är det väl mest bara bra). Kanske är gnället lite extra kryddat av just anledningen att han inte tillhör mina största favoriter (vad gäller utanför isen alltså. På isen är han en gigant). Men att ta Jagr före Foppa är för mig obegripligt.

Hans motivering är: "Jagr, han tar stort ansvar för det här laget". Jag skulle gissa på att hans svar har mycket med att göra att Stanley Cup-slutspelet är i full gång och att man under en säsong håller sig till "sina egna". Man håller sina egna lagkompisar om ryggen och anser dessa bättre än övriga. Det synsättet kan jag förstå, men jag undrar verkligen om Lunkan tar Jagr före Foppa egentligen?
 
Nåväl, jag VET att jag alltid vill att alla ska hålla med mig i mina bedårande åsikter men faktiskt så har jag rätt, igen. Kung Forsberg är en bättre hockeyspelare än Jagr och det är de flesta överrens om. Jagr är en målspruta och gigant, jo visst, men han saknar den magin som Forsberg har. The God är  starkare, smartare, tjurskalligare och kan dominera matcher med sin hockeyfantasi, gudomliga split vision och passningar (och för den delen också tacklingar) som Jagr inte ens kan drömma om. Forsberg tar ett större ansvar gällande defensiven och är alltid uppskattad av medspelare för sitt engagemang, vinnarinstinkt, gudomliga spel och ledaregenskaperna han besitter (som han precis som världens bästa Mattias Timander främst visar på isen).

Jag menar inte att Jagr inte skulle vara en toppspelare som tillhör NHLs bästa, men han är inte alls lika defensivt skicklig som Kung Forsberg (ett klart minus) och han är känd för att kunna sprida nästintill dålig inställning i sitt lag (enligt flera som spelat med honom). Det tycker jag är skäl nog till att inte höja honom högre än Forsberg. Och då har jag ändå tagit i åtanke det som brukar sänka Forsberg i mångas ögon: Hans höga frånvaro (skadebekymren). Jaja, nu har jag gnällt färdigt om det där. Jag får nog hålla med mina kära knasbollar. jag är nog lite bitter. Och nääää, det beror INTE på att Rangers huserar runt i Playoff istället för mina lag. Nej, nej, absolut inte.

***

Dags för en Hemmingsson igen!

image49 

Lika roligt som alltid.

Den här är endast för dig Murke!
- Hur många män krävs det för att öppna en öl?
- Inga. Den ska vara öppnad när hon kommer med den.

Morran hissar: Guldpucken till Svarten, så klart.

Morran dissar: Extrafrågan på tentan. Usch. FÅR man verkligen lägga in frågor sådär, som inte jag brytt mig om att träna på för att jag istället haft fullt upp med att diskutera kinamat med Stockholmsfjollan? För övrigt, så ser kinesmat inte ens gott ut. Och att äta med pinnar verkar för svårt för mig, trots min oerhörda kompetens. Illa!

Nu ska jag äta något och lyssna på Springsteen, U2 och Roxette. Mysigt!


image33 

Du kanske är estet och således ser ut som en komposthög?

Nej, det där fyller egentligen ingen funktion alls. Men det var sjukligt roligt.

Idag tror jag minsann att det varit teknikens skräpdag. Först dog mobilen, mp3:n strejkade och tåget blev en kvart försenat på grund av signalfel (IGEN, för nittionionde gången på.. säg.. en vecka. Snark). Ja för tusan, inte ens min hjärna fungerade tillfredsställande och då är det verkligen illa. Hur tentan gick vill jag inte tänka mer på.

Gårdagens tentapluggande bestod mest utav en promenad (för inköp av cola och choklad - sockerkomans förlovade land var mitt och
Stockholmsfjollans place igår), TV-tittande (två avsnitt av Scrubs och sedan Satc) och så klart en massa fnitter, flams och trams samt att jag på ett lugnt och sansat sätt firade att Svartvadet fick Guldpucken. Ja just det, vi svarade dessutom på två frågor på övningstentorna också. Lite plugg blev det alltså av, trots allt. Thank God för sockerkoman! Jag undrar om Kung Forsberg förstår vilken betydelse han har för mitt liv? Visserligen betalade vi chokladen och colan själva, men ändå. Hade det inte varit för hans magiska spel hade jag knappast levt, än mindre gått till kiosken.

