Ny bloggadress

Hädanefter fortsätter jag denna blogg på http://www.mrsforsberg.blogg.se

Klicka vidare här nedan:

http://mrsforsberg.blogg.sehttp://mrsforsberg.blogg.se

http://mrsforsberg.blogg.se
http://mrsforsberg.blogg.sehttp://mrsforsberg.blogg.sehttp://mrsforsberg.blogg.sehttp://mrsforsberg.blogg.se
 


Inlägg nummer 200

Och jag har tänkt flytta hela bloggen till en ny blogg/bloggdomän.

Jag stör mig på att den här bloggen, som är den anda jag aktivt bloggar i, ligger som en underdomän till min
förra blogg. Jag skulle helst vilja ha denna som enda blogg, på egen bloggdomän, samtidigt som jag har kvar den gamla.

Egentligen enkelt ordnat, det är bara att fixa en ny bloggadress här på blogg.se, och sedan ha bloggen på den istället och länka till den gamla. Enkelt. Men problemet är att jag vill ha kvar alla inlägg, länkar, design och allt från denna blogg. Länkarna och designen går skapligt lätt att föra över, men inläggen... Ska jag ompublicera vartenda inlägg? Nja... Då kommer samtliga inlägg få dagens datum, vilket förstås blir helt fel. Jag vill ha hela denna blogg flyttad till den nya, och få rätt datum på inläggen, och sedan fortsätta skriva nya inlägg på nya domänen. Men hur ska man kunna få rätt datum på den här bloggens gamla inlägg?

Anledningen till att jag vill ha med de gamla inläggen är förstås att jag vill ha allt samlat, så kategorierna kan fungera bra. Vill man läsa i exempelvis kategorin Hockey, ska man kunna läsa både de nya hockeyinlägg jag kommer skriva och de tidigare inlägg jag skrivit i denna blogg.

Ett alternativ kanske kan vara att starta en ny blogg, publicera de gamla inläggen från denna blogg och skriva det ursprungliga datumet samt länka till det ursprungliga inlägget i denna blogg. Sedan kan jag låta hela den här bloggen och min förra blogg finnas med i länkarkivet.

Men 200 inlägg... Nja. Jag kanske kan välja ut de inlägg som är något att ha? Med min självgodhet lär det bli 190-199, men med min självkritiska syn kanske det kan räcka med max 50?

Hmm...

---

UPPDATERAT:

Jag har nu gjort en ny bloggadress. Ni hittar den HÄR. Hela denna blogg ska flyttas dit, även en del av inläggen som gjorts i denna blogg.

Jag kör tvärtom

Istället för att ta hjälp av mina studier i mitt jobb, tar jag istället hjälp av mitt jobb för att lyckas med mina studier.

Det har blivit en heldag med jobb idag. Skönt verkligen, var länge sen jag jobbade nu. Förutom seriefotbollen har jag ägnat dagen åt att skriva om Kanot-VM, rallycross EM-deltävling samt en avslöjande nyhet gällande P92:ornas landslagstrupp i fotboll. Mer om detta imorgon.

En av kurserna jag funderar på att läsa i vår, Grafisk design A - Dagspressredigering, kräver viss vana i redigerarprogrammet QuarkXpress. Detta är tidigare något som jag sett som ett stort problem då detta program kostar flera tiotusen att inhandla (och nej det är inget man ber sin kompis om att få), men enligt en arbetskamrat ska det inte vara så svårt att lära sig med lite vilja och mycket övning och med lite hjälp. Därför tänkte jag prata med min chef och höra om möjligheten finns att jag skulle kunna få lära mig detta program under hösten och vintern, för att sedan ha bra, grundläggande kunskaper i programmet när jag söker till kursen.

---

För övrigt har jag för en tid sedan hittat en helt makalöst bra blogg. Jag har ju en förmåga att falla för människor som kan hantera skriftspråket, har bra musiksmak och dessutom är ruggigt humoristiska (gärna med en skön ton av ironi/sjärlvironi), och om bara
den här mannen skriver så lite som ett enda litet positivt ord om Kung Forsberg eller MODO kommer jag ögonblickligen att inte bara höja honom till skyarna utan också låta honom sitta på trappstegen upp till Peter Forsbergs piedestal. Här skulle han då få sitta i sällskap med bland annat Bruce Springsteen, och jag antar att bara detta skulle vara skäl nog för att ge honom en liten vink om att Kung Forsberg är väl värd att få (minst) ett positivt ord i hans blogg.

Nåväl, detta är egentligen inget frieri, utan ett högst seriöst försök för att få upp ögonen på er så ni hittar denna magnifika blogg. Jag skrattar så jag tjuter, jag nickar och håller med så jag får nackspärr och jag njuter av språket och avundas träffsäkerheten han har i sin humor. Full pott vad gäller att plocka hem poäng!

---

Magnus Wernblom (äntligen hemma!) tyckte efter gårdagens internmatch att Kung Forsberg sett bra ut och att han inte hade sett ut att ha några problem med fötter eller händer. Att säga att jag svävar på små moln vore att underdriva.

Nu är det dags för sängen. Mitt försök att omvända dygnet fortsätter.

image277Mikael Persbrandt är min exemplariska dejt

Herregud, vilken totalt skräll. Inte. Enligt detta test (snott av Anna) passar Mikael Persbrandt mig exemplariskt.

image287


Det var med stort nöje jag såg person efter person trilla bort, och med stor glädje kunde jag sedan se att Persbrandt var den som fanns kvar. Nu är han ju visserligen kanske lite gammal för mig, men jag är inte kräsen. Han är het och han har pengar, det kan jag nöja mig med.

Gör testet nu!

---

Herregud. Det blev både chips, cola och choklad och musik och film. Och jag är mycket gladare nu. Dessutom ska jag jobba imorgon och det känns helbra. Pengar, pengar in till min skrala kassa. Jag har nu bestämt att lägga ner min ångest över min ekonomi samt vårens studier tillsvidare. Det där kan jag fundera på till veckan istället. Inget blir bättre av att ha ångest över det redan nu.

MODO Hockeys hemsida vill fortfarande inte fungera, men rapporter säger att det ska ha varit grymt drag uppe i SBA idag, men att Forsberg inte presenterades som nyförvärv. Nåväl, det var nog mest ett önsketänkande. Jag vet ju heller inte vad jag helst önskar. Det är svårt det där.

Min kära mor har fixat Photoshop åt mig nu (hör ni det, Stockholmsfjollan och Blonda Häxan!) så nu ska jag leka lite och testa mig fram. Mycket värre än mina mästerligheter i paint kan det väl knappast bli. Sedan ska jag försöka komma i säng innan ett, så kanske jag är pigg imorgon på jobbet.

image277Nu kan det inte bli värre...

... Jo då! Säger optimisten glatt.

Fy fan.

Detta är en av de sämsta dagarna på riktigt länge. Jag vet inte vad det är, men allt känns skit faktiskt. Det är sällan jag mår så här, men idag har jag varit panikslagen över allt. Min framtid (det vill säga studierna), min ekonomi i höst (ligger på minus nu och jag vet inte hur jag ska få ordning på det) och nu har jag dessutom börjat oroa mig inför våren och hur jag ska göra med körkortet... Till veckan flyttar Den blonda häxan (avdelning: Jag kommer sakna henne, buhuu!) och Lurke kommer hit (äntligen) men jag kanske ska till Finlansd eller liknande... Men jag har ju inga pengar. Men jag och Fröken Bitter behöver resa och få slappna av lite.

Sedan är det detta med hockeyn. Snälla rara, jag försmäktar om jag inte får någon sorts uppdatering om hur det gått i Swedbank Arena idag.

...Och Spurs förlorade. Men great verkligen. Verkligen trevligt. Det vore ju synd om denna dagen på något vis hade blivit positiv.

Nu funderar jag dessutom på att gå upp till pizzerian och köpa chips och cola, det kan jag få vara värd efter idag. Men frågan är om det är värt det. De ska stänga klockan 22, men med den här dagens oflyt lär de redan ha stängt. Dessutom skulle det vara ett under om de ens har chips jag kan tänka mig äta. Men, choklad kanske? Choklad är alla kvinnors livsmedicin. Jag ska köpa choklad, och när jag kommer hem ska jag lyssna på musik tills jag mår bra igen.

Choklad och bra musik, min medicin.

Tjipp!Anledningen till att vi inte lever inom ramen för våra inkomster...


... beror på att vi inte skulle kunna kalla det att leva.

Min budget har fixats till en aning, men är fortfarande inte okej för fem öre. Egentligen har jag ju en okej inkomst (eh.. bidrag + lån och lite lön), men ändå räcker inte pengarna som jag vill. Jag vet heller inte vad jag skulle kunna dra ner på. Jag måste dock fixa det där, för som det är nu går det inte att ha det.  Jag måste ha mer pengar till USA-kassan.

---

En trist slappdag med jobb för att få ihop en fungerande budget innebär att jag hittat saker jag vill ha istället för att få någon ordning på ekonomin.

Väska, Friis & Company, 700 kr från Zoovillage


image285Armband, 245 kr från KyssJohanna


image286Hm... Min budget kommer förstås gå ännu mer åt helvete om jag ska fortsätta hitta saker jag vill ha hela tiden.

Detta ska bli mitt nya motto: Den, som köper det han inte har råd med, får sälja det han inte kan undvara.

Hujeda mig.

...Och MODOs hemsida fortsätter att krångla och jag sitter och är i mer eller mindre upplösningstillstånd...

image277
Favorit: Parfymer

Jag började för några inlägg sedan med att ta upp och skriva lite fakta och recensioner om mina favoriter i badrumsskåpet. Först ut var inlägget om i.d smink och nu tänkte jag ta mina absoluta favoritparfymer: Kenzo Amour, Lancome Hypnose samt DKNY Red Delicious Woman

Så här skriver Kicks om dem:

Kenzo Amour: En härligt mjuk, sensuell och fridfull doft som är inspirerad av resor i kärlekens tecken genom Asien. Kenzo Amour är en blommig doft med inslag av körsbärsblomma, fragipani och vitt té. Pris: 415 kr/30 ml (finns i större flaskor också).
Lancome Hypnose: En förtrollande doft för kvinnan som är sensuell och fascinerande samt vet hur man använder sin charm för att fånga uppmärksamhet. Pris: 415 kr/30 ml

Jag tycker detta är världens godaste parfymer och de passar både till vardag och utgång. Dessutom är flaskorna jättesöta och snygga och lyser upp lite. Kenzon känns riktigt, riktigt lyxigt och stort plus för att flaskan inte är av glas och därför fungerar bra att ta med sig utan att man är rädd att flaskan ska gå i sönder.

Donna Karan Red Delicious Woman: Red Delicious, uppföljaren till succédoften Be Delicious, är oemotståndlig och inspirerad av storstadspuls och passion. Red Delicious Women är en vågad och sofistikerad blandning av friska äpplen, hallon, vanilj och patschuli. Pris: 295 kr/30 ml

Kommer som god trea på listan över mina favoritparfymer. Inte lika lyxig som de två ovanstående men passar också denna både till vardag och fest och är dessutom billigare.image282  image283  image284

 
Kenzo Amour              Lancome Hypnose              DKNY Red Delicious Women

Vilken är din favoritparfym?

Positivt besked

Världens bästa Mattias Timander ska enligt Harald Lückner med största sannolikhet vara spelklar till premiären. Ett riktigt positivt besked, med andra ord.


image281


"Backklippan Mattias Timander" kallas han i Expressens artikel. Men klippa och klippa... Det tycker jag är lite snålt tilltaget som beskrivning av den giganten. Han är utan tvivel Elitseriens bäste defensive back och den vilja, laganda och ledaregenskaper han visar på isen väger lika tungt som han själv. Han spelar bestämt och enkelt och gör inga misstag. En backklippa i alla väder, men hallå Expressen! Lite mer kan han hyllas. Backgiganten allra minst.

Nu längtar jag efter att MODOs hemsida ska fungera så man kan få lite information om den dagen däruppe och internmatchen.

---

Ett mindre positivt besked är att jag inte lyckats ställa om dygnet. Det kommer bli en trevlig arbetsdag för mig imorgon.

Nu har Fröken Bitter ändrat från Göteborg till Finland. Hoho!

image277Det gäller att vara ute i tid...

Ja, det är väl så jag får resonera nu när jag sitter här och funderar på hur jag ska göra med mina studier. Trots att klockan är fyra på morgonen (natten, jag har ju ännu inte lagt mig) samt att jag har åtminstone hösten klar vad gäller pluggande. Men jag vill ha en bra utbildning, och därför sitter jag och kollar runt alla möjliga alternativ.

Detta är vad jag funderat på:
Hösten 2007: Medie- och Kommunikationsvetenskap C 20 poäng samt Journalistik A 10 poäng. Karlstads universitet.
Våren 2008: (Här finns flera alternativ, men dessa är nog bäst) Journalistik A - Presentationsteknik 5 poäng, Journalistik B - Rapportering i kris och konflikt 5 poäng, Grafisk design A - Dagspressredigering 5 poäng samt Grafisk design A - Webdesign 5 poäng och/eller Svenska språket A, 10 poäng. Mittuniversitetet.
Hösten 2008: Mediepraktik I+II 10 poäng, Karlstads universitet samt Kreativt skrivande A 20 poäng, Mittuniversitetet distanskurs.

Inklusive mina tidigare 45 poäng (Medie- och Kommunikationsvetenskap A+B) samt Medierna och makten 5 poäng skulle totalsumman av detta bli 125-135 poäng och jag skulle därmed ha en examen i Medie- och Kommunikationsvetenskap, samtiidgt som jag också har 20 poäng journalistik, 15 poäng övrigt media /mediepraktik + medierna och makten), 10 poäng Grafisk design (varav en del inriktad mot redigering) samt 20-30 poäng Svenska (Kreativt skrivande, eventuellt Svenska språket). En skapligt okej utbildning ändå, om man ser till att jag inte direkt kan välja och vraka på grund av dåliga betyg.

Frågan är nu givetvis om mina betyg/högskoleprov skulle räcka till dessa utbildningar. Hoppas kan man.

Vidare skulle jag sedan våren 2009 kunna göra annat. Jobba, resa eller kanske plugga något annat vettigt för att sedan hösten 2009 förhoppningsvis komma in på ett ettårigt program på Mittuniversitetet för de som redan har en examen, men vill läsa journalistik. Denna utbildning skulle ge en ordentlig journalistikutbildning på 40 poäng, och jag skulle därmed efter avslutad utbildning ha 60 poäng både i Medie- och Kommunikationsvetenskap och Journalistik samt ha övriga lästa kurser som jag tror är betydelsefulla för ett framtida jobb som journalist.

Men, det gäller att det ska fungera också. Redan i höst kommer jag få det enormt kämpigt med två parallella kurser under en tio veckors period, och några garantier att jag ska komma in på varje kurs/program finns givetvis inte. Men då Journalistprogrammet känns relativt avlägset får jag försöka hitta lite andra vägar. Ett alternativ är också folkhögskola.

---

Nåja, dags för sängen nu kanske. Ska jobba på söndag och behöver verkligen vända dygnet. Eller vad tusan. Jag funderar på att sitta uppe nu och vara uppe hela dagen och sedan stupa i säng vid 21-tiden imorgon efter 34 timmars vakenhet. Vad fan, jag hatar sömn. Så sjukt onödigt (utom på morgonen då).

Hm... Jag tror jag försöker sova, trots allt.

image277Från Bulgarien till Göteborg

Jag har inget pass. Jag är snart 20 år, och har inget pass. Detta gör att istället för att bli bjuden på en Bulgarien-resa, blir det Göteborg och Liseberg istället. Att jag inte åker karusell gör det hela ännu roligare. Nåväl, jag ska äta glass. Fan, vad lyckat.

---

image280

Vecka 32
Gröna fingrar
Vad har du mest av; blomväxter eller gröna växter utan blommor, har du någon favorit? Jag har ingenting. Men gröna växter utan blommor kanske favoriseras?
Har du balkong, trädgård etc. där du odlar något själv, vad? Om inte, skulle du vilja odla, vad/varför inte? Balkong och trädgård men utan odling. Jag vill inte odla något eftersom jag tycker det känns ohyggligt onödigt.
Vilka växter tycker du är lätta/svåra att hålla levande? Ingen aning. Maskrosor skulle jag kanske kunna få att överleva.
När du köper växter till dina fönster, hur tänker du då? Tänker? Hm.. "Jag ska slå vad med Murke om att jag kan få växyen att leva i en vecka!"
Anser du att du har gröna fingrar? Varför/varför inte? Nej, det anser jag inte. Av den simpla anledningen att jag inte har det.


Vecka 31

Har du körkort och hur länge har du haft det? Om inte, ska/vill du ta? Motivera! Jag har inte, men ska ta. Jag har inte gjort det än på grund av lathet.
Äger du en bil, vilket märke? Om inte, skulle du vilja ha en bil om du hade körkort? Motivera! Klart jag vill ha en bil om jag har körkort, men just nu har jag ingen.
Vilken är din favoritbil? Motivera! Mercedes cab (minns ej modell). Motivering: Den är dödligt snygg. Kung Forsbergs bilar. Motivering: Det är Kung Forsnergs bilar.
På vilka sätt tar du dig oftast fram? Går, åker bil eller tåg.
Vilka fordon har du åkt/skulle vilja åka? Flyg till USA och Formel 1. Jag vill inte åka spårvagn.


Jag vet inte jag... Men frågorna blir tråkigare och tråkigare. Ännu tråkigare är ju jag, som ändå svarar på dem.

---

Jag har upptäckt att jag inte är så besatt av tanken på att få en miljon, trots allt. Schulman kör ett miljon-quiz, så jag gör detsamma.