I förmiddags blev det dock lite mer intensivt pluggande. Jag vill inte skryta (som vanligt med andra ord) men vi är grymt kompetenta jag och fjollan. Det är både kreativt, ambitiöst och gigantiskt fantasifullt att knåpa ihop följande små ramsor för att minnas vad triangulering innebär, hur en empirisk undersökning går till samt vilka olika undersökningsenheter det finns:

Tro Fan Med Dig

Är Pappan Till Peter Kort Växt Där Det Anses Riskfyllt Kul
(Jag, vi vet mer än väl att kortväxt sitter ihop, och jag är den sista här i världen som vill våldta svenska språket. Men nu hade vi inget annat val och för att få ihop bokstaven K och bokstaven V blev det helt enkelt så här).

Orka Sno Kakan Sego

Får man nu inte godkänt på tentan känns det ruggigt förnedrande eftersom vi ändå lade ner både tid och pengar på vårt pluggande.

image38 

Det blir den bilden på Per Svartvadet igen. Varför hittar jag ingen bra bild på nätet där han har Guldpucken? Grrr, Morr.

Dagens lista:
Dagens kolossala rätt: (Eller egentligen gårdagens). Guldpucken till Kung Svartvadet! Det var verkligen rätt. Motivering: "Ingen spelare i svensk hockey var så dominant säsongen 2006/2007 som Per Svartvadet i MODO. Han ledde MODO till klubbens första SM-guld sedan 1979, han vann slutspelets poängliga och slog samtidigt Peter Forsbergs klubbrekord". Trevlig läsning. Annan trevlig läsning som handlar om MODO och Örnsköldsvik: New York Times. Kul!
Dagens maträtt: Fisk, potatis och kall chilisås. I princip perfekt lunch inför tentan. Det bästa av allt var vår favoritjänkare ute i solen iförd somrig skjorta, solisar och... Ja. Mums filibabba!
Dagens reträtt: Ja, jag backar och stiger åt sidan. För den här tjejens underbart roliga och trevliga blogg. Jag hittade dit igår tack vare Stockholmsfjollan och jag blev alldeles lyrisk. Underbar humor och självdistans. Hon lyckas skriva så som jag vill, det är värt all heder och beröm det. Dessutom har hon en häst, det ger extra pluspoäng det i min värld.

***

På tal om ingenting eller någonting (?):
Jag vill festa med Mats Sundin (ja.. Kung Forsberg och andra MODO:iter behöver jag inte nämna va?) i sommar  och dessutom älskar jag Goldwynismer!

Nåja. Dags för lite country.

If you see me getting smaller, it´s because I´m leaving you


image33Slutligen vill jag bara säga: Rösta på mig, det är jag värd! Jag som är så snäll, duktig, underbar och alldeles bedårande!

Snålhet är inget sjätte sinne

Så sägs det i Seinfeld.

Men jo, det är det visst det. Min berömda snålhet som dyker upp då och då (och ibland till min fasa inte!) är guld värd. Under tiden min älskade
Fröken Bitter varit här har det blivit en och annan krona spenderad på restaurang. Trevligt, trevligt, men ganska dyrt. Fröken Bitter tycker jag borde "kosta på mig" lite mer när vi är ute, men jag tackar mitt sjätte sinne och tänker istället på Scrubs-säsongerna jag ska köpa på DVD för pengarna jag sparade in när jag istället för oxfilé tog hamburgertallrik. Jag var tidigare inget stort fan av Scrubs, men nu har jag lärt mig att älska serien.

Morran hissar: Jag vill tipsa lite om en grymt snygg blogg som jag alltid läser. Dels för att det är Linda som tycker precis samma som mig om MODO, Kung Forsberg och övrig hockey och dels för att hon är en kalastrevlig och rolig tjej. Jag är grymt avundsjuk på de bilder hon har med i bloggen från SM-guldfirandet. Se och njut!

image48


Morran dissar: Stanley Cup-slutspelet. Jag säger bara snark. Dödligt tråkigt. Sjukt ointressant. Ja, jag vet att ni kommer tycka att jag säger det för att inget av mina lag är med och att jag därför är bitter, men då får ni gärna tro det.

***

Det går framåt med pluggandet, trots allt. Migrän och tentaångest är en usel kombination, men lite bloggande hjälper. Ikväll blir det att åka hem till Stockholmsfjollan och plugga med henne hela natten lång. Imorgon blir det uppstigning och ut till universitetet vid 10.00 och sedan råplugga fram till tentan börjar vid 14.00. Ja fan, ni ser. Detta bör man ju klara plättlätt.