Vad skulle du göra för en miljon?

1. Du får en miljon kronor i handen, men då måste du först ta ordentlig sats och springa rakt in i en pensionär. Bakifrån. Du ska ramma pensionären med full kraft i ryggen.

2. Du får en miljon kronor i handen, men då måste du först ta fram en liten hink, bajsa i den och sedan äta upp alltsammans.

3. Du får en miljon kronor  i handen, men då måste du avsluta varje mening du säger till människor i din omgivning med orden "...din fitta" under två års tid. Till exempel. Du vill ha en kaffe på Seven Eleven. Då måste du säga till kassörskan: "En kopp kaffe, din fitta"

4. Du får en miljon i handen, men då måste du tatuera in en svastika i din egen panna.

5. Du får en miljon kronor i handen, men då måste du bosätta dig i Göteborg för resten av ditt liv. Du får aldrig lämna Göteborg. Inte ens över helger. Aldrig.

6. Du får en miljon kronor, men då måste du döda en kissemisse med dina bara händer.

7. Du får en miljon kronor, men då måste du säga upp kontakten helt och hållet med din mamma. Du kommer inte att varken tala med henne eller träffa henne för resten av ditt liv.

8. Du får en miljon kronor, men då måste du en dag i månaden under ett års tid anamma Ankeborgsmodet (det innebär att du har kläder endast på överkroppen) och gå runt i offentliga miljöer.

Svar:

Jag har svårt att tänka mig något av det. Med tanke på flertalet av de negativa konsekvenser man skulle råka ut för känns det som pengarna ändå skulle kunna gå åt till böter och liknande. Men nummer ett kanske jag kan tänka mig. En stadig förtidspensionär som jag dessutom delar med mig av pengarna till efteråt. Det skulle nog funka. Tatueringen kanske också kunde vara ett alternativ. Jag gör den så liten som möjligt, svartvit och går sedan med heltäckande lugg samt pannband för att den inte ska synas. Dessutom tar jag delar av mina pengar och laseropererar bort den, och kan sedan njuta av de återstående pengarna. Hur mycket kostar det att ta bort en tatuering med laser tro?

---

Så där. Gör det ni också nu!

image277


Morris (tillfälliga?) ersättare

Kung Peter Forsberg!

Läs nedan:

image279

Klicka på bilden för att komma till nyheten på MODOs sida


Vad ska man säga om detta? Är det positivt eller negativt? Är det Lindas tanke som kommer bli verklighet? Eller är det ändå så att han är med just för att han mer eller mindre bestämt sig för MODO, men att det inte görs offentligt förrän vid ett senare tillfälle? Eller vill han spela med MODO nu i morgon i en internmatch, för att han bestämt sig för NHL? Handlar hans tre matcher i sommar (två med Icebreakers och en med MODO imorgon) om att han känner att kroppen och foten känns så bra som det såg ut med Icebreakers, och att han ska spela i höst? Eller finns risken att han tänker lägga av och därför vill göra dess matcher för att få några sista matcher?

Man kan spekulera hur mycket som helst, men jag tror han känner sig pigg och fräsch och nu vill han få (minst) en säsong att åter få visa vilken gigant han är. Oavsett om det sedan blir i MODO och med Le Mat som mål, eller i NHL med Stanley Cup som det drivande målet. Förhoppningsvis får vi veta något imorgon. Kanske bara något litet, eller så får Linda rätt och då blir det FEST!

Fan, att man inte är i Övik nu. (Ja, jag vet att jag säger så flera gånger om dagen, men, men...).

Jaja, NU ska jag käka och städa. Blir det inte av nu riskerar jag att få tillbringa mina sista sekunder i livet ikväll i en giljotin och den tanken känns inte särskilt trevlig. Speciellt inte med tanke på morgondagens spänning.


image277


Bruce Springsteen, grodorna och jag

Det är en oslagbar kombination här ute på motionsvägarna i Jössefors big city. Jag lyssnar på Springsteen på repeat och zickzackar mig fram mellan grodorna som det är ett överflöd av här så fort det kommit minsta droppe regn.

Det gick riktigt bra och knäet krånglade inte det minsta. Först joggade jag "lilla rundan", det vill säga till stallet och en extra sväng samt lite utfall till tonerna av Streets Of Philadelphia och sedan var jag och Celine ute med Ville så då blev det lite intervallträning i ungefär 45 minuter.

Fattig som jag är blir det ingen hamnfest för mig, utan jag blir istället hemma.
Hopprep och program i en halvtimme står härnäst på schemat. Gör jag det så har jag fredagens träning gjord (även om det inte var riktigt löpning vid intervallträningen, utan snarare jogging).

Micke ska ha folk här, så de lär ockupera nedervåningen. Det blir nog Dancing In The Dark för mig på övervåningen skulle jag tro.

image278

Klicka på bilden för att se ett hopprepsschema


Men först städa och käka. Kycklingfruktsallad, yes yes!

image277Nytt träningsschema

Min träning har senaste tiden börjat gå sämre igen och dessutom har jag fått ont i knäet. Jag tror dock inte det är någon större fara, utan har fixat ett nytt träningsschema som förhoppningsvis ska fungera även i höst när universitetet startar.

Måndag: Jogging fem kilometer, cirka 100 meter utfall och stretchning. Hopprep 15 minuter, program 15 minuter.
Tisdag: Intervallträning i 30 minuter. Löpning, gång, löpning. Stretchning. Hopprep 15 minuter, program 15 minuter.
Onsdag: Vila
Torsdag: Jogging fem kilometer, cirka 100 meter utfall och stretchning. Hopprep 15 minuter, program 15 minuter.
Fredag:  Intervallträning i 30 minuter. Löpning, gång, löpning. Stretchning. Hopprep 15 minuter, program 15 minuter. Alternativt vila.
Lördag: Jogging fem kilometer, cirka 100 meter utfall och stretchning. Hopprep 15 minuter, program 15 minuter.
Söndag: Vila eller promenad 60 minuter. Jobbar jag inte ska jag försöka ta en promenad.

Utöver detta kommer också ridningen.

Jag ska försöka följa schemat, men det kursiva är ett måste. Riktigt regninga och/eller stressiga dagar kan jag köra hopprep och program endast.

---

Nu ska jag testa att jogga lite försiktigt och se om knäet strejkar eller ej. Celine ska rida Ville, så jag lär få springa vare sig knäet vill eller inte.

image277Öppet brev till Giorgio Armani

Med stor förfäran kunde jag läsa häromdagen att dina kläder faktiskt inte görs i storlek XXL. Detta hade förstås inte upprört mig om det inte vore för att världens bästa hockeyspelare behöver just denna storlek. Jag tycker det är riktigt synd att denne gudarnas man ska behöva avstå från att handla dina mästerliga kläder och istället få välja Prada för att få plats i kläderna.

Jag har en enkel och simpel önskan, och det är helt enkelt att du genast ser till att kläderna sys upp i XXL och helst av allt gratis måttsys för att passa honom på allra bästa vis. Givetvis gratis.

Jag vet att hockeyintresset i Italien inte är något vidare, men jag antar att Du som den stora modeskapare Du är, har en sådan intelligens och begåvning att Du upptäckt sportvärldens magiska under och då särskilt hockeyn och Du borde därmed ha uppmärksammat Peter Forsbergs gudomlighet. Om så inte är fallet, är jag inte speciellt svår utan kan tänka mig en middag tillsammans med Dig för att dricka lite vin och på ett trevligt och intressant vis gå igenom varför denne man kallas världens bästa hockeyspelare och Gud.

Om inte mitt minne sviker klär Du Chelsea, så nu är det dags att klä även hockeyspelarna. Du kanske missat det, men de så kallade "Foppa-tofflorna" har nått enorma försäsljningssiffror. Du ser, det Kung Forsberg klär sig i säljer som Armani under Oscarsgalan. Med andra ord: Klä Forsberg i Armani, och vi har snart hela hockeyvärlden klädda i Armani.

Slutligen skulle en Armaniklädd Forsberg också resultera i att jag tar mina sparpengar och investerar i en hel Armani-garderob. Och det har jag alltid önskat mig.

Vi har alla massor att vinna på detta, så sätt nu igång.

Med vänliga hälsningar
Kung Forsbergs högra hand

Årets mest intressanta inlägg

Nej, det är faktiskt ingenting om The God. Det är istället 100 saker om mig själv. Läs och begrunda, för detta tog skapligt med tid att pilla ihop ska ni veta.

1. Bland det mest värdefulla jag har är mina slitna gamla tofflor inköpa för tio kronor. Jag går knappt en meter utan dem.
2. Jag är våg och med månen i stenbocken och ascendenten i kräftan.
3. Jag sparar på alla tidningar. Även dagstidningar.
4. Astrologi anser jag är på tok för underskattat.
5. Nordamerikanska indianer är ett stort intresse jag har.
6. Jag tycker Ben Affleck är en sjujäkla skådis. Motiveringen är att han är snygg.
7. Jag och en kompis funderar på att anmäla oss till Lyxfällan. Han är dock värre än mig.
8. Ovanstående gör mig glad. Jag älskar skadeglädje.
9. Jag är hypokondriker. Enligt andra. Enligt mig själv enbart realistisk.
10. Hål i huvudet är titeln på en av de bästa böcker jag läst.
11. Fiskbullar är bland det godaste jag vet.
12. Emil i Lönneberga är min Astrid Lindgren-favorit och hör till favoriterna överhuvudtaget.
13. Familjen Macahan/How The West Was Won är tillsammans med Kung Forsberg bland det största i mitt liv.
14. Jag är lite småkär i Alex Schulman.
15. Jag tror jag skulle överleva utan något annat att äta eller dricka, bara jag hade obegränsat med mängder multivitamindryck.
16. Jag är nog ganska egenkär, jag.
17. Det sämsta jag gjort i mitt liv är att gå estetiska programmet inriktning bild på gymnasiet.
18. Oasis Wonderwall är nog något av så kallad "depp-musik" för mig. När jag är ledsen, då lyssnar jag ofta på den, och sen är jag glad. Det är så depp-musik ska funka.
19. Att diskutera är bland det bästa jag vet. Ju mindre personen jag diskuterar med håller med mig, desto gladare blir jag.
20. Blir personen i exemplet ovan dessutom irriterad, blir jag på strålande humör.
21. Nummer 21. Kung Forsberg. Mästaren. Giganten. Magikern. Den bäste av dem alla. Universums härskare. The God himself. Han är min största inspiration och han är min Gud, rätt och slätt.
22. Sportjournalist är nummer ett, men ska jag vara ärlig så har jag tänkt mig som så att ha något litet extraknäck också. Jag funderade på att uppfinna ett botemedel mot exempelvis cancer, och sedan få Nobelpriset för det. Alternativt kanske knäcka extra som polis. Trevligt med ett extraknäck för skojs skull liksom!
23. Jag vet redan hur min klänning på Nobelmiddagen ska se ut.
24. Jag är övertygad om att man kan lagra sömn, vad än vetenskapen säger. Min vetskap säger att detta fungerar alldeles lysande.
25. Jag lyssnar alltid på mig själv.
26. Mina första kärlekar var Zeb Macahan, Luke Macahan, Josh Macahan, Frank Grayson, Wolf-Paw och Teelo och sedan kom Peter Forsberg.
27. Jag hade en liten crush på Sony också, den blå igelkotten i TV-spelet. Dessutom kommer jag alltid älska Emil Svensson i Katthult.
28. Tidningar/magasin är min drog. Jag läser minst tre dagstidningar varje dag, både papperstidningen och nätupplagan och utöver det läser jag svenska och brittiska Cosmo och Glamour, SOLO, Veckorevyn, Sportmagasinet, Pro Hockey och Hockey.
29. Jag tycker det är skamligt att inte någon TV-kanal kan visa Familjen Macahan och Rederiet i repris. Herrejösses!
30. Min pappa kallar mig för tratten när jag är sur. Det är inte menat som någon komplimang, men jag ser det ändå som det. Det finns värre saker man kan bli kallad.
31. Mina största fobier är getingar, att förlora och att bli missförstådd.
32. Tidigare var även blodprov en stor fobi, men jag är stolt över att ha lyckats komma över det nu.
33. Mitt namn är ofantligt viktigt för mig. En person som kallar mig något annat, och inte efter det lär sig, blir genast en idiot i mina ögon.
34. När jag blir miljardär ska jag investera i lyxvillor/våningar i Denver, NY, Philadelphia, Toronto, London och Örnsköldsvik.
35. Jag dagdrömmer hela tiden.
36. USA är för alltid en stor fascination för mig. Landet i sig, dess historia, nuvarande händelser och dess geografi.
37. Jag prickar plättlätt ut varje delstat, större städer och vattendrag i USA.
38. Hockey i allmänhet och NHL och ES i synnerhet är mitt största intresse.
39. Jag tycker alla andra borde tänka lite mer som mig.
40. Trocadero och Cola delar första platsen över absolut godaste drycker som skapats.
41. Woody Allen är i mitt tycke kolossalt rolig.
42. Jag är en språkpolis utan dess like, men ska erkänna att jag missbrukar ordet kolossal och att jag, för att göra det ännu värre, inte är helt hundra på ordets rätta stavning och att jag inte på långa vägar orkar ta reda på svaret..
43. Jag tycker psykologi är enormt fascinerande, likaså allt som har med att utforska min egen och andras personligheter.
44. Organisation är mitt mellannamn. Jag skriver ner allt jag ska göra enligt en lista och avbockar sedan.
45. Att lära sig nationalsången borde i mitt tycke vara en del av undervisningen i skolan.
46. Kanske skulle användandet av kajalpennor också vara en del av skolans undervisning. Eller åtminstone att man satsade en del på att lära ut innebörden av uttrycket "less is more".
47. Jag är enligt uppgifter manlig både vad gäller smak inom film, musik, mat, humor,  livsfilosofi, livsåskådning och tävlan/sport.
48. Jag kan ägna mycket tid åt att spekulera i vad som är en "manlig livsfilosofi/livsåskådning".
49. Risgrynsgröt är bland det äckligaste jag vet.
50. Jag hävdar bestämt att musik inte är något man ska lära sig tycka om. Musik ska man tycka om från början. Gillar man inte det man hör, så gör man det inte och ska inte göra det.
51. Jag spelar i samma liga som Olinda Borggren.
52. Jag tror på ödet när jag känner för det. Allt för att må så bra som möjligt.
53. Jag har en riktig oreda här på skrivbordet och trivs med det.
54. En tatuering skulle jag kunna tänka mig att ha. Piercingar och tatueringar är i min värld oftast ett minus (särskilt det förstnämnda) men en tatuering nere på ankeln har jag funderat på. Motiv: Tre Kronor.
55. Post-it lappar är en stor del av mitt liv.
56. Jag tycker Arvikafestivalen är hemsk och skulle gärna se att den flyttades till exempelvis Kina (nej jag har inget emot kineser, men jag ser hellre att jag slipper den typ av musik).
57. Istället skulle det gärna få vara en rockfestival. Får jag välja fritt skulle det vara en festival med MIN typ av musik helt och hållet (se listan med bra musik till vänster). Ja, det är nog vad jag ska försöka fixa den dagen jag blir mångmiljardär. U2 i Arvika skulle vara vad som krävdes för att jag skulle tänka mig att bli en "festivalare".
58. Jag har svårt fr att äta frukost, men efter flera år har jag nu lärt mig att äta åtminstone något.
59. Tyvärr kan jag inte äta vanlig frukost, utan måste byta cirka en gång i veckan.
60. Jag tycker inte om det, men jag är skapligt kräsen vad gäller mat.
61. Åka bil snabbt och lyssna på bra musik är bland det bästa jag vet. Bara det borde vara en motivation till att ta detta dumma körkortet nu!
62. Vid snart fyllda 20 år har jag äntligen lärt mig att på frasen "Ha en trevlig helg" svara "Ja, detsamma" istället för det lite mer själviska "Ja, det ska jag!".
63. Disktrasor är bland det äckligaste jag vet. Och vad jag vet är det en relativt vanlig känsla. Kanske något man skulle lägga pengar på att forska om och försöka hitta ett bättre alternativ.
64. Här tänker jag inte skriva något, av ren princip.
65. "Det är en principsak" är ett väl använt uttryck i min vokabulär.
66. Jag använder enbart ett sorts schampo och får ångestkänslor om jag är borta och har glömt ta med det.
67. Personer som skriver bra, både grammatiskt korrekt och med stor portion humor (eventuellt ironi) och gärna kunnighet inom sitt ämne (helst sport) har alltid fascinerat mig enormt.
68. Som en ren principsak har jag svårt för Dillchips om det inte är hockeymatch. Är det inte hockey tycker jag det ska vara Sourcream.
69. Jag vill läsa Journalistprogrammet i Sundsvall. Jag vill, jag vill, jag vill!
70. Jag har egentligen en positiv syn på det mesta, men inte ens jag tror jag kommer kunna muta mig in på ovanstående program.
71. Jag är alldeles för ovåldsam för att ens fundera på tanken om att bombhota eller på annat vis hota för att få en plats på den utbildningen.
72. Största skillnaden mellan mig och män är att jag ser smulor på bordet, det gör som bekant inte de. Ja, sen finns det några skillnader till också, förstås. Men det där är nog nummer ett.
73. Innerst inne tror jag alla människar tycker samma som mig, delar mina åsikter om hockey och annat och anser att den musik jag lyssnar på är den enda rätta, men att de enbart för att jävlas låtsas ha andra åsikter och annan musiksmak. Antingen är det så, och att de bara är retsamma, eller så är de helt enkelt dumma.
74. Hela min budget inför hösten bygger på att jag ska ha tur konstant och få allt mycket billigare än vad det egentligen kostar. Trots min optimism har jag börjat fundera i banor som "detta kommer aldrig att gå".
75. Jag har ett färdigskrivet (nåja. Lite korrigeringar vore inte fel) material till en bok som jag skrev när jag var 13 till 14 år. Tyvärr är det hiskeligt dåligt så det blir nog aldrig någon bok. Huvudkaraktären heter Sandra och har en häst som heter Katta. Det, och inget annat, är det berättelsen handlar om. Med andra ord, det händer absolut ingenting.
76. Paris Hilton och Victoria Silvstedt är alldeles för underskattadade tycker jag. Jag betvivlar att de är så dumma som de ger sken av, istället är de grymt smarta och tjänar pengar på sin image. Det tycker jag är beundransvärt, mer eller mindre.
77. Jag är släkt med Gustav Vasa och säkert med Marie "Men de kan väl äta bakelser istället" Antoinette.
78. Mina favoritårstider är höst/sensommar och vår/försommar.
79. I övrigt hatar jag allt väder.
80. Mina fötter är enormt känsliga. Till och med ett myggbett leder med största sannolikhet till en inflammation med en penicillinkur som följd.
81. Pizza är endast gott i Arrvika och Norrland, möjligen också i Uppsala. I Karlstad är det oaptitligt.
82. Jag har stora planer på att börja klippa mig i alla Sveriges lite större städer.
83. Färjestads BK är ett skitlag och mitt hatlag nummer ett. Därför är jag glad att Andreas Johansson nu lämnar. Finns det något värre än att spelare man gillar spelar i lag man ogillar? Nej knappast.
84. Enligt högst vetenskapliga undersökningar har jag kommit fram till att killar som anser att Ovechkin skulle vara bättre än Crosby ofta är en smula (en ganska stor smula) feminima och vad man kallar för gay. Detta ska dock inte likställas med att jag kallar alla med en avvikande åsikt för gay.
85. Jag har dåligt samvete för en sak som skulle kunna åtgärdas, åtminstone lite grann, bara genom att skicka ett sms. Ändå blir det inte gjort.
86. Jag brukar ljuga för nya bekantskaper om vilket gymnasieporgram jag gick. Samhäll säger jag utan att blinka. Det är en lögn som så gott som blivit en sanning.
87. Min mormor är en av mina bästa vänner. Vi har samma hemska åsikter om det mesta och hon tycker i hemlighet att Kung Forsberg är lite het.
88. Jag jobbar bäst under press och allt blir mycket bättre om jag gör det i sista minuten.
89. Undantaget som bekräftar regeln: Mitt och Murkes projektarbete på gymnasiet.
90. Jag vet inte om det är för att jag är trög eller bara lat eller vad det nu är, men jag brukar lyssna på en och samma låt hela dagen. Om och om igen.
91. Jag har aldrig förstått hur folk kan tycka Johnny Depp är det snyggaste som finns. Jag förstår heller inte Kate Moss storhet på något vis.
92. I hemlighet älskar jag när folk pratar skit om MODO och Kung Forsberg, för då får jag ägna mig åt att motbevisa dem.
93. Jag är barnsligt förtjust i födelsedagar och räknar dagarna. Idag är det 52 dagar kvar till min 20-årsdag.
94. Jag är livrädd att personer i min närhet ska glömma min födelsedag. Därför ser jag till att inte riskera att upptäcka att de har glömt den, genom att så fort jag ser dem skrika att jag fyller år. På det viset riskerar jag inte att gå hela dagen utan att de säger grattis.
95. "Du är så söt när du är sur" eller "tänk att någon så sur kan vara så underbar" tycker jag är alldeles förträffliga komplimanger.
96. Sjunde Himlen kommer för alltid vara en av de bästa amerikanska TV-serier som gjorts på 90/00-talet. Detta endast på grund av bröderna Stults. Kevin och Ben är praktexempel av snygghet.
97. Det jag hatar mest just nu är att jag inte fick tag på/inte hade råd med biljetter till Rolling Stones den tredje augusti. Det kommer sörjas lääänge.
98. Det kommer antagligen gå över skapligt mycket när Springsteen kommer hit.
99. Det kommer försvinna helt ur mitt minne om Kung Forsberg vinner Stanley Cup eller SM-guld.
100. Mitt blod är blått, mitt skinn är rött och mitt hjärta är för alltid rött, vitt och grönt.