143768-1

Pratar du något språk utöver svenska? Engelska/amerikanska (dock inte så bra som jag skulle vilja) och... eh.. Värmländska? Jäjä.
Vilka språk har du studerat? Engelska och tyska. Tyskan behärskar jag dock inte alls och har glömt i princip allt jag lärde mig på högstadiet. Eller ja, jag tror inte ens jag lärde mig särskilt mycket.
Har du någon gång läst en hel bok som inte varit på svenska? Ja, ett flertal engelska.
Tycker du att det är viktigt att kunna andra språk? För egen del, ja. Dels för att engelska/amerikanska flytande känsn viktigt inför mitt framtida tilltänkta jobb samt att jag älskar att kunna saker.
Vilket språk önskar du att du kunde? Flytande och riktigt, riktigt bra amerikanska samt tjeckiska och norrländska. Haha. Japp, jag övar på att lära mig använda ordet hä i var och varannan mening.

Auf wiederschen! <-- I princip det jag kommer ihåg på tyska.

(Och jag förbehåller mig rätten att inte behöva stå till svars för om det trots allt är fel även det där. Glöm aldrig: Det har jag aldrig sagt, och har jag sagt det så är jag felciterad!

Nu, plugga!

image33 
Long time no seen

Nu har Fröken Bitter åkt. Jag saknar henne, samtidigt som jag äntligen får pusta ut lite.

Pust ut och pusta ut egentligen.. Nja. Det ska pluggas, pluggas och åter pluggas. Jag har ett grupparbete som ska redovisas imorgon, salstenta på fredag, en hel fempoängskurs att ta itu med, seminarieuppgifter att göra och dessutom det viktigaste: B-uppsatsen. Snart sätta fart? Oh ja.

Det är dags att sätta fart och försöka blogga lite oftare också. Kortare och oftare. Var ett tag sen nu, och mest beror det på att jag haft fullt upp med att göra det och det och det för min lilla favorit-bitter.

Stockholmsfjollan har varit här på besök från söndag till tisdag. Precis som jag förmodade tyckte hon inte Arvika Big City var särskilt civiliserat. Att hennes mobil inte hade täckning var mer eller mindre en katastrof (dumma nollåttor som inte begriper bättre. Det enda som fungerar här är Telia) och överhuvudtaget var Arvika inget att hänga i granen. Dock hade vi ruggigt trevligt och jag vet att hon älskar mig trots min bitterhet.

På tal om att hänga i granen. Jag skulle gissa att det kan vara en skapligt bra idé att ge en kille man är på g med ett rep att hänga sig med. Då får man se om karln är något att hänga i granen eller inte. Ja, jag vet att det där inte var roligt. Men i övrigt så tycker jag faktiskt att jag säger endast bra och roliga och vettiga och begåvade och sofistikerade och oemotståndliga saker. Faktiskt så tycker jag det. Oavsett vad andra tycker. För att visa upp min nya, trevliga sida (nytt från och med idag!) så nämner jag inga namn.

Vilket tragiskt inlägg. Jag skyller på en hejdundrande migrän och tentaångest (ja jag ska sätta fart, men jag måste bara ta en paus först...).

***

Dagens lista:
Dagens töntigaste: Nu kan man visst spela på om Kung Forsberg ska sluta eller inte. Sluta hålla på och spekulera i det där nu! Det är han själv, och bara han, som ska få ta det beslutet och han har sagt att han inte tänker gå ut med ett beslut förrän längre fram. Varför ska det då surras så mycket om det hela tiden?
Dagens häftigaste: Peter Forsberg. Motivering? Tja, läs övriga inlägg i bloggen.
Dagens snyggaste: HOCKEYs snygga bilaga om MODOs SM-Guld! Kanon! Samt mina underbara guldlöp.

Ja, jag erkänner att detta är tristaste inlägget hittills. Egentligen borde jag skita i att publicera det så här, men då blir det inte gjort förrän fredag kväll/lördag och då är allt inaktuellt och värst av allt: Det kommer föra otur med sig. Jag fick nämligen en uppenbarelse om att ju mer jag bloggar, desto bättre kommer det gå för MODO och Kung Forsberg i höst. Ja, det är sant.

Hej svejs.