---

Nu ska jag dricka milkshake (igen!) i solen (igen!) och fila på min budget (igen!). Favorit i repis.

image277Min oreda

(Alternativ rubrik: Årets mest ointressanta inlägg)

Nu har jag fått tusen klagomål på hur det ser ut här vid skrivbordet. Jag gillar min oreda, och tycker systemet med "allt överst" är mer eller mindre oslagbart, men för att tillfredsställa mindre stresståliga människor med ett outvecklat sinne för oordning har jag börjat städa upp lite.

Hittills har jag hittat:
- Tre glas staplade på varandra. Det äckliga är att det är lite vatten kvar i ett av dem. Med en fluga i. Där är ett skäl till att sluta ha vatten i glasen åtminstone.
- Ett rosa Coca Cola-glas från donken. Det fick jag häromdagen när jag köpte en Big Mac. Jag älskar det glaset.
- En hög med betalda räkningar inlagda mellan en hög med böcker.
- Böckerna med titlar så som Saker som jag och min flickvän grälar om, Hål i huvudet, Relationstecken, Råttornas vinter, Citat från advokat till översättning, Lilla fruntimmersboken och Festliga dassboken. Där kan ni se min förmodade  skönlitterära begåvning.
- Linsdosa med linser i och linsvätska och glasögonfodral. Ja, vid datorn är ju absolut bästa platsen i huset att förvara detta på.
- Guldsmycken. Ja, vid datorn är ju absolut bästa platsen i huset att förvara detta på.
- Ett tomt fat med tillhörande sked (här var det tidigare jordnötter).
- Nu hittade jag ett glas till.
- Måttband.
- Tre pennor varav en fungerar.
- Skrivblock från jobbet med tusen anteckningar om Johnny Holm och friidrott.
- Inte mindre än sju kom i håg-lappar utspridda. Endast en är aktuell.
- Litet skrivblock
- Riktigt gammal Veckorevyn som ligger upp och ned och med tusen saker över sig. Den ligger där för att föra tur med sig. Den har varit med om både OS-guld och SM-guld. Tack.
- Liten anteckningsbok med en djävul på framsidan. Fått av Lurke med orden "Där kan du skriva ner dina synder". Jag har också skrivit ner telefonnumret till en Brynässpelare, födelseår och dödsår för Tyrone Power samt den brittiska titeln på den mästerliga filmen The Pony Soldier från 1952. Vidare har jag också skrivit ner en massa siffror som jag inte har en aning om vad de syftar på (mina synder?) samt att Fionulla Flanagan var med i Lost avsnitt Flashes before eyes.
- Kalender (används flitigt för att skriva ner precis allt.
- Diadem
- Post-it lappar (tråkiga pissgula)
- Post-it lappar (roliga i pastellfärger)
- Sju använda batterier
- Kvitton om skickat paket
- Anteckningsblock med litteraturlista inför hösten samt planerade inköp
- Sminkväska (tom!) som man fick med i Cosmo.
- Fem hockeytidningar från 2003 samt en från 2001.
- Hemtenta som jag fick VG på.
- Sex and the city-boxen säsong 6
- Antagningsbesked 1
- Kniv (den är ren!)
- Plastpåse utan innehåll
- Två gamla linsförpackningar utan linser där jag prydligt skrivit Right och Left på.
- Brev från kusin i Spanien
- Arvika Nyheter Sporten (gammal)
- Broschyr från Aqua
- Den egenkomponerade boken Vettiga boken med viktiga saker. Här skriver jag ner allt som är viktigt och/eller viktigt. Allt från citat till intelligenta analyser.

Jag vet inte om det blev någon mindre oreda, men men. Nu ska jag ut i solen!

image277The Devil in Disguise

Jag fick ett trevligt sms idag. You´re the devil in disguise stod det, rätt och slätt.

Hur nu detta ska tolkas har jag funderat en hel del på. Är det något jag ska ta som en komplimang? Kanske inte rakt av, men i mitt tycke kan det nog ses som det. Eller var det bara ett trevligt sms med en låttitel?

Ska jag fundera på om personen är blind och döv? Att jag ser ut, går eller pratar som en ängel är mer eller mindre befängt att påstå. Nåja, jag tar det som en komplimang och får skicka ett tack-sms.

You look like an angel
Walk like an angel
Talk like an angel
But I got wise
You're the devil in disguise
Oh yes you are
The devil in disguise

You fooled me with your kisses
You cheated and you schemed
Heaven knows how you lied to me
You're not the way you seemed

You look like an angel
Walk like an angel
Talk like an angel
But I got wise

You're the devil in disguise
Oh yes you are
The devil in disguise

I thought that I was in heaven
But I was sure surprised
Heaven help me, I didn't see
The devil in your eyes

You look like an angel
Walk like an angel
Talk like an angel

But I got wise
You're the devil in disguise
Oh yes you are
The devil in disguise

You're the devil in disguise
Oh yes you are
The devil in disguise
Oh yes you are
The devil in disguiseFör att hålla mig till ämnet blir dagens musiktips inte helt otippat Herr Elvis Presley med Devil In Disguise.
I övrigt har jag haft en kanontrevlig eftermiddag/kväll/natt med the ladies. Nu ska jag läsa SOLO och veckorevyn och sedan sova.


image277Det värsta med varma, soliga dagar

När alla andra jublar över solen och värmen får jag som hästägare och egen hötagare istället sucka bittert och sedan knalla ut och ta in hö i hundra graders värme.

Att ta hö är en enormt hemsk syssla. För det första är det tungt och slitigt, och hö kliar enormt, både i kroppen och i munnen och man hostar nonstop. Dessutom är det inte att drömma om att vila lite. Är det fint väder ska höet in och man får stressa för att hinna innan det börjar spöregna. Sedan är det det värsta av allt; getingarna. Dessa gör ingen besviken. Större lojalitet får man leta efter. År in och år ut finns de uppe på höskullen och vaktar och är beredda att gå till anfall mot mig när som helst. Min getingfobi är enorm och jag har ångestkänslor in för det där hela vinterna faktiskt. Sedan när höet väl ska tas in är jag ett nervvrak.

Så tack, tack, tack att vi ska köpa hö i år!

Denna sommaren räckte det med en liten eftermiddags-hökörning igår och jag slapp dessutom den värsta värmen. Istället fick jag göra som alla andra när solen skiner, nämligen ligga och sola, läsa Cosmo (gamla nummer eftersom denna håla inte har en vettig kiosk att köpa nya SOLO i, suck) och svepa i mig jordgubbsmilkshake.

---

Lika fint väder idag! Jag ska strax äta och sedan hoppa in i duschen och göra mig iorning. I eftermiddag blir det träff med tjejerna från gymnasiet (och jag tänker svänga in i en vanlig civiliserad affär och köpa SOLO).

---

Förlusten över Kuusela var tung, men nu har MODO värvat en ny rivig sniper. Patrick Yetman har skrivit på ett artistkontrakt och kommer anlända i slutet av oktober. Kanon, tycker jag.
Läs mer här.

Världens bästa hjältar gick på is i måndags och jag kan knappt bärga mig innan säsongen är igång.

Nu, käka. Tjing!

image277


Dagen med stort D

Jag har funderat ganska länge nu på vilken kategori detta ska tillhöra. Kategorin Jag, jag, jag! eller kategorin Hockey?

Ett inlägg om en hockeymatch bör rimligtvis falla under kategorin hockey, men detta är också en av de bästa dagarna i mitt liv och därför kanske det bör sättas Jag, jag, jag! kategorin...? Hade det varit lite mer ordning hade man kunnat välja flera kategorier för sina inlägg, men nu kan man inte det ch jag är egentligen alldeles för glad och överlycklig för att sitta och sura över det där nu.

---

Jag har hur mycket som helst jag skulle kunna ta upp. Recension, surrande om den och den spelaren, målen, uppspelen, spelet, vad som sades i bådet, hur mitt hjärta bultade och hur hela min kropp och hjärna och själ mådde så bra som en människa ens kan må... och sedan vidare om den usla korv med bröd de hade i Ejendals Arena, och hur dåligt skött mycket var och vilken sorg att inte världens bästa Timander spelade (men hur snygg han var med nyfärgat (?) hår), hur mycket jag hatar Dalarnas vägar, hur sjukt gott Sibylla-mat kan vara när man inte ätit på hela dagen, hur kul det är att kissa mitt ute i skogen samtidigt som man ser upp så man inte blir översprungen av några hästar, hur tragiskt det är att när man passerar Värmland och istället kommer in i Dalarna blir det genast grusväg, vilken lycka den unga målvakt som inför dryga sextusen personer fick njuta av att ta Kung Forsbergs straff eller den unga och skridskoskicklige kille som nätade på Tellqvist och sedan gjorde målgester i nästintill en timme efteråt, eller hur Murke hittade sin nya kärlek Simon Gagne (och därmed fångade den mannan på bild i alla möjliga och ömjliga vinklar och vrår) eller hennes extas över att Måns Möller kom in på scen eller kanske Lindas gudabenådade reaktionsförmåga ungefär en timme efter att Salle gjort mål...

Och sedan skulle jag kunna ha en utläggning om The Big One och lite blandat om matchen/dagen med lite uppvisning av alla katastrofala bilder. Men en bild säger mer än tusen ord, så för en gångs skull ska jag försöka vara tyst. Så blir det.

Motiven var det bästa motiv man kan tänka sig, men tyvärr är vi nog också motsatsen vad gäller fotografer. Men mest skyller jag på kamerorna.

image272

image245


         

image238


       


image244


       

image248

     


    

image274


En sak kan jag dock säga, och det är att The Big One såg ut att ha riktigt, riktigt roligt och gjorde stundtals långa byten. Han såg pigg och fräsch ut och såg ut att kunna ta ut skären ordentligt. Han visade upp (nästa) hela sitt fantastiska register. Perfekta passningar, den grymma balansen, de gudabenådade handlederna och hans mästerliga split-vision som gör honom så mästerlig.

Att jämföra en uppvisningsmatch med en hel säsong i NHL eller ES är så klart befängt, men av detta att döma såg det åtminstone bra ut.

---

För övrigt har jag aldrig någonsin tidigare varit så överlycklig trots en förlust. Jag trodde mitt hjärta skulle spricka av all glädje och extas, men det gjorde det inte. Måste vara ett riktigt lejonhjärta jag har.

End of preach (för tillfället). Over and out.

image144Forsbergs comeback: "Det känns bra fysiskt"

Succé från start, oh my!

Med tanke på hans skadebekymmer med foten och att det är första matchen nu så får man helt klart säga att det var en succé. Icebreakers slog IFK Helsingfors med 7-4 och Kung Forsberg gjorde själv två av dessa och assisterade sedan till ytterligare tre.

Men allra mest glädjande var dock det faktum att han tyckte det kändes bra. Den glädjen ligger på 100 på en skala mellan 0-10. Orosmolnet var förstås att han kände av såret...

Att jämföra en uppvisningsmatch med en säsong i NHL eller ES är förstås omöjligt, men det är ändå ett positivt besked. Dessutom verkade han riktigt, riktigt sugen och glad.

image232Läs mer om matchen här och här!

Inte mycket till bloggande här inte, men dagen med stort D är imorgon och jag måste förbereda. Så tjipp, tjipp!

image144Grattis Häx!

Världens bästa blonda Häxa och Lisa-Fisa blir idag 21 år. Det kan man inte tro, men GRATTIS!

Som den magnifika vän jag har, har jag förstås knåpat ihop ett grattis-kort utan dess like i fantastiska programmet Paint. Det negativa är att det inte riktigt blev som jag ville. Det positiva är att i alla fall inte allt blev fel. Det blev ju trots allt något.image231


Denna lilla dam är extremt underbar, på nästan alla sätt och vis.

Nåväl.

GRATTIS!


Födelsedagsfesten blir dock på lördag. Då blir det grejer, Häx lilla!

Jari Tolsa klar!

Det var ett smärre chockbesked jag fick när jag imorse stod med hårfönen och försökte få håret torrt och Micke skrek att Tolsa var klar för MODO!

Jag hoppas och tror Tolsa kommer bidra med mycket . Han är en riktigt bra två-vägsspelare och har en bra skridskoåkning och en härlig aggresivitet och intensitet i sitt spel. En rollspelare med goda playmaker-egenskaper och som dessutom tar ett stort ansvar för defensiven och tillför mycket energi till laget.
---

Att Timanders axel inte läker ordentligt är grymt oroväckande. Av den anledningen känns det genast som att det gärna kunde få vara ett halvår kvar till Elitserien drar igång igen. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig. Timander är en av våra absolut viktigaste spelare. Elitseriens bäste back och en gigantisk kung.

Fy fasen vad man kommer sakna Döme!
---

The God spelar mot Helsingfors ikväll. Bara att hålla tummarna att foten känns bra! Hittils verkar det vara succé i alla fall, redan har han spelat fram till Icebreakers samtliga tre mål (3-1).

Nu ska jag käka innan jag tar itu med morgondagens förberedelser!

image144Peter Forsberg, arbetslös

Haha!

MODO visade idag upp Icebreakers trupp inför torsdagen och fredagens matcher i Helsingfors och Leksand. Det ser tämligen sjukt roligt ut att skriva ut "arbetslös" efter Kung Forsbergs namn.

Truppen:

Målvakter:
32 Mikael Tellqvist,
1
Mikael Zajkowski;

Backar:
3 Pierre Hedin MODO Hockey,
37 Mattias Timander MODO Hockey,
6 Tobias Enström Atlanta Thrashers,
17 Hans Jonsson, MODO Hockey,
4 Victor Hedman, MODO Hockey,
14 Mattias Norström, Dallas Stars.

Forwards:
19 Markus Näslund Vancouver Canucks,
21 Peter Forsberg Arbetslös,
12 Simon Gagne, Philadelphia Flyers,

39 Per Svartvadet MODO Hockey,
33 Henrik Sedin Vancouver Canucks,
24 Niklas Sundström, MODO Hockey

30 Fredrik Modin Columbus Blue Jackets,
13 Peter Regin Timrå IK,
25 Jonathan Hedström, Timrå IK

15 Andreas Salomonsson MODO Hockey,
91 Nicklas Bäckström Washington Capitals,
10 Joakim Lindström, Columbus Blue Jackets.

Jättetråkigt att Zäta och Samme inte kan vara med på på grund av skador. Dessa ville jag verkligen se... Men huvudsaken är att jag får se den "arbetslöse" och de andra. Jag blir galen av att vänta redan till på fredag.

Läs mer här!

Men vart är Daniel?

---

Jättetråkigt och synd att Döme lämnar. Men jag önskar honom ett stort lycka till i fortsättningen.

image144Detta är ingen form av kontaktannons. Vänligen observera det.

Jag älskar min lilla Häx. På ytan kan hon verka snäll och beskedlig, men man ska veta att inom henne finns det en hel massa jäklar anamma, och att råka falla offer för hennes ilska är ingen hit. Idag var det ett manligt offer. 

Lisa | Cause my mama taught me better than that säger:
han har inte hört av sig på hela dagen!!

Lisa | Cause my mama taught me better than that säger:
och när jag frågade förut på msn om vi skulle göra nåt så svarade han inte!!

Lisa | Cause my mama taught me better than that säger:
vafan, jag vill ju knulla

Ja stackars detta offer. Nu jäklar. När Häx vill något, då är det bäst att hon får det också, annars tenderar hela hennes värld (läs: Metropolen Säffle) att drabbas av hennes ilska, och som sann människovän tycker jag det vore en smula orättvist att låta alla dessa Säfflebor drabbas av detta. Nä, då är det bättre karln tar och visar lite välmening här.

image229


Nåväl. Detta är som sagt ingen form av kontaktannons. Personen på bilden har givetvis inget med ovan nämnda konversation att göra. (Men hetingar av manligt kön och bra lön kan ändå höra av sig. Blond Häxa finns. Lejon och en förkärlek till att säga "Du milde"" i tid och otid. Högst charmerande).

---
Även Mattias Norström, Mikael Tellqvist och Nicklas Bäckström kommer finnas med i Icebreakers på fredag. Trevligt, trevligt.

Linda har nu bokat om biljetterna så vi får tre bredvid varandra och med (förhoppningsvis) kanonutsikt över kungarna. Åhh, bli fredag NU!

När det gäller den "stora nyheten" om att Detroit vill ha Forsberg kan man ju bara skratta. Det är ju inte ens en nyhet. Men, men, Kung Forsberg säljer och det vet tidningarna om.

---

Nu blir det lite träning. Tjing!

image144

Jordgubbsträd

Idag kom mitt supersöta jordgubbshalsband från cocoo! Det var minst lika fint i verkligheten och jag är supernöjd! Riktigt snabb leverans också.

Dessutom har jag lite saker från IKEA och Åhléns som jag vill ha nu genast. Jag har drömt om den där hyllan länge nu, och lådorna skulle vara perfekt att ha kläder, tidningar och liknande i ståendes på vissa av hyllplanen. Skitsnyggt! Ett sådant träd köpte jag till Murke i födelsedagspresent, och nu vill jag ha ett själv. Min fina jordgubbe kommer passa jättebra i det fina trädet. Ett riktigt jordgubbsträd. Ahhh, vad ja vill ha!


143768-228


Dessutom har jag beställt tågbiljett upp till Sundsvall och Fröken Bitter nu. Jag åker 26:e september och hem den 1:e oktober, vilket innebär att jag dels kommer foira min 20-årsdag där uppe och dels kommer se MODO spöa Timrå dagen före. Känns gött. Dessutom fick jag biljetterna, tur och retur, för ynka 275 kronor. Det är halva priset av vad jag annars brukar få betala för en enkelbiljett! Se där, det lönar sig att vara ute i tid.

 Nu ska jag läsa lite Schulman! Karln har ju gift sig!

image144


Dödsdag och födelsedag

Idag har två mästare ägnats stora delar av mina tankar.

Ingmar Bergman dog idag, 89 år gammal. Många anser att han är överskattad, och jag vet inte jag. Jag är ingen filmvetare, och de filmer jag sett (Jungfrukällan och Sommaren med Monika) gjorde mig inte alltför full av beundran. Men ändå, filmerna har något, och det hade han också. Han har betytt oerhört mycket för Sverige, både som filmland och i övrigt. Rest In Peace. Bergman ska också ha en stor eloge för att han räddade mig från att bli underkänd i Nutida konst .


image227
En annan mästare, Markus Näslund, firade idag sin 34-årsdag. Grattis! Inom det ämnet kan jag desto mer. Även han har kallats överskattad, och om det stämmer eller ej beror väl på vad man jämför med. Han är en mästare dels tack vare sina tekniska kunskaper och hockeysinne men framförallt att han är en gudabenådad sniper. Grattis Nazzy!

Markus Näslund vs Curtis Joseph


Imorgon ska jag hämta ut biljetterna till Icebreakers på fredag! Åh vad jag längtar!

image144


"Då tänkte jag på dig och ditt högfärdiga sätt"

Fröken Bitter mms:ade en serieruta till mig häromdagen.

Det var en seriestrip om Hagbard, vikingen, och var ungefär så här:
Hagbards fru (anklagande): Du lovade att göra allt för mig när vi träffades!.
Hagbard: Ja?
Hagbards fru: Hittils har du bara gjort mig vansinnig!

Jag ringde upp och fick en förklaring:
Fröken BitterDet är du, haha
Jag: Huh? Vadå jag?
Fröken Bitter: "Hittills har du bara gjort mig vansinnig", så som du skulle säga på ditt högfärdiga sätt. Jag tänkte direkt på dig när jag såg den.

Ja, det var ju en fin komplimang. Högfärdig.

Jag skulle gissa att delar av detta kommer från mitt fina, glänsande och enormt vackra hår som är av en riktig drömlängd som alla, alla, alla är avundsjuka på (av förståeliga skäl!!!). Håret är så fint och så tungt, att det helt enkelt tynger ner mitt bakhuvud och det är alltså inte lätt att göra annat än spatsera runt med näsan i vädret och se högfärdig ut.

En hel del har det nog också att göra med SM-guldet. Jag är inte bara skapligt, utan jäkligt mallig över det. Och jäklar vad uppblåst, dryg, snobbig, högfärdig och STOLT jag är över det!


image224Morran hissar: Mig själv för min höga intelligens. Tänk att jag som inte kan något om datorer kunde fixa vänsterkolumnen när inte ens Stockholmsfjollan kunde. Jag vet inte, men det är ju nästan så att jag är ett litet mirakelbarn! Jäss, jäss!

Morran dissar: Mix Megapol. Vad fan, alla vet att jag har svårt att sova under natten. Eller ja, nu var jag nog högfärdig igen och tänkte lite för höga tankar om mig själv. Egentligen är det tämligen få av världens befolkning som ens har en aning om vem jag är, och än mindre har en endaste liten aning om att jag aldrig någonsin somnar före klockan 02.00 och sällan ens lagt mig innan klockan är 04.00 oavsett om det är NHL-hockey eller inte. Men nåväl, åter till mitt dissande av Mix Megapol. För nu känns det nämligen som alla är emot mig. Grannen ska envisas med att klippa gräsmattan ständigt och alltid klockan sju på morgonen när jag behöver sova, allt ska vara så mycket finare och fridfullare under natten och hela min kropp och hjärna mår så mycket bättre då. Till råga på allt har nu alltså Mix Megapol börjat spela en massa bra, eller vedervärdig musik just vid den här tiden. Jag kan inte ens försöka sova när de spelar mästerligheter så som Chers If I Could Turn Back Time eller liknande. Jag blir så glad och lycklig och kan inte ligga still, vilket är nummer ett vad gäller insomnandets svåra konst. Det är alltså skandal. Dessutom, när de inte spelar bra musik som får mig pigg, spelar de skitmusik som gör att jag blir irriterad och börjar bråka med den tio år gamla klockradion för att få tyst på den och det innebär att det inte blir någon sömn då heller. Ärligt talat känner jag för att mörda varje gång de spelar skimusik, och en gång till med Ingen sommar utan reggea kommer göra mig helt mentalsjuk. Så snälla, kan ni inte spela musik som ligger runt 5-6 på min 0-10 poängsskala över musik? Då blir det alldeles lagom, så jag kan somna in lite fint och få min skönhetssömn. Och om bara jag mår bra, så gör nog alla andra också det ska ni se.

Här finns andra Hagbard-strippar att läsa.

Nu ska jag nog vara lite ödmjuk och fortsätta städa. Bara för att man är bättre än andra och därför högfärdig kan man ju inte få komma undan allt.

image144


Ordning och reda är för idioter...

...Genier behärskar även kaos.

Det där är ett toppenordspråk som jag älskar de gånger jag inte orkar vara organiserad och hålla lite ordning omkring mig. Men som idag, då jag suttit och fixat till bloggen (knäpp på näsan till
Stockholmsfjollan) så känner jag mig riktigt ordningsam och duktig och eftersom jag inte är en idot får jag se det där ordspåket som rent nonsens för ikväll.

Vad jag gjort, och ska göra med bloggen (eh... försöka):

* Fått ordning på vänsterkolumnen så den är bredvid och inte nedanför alla blogginlägg.

* Flytta ner vänsterkolumnen lite (cirka en och en halv centimeter) så den kommer i jämnhöjd med vart blogginlägget börjar.

* Fixat den personliga texten, så man slipper ha streck under hela texten.

* Ändrat lite i kategorierna.

* Gå igenom alla inlägg och försöka kategorisera in de inlägg som har en given inriktning. Många inlägg innehåller en salig blandning mellan mig, hockey, hästar, plugg, jobb, kläder, shopping, musik  och så vidare och dessa får vara kvar i kategorin jag, jag, jag. Men inlägg som nästintill helt är hockeyreleterat (exempelvis) ska få sättas in i den kategorin också.

* Eventuellt ändra "grunddesignen" till Fashion för att lite lugnare och mjukare inramning och rubriker. samt förhoppningsvis få texten att bli bredare, det vill säga sträcka sig under fler centimeter vågrätt. Det skulle då se ut ungefär så här (fast med vanliga headern istället och den gula bakgrunden):
Klicka för att se bilden större och se vad jag tycker om utseendet på den.

Jag är osäker på om jag vill att det ska vara så. Jag tror jag vill ha kvar de blå "boxarna" med vit text som den är i vänsterkolumnen nu, men bara ändra rubrikerna och inramningen i själva bloggen, så det blir som i Fashion. Går det tro?

Några förslag för att snygga till den?

---

Sedan har jag också ändrat lite i kategorierna:

Bloggen -----> Min blogg, förändringar och liknande (i stil med detta inlägget). Även i visa fall andra bloggar eller  
bloggandet i allmänhet.

Hockey -------> Hockey allmänhet och MODO, Avalanche, Philadelphia och Peter Forsberg i synnerhet.

Hästarna -----> Om mina hästar och om övrigt som har med hästar och ridsport att göra.

Jag, jag, jag! --> Om mig. Me, Myself and I. Vardagliga saker och ovanliga saker och allt annat som inte hör 
hemma inom en viss kategori, alternativt längre inlägg med en stor blandning.
 
Kläder, accessoarer och shopping ---> Vad jag köper, vad jag ska köpa, vad jag vill ha. Kläder, smycken, väskor, 
skor... 

Musik, Film, TV ---> Inlägg om musik, TV, film. Klipp från youtube eller filmtips/recensioner och TV-serier med
mera.

Skönhet ----> Skönhetsprodukter för hår, ansikte och kropp. Recensioner, mina favoriter, vad jag ska köpa och      
 vad jag vill ha.

Studier/jobb, media och journalistik ---> Om mitt pluggande, extrajobb och medier och journalistik i övrigt.

Tester, utmaningar och listor ----> Tjejsnack, all typ av listor och utmaningar och tester.

Träning och hälsa ----> Min träning

---


Fortsättning med bloggen imorgon... Godnatt.


image144


Får gärna stå i mitt badrumsskåp

Lite skönhetsprodukter jag ska kolla in i höst och kanske förhoppningsvis fylla badrummet med:

The Body Shop är en affär där jag är medlem, men knappt aldrig handlat något ifrån. Kanske dags att göra ett besök där och se om detta kan vara något? Text hämtad från
The Body Shop.

Coconot Body Butter 
I århundraden har kvinnor använt kokosnötsolja för att fuktighetsbevara huden och läpparna, göra lotioner och tvålar, som hårbalsam och till många andra saker. Kokosnötsolja har en naturligt krämig konsistens och är lättabsorberad, den gör huden mjuk och len. Vi har använt kokosnötsolja i denna Body Butter, för att ge dig möjlighet att breda på lite härlig tropisk fukt. En krämig, härligt doftande fuktighetsbevarare, som smörjer huden och gör den mjuk, len och smidig, idealisk efter rengöring. Innehåller två Community Trade-ingredienser: Shiasmör och kakaosmör från Ghana, som båda mjukgör och fuktighetsbevarar huden. För normal till torr hy.
Pris: 200 ml, 165 kr

image216


Jag vill också dofta kokos!


Body Focus Sculpting Body Mask
En effektiv kroppsmask som drar ut orenheter samtidigt som den vårdar och ger fukt till huden för att synbart förbättra dess smidighet. Resultatet blir märkbart inom fyra veckors regelbunden användning.  
Pris: 350 ml, 345 kr


image215Ole Henriksen är ett av mina absoluta favoritmärken (det och i.d) och finns bland annat på eleven (där texten kommer från) och blush.


Ole Henriksen All Purpose Aloe Vera Gel
För alla hudtyper. En uppiggande, fjäderlätt gel som lugnar irriterad hud orsakad av stress, alkohol, kryddad mat eller solbränna. Den är lugnande och lindrande med äkta Aloe Vera och glycerin. All Purpose Aloe Vera Gel är helt oljefri. Passar perfekt till fet/problemhud och kan användas över hela kroppen. Ingen borde vara utan den!
Pris: 217 gram, 515 kr


image218


Favoritmärket Ole HenriksenOle Henriksen Invigorating Night Gel
För alla hudtyper / anti-aging. Invigorating Night Gel är en enastående lätt gel som arbetar i synergi med kroppens naturliga reparationssystem. Den är högeffektiv och ger huden mer liv och lyster. Innehåller närande vitaminer, mineraler och örter som hjälper till att återfukta hudens djupaste lager samtidigt som ytstrukturen blir slätare och finare. Din hud kommer att bli märkbart fastare och lenare med mindre porer. Hjälper även till att reglera talgproduktionen.
Pris: 50 gram, 725 kr


image219

Drömlik nattkräm


Ole Henriksen Skin Inhalation Therapy I
För alla hudtyper - Renande & Upplyftande. Denna produkt har en renande och upplyftande effekt. Skin Inhalation Teraphy I har en oerhört lugnande verkan på känslig och irriterad hud. Dessutom har den en antiseptisk effekt på orenheter och utbrott. Den är parabenfri.
Pris: 60 ml, 325 kr


image220Ole Henriksen Enlighten Me Pigment Lightening Serum
För alla hudtyper. Detta serum är ett celluppbyggande serum som innehåller THC & mullbärsextrakt. Kombinerat med Ester C bidrar den till att tona ner ojämn pigmentering och med regelbunden användning blir din hud ljusare och klarare.
Pris: 30 ml, 675 kr

image221Principessa har jag inte testat förut, men sötare finns knappast. Finns på eleven.

Principessa Bianco Breeze Hair & Body Powder
Skäm bort din hy och bjud dina lockar på denna förförande, mångsidiga silkespuder med ingredienser som vitamin E, Aloe Vera, kamomill och calendula. Denna uppfriskande produkt är naturligt fri från talk och utvecklad för att hålla dig lika fräsch som du precis kommit ut ur duschen. Pudra i håret för att absorbera överflödig olja, skapa form och volym. Denna magiska produkt har även en mjuk doft som ser till att du luktar lika gott som du ser ut!
Pris: 125 g, 245 kr


image222Så där... Det var några av dem. Annars önskar jag mest att få inhandla lite nytt av favoriterna som börjar ta slut.

Gaah.. Jag måste få ordning på bloggen. Designen och hela köret.

image144Jag vill bara ha, och ha, och ha...

Hittade lite saker jag blev kär i i Sandras inlägg om önskeoutfit. Se inlägget här.

Klänningen är från Vero Moda och för 299 kronor får den komma hem till mig. Arbandet är mitt favoritarmband från KyssJohanna. Jag har ett i brunt, men vill även ha det svarta som nu kommit in i lager igen. 175 kronor, betydligt billigare än originalet CC Skye som ligger på dryga tusenlappen. Väskan kommer från Malling & Mikai, Accessora och går på 1665 kronor. Med andra ord kommer jag inte att köpa den.           


image202
     


Gud vad jag vill shoppa. Det är ett beroende, på riktigt. Jag vill bara ha, och ha, och ha. Eller ja... Så är jag ju med allt. Jag vill ha allt jag inte får. Oh yeah.

Nu ska jag upp till stallet. Både jag, Ulan och Ville ska få oss ett motionspass. Nice.

image